بازدید 16177
مرور روزنامه‌های پنجشنبه ۲۹ آبان ماه

خودکشی نوجوانان را دریابید/دو نگاه به بودجه ۱۴۰۰/هزار توی دولت دموکرات آمریکا!

دعوای چپ و راست وسط سفره مردم، ۱۴۰۰ بدون ارز دولتی؟ ادعای طبری داستان‌سرایی است، سنگ‌اندازی ترامپ در مسیر انتقال قدرت به دولت جدید، پشت پرده مجادلات مجلس و دولت چست؟ دور جدید همکاری ایران و آژانس در نطنز، کاسبان منع کاندیداتوری روسای قوا و سفر در اوج کرونا به چه قیمت؟ از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۰۱۶۰۲۸
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۰۴:۱۰ 19 November 2020

به گزارش «تابناک» روزنامه‌های امروز پنجشنبه ۲۹ آبان ماه در حالی چاپ و منتشر شدند که درخواست رئیس جمهور از منتقدان دولت، ادامه جدل‌ها بر سر یارانه معیشتی، صعود بورس و سقوط دلار در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم:

 

خودکشی نوجوانان را دریابید

فرامرز معتمددزفولی طی یادداشتی در شماره امروز اعتماد با تیتر خودکشی نوجوانان را دریابید نوشت: خودکشی گونه‌ای آسیب اجتماعی است که به شکلی عجیب در تمامی گروه‌های سنی چه مرد و چه زن شیوع و حضور دارد، اما دردنا‌کانه‌ترین گروه و حسرت‌آورترین آن نوجوانان هستند؛ نوجوانانی که چون دست به عمل می‌زنند و موفق می‌شوند، بهت و تعجب دردآور محققین را رقم می‌زنند. کودکانی ده، یازده، دوازده، ... پانزده، دختر و پسر فرقی ندارد.

خودکشی نوجوانان را دریابید/دو نگاه به بودجه ۱۴۰۰/هزار توی دولت دموکرات آمریکا!
هنگامی برای پژوهش اجتماعی خود بر جسم بی‌جان نوجوانی ایستاده بودم. هنگامی که برادر کوچکش کارتون می‌دید و مادر خانه نبود، خود را با بند شلوار حلق‌آویز کرده بود. دیگر بر بالای سر او نمی‌اندیشیدم. فردای آن در آموزش و پرورش شهرستان بخشی از بحث و جدل و فریاد با مسئولان مربوطه بر سر کتمان و انکار بود و بی‌عملی بخش مشاوره دانش‌آموزی. اما چه حاصل نوجوانان و دانش‌آموزان بعدی نیز در راه بودند! نه غربالگری و نه مشاوره منظم و نه آموزش درستی که در این لحظات بحرانی توسط خط قرمز Hot line با که باید تماس گرفت و کمک خواست!

آنچه در اخبار آمده و به نقل از فرماندار رامهرمز، خودکشی ششمین نوجوان، خبر از بی‌عملی و بی‌توجهی بالای آموزش و پرورش و مسوولان آن شهر می‌دهد؛ نوجوانانی که به افسوس اکنون میز و صندلی خالی و خیالی‌شان حفره‌هایی در کلاس و مدرسه مجازی آن شهر شده است و گویی، چون گردابی هم‌کلاسی‌های خود را تهدید می‌کنند.
شرایط بحرانی کرونا بی‌تردید همه کس را به خود مشغول داشته و همه چشم نگران آی‌سی‌یو‌ها هستند، اما آسیب‌های اجتماعی در حال فعال شدن هستند. از گروه‌های آسیب‌پذیر به دلیل شکنندگی‌شان در شرایط اپیدمی کودکان و نوجوانانند، پس خودکشی نوجوانان را دریابید.

 

دو نگاه به بودجه ۱۴۰۰

حیدر مستخدمین‌حسینی اقتصاددان طی یادداشتی در شماره امروز جهان صنعت با عنوان دو نگاه به بودجه ۱۴۰۰ نوشت: دو دیدگاه در خصوص بودجه ۱۴۰۰ وجود دارد؛ دیدگاه اول بر ثابت ماندن شرایط فعلی و عدم تغییر در رویه بودجه‌ریزی مبتنی است. در صورت حاکم شدن این دیدگاه ارقامی که دولت در لایحه بودجه لحاظ می‌کند منطبق با واقعیت نبوده و مشخص نخواهد شد که در تعیین ارقام مربوط به میزان فروش نفت و نرخ تسعیر ارز از چه قاعده و اصولی پیروی شده است. به عبارتی مشخص نخواهد شد که آیا نرخ ارز از متوسط دو نرخ ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی و نرخ ارز نیمایی به دست آمده و یا مبنای دیگری دارد. به این ترتیب اگر شرایط فعلی را مبنای بودجه‌ریزی در نظر بگیریم لایحه بودجه ۱۴۰۰ از نظر محتوایی و عملکردی تفاوتی با بودجه سال‌های ۹۹، ۹۸ و حتی ۹۷ نخواهد داشت. در نتیجه آنچه در عمل اجرا خواهد شد با آن چیزی که به تصویب نمایندگان می‌رسد تفاوت چشمگیری خواهد داشت.

خودکشی نوجوانان را دریابید/دو نگاه به بودجه ۱۴۰۰/هزار توی دولت دموکرات آمریکا!

دیدگاه دوم نگاه خوش‌بینانه‌تری نسبت به شرایط حاکم بر کشور دارد که از تغییر چهره سیاسی آمریکا نشات می‌گیرد. این گروه نگاه محتملی نسبت به ارقام فروش نفت و نرخ تسعیر ارز دارد و خواستار بودجه‌ریزی با در نظر گرفتن شرایط سیاسی آمریکاست. ارقامی که تا به امروز در خصوص بودجه منتشر شده نشان می‌دهد که دولت نگاه محتملی نسبت به آینده سیاسی و اقتصادی دارد و به جای ثابت در نظر گرفتن وضع موجود، بودجه را در سایه تغییرات جدید آمریکا تدوین کرده است. به این ترتیب دولت امیدوار است با روی کار آمدن رییس‌جمهور جدید آمریکا تغییراتی در وضعیت فروش نفت و وضعیت اقتصادی کشور ایجاد شود.


نگاه اول به بودجه ۱۴۰۰ فاصله زیادی با واقعیت‌های موجود دارد بنابراین احتمال حاکم شدن آن مردود است. اگر هم نگاه دوم یا همان نگاه محتمل حاکم باشد، حتی با وجود پذیرش برجام از سوی آمریکا دولت باید نسبت به مسائل سیاسی و اقتصادی و تعیین ارقام بودجه رفتار محتاطانه‌تری از خود نشان دهد. با توجه به آنکه دوسوم بودجه مربوط به شرکت‌های دولتی است امسال نگاه‌های زیادی به ارقام این بخش معطوف شده و مجلسی‌ها خواستار شفافیت بیشتر در ارقام شرکت‌های دولتی شده‌اند. با بررسی اجزای این بخش می‌توانیم پی ببریم که دولت چه تغییراتی در حوزه مالیاتی ایجاد کرده و چه نگاهی به ارقام بودجه و ترتیب استفاده از این ارقام برای ردیف‌های بودجه دارد.
علاوه بر این باید ببینیم که دولت تا چه میزان به بودجه‌ریزی عملیاتی نزدیک شده است. دولت کنونی سال‌هاست که شعار تحقق بودجه‌ریزی عملیاتی را یدک می‌کشد، اما به این مهم تاکنون ترتیب اثر داده نشده است. اگر بودجه‌ریزی عملیاتی محقق شود برخی منابع درآمدی دولت در جای درست هزینه می‌شوند و بسیاری از ارقام مصرفی در بودجه حذف خواهند شد. به این ترتیب انتظار می‌رود در این شرایط بودجه در جایی مصرف شود که کارکرد موثر اقتصادی داشته باشد و به بهبود وضعیت کشور کمک کند.


هزار توی دولت دموکرات آمریکا!

روزنامه رسالت طی یادداشتی با عنوان هزار توی دولت دموکرات آمریکا! در شماره امروز خود نوشت: مشاوران بایدن، در حال بررسی راهکار‌های نهایی دولت دموکرات آمریکا در خصوص نحوه بازگشت به برجام هستند. افرادی مانند «ویلیام برنز»، «جک سالیوان»، «ایلان گلدنبرگ»، «تون بلینکن» و «سوزان رایس» متفق‌القول هستند که دولت بایدن به سه دلیل باید به برجام بازگردد: نخست این‌که بتوانند توافق هسته‌ای را به‌عنوان میراث دموکرات‌ها (در دوران اوباما) و نماد چندجانبه‌گرایی در نظام بین‌الملل احیا کنند. دوم این‌که بتوانند از ظرفیت‌های عضویت مجدد در برجام، ازجمله توان فعال‌سازی رسمی مکانیسم ماشه و بازگرداندن تحریم‌های چندجانبه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران استفاده کنند.
سوم این‌که با عدم رفع عملیاتی تحریم‌های ایران (در عین بازگشت ظاهری به برجام) زمینه را برای برگزاری مذاکرات موازی با تهران بر سر موضوعات منطقه‌ای و موشکی فراهم سازند.

خودکشی نوجوانان را دریابید/دو نگاه به بودجه ۱۴۰۰/هزار توی دولت دموکرات آمریکا!
بااین‌حال، مشاوران بایدن درخصوص نحوه بازگشت رئیس‌جمهور جدید آمریکا به توافق هسته‌ای، نگاه تاکتیکی متفاوتی دارند. برخی از مشاوران بایدن به او توصیه کرده‌اند که در گام نخست، بدون اعلام هرگونه پیش‌شرطی، به‌صورت ظاهری صرفا اعلام کند که واشنگتن جزئی از برجام است و به برجام بازگشته است، اما در عرصه عملیاتی همان اقدامی را انجام دهد که سال ۲۰۱۷ شاهد بودیم! در سال اول ریاست جمهوری ترامپ که آمریکا در حال مقدمه سازی جهت خروج از برجام بود، اما هنوز رسما از این توافق خارج نشده بود، همین سبب شد تا اکثریت قریب به‌اتفاق مؤسسات و شرکت‌های تجاری، صنعتی و اعتباری همکاری‌های خود را با ایران متوقف سازند. بنابراین، عده‌ای از مشاوران بایدن معتقدند که وی باید سریعا ضمن اعلام بازگشت به برجام، فضا را به «سال ۲۰۱۷ میلادی» بازگرداند.


در این روش، دولت بایدن قصد دارد اهرمی مانند مکانیسم ماشه را علیه ایران (با بازگشت ظاهری خود به برجام) فعال کند و از سوی دیگر، بتواند از طریق ممانعت از عملیاتی شدن تعلیق تحریم‌ها یکسری امتیازاتی را از ایران بگیرد: ازجمله این‌که ایران را به مذاکرات موازی در حوزه منطقه‌ای و موشکی دربیاورد.
دومین تاکتیکی که عده دیگری از مشاوران بایدن در نظر گرفته‌اند، این است که رئیس‌جمهور جدید آمریکا از همان ابتدا شروطی خاص را برای بازگشت آمریکا به برجام بگذارد، مانند بحث حذف بند غروب آفتاب در برجام و دائمی شدن محدودیت‌های هسته‌ای ایران (که از قبل موردتوجه دموکرات‌ها نیز قرار داشته است) و همچنین این‌که تهران با برگزاری مذاکرات بر سر توان موشکی و منطقه‌ای خود موافقت کند. فراموش نکنیم که دولت بایدن در «پردازش تاکتیک‌های ضد ایرانی» خود، مانند دولت اوباما مذاکرات را مرحله‌به‌مرحله تعریف نکرده است، یعنی این‌گونه نیست که مذاکرات هسته‌ای را پیش درآمدی برای مذاکرات موشکی و مذاکرات موشکی را پیش‌درآمدی برای مذاکرات منطقه‌ای قرار دهد. مشاوران بایدن قصد دارند که به‌صورت همزمان در حوزه‌های مختلف مذاکراتی را با کشورمان صورت دهند و سپس خروجی این مذاکرات را به هم متصل کرده و درنهایت «توافق جامع محدودکننده» علیه ایران را شکل دهند. بدیهی است که از اکنون، باید ضمن رصد این تاکتیک‌ها و آینده‌پژوهی و احتمال سنجی در خصوص نحوه طرح آن از سوی دولت بعدی آمریکا، بر روی اهداف محدودکننده و خاص دموکرات‌ها در قبال برجام و ایران متمرکز شویم. آری! نباید اجازه داد تا دموکرات‌ها با ژست «بازگشت به برجام»، مانع از «رصد مؤثر بازی» از سوی کشورمان و پیشبرد اهداف خطرناک خود علیه نظام و ملت ایران شوند.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲۰
گرانی ها کمر خانواده ها رو شکسته و هیچ کس پاسخگو نیست از مواد شوینده لبنیات و ... بگیر تا ساده ترین اقلام سبد خانوار
خود کشی نوجوانان آنهم در سنین پایین خود معلول آسیب های بسیاری ست که در خانواده خود میبینند از فشار اقتصادی روز افزون بر پدر ومادر خود که منجر به بگو ومگوهای خانوادگی میشود تا مقایسه خود با همکلاسان ووضع زندگی بهتر انها همه وهمه روح حساس وشکننده نوجوان را میشکند .هر دندانی وقتی خراب وغیر قابل درمان میشود که از ریشه پوسیده شود......... دندانه هر قصری پندی دهدت نونو پند سر دندانه بشنو ز بن دندان
موج جدید گرانی ها توسط دولت شروع شده

جز خدا به کجا میتوان شکایت برد از این بی انصافی هایی که بر مردم روا می کنید ؟؟؟

چرا مراجع تقلید سکوت اختیار کرده اند ؟؟؟

فقر فساد میاورد و فروپاشی اجتماعی .

چه کرده اید با کشور ؟؟؟

این وضعیت اسفبار اقتصادی نتیجه کدام اشتباهات مسئولانی است که هنوز هم آدرس غلط و آدرس کاخ سفید را میدهید ؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹
درست ترین آدرس آدرس کاخ سفید اون میز و اون امضا, است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۳۰
گیرم بایدن هم بدتر از ترامپ باشد هیچ امتیازی به ایران ندهد پای میز مذاکره فردا هم نگویید ما غیر از برجام هیچ برنامه ای برای کشور نداشتیم
شش ماه قبل یه بنده خدایی بهم گفت قصد خودکشی دارم البته نمیدونم تا چه حدی جدی بود گفتم صبر مکن مطمئن باش حال و هوای جامعه عوض میشه و چند ماه دیگه خبرای بهتری میرسه به شدت از فقر و تنهایی مینالید به هر حال خودکشی که نکرد! ولی به نظرم میرسه الان با اتفاقاتی که داره میافته اون حرفی که زدم بی ربط نبود و کم کم حال و هوای جامعه و مردم بهتر میشه
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹
چی بهتر شده از 6 ماه قبل ؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹
چی بهتر شده سایه شوم جنگ و تحریم داره برداشته میشه
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹
علی جون واسه دلالا هیچی واسه مردم همینکه قیمت دلار داره میاد پایین یعنی خبر خوب
آمارهای بین المللی در رابطه با خودکشی در ایران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹
با تمام این سختی ها و تحریم ها طبق آمار سازمان ملل و اتحادیه اروپا و سازمان های بین المللی دیگر آمار خودکشی در ایران یک ششم میانگین کشورهای غربی است
به ازای هر صد هزار نفر جمعیت در ایران 4 تا 5 نفر خودکشی موفق و غیر موفق دارند اما خودکشی های موفق در کشور کانادا 21 نفر در امریکا 25 نفر در کشورهای اروپای شرقی مانند لهستان 31 نفر در کشورهای اسکاندیناوی 25 نفر و در کشورهای اروپای غربی هم 21 نفر. ضمنا 60 درصد تمام تولیدات داروهای روانی و افسردگی در امریکای شمالی مصرف میشود و در اروپا ها افسردگی غوغا میکند.
مردم ایران این سختی های 2500 ساله را با نابودی دولت
یهود تا دوسال دیگر پشت سر میگذارند و تا معنویت جای خودش را به ماهواره و شبکه های اجتماعی غربی ندهد آمار خودکشی در ایران پایین ترین خواهد ماند . به کوری چشم دشمنان این سرزمین. در آینده ای نزدیک ایران قدرتمند ترین وثروتمند ترین و با نفوذترین کشور دنیا خواهد بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹
بزک نمیر بهار میاد
ما الان در اوج قله گرانی ها هستیم برای همین هر احتمالی وچود داره یعنی آدمی که این رو نمیفهمه در پیک ناامیدی قرار میگیره ولی نباید اشتباه کرد قدرت در حال دست به دست شدنه و ما از قله به سمت پایین حرکت میکنیم در سرازیری حرکت خیلی ساده تر هست
برای اداره یک مملکت به افراد با سواد کاردان و صادق نیاز است .
تیتر درشت بکی از جراید سینه چاک بورس نورچشمی:
صعود بورس سقوط دلار !!!!
چرا انزمانیکه دلار به ۳۲۰۰۰ تومان رسید و بورس ۵۰ درصد سقوط کرد تیتر نزدید : صعود دلار سقوط بورس ؟؟؟!!!!
پروپاگاندا دیگه جواب نمیده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹
چرا انزمانیکه دلار به ۳۲۰۰۰ تومان رسید و بورس ۵۰ درصد سقوط کرد تیتر نزدید
چون میدانستیم آن وضعیت موقت است و برای یک امر موقت قلم فرسایی لازم نیست
الان دیدم در سایت خودتون 6 دانش آموز در ماهشهر خودکشی کردن البته این فاجعه هست ولی دنیای بچه ها کوچک و فاقد جهان بینی هستن و ماتریالیستی محض فکر میکنن بزرگترا باید مراقب باشن بزرگترین مراقب باید دولت باشه به بچه ها امید فردای بهتر رو بده
شهیدبهشتی: انهایی که خواب مذاکره باامریکارا میبینند خدابیدارشان کند
قابل توجه انهایی که به دوستی ۳۰ ساله با بایدن مینازند :
بایدن :«هیچ آمریکایی‌ای در مرگ قاسم سلیمانی عزاداری نمی‌کند. او مستحق بود برای جنایاتش علیه نیروهای آمریکایی و هزاران بیگناه منطقه در برابر قانون بایستد.»
خودکشی هنگامی اتفاق می افتد که مغز انسان برای رفع مشکلات به بن بست میخورد شما را به خدا دراین چند دهه به غیر از نصیحت خشک خالی چه برنامه وطرحی برای قشر نوجوان وجوان جامعه داشیم به جز وعده وتهدید
بایدن امد و بازهم بازی برجام و پیشابرجام وپسابرجام و ماموریت های ژنو شروع میشه اینبار البته باامتیازدادن های جدید ! باید دید ایندفعه کجا پلمپ و بتن ریزی میشه !!!!
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر