«پاکستان آبزرور» مطرح کرد

اسرائیل بدون کمک آمریکا نمی‌توانست به ایران حمله کند/ هدف، استقرار حکومت دست نشانده بود

هدف اصلی تجاوز اسرائیل، بی‌اعتبار ساختن نخبگان حاکم در ایران و جایگزینی آنها با رهبری دست‌نشانده‌ای است که برنامه هسته‌ای ایران را عقب‌نشینی دهد، توان نظامی آن را به‌طور نظام‌مند کاهش دهد و سلطه اسرائیل در منطقه را بپذیرد.
کد خبر: ۱۳۱۶۳۹۳
|
۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۵ 11 July 2025
|
4049 بازدید
|
۲

این یک راز آشکار است که بدون حمایت ضمنی واشنگتن، تل‌آویو هرگز به‌صورت پیش‌دستانه به تهران حمله نمی‌کند.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، سایت «پاکستان آبزرور» در تحلیلی می‌نویسد بدون کمک آمریکا، اسرائیل نمی‌توانست به ایران حمله کند.

رئیس‌جمهور دونالد ترامپ و نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو با ذهنیت نظامی‌گرایانه و سرخورده خود، و ایستادگی رهبر عالی ایران، آیت‌الله علی خامنه‌ای، بر حق حاکمیتی ایران برای داشتن چرخه سوخت هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز/غیرنظامی، منجر به وقوع یک درگیری نظامی ویرانگر در خاورمیانه شده‌اند.

این یک راز آشکار است که بدون حمایت ضمنی واشنگتن، تل‌آویو هرگز به‌صورت پیش‌دستانه به تهران حمله نمی‌کند.

هدف اصلی تجاوز اسرائیل، بی‌اعتبار ساختن نخبگان حاکم در ایران و جایگزینی آنها با رهبری دست‌نشانده‌ای است که برنامه هسته‌ای ایران را عقب‌نشینی دهد، توان نظامی آن را به‌طور نظام‌مند کاهش دهد و سلطه اسرائیل در منطقه را بپذیرد.

اسرائیل در ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ عملیات «شیر خیزان» را علیه ایران آغاز کرد. نتانیاهو اعلام کرد که هدف این عملیات «ضربه زدن به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران، کارخانه‌های موشک‌های بالستیک و توانایی‌های نظامی آن» بوده است.

حملات پیش‌دستانه و غافلگیرانه اسرائیل، فرماندهان ارشد نظامی ایران را هدف قرار داد — از جمله فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار حسین سلامی، و سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح، به همراه فرماندهان ارشد سپاه و دانشمندان برجسته هسته‌ای.

نتانیاهو با تکبر درباره طولانی بودن جنگ هشدار داد. در روز‌های بعد، اسرائیل جنگ را با هدف قرار دادن تأسیسات غیرنظامی ایران، از جمله میادین نفت و گاز، تشدید کرد. در ۱۴ ژوئن، اسرائیل به میدان گازی پارس جنوبی، بزرگ‌ترین میدان گازی جهان که ایران با قطر مشترک دارد، حمله کرد.

ایرانیان باید یا تسلیم شوند یا واکنش نشان دهند. هر دو گزینه پیامد‌های ماندگاری برای جامعه و دولت ایران دارند.

نخبگان حاکم ایران بلافاصله اعلام کردند که برای این تجاوز نظامی تحریک‌نشده، از اسرائیل انتقام خواهند گرفت.

ایران در پاسخ، عملیات «وعده صادق ۳» را آغاز کرد. در این عملیات، صد‌ها موشک بالستیک و پهپاد شلیک شد. متحدان اسرائیل، از جمله سامانه‌های پدافندی آمریکا، برخی از آنها را رهگیری کردند.

در رسانه‌های بین‌المللی گزارش شد که «نیرو‌های آمریکایی در هوا، زمین و دریا برای ساقط کردن موشک‌های ایرانی شلیک‌شده به‌سمت اسرائیل فعال بودند.»

با این حال، گزارش‌های میدانی، تصاویر ماهواره‌ای و شنود‌های اطلاعاتی تأیید می‌کنند که ده‌ها موشک بالستیک بر اهداف راهبردی در اسرائیل تأثیر عملی گذاشته‌اند.

واکنش متناقض دولت ترامپ به رفتار تحریک‌آمیز اسرائیل، که بار دیگر منطقه را در آستانه یک جنگ تمام‌عیار قرار داد، محیط راهبردی خاورمیانه را وخیم‌تر کرده است.

با این حال، وزیر امور خارجه آمریکا، مارکو روبیو، تأکید کرد که ایالات متحده در حملات علیه ایران دخالتی نداشته است.

او گفت: «ما در حملات علیه ایران مشارکتی نداریم و اولویت اصلی ما محافظت از نیرو‌های آمریکایی در منطقه است. اسرائیل به ما اطلاع داد که این اقدام را برای دفاع از خود ضروری می‌داند.»

وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی، ادعای واشنگتن مبنی بر عدم دخالت در حملات اخیر را رد کرد. او گفت: «حمله اسرائیل هرگز بدون چراغ سبز و حمایت آمریکا انجام نمی‌شد.»

کارشناسان خاورمیانه به‌طور اجماعی معتقدند که بدون حمایت سیاسی، دیپلماتیک و مادی آمریکا، اسرائیل هرگز از خط قرمز عبور نمی‌کرد

وی افزود: «اگر ایالات متحده واقعاً قصد دارد حسن نیت خود را نشان دهد، باید حملات اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند.»

کارشناسان خاورمیانه به‌طور اجماعی معتقدند که بدون حمایت سیاسی، دیپلماتیک و مادی آمریکا، اسرائیل هرگز از خط قرمز عبور نمی‌کرد.

اسرائیلی‌ها از توانمندی ایران در زمینه پهپادها، موشک‌های بالستیک و کروز آگاه‌اند. سامانه گنبد آهنین اسرائیل قادر به رهگیری این سلاح‌ها نیست. فقط نیرو‌های آمریکایی مستقر در منطقه می‌توانند آنها را رهگیری کنند.

دوم اینکه برای حملات دوربرد، نیروی هوایی اسرائیل به سوخت‌گیری هوایی و راهنمایی ماهواره‌ای نیاز دارد که ممکن است توسط ایالات متحده برای آنها فراهم شده باشد.

پاکستان، همراه با چین و روسیه، از درخواست ایران برای برگزاری جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ حمایت کردند.
عاصم افتخار احمد، نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل متحد، در نشست اضطراری شورای امنیت اعلام کرد که حملات اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای و نظامی ایران «غیرموجه و نامشروع» بوده است.

او تأکید کرد که این اقدامات «خطری جدی و تهدیدی بزرگ» برای صلح، امنیت و ثبات در سراسر منطقه و حتی فراتر از آن محسوب می‌شوند.

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز نگرانی‌های پاکستان را تأیید کرده و نسبت به خطرات شدید این حملات برای ثبات منطقه‌ای و ایمنی هسته‌ای هشدار داد.

حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران، مانند سایت هسته‌ای نطنز — که هم شامل یک کارخانه تجاری غنی‌سازی سوخت برای نیروگاه‌های هسته‌ای غیرنظامی و هم شامل یک واحد غنی‌سازی آزمایشی پیشرفته و مبهم موسوم به PFEP است — می‌تواند منجر به نشت رادیواکتیو خطرناک شود که پیامد‌های فاجعه‌باری برای مناطق اطراف به‌همراه دارد.

تجاوز نظامی اسرائیل، روند مذاکرات میان ایران و ایالات متحده که با میانجی‌گری عمان در جریان بود را متوقف کرد. پنج دور مذاکره برای دستیابی به توافقی درباره آینده برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران برگزار شده بود. دور ششم قرار بود در روز یکشنبه، ۱۵ ژوئن برگزار شود، اما به‌دلیل درگیری فاجعه‌بار میان ایران و اسرائیل، لغو شد.

تشدید جنگ ایران و اسرائیل، تبعات جدی و گسترده‌ای برای منطقه به‌دنبال خواهد داشت. ازاین‌رو، تمامی ذی‌نفعان باید نقش مسئولانه‌ای ایفا کرده و برای کاهش تنش‌ها و جلوگیری از گسترش درگیری، اقدام کنند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
United States of America
|
۰۷:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
هدف اصلی تجزیه ایرانه
امیدوارم در سطوح عالی به این نتیجه رسیده باشن که ایران هیچ دوستی نداره و هیچکس به ایران سلاح مدرن نخواهد فروخت،بنابراین تنها راه حفظ ایران ساخت بمب اتمه...
نااشنا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
ای لعنت بر هرچه متجاوز واستکبار ستمگر خروج از ان تی پی وعدم مذاکره خفت بار باید عملیاتی شود
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت