
نارضایتی کامیون داران در اعتراض به مشکلاتشان ازجمله پرداخت مطالبات، تغییر قیمت نرخ گازوئیل، ناکافی بودن سهمیه سوخت، تخصیص ناعادلانه، صفهای طولانی برای دریافت گازوئیل همچنان ادامه دارد و حتی کامیون داران شهرهای نزدیک به پایتخت نیز به تازگی به این پویش پیوستهاند؛ این درحالی است که شنیده ها شائبه سوء استفاده رانندگان کامیون از گازوئیل و فروش آن به کشورهای همجوار را تقویت می کند .
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک. هفته گذشته بود که اظهارات کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران درخصوص سه نرخی شدن گازوئیل باعث شد تا بسیاری از کامیون داران دست به اعتراض بزنند البته این مقام مسئول تاکید کرد که تمام نیاز مصرفی کامیونداران با نرخهای فعلی تأمین شده و نرخ گازوئیل برای کامیونداران مجاز، مطابق قبل پرداخت می شود اما با این حال این اظهارنظر جرقه ای شد تا اعتراض کامیون داران کلید بخورد.
برخی شنیده ها حکایت از این دارد که اعتراضات کامیون داران بیشتر از آنکه به دلیل کاهش سهمیه گازوئیل آنها باشد به دلیل آنکه میزان سهمیه ها با هدف مبارزه با قاچاق سوخت رصد و پیگیری می شود موجب اعتراض رانندگان شده است؛ چراکه تفاوت قیمت سوخت در کشور و کشورهای همسایه انگیزه برای قاچاق سوخت را افزایش داده و ممکن است برخی رانندگان در این فرآیند نقش داشته و سهمیه خود را در بازار سیاه بفروشند.
البته موارد دیگری مانند استفاده از سوخت دولتی یا یارانهای برای مصارف غیرمرتبط مانند مصرف برای ماشینهای شخصی یا فروش به افراد دیگر نیز ازجمله تخلفات رانندگان کامیون است اما مطالبات شغلی رانندگان ، هزینههای بیمه، کرایه پایین حمل بار و عدم حمایت دولتی نیز از دیگر مسائلی است که آنها به آن اعتراض دارند.
- مردم تحت فشارند وقتی بعد از چندین ساعت رانندگی تو صف گازوییل ساعتها منتظر باشی چه انتظاری میتوان از آن داشت؟ وضعیت برق و آب که به جای خود با تورم و گرانی معیشت و نبود بیمه چه کنند؟
- هرکس واقعا حقوقش داره پایمال میشه، اول باید اعتراض کنه، به صورت تذکر، فرستادن نماینده، نوشتن درخواست به ارگان مربوطه با امضای تمام معترضین، پیگیری و استمرار، در نهایت اگه کسی محل نگذاشت اعتصاب به مدت معلوم می شود چاره کار.
- وقتی باربری چابهار کرایه تا یزد را ۱۴ میلیون کمیسیون میگیرد و هیچ ارگانی نیست که نظارت کند نتیجه این می شود که راننده یک سوم کرایه را دستمزد میگیرد درحالیکه چند دستگاه کارتخوان دراختیار دارد یکی بنام آرایشگری، باربری ، سوپر مارکت و به همین راحتی قانون را دور میزنند.
- چند بار کامیون داران اعلام کردند که ما مشکل داریم دخل باخرج همخوانی ندارد ولی مسولین این مساله را پشت گوش انداختند بنابراین طبیعی است که وقتی به مشکلات رسیدگی نمی شود تهش میشه اعتصاب.
- همین کشاورز و سردخانه داری که شما ازش نام میبرید بارنامه پلیس راهی میده به راننده و میگه میخواهی بار بزن نمیخواهی برو برنامه قانونی نمیدهند به دلیل اینکه بارنامه قانونی اگر کرایه ات رو نده میتونی شکایت کنی و کل کرایه ات رو بگیری ولی بارنامه پلیس راهی نه.
- کامیون دارا با اعتصابشون به حقشون نمیرسند همان طور که در دولت روحانی اعتصاب کردن اما به حقشون نرسیدن و تنها اتفاقی که افتاد گرانیهای سر به فلک کشیدهای شد که همهی مردم باید سختی آن را تحمل کنند. کامیون دارا اگر انصاف داشتن کاری نمیکردن که کلی از مردم تو این گرونیها بد بختتر بشن گاهی از خود گذشتگی هم چیز خوبیه
- برخی دیگر از مخاطبان تابناک معتقدند که تبعات اعتراض کامیون داران بیشتر به دامن کشاورزان را میگیرد و رانندگان راهی که برای اعلام نارضایتی انتخاب کردهاند درست نیست که درادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- کامیون داران وقتی اعتصاب میکنند دودش اول تو چشم کشاورزان می رود و در مرحله بعد هم در چشم مردم بنابراین این راهش نیست.
- در شهرستان باغملک خوزستان بخش میداود کشاورزان هندونه کاشته و بالغ بر ۵۰ میلیارد تومن کشاورزان هزینه کردند و الان که فصل برداشت رسیده کامیون نیست آن را بار زند به همین راحتی بالای ۳۰۰ میلیارد تومن هندوانه درآستانه خراب شدن است.
- رانندگان که گازوئیل را به قیمت مفت ۳۰۰ تومان میگیرند و نصف سال رو هم در اعتصاب به سر میبرند و مدام با این روش کرایهها رو بالا میبرند درحالیکه اکثر فشار روی طبقه کار گر و کارمند است؛ ازطرفی دیگر همه صنفها مشکل دارند، حقوق کارگر و کارمند هم کفاف زندگی رو نمیده آیا هر روز باید اعتصاب کنند؟ یکم انصاف داشته باشین.
- کشاورز هم فشارشو سر کامیون دار در میاره کامیون دار سر یکی دیگه اون کی سر یکی دیگه با این شرایط مردم فقط به جان همدیگر افتادهاند .
البته برخی دیگر از مخاطبات تابناک وزارت راه را مسئول بی نظمی و حواشی اخیر میدانند و معتقدند که متولی سر و سامان دادن به درخواست رانندگان وزارت راه است البته بجز سفرهای تفریحی که آن هم سکوت پیشه کرده است.
به گزارش تابناک، به نظر می رسد مشکل سوء استفاده از سوخت به ویژه قاچاق ، فروش سهمیه و همچنین چگونگی مدیریت آن توسط دولت در کنار سایر عوامل اقتصادی بیش از پیش موجب نارضایتی رانندگان شده است که بهتر است از طریق ثبات سهمیه پایه گازوئیل و بازنگری در آن ، سهمیه بندی براساس پیمایش ، نوسازی ناوگان و زیرساخت ها ازطریق تسهیل ترخیص کامیون های دپو شده در گمرک و بهبود زیرساخت های جاده ای بتوان مشکلات این صنف را برطرف کرد.