بازدید 18005
مرور روزنامه‌های چهارشنبه ۲۶ تیرماه؛

چرا ایران، ژاپن نمی ‏شود؟ / فساد در حکومت‌ها از کدام در وارد می‌شود؟ /کدام ترمز، سوداگری خودرو را متوقف می‌کند؟

چراغ سبز اصلاح طلبان به پایداری‌ها، شانس دوباره دموکرات‌ها برای مهار ترامپ، بیانات رهبر انقلاب درباره ادامه کاهش تعهدات برجامی ایران، صدور حکم پدیده رضوی و ریخته گران، یک دهه شصتی در شورای نگهبان، سقوط دلار به کانال ۱۱ هزار تومان سکه به زیر ۴ میلیون، ادامه افشاگری‌های وزیر بهداشت، رزم رسانه‌ای ظریف، نفت و آرایش تازه جهانی و کشف فرار بزرگ مالیاتی، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۹۱۲۱۲۰
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۸ - ۰۵:۰۸ 17 July 2019

چراغ سبز اصلاح طلبان به پایداری‌ها، شانس دوباره دموکرات‌ها برای مهار ترامپ، بیانات رهبر انقلاب درباره ادامه کاهش تعهدات برجامی ایران، صدور حکم پدیده رضوی و ریخته گران، یک دهه شصتی در شورای نگهبان، سقوط دلار به کانال ۱۱ هزار تومان سکه به زیر ۴ میلیون، ادامه افشاگری‌های وزیر بهداشت، رزم رسانه‌ای ظریف، نفت و آرایش تازه جهانی و کشف فرار بزرگ مالیاتی، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز چهارشنبه ۲۶ تیرماه در حالی چاپ و منتشر شدند که فرازهایی از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با ائمه جمعه سراسر کشور با محوریت بی پاسخ نگذاشتن اقدام انگلیس در توقیف نفتکش ایرانی و ادامه کاهش تعهدات برجامی ایران در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است. شناسایی سوداگران ارزی، اعلام فرار‌های بزرگ مالیاتی و دلار و سکه در سراشیبی سقوط از دیگر محور‌های مهم روز است که با تیتر‌ها و عناوین متنوعی در صفحات نخست روزنامه‌های امروز جای گرفته اند.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛

چرا ایران، ژاپن نمی ‏شود؟
ژوبین صفاری در سرمقاله امروز روزنامه ابتکار در مطلبی با عنوان چرا ایران، ژاپن نمی ‏شود، نوشت: در مقاطع مختلف تاریخ چند دهه گذشته، بار‌ها از کشور‌های موفق به عنوان الگوی توسعه ایران نام برده شده است. چندی پیش نیز حسن روحانی، ژاپن را به عنوان یک کشور الگو معرفی کرد و گفت: «بعد از جنگ جهانی دوم ژاپنی‏ ها گفتند دیگر روزی هشت ساعت نباید کار کنیم. جنگ شده، ویرانی شده، باید کشورمان را آباد کنیم. هشت ساعت کار می‏کنیم پول می‏گیریم، ۴ ساعت، ۵ ساعت هم مجانی کار می‏کنیم».
البته که مقایسه ژاپن و ایران که اقتصادی مبتنی بر درآمد نفتی دارد از اساس و بنا به دلایل متعدد چندان منطقی به نظر نمی‌رسد، اما با همین پیش‏فرض غلط هم باید گفت: در کشوری که اعتماد عمومی به دولت و سایر نهاد‌های تصمیم‌ساز چندان مطلوب نیست و هر از چندی اخبار حقوق نجومی فلان مدیر یا فساد مالی فلان مسئول شنیده می‌شود، نمی‌توان از مردم درخواست کرد برای کشور کار مجانی انجام دهند.
چرا ایران، ژاپن نمی ‏شود؟ / فساد در حکومت‌ها از کدام در وارد می‌شود؟ /کدام ترمز، سوداگری خودرو را متوقف می‌کند؟
واضح است که دولت حسن روحانی طی دو سال گذشته تحت شدیدترین فشار‌ها قرار داشته و شاید این مسئله در نوع خود کم‏سابقه بوده که حتی برخی از جریان‌های قدرتمند سیاسی نیز از زمین‏خوردنش به وضوح خشنود می‌شوند. اما‌ای کاش در این شرایط سخت، با اظهارنظر‌های نسنجیده، با اعصاب مردمِ ناامید بازی نشود. نیاز به توضیح واضحات نیست در اقتصادی که ساختار اداری و نظام بودجه‌ریزی آن دچار ضعف‌های اساسی و بغرنج است، نمی‌توان انتظار داشت تا مانند ژاپن همبستگی ملی برای رسیدن به آبادانی وجود داشته باشد. مردم انتظار دارند در هر سطحی اول از همه مسئولان‏شان برای کار مضاعف بدون مزد پیش‏قدم شوند، تا بعد مردم پشت سر آن‌ها مسیر توسعه را بدون چشم داشت طی کنند.


زمانی که فلان نهاد فرهنگی سالانه بودجه کلان می‌گیرد و خروجی‌اش تقریباً هیچ است و یا اقتصاد کشور زیر سلطه دلال‌های قدرتمندی است که خودِ مسئولان دولتی منفعلانه تنها فریاد وااسفا سر می‌دهند، چگونه می‌توان انتظار داشت مردم برای توسعه کشور مجانی کار کنند؟ آقای رئیس‏جمهور نیک می‌داند که حضور مردم در پای صندوق‌های رای به امید اصلاحاتی بود که باید مقتدرانه در اقتصاد، فرهنگ و سیاست کشور اعمال می‌شد. زمانی که این امید رنگ ببازد درخواست فداکاری کمی فانتزی خواهد شد.


به نظر می‌رسد تیم حسن روحانی، همچنان در ارتباط با بدنه اجتماعی دچار مشکل است و این نقیصه با توئیت‌های چند وقت اخیر مشاور او یعنی حسام‌الدین آشنا نیز به اوج خود رسیده است. چنانکه وی در خصوص همین سخنان نوشته بود: «فرمایشات دکتر روحانی چراغی است در تاریکی. ولی افسوس. همان‏طور که تئوری ژاپن اسلامیِ امیرکبیر ایران را به باد تمسخر گرفتند، این هم به همان روز دچار خواهد شد.» او همین چندی پیش نیز به مهم‏ترین حامی حسن روحانی در انتخابات و عبارت تکرار کنایه زده بود و این همان نادیده‏گرفتن علوم ارتباطات در دولت فعلی است که اظهارنظر‌های ناسنجیده و به دنبال آن حاشیه‌های ناامیدکننده‌ای را به همراه خواهد داشت. شاید بهتر باشد در شرایط فعلی حداقل نمک به زخم مردم نپاشیم.

کدام ترمز، سوداگری خودرو را متوقف می‌کند؟
سعید برند در ستون یادداشت روز روزنامه خراسان با عنوان مالیات؛ ترمزی بر سوداگری خودرو نوشت: مشکل ما همیشه این است که سوداگران خودرو، سکه، ارز، مسکن و ... همواره چند قدم از مسئولان ما جلوتر هستند. مادامی که مسئولان کنترل این بازار‌ها که با توجه به حوزه کاری، اختیارات و وظایف تعریف شده شان، متشکل از چندین نهاد و دستگاه و ... هستند، از بحرانی مطلع شوند، تصمیم بگیرند به مسئله ورود کنند، دور یک میز بنشینند و جلسه بگذارند تا با توجه به حق جلسه‌های اندک، نوشتن صورت جلسه و تصویب مصوبات و تبصره‌های جدید بصرفد، کار از کار گذشته است و دلال‌ها بازار را در دست گرفته اند و تا دلشان خواسته بر حباب خود ساخته شان، دمیده اند!
اما درباره مقابله با سوداگری خودرو، دیدیم که اعمال برخی محدودیت‌ها از جمله درج قیمت در یک اپلیکیشن موبایلی تا حدودی توانست این اسب چموش را آرام کند، البته پس از آن که گلوی رسانه‌ها پاره شد از بس رسیدگی به این موضوع را گوشزد کردند. با این حال اگر چه کمی حباب خودرو کم باد شده، اما همچنان این چهار چرخ‌های آهنی با قیمت واقعی خود فاصله بسیار دارند.
چرا ایران، ژاپن نمی ‏شود؟ / فساد در حکومت‌ها از کدام در وارد می‌شود؟ /کدام ترمز، سوداگری خودرو را متوقف می‌کند؟
در شرایطی که خودرو ساز نمی‌تواند یا نمی‌خواهد محصول خود را با قیمت مصوب و به دست مصرف کننده واقعی برساند و شرایط پیش فروش اینترنتی محصولات به قدری ناممکن است که فقط عده‌ای محدود از پس ثبت نام بر می‌آیند، و از سوی دیگر سازمان‌های نظارتی از جمله تعزیرات و بازرسی صمت نیز به وظیفه خودشان به درستی عمل نمی‌کنند یا قانون دست و پایشان را بسته است، تنها اهرمی که می‌توان به آن دل خوش بود، اخذ مالیات قابل توجه از فروش خودروست.


مبلغی که خریدار (بخوانید دلال) در سال گذشته برای خرید هر نوع از خودرو‌های صفر کیلومتر داخلی پرداخت کرده، کاملا مشخص است. حالا و درست وقتی همه خوابند، این افراد بدون کوچک‌ترین زحمت و تجارتی، قصد دارند خودرو‌های خریداری شده شان را با سودی حداقل ۵۰ درصد آن چه هزینه کرده اند، بفروشند. این جاست که سازمان امور مالیاتی باید با اخذ مالیات قابل توجه از این فروش کذایی، ترمزی باشد بر سوداگری خودرو.
کاری که جسته گریخته در حوزه مسکن در حال انجام است و سازمان امور مالیاتی به هنگام انتقال سند با اخذ مبایعه نامه درصدد است، بخشی از سود بادآورده دلال‌ها و بخر و بفروش‌ها را اخذ کند.
اگر چه ممکن است، نقد‌هایی هم به این طرح وارد باشد، به خصوص این که به طور قطع بخشی از این افزایش قیمت سود و حباب نیست بلکه ناشی از تورم است. یعنی اگر چه فرد خودرو یا مسکنی را خریداری کرده است و اکنون آن را با قیمت بالاتر به فروش می‌رساند، اما بخشی از این افزایش قیمت ناشی از تورم موجود در بازار است. اما اگر زمان بندی مناسبی برای اخذ مالیات در این طرح در نظر گرفته شود می‌تواند در دراز مدت با سوداگری مقابله و واسطه‌ها را از بازار حذف کند.


به دیگر بیان، مالیات حاصل از فروش خودرویی که مصرف کننده آن را خریداری و مصرف کرده است و اکنون بعد از گذشت چند ماه یا چند سال می‌خواهد خودرو را بفروشد باید با مالیات حاصل از فروش خودرویی که واسطه آن را خریده، ولی رنگش را هم ندیده است و می‌خواهد به اصطلاح در نمایندگی با سودی برابر ۵۰ درصد قیمت خریداری شده، به فروش برساند، کاملا متفاوت باشد.
محاسباتی ساده و به دور از پیچیدگی که سال‌های سال است در کشور‌های توسعه یافته انجام می‌شود. اگر می‌خواهیم اقتصاد را درمان کنیم، همیشه باید یک قدم جلوتر از واسطه‌ها گام برداریم و با اخذ تصمیماتی ولو مقطعی، اما قاطع و کاربردی اجازه جولان در بازار را به فرصت طلبان ندهیم.

فساد در حکومت‌ها از کدام در وارد می‌شود؟
حسن عابدی جعفری استاد دانشگاه و وزیر اسبق بازرگانی در بخشی از یادداشت خود با عنوان فساد با نقاب وارد می‌شود در روزنامه همدلی نوشت: بیشتر مردم دنیا معتقد هستند که فساد در سه سال آینده افزایش پیدا خواهد کرد. باز معتقد هستند در سه سال گذشته هم افزایش پیدا کرده که واقعا هم این طور بوده؛ بنابراین بیماری مسری فساد، بیماری بسیار جدی است. همین طور که ملاحظه می‌کنید، صعب‌العلاج بودن آن در سطح دنیا، آثار خودش را در این نمودار‌ها نشان می‌دهد. اما این که کدام بخش‌های حکومت، بیشتر گرفتار فساد هستند، میانگین دنیا، چنین چیزی را نشان می‌دهد: پلیس، سیستم قضایی، اداراتی که ثبت و ضبط املاک و اسناد را انجام می‌دهند، همین طور بگیرید تا آخر. معنی‌اش این است که بخش‌هایی که بیشتر در صف مقدم تماس با فساد هستند، آمادگی ابتلا به فساد این‌ها بیشتر است. ولو این که قوه قضاییه باشد یا پلیس باشد که مامور مستقیم مبارزه با فساد است. معنی‌اش این است که فساد، به هیچ بخشی رحم نمی‌کند و هرقدر این ارتباط قوی‌تر باشد، متاسفانه میزان ابتلا بالاتر است.


البته بعضی از کشور‌هایی که وضعیت خوبی دارند، در آن‌ها این روند متفاوت است. آخرین آماری که هفته گذشته در یک نظرسنجی در آمریکا انجام شد، نشان داد که فاسدترین بخش‌های آمریکا، سال گذشته اول کنگره بوده، بعد کاخ سفید. امسال، جای خود را با هم عوض کردند. یعنی فاسدترین، اول کاخ سفید و بعد هم کنگره بوده. ولی نکته جالب توجه این است که قوه قضاییه و پلیس، در رده‌های آخر این نظرسنجی قرار دارند. یعنی آن‌ها به این میزان، آلوده به فساد نیستند؛ بنابراین هنوز نقطه امیدی وجود دارد که اگر اتفاق افتاد، این‌ها وارد شوند و کار را انجام دهند.

چرا ایران، ژاپن نمی ‏شود؟ / فساد در حکومت‌ها از کدام در وارد می‌شود؟ /کدام ترمز، سوداگری خودرو را متوقف می‌کند؟

اما وضعیت ایران در این میان، براساس همین آماری که برای کشور‌های جهان داده شد در طول نزدیک به ۱۵سال گذشته نمره ما از ۱۰۰، در بهترین حالت ۳۰ بوده در سال ۲۰۰۳ و در طول سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹، ما روند نزولی داشتیم. یعنی میزان فسادمان افزایش پیدا کرده. نمره ما از ۲۰ از صد کمتر شده. متأسفانه در سال ۲۰۰۹ به نمره ۱۸ از صد رسیدیم. ولی از سال ۲۰۰۹ به این طرف، تلاطم‌هایی به سمت بهتر شدن اتفاق افتاده. اما متاسفانه این بهتر شدن‌ها هیچ نویدی را برای نجات از فساد، نشان نمی‌دهد. یعنی حتی نمره ۳۰ که سال ۲۰۰۳ یک بار کسب کردیم، در طول این سال‌ها، نتوانستیم تکرار آن را انجام دهیم. من امیدوار هستم آمار جدیدی که ظرف یک ماه آینده بیرون خواهد آمد، برحسب تلاش‌هایی که در این زمینه صورت گرفته، نمره ما بهتر از ۳۰ شده باشد. این هم شاخص دیگری است که بانک جهانی منتشر می‌کند.


این شاخص کنترل فساد است نه میزان فساد. با توجه به این آمار هم زیر خط صفر را به ما نشان می‌دهد. یعنی ما در اینجا هم توفیقی نداریم. معلوم است، چون این کنترل‌ها را نداریم، آن هم نتیجه امتحان ماست که در آمار دیگر ملاحظه فرمودید. این آمار‌ها زیاد است، اجازه دهید به همین دو مورد اکتفا کنم و برگردم. در میان کشور‌هایی که نفتی هستند مثل ما، ملاحظه می‌کنید بعضی با وجود نفتی بودن، تکلیف خیلی روشن‌تری از ما دارند. بعضی از ما بدتر هستند. غیر از پژوهش‌هایی که در خارج صورت گرفته و آمار و ارقامی که معمولا سازمان‌های بین‌المللی منتشر می‌کنند، بعضی از آمار‌های داخلی هم تقریبا همین مطلب را نشان می‌دهد. یعنی اگر ضریب همبستگی را بگیریم با نمراتی که در داخل است و آن‌ها که در خارج است، این ضریب همبستگی بسیار بالاست. معنایش این است که آن آمارها، پر بی‌ربط نیستند. ما نمی‌توانیم بر حسب این که بگوییم این‌ها غرض دارند یا نسبت به ما بغض دارند، این آمار‌ها را می‌دهند. تحقیقات داخلی هم به نوعی این موارد را تایید می‌کند. اما در کشور ما، وضعیت سازمان‌ها و ابتلای آن به این بیماری، تقریبا مثل بقیه دنیا هستیم. ولی ما یک وضعیت استثنایی داریم که شهرداری‌های ما متاسفانه رده اول قرار گرفتند و این نظم را شهرداری‌ها در سنجش‌هایی که صورت گرفته، به هم زدند.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۳۴
به این دلیل که نام دزدی را اختلاس گذاشته ایم
به این دلیل که تا به حال حتی یک مقام مسئول به دلیل کوتاهی در انجام وظایف ، از مردم عذر خواهی نکرده است
به این دلیل که بزرگترین معضل اخلاقی جامعه ما روسری خانم هاست
به این دلیل که در فرهنگ عامه کار کردن مال ...
به این دلیل که من شهرم را آلوده میکنم
به این دلیل که شکایت شجریان ، بعد از ده سال نوبت رسیدگی پیدا کرده است
به این دلیل که رانت اطلاعاتی، بازار سرمایه را کنترل مینماید
وهزاران دلیل که نگفتنش به صلاح نزدیکتر است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۶
تو چه حالی داشتی پنج صبح کامنت گذاشتی
اولاً ژاپن اسلامي حداد عادل ! ثانياً ژاپني ها خودي و غير خودي ندارند . ثالثاً در ژاپن حرف و عمل مسئولان يكي است . رابعاً با اين كه امريكا ژاپن را با بمب اتم نابود كرد ، ژاپني ها ان را بهانه اي براي چهل سال دشمني و ايجاد بحران هاي ساختگي نكردند . ژاپني ها خودشان را درگير مسايل و مشكلات ديگر كشور ها نكردند و منابع شان را در كشور خودشان مصرف نمودند .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۶
ژاپن یکی از کشورهای بدبخت دنیا است که طبق آمار 255% تولید ناخالص ملی خود بدهی خارجی دارد .(یکی از سه کشور نخست دنیا)
ژاپن یکی از 5 کشور نخست در جرم و جنایت سازماندهی شده است.
ژاپن در قرن 21 یکی از معدود کشورهای غیر مستقل دنیا است که حق قضاوت کنسولی برای سربازان متجاوز را ندارد
ژاپن مقام اول خودکشی دنیا را به خاطر سرشکستگی از اسارت در برابر آمریکا و تحقیر شدگی را دارد.
و....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۶
ناشناس 10:00 دم نوش گل گاو زبان بیشتر بنوش شاید کمی بهتر شدی
ایرونی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۶
ناشناس 10:00 خوبی؟؟ ساندیس رو گذاشتی توو آفتاب فکر کنم
دوستی داریم که سه سال پیش برای پژو 208 ثبت نام کرده بود و هربار ازش می پرسیدیم می گفت خبری نیست الان تو همین سایت شما یک تبلیغات دیدم با مضمون ( خرید بهترین شاسی بلند ایرانی ! ) کنجکاو شدم گفتم مگر ایران هم شاسی بلند دارد ! زدم رو تبلیغ دیدم میگوید کدام شهر ؟ فقط در شهر تهران ظرف همین دو روز شمردم 90 تا پژو 209 صفر اگهی شده بود ! یاد دامادمان افتادم که در یکی از این خودرو سازیها کار می کرد و می گفت این خودروهای پارکینگ هیچکدام ناقص نیستند مخصوصا قطعاتی از انها را برمیدارند بعد طبق لیست هر روزه کارمان ان است که طبق کد میرویم سراغشان و مثلا 20 تا 100 را ترخیص می کنیم که هر کدامشان مشخص شده که کدام قطعه را ندارد ! انهم واگذار می شود به نمایندگی ها و دلالها به دست مصرف کننده نمی رسد ! حالا شما با همین اگهی خودتان را ملاحظه کنید و بعد بپرسید که چه کسی اینها را مهار کند ؟ بعدا ایران را با ژاپن مقایسه هم می کنید !
تابناک مدیونی اگرمنتشرنکنی
وقتی امام خامنه ای صراحتا و چندین بار مذاکره باامریکا رانفی میکنند چگونه است که برخی بازهم به خوداجازه میدهندبرخلاف دستورصریح مقام رهبری صحبت از گشتده لودن در مذاکره و چانه زنی با شیطان بزرگ میکنند ؟!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۶
خب حرف رهبری را مسئولین نگرفتند
الانم از سر لج بازی حاضر نیستند بگن در گذشتن از خط قرمز ها و امتیاز نقد در مقابل وعده دادن ها اشتباه کردیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۶
چون امضای جان کری تضمین است
چون برجام یک معهده بین المللی است و ترامپ نمی تواند بهم بزند
چون شما زبان دنیا را نمی فهمید. اعتراض نکنید!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۶
نون بازوت رو بخور برادر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۶
خخخخ 11:12 دمت گرم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۶
نه حاجی غصه نخور تابناک از خودتونه منتشر میکنه
در ژاپن اگر مسئولی اختلاس کند بعدش هاراگیری میکند...
فساد وجود دارد که دلیلش ضعف قانون و اجرای آن برای همه است، در مورد خودروسازی باید گفت این دو شرکت مافیای بزرگی تشکیل داده اند که حتی در بالاترین سطوح اجرایی کشور رسوخ و نفوذ کرده اند و دیگر کسی و مقامی زورش به انها نمی رسد
ایران داشت ژاپن میشد که اجازه ندادند بشه.

اروپا و آمریکا دو بازوی شیطانی استعمارند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۶
خخخ.نفهمیدن چی میخواستی بگی وگرنه منتشر نمیکردن
جانا سخن از زبان ما میگویی. جناب ژوبین صفاری ممنون از مقاله وزین (( چرا ایران ژاپن نمیشود))
اقتصاد ژاپن دولتي و خصولتي نداره . جمع كنين بابا اين لوس بازي هارو .
با چه اعتماد بنفسی خودتان را درقواره رقابت با ژاپن میبینید؟ پراید را بگذارید کنار لکسوس بعد فکر کنید
اقای ژوبین صفاری چرا فکر نکرده حرف میزنی چرا غذا رو دور سرت میچرخونی.....
چرا گره ایی که با دست میتونی باز کنی با دندون میخا باز کنی.....تو خودت حاضری فقط نیمساعت مجانی برای کسی کار کنی.....
اقای ژوبین صفاری اگه تو واقعا تحلیلگر هستی چرا فقط نوک ببینیتو نگاه میکنی.......
پس خوب فقط کافیه جلوی اختلاسهای درشت و گنده رو گرفته بشه و اگه تمام اقشار مردم مالیاتشون بدن و فقط مالیات از جیب کارمندان و کارگران نره و همه همه ، دکتر و تاجر و ............گرفته شه میدونی یعنی چی........ایران میشه مدینه فاضله.......
پس اقای ژوبین صفاری لطفا کمی بیشتر مطالعه و تحقیق کن و بعد مقاله بنویس البته برای مطالعه و تحقیق لازم نیست زیاد خودتو زحمت بدی فقط کافیه بری از یه دانشجو و کسبه و حتی داش اموز دبیرستانی بپرسی کاملا بهت میگه
متاسفانه در کشور ما با کلمات بازی می شود وگرنه اگر دقیق شویم مسئولین هستند که باعث افزایش قیمت و . . . . می شوند و دلال و . . . . همش بهانه است. عدم مطالبه گری مردم و فامبل بازی در بالا دست باعث شده است که هیچکس اشتباهات خود را گردن نگیرید.
در خصوص خودرو آیا دولت نمی توانست در بازه زمانی کوتاهی تعرفه ها را کم کند و وقتی بازار خودرو به آرامش رسید، دوباره تعرفه ها را افزایش دهد؟ آیا رفاه مردم در این وانفسا اهمیت نداشت که قدری از فشار بر آنها کاسته شود؟
ایران هیچوقت ژاپن نمیشود چون آدم .....(تنبل) و مسئول ناکارامد داریم
ژاپن اسلامی نشدیم چون بعد از چند سال که از تشکیل جمهوری اسلامی گذشت و مسوولین عملکرد بسیار بسیار درخشان و فراتر از انتظاری در

مدیریت کلان،
جذب حداکثری نخبگان بدون توجه به عقاید آنها و بکارگیری آنها در عرصه های بالای مدیریتی کشور ،
عمل 100 درصدی به وعده های داده شده در انتخابات ها ،
میدان دادن حداکثری به مردم در مدیریت کشور ،
به دار کشیدن مفسدین اقتصادی و رانتخواران حتی اگر از فرزندان .بودند در حضور مردم در میادین شهر ،
استعفای مسوولین کم کار ،
راه ندادن وابستگان بی سواد و بی تخصص در عرصه مدیریتی ،
مبارزه شبانه روزی با محتکران و دلالان و قلع و قمع آنها و مصادره اموال آنها به نفع مردم ،
احترام به محیط زیست و حفاظت شبانه روزی از آن و اعدام متجاوزین به محیط زیست و آلاینده های آن ،
و ....
از خود نشان دادند به این نتیجه رسیدند که لیاقت ما بسیار بسیار بالاتر از ژاپنی شدن است و بنابراین تصمیم گرفتند که از ژاپن اسلامی شدن صرفه نظر کنند و آمریکای اسلامی شوند !!! البته به شرطیکه

مردم چند قرن صبر کنند ،
همانند ژاپنی ها روزی چند ساعت رایگان برای دولت کار کنند ،
همانند یمنی ها گونی بپوشند و نان خشک سق بزنند ،
همانند چینی ها روزی یک وعده غذا بخورند ،
همانند سوییسی ها و سوئدی ها مالیات بدهند ،
همانند مردم لندن هزینه اجاره و مسکن بدهند ،
همانند آلمانی ها پول بنزین و گازویبل پرداخت کنند ،
پاسخ سؤال اول : چون مسئولان ایرانی مسئولان ژاپنی نمیشوند
پاسخ سؤال دوم : از همه درها، برای همه نگهبان بگذارید
پاسخ سؤال سوم : کدوم ترمز نداریم که! فقط وسطی ترمزه، اون یکیا گاز و کلاچن! مشکل اینه که ترمز رو نمیشناسن عزیز، شایدم وانمود میکنین نمیشناسن، عوض ترمز گاز میدن
فقط توی چیزهایی که قراره از جیب مردم هزینه بشه با ژاپن و کشورهای توسعه یافته مقایسه میشیم برعکس مقایسه مسئولین ما با کشورهای توسعه یافته گناه نابخشودنیه
از اول انقلاب یا شاید قبل از آن در مورد سه مشکل اساسی کشورمان صحبت شده و متأسفانه بازار آن با گذشت بالغ بر 40 سال همچنان داغ است: نظام اداری دیکته شده خارجی فرسوده، فقدان نظام اقتصادی و نبود فرهنگ متناسب با تمدن جدید و ارزشهای انقلابی و ملی و اسلامی. حالا چرا این مشکلات لاینحل مانده در پاسخ خیلی حرف ها زده شده است. اما چیزی که چندان پیچیده نیست و شاید پاسخی عامیانه برای این مشکلات باشد این است که منابع عظیم انرژی و معادن زیر زمینی چشمگیر انگیزه را برای کار سخت از ملت گرفته اند.ژاپن کشوری با وسعت خراسان و بیش از هشتاددرصد جنگل و تقریباً بدون کوچکترین منابع مفت زیر زمینی و جمعیتی نزدیک روسیه! غیر از کار مداوم و مبتکرانه و یا خودکشی برای پیشرفت راهی نداشته است! انسان تا وقتی در راه پیشرفت بین دو راهی مرگ و زندگی قرار نگیرد؛ فعالیت مستمر جانانه نخواهد داشت. ما هنوز مثلی داریم که می گوید فلانی را مادرش دعا کرده که فرزندم ان شاءالله کار نکنی و زحمت نکشی ولی برای هفت پشتت مفت بخوری! با این طرز فکر و فرهنگ انتظار پیشرفت خیلی عبث است.تعداد کارکنان بخشهای دولتی و خصوصی ژاپن و ایران را اگر با توجه به جمعیت دو کشور مقایسه کنیم؛ 97/5 درصد از کارمندان و کارکنان در کشورمان مازاد خواهند بود!در ژاپن برای هر سمت سازمانی نه تنها کیفی بلکه به صورت کمی شرح وظایف تعریف شده و از کار هر کارمند ژاپنی معادل پول کشورمان ماهانه به طور متوسط یک میلیارد تومان درآمد عاید خزانه دولت می شودکه ده درصد آن به عنوان حقوق به کارمند تعلق می گیرد.
دوست عزیز و گرامی نه تنها ایران ژاپن نمیشود بلکه:

ایران مالزی هم نمی شود
ایران سنگاپور هم نمی شود

یک سر به این کشور ها که تا بیست سال پیش هیچ نبودند ولی الان قطب فناوری های الکترونیکی و کامپیوتری و هوش مصنوعی هستند بزنید تا ببینید که ما کجائیم و اونها کجا هستند
ما حتی مالزی نمیشویم چون امثال مهاتیر محمد نداریم چون همه فقط به فکر جیب و درآمد خودمان هستیم چون به فکر توسعه بلند مدت نیستیم و فقط منافع کوتاه مدت را در نظر داریم
محقق در این کشور زحمت میکشد بی خوابی میکشد از جیب هزینه میکند تا یک پروژه علمی یا یک اختراع را به عرصه برساند و ثبت کند یا تولید کند آنوقت مسئول مملکت حتی وقت نمی گذارد پروژه را ببیند که بخواهد به آن بودجه اختصاص بدهد یا ندهد


بنده سه سال پیش با هزینه شخصی روی پروژه ای کار کردم که بعد از دو سال موفق به تولید شدم و یک سال است که هیچ مسئول رده بالایی اصلا وقت نمی دهد شما در مورد پروژه ات حرف بزنی سیصد و پنجاه میلیون خرج کردم اگر اتومبیل خارجی خریده بودم الان یک میلیارد شده بود ولی پروژه من چند پوشه کاغذ داخل کشو و یک نرم افزار داخل کیس کامپیوتر است که فعلا هیچ نمی ارزد

حالا شما دم از ژاپن شدن بزنید
همه رو غیر قابل انتشار کردی خودت رو راحت کردی؟یک کم تحمل نظر مخالف هم بد نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Ireland |
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۶
تقصیر تابناک نیست تقصیر اونیه که اگه تابناک اون نظر ها رو بچاپه بعد میاد در تابناک رو تخته میکنه.بله عمو جان عواقب داره الکی ک نیست
تا اینجا پانزده منتشر شده و ده غیر قابل انتشار تابناک داری به تنهایی مرز های ممیزی رو جا به جا میکنی .خدا قوت پهلوان
چه کاریه نظر موافق رو منتشر کنی به همون نویسنده های مقاله تون بگید چند تا نظر از قول مردم زیر مقاله اش بنویسه اینجوری که بهتره براتون
شما تا چند سال دیگه افغانستان نشو نمیخوایم با ژاپن رقابت کنید
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر