بازدید 14990
مرور روزنامه‌های دوشنبه سی ام اردیبهشت ماه؛

جامعه ایران به سمت رادیکالیزم افسار گسیخته می‌رود؟ /تحریم نفت فرصتی برای ساختن ایرانی غیرنفتی/اما و اگر‌های بازار متشکل ارزی

تلاش ریاض برای تدارک نشست ضدایرانی در مکه، فرار ترامپ به عقب، سرنوشت مبهم قیمت‌گذاری در سایت‌ها، ریاستی یا پارلمانی، چرا عراق نگران تنش ایران و امریکاست؟، سخنان فرمانده سپاه درباره جنگ و آمادگی در برابر جنگ، دوچرخه‌سواری بانوان ممنوعیت یا محدودیت!، ورود «بایدن» به کارزار انتخابات امریکا، و پاسخ بعیدی‌نژاد به کیهان از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۹۰۰۲۹۹
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۱:۵۶ 20 May 2019

تلاش ریاض برای تدارک نشست ضدایرانی در مکه، فرار ترامپ به عقب، سرنوشت مبهم قیمت‌گذاری در سایت‌ها، ریاستی یا پارلمانی، چرا عراق نگران تنش ایران و امریکاست؟، سخنان فرمانده سپاه درباره جنگ و آمادگی در برابر جنگ، دوچرخه‌سواری بانوان ممنوعیت یا محدودیت!، ورود «بایدن» به کارزار انتخابات امریکا، و پاسخ بعیدی‌نژاد به کیهان از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز دوشنبه سی ام اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که اظهارات فرمانده کل سپاه درباره این که دنبال جنگ نیستیم و آمادگی ایران، پورشه قاتل سرریز اشرافیت از مدیریت به کف خیابان، تأکید رئیس جمهور بر استفاده از ظرفیت‌های قانون اساسی در دیدار با دانشجویان و خیمه‌شب‌بازی جدید ملک سلمان در کنار موضوعاتی همچون جدال دموکرات‌ها و جمهوری خواه‌های آمریکا بر سر اطلاعات ایران و برنامه برق‌آسای ساخت سانتریفیوژ در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده اند.
تحلیل‌هایی درباره لزوم توجه به اقتصاد غیرنفتی و زیر ذره بین قرار دادن مسأله کوپن و اقتصاد رانتی نیز از موضوعاتی است که در یادداشت‌های تحلیلی روزنامه‌های امروز مورد توجه قرار گرفته است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛

تحریم نفت فرصتی برای ساختن ایرانی غیرنفتی
ولی الله شجاع پوریان، مدیرمسئول روزنامه همدلی در سرمقاله امروز این روزنامه با عنوان فرصت‌سازی از ایران بدون نفت نوشت: ترامپ این روز‌ها سیاستی را دنبال می‌کند که در چهل سال گذشته یکی از چالش‌ها و دغدغه‌های اصلی دولت‌های مختلف در کشورمان بوده است، حذف نفت از اقتصاد ایران اگرچه با هدف به زانو در آوردن و تسلیم جمهوری اسلامی توسط ترامپ دنبال می‌شود، اما به نوعی یکی از رویکرد‌ها و چشم‌انداز‌های اصلی مسئولان در تدوین برنامه‌های توسعه بوده است، از این رو در چند گزاره به رویای ایران بدون نفت می‌پردازیم:
۱- ایران کشوری نفت‌خیز است، ایران از نظر ذخایر نفتی، تولید و درآمد آن همیشه در میان پنج کشور اول دنیا قرار داشته است. این ثروت سرشار و درآمد سالانه بالای ۵۰ میلیارددلاری باعث شده در همه دولت‌های پس از انقلاب بین ۴۰ تا ۷۰ درصد بودجه سالانه کشور به درآمد‌های نفتی متکی باشد، ثروتی که گرچه در نگاه اول نعمت به شمار می‌آید، اما با نگاهی به نقش نفت در تاریخ سیاسی و اقتصادی کشور می‌توان به بلایا و پیامد‌های ناگوار طلای سیاه در معیشت مردم ایران از قبل و بعد انقلاب اشاره داشت.
جامعه ایران به سمت رادیکالیزم افسار گسیخته می‌رود؟ /تحریم نفت فرصتی برای ساختن ایرانی غیرنفتی/اما و اگر‌های بازار متشکل ارزی
۲- نگاهی به مؤلفه‌های کشور‌های پیشرفته دنیا نشان می‌دهد که این کشور‌ها بیش از آنکه از نعمت‌های خدادادی و منابع طبیعی مثل نفت یا سایر منابع برخوردار باشند، از دانش، تخصص، برنامه و منطق برخوردار هستند، به جز تعداد اندکی از کشور‌ها که آن هم به دلیل استفاده صحیح از ثروت نفت، درآمد سرانه خود را افزایش داده‌اند، اکثر کشور‌های نفتی، دچار اقتصاد رانتی و وابسته‌ای هستند که نتوانسته‌اند مسیر توسعه را بپیمایند.
۳- از ابتدای انقلاب تاکنون شعار کاهش وابستگی بودجه به نفت از الزامات دولت‌ها و مجالس بوده، اما این مهم به خوبی محقق نشده و هنوز نفت نقش اصلی را در اقتصاد کشور ایفا می‌کند.
۴-یکی دیگر از آفت‌های اقتصاد نفتی در ایران، خام‌فروشی آن است، در حالی که نفت با تبدیل‌شدن به سایر فرآورده‌ها، می‌تواند با چندین برابر قیمت نفت خام تولید ثروت کند. این فرصت می‌تواند نگاه را به سمت تبدیل نفت به فرآورده‌های نفتی تغییر دهد و به تعبیر مقام معظم رهبری باعث جهش اقتصادی کشور شود.
۵- نفت سرمایه‌ای ملی و متعلق به همه نسل‌های کنونی و آینده است، یکی از موفقیت‌های کشور‌های دارای نفت این است که با سرمایه‌گذاری درآمد‌های حاصل از فروش نفت در سایر کشور‌ها و سایر زمینه‌ها، زمینه تقویت و بهبود زیرساخت‌های اقتصادی خود را فراهم کرده‌اند، به طور مثال نروژ به عنوان یک کشور نفتی در اروپا، با تاسیس صندوق نفتی، درآمد‌های حاصل از فروش نفت را در این صندوق ذخیره کرده و نسبت به سرمایه‌گذاری در سایر کشورها، تبدیل فرآورده‌های نفتی به سایر فراورده‌های گران‌بها، سرمایه‌گذاری در شرکت‌های چندملیتی و خرید سهام شرکت‌های بزرگ به صورت غیرمستقیم درآمد حاصل از نفت را برای نسل‌های آینده حفظ کرده و از سویی اقتصاد خود را از نوسانات بازار‌های نفتی حفظ کرده است.
۶- نفت، نقش آن در اقتصاد کشور و تمام حاشیه‌های آن را اگر بخواهیم با سایر ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کشور مقایسه کنیم درمی‌یابیم، که ما با اتکای به نفت خود را از بسیاری از مولفه‌های مهم توسعه دور کرده‌ایم، به طور مثال ظرفیت عظیمی همچون گردشگری در کشور دهه‌هاست مغفول مانده، در حالی که ظرفیت‌های مذهبی، طبیعی و تاریخی ایران، کشور ما را در جمع ۱۰ کشور اول دنیا از حیث جاذبه‌های گردشگری قرار داده، اما سهم ایران از درآمد‌های گردشگری در خوشبینانه‌ترین حالت ۱۰ میلیارد دلار در سال است که کمتر از یک سوم کشوری، چون ترکیه در همسایگی ماست. اگر آمریکا سال‌هاست سعی در تحریم نفت ایران دارد، ما به دست خودمان درآمد‌های گردشگری کشور را تحریم کرده‌ایم، کافی‌ست قدری تساهل و آزادی اجتماعی برای غیرمسلمانان فراهم شود تا شاهد سیل درآمد‌های گردشگری و واکسینه‌شدن در برابر هر نوع تحریمی باشیم.
۷- با مقدمات فوق، تهدیدات ترامپ و تلاش او برای به صفر رساندن درآمد‌های نفتی ایران، بهترین فرصت برای جمهوری اسلامی ایران مهیاست تا ضمن گشودن سایر دریچه‌های اقتصادی، استراتژی نفتی کشور نیز بازبینی و اصلاح شود. راهکار‌هایی همچون حفظ ذخایر نفتی، جلوگیری از خام‌فروشی و تبدیل نفت به فراورده‌های دارای ارزش، سرمایه‌گذاری از محل فروش نفت در سایر حوزه‌ها و راهکار‌هایی از این دست می‌تواند تهدید ترامپ را به فرصتی برای برون‌رفت از بحران نفت تبدیل کند.

جامعه ایران به سمت رادیکالیزم افسار گسیخته می‌رود؟
علیرضا صدقی در سرمقاله امروز روزنامه ابتکار با عنوان جامعه را دریابیم نوشت: جامعه‌ای که نسبت به آینده احساس امنیت نداشته باشد یا اعتماد لازم به مسئولان و مدیران بالادستی نداشته باشد، نمی‌تواند حتی در شرایط عادی زیست سالمی را پی بگیرد؛ حال آن‌که جامعه ایران این روز‌ها نیازمند تحمل فشار و عبور سلامت از موقعیتی بحرانی است.
تجربه نشان داده است که ایجاد «حس امنیت» و «حس اعتماد» را نمی‌توان تنها در برخورد‌های قضایی یا بگیروببند‌های پلیسی جستجو کرد. چه این‌که این نوع برخورد‌ها به تنهایی نه‌تن‌ها عامل بازدارنده نخواهند بود، بلکه به دلیل ماهیت و جنس این قبیل کنش‌ها، گاه تاثیراتی معکوس و خارج از هدف‌گذاری‌های اولیه در پی خواهد داشت.
جامعه ایران به سمت رادیکالیزم افسار گسیخته می‌رود؟ /تحریم نفت فرصتی برای ساختن ایرانی غیرنفتی/اما و اگر‌های بازار متشکل ارزی
در حقیقت این مسأله بیش از آن‌که قضایی یا پلیسی باشد، موضوعی «اخلاقی» است. البته نباید فراموش کرد که اطلاق عنوان «امر اخلاقی» به ماجرای ایجاد «حس امنیت و اعتماد» نه از باب تقلیل موضوع به یک مسئله شخصی که اراده از آن، «اخلاقی سیاسی»، «اخلاق اجتماعی»، «اخلاق مدیریتی» و «اخلاق عمومی» است. اخلاقی که در بستر جامعه تعریف می‌شود و نشان‌دهنده روش و منش مدیران و مسئولان کشور در مواجهه با مسائل گوناگون مبتلابه است.


این مفهوم را نمی‌توان در زرورق «شعار‌های عوام‌فریبانه» و چپ‌زده به خورد مردم داد. چرا که ایجاد «حس امنیت و اعتماد» با درون‌مایه‌ای عملگرایانه و متکی بر شاخص‌ها و معیار‌های عینی، قابل رویت و قابل اندازه‌گیری شکل می‌گیرد. نباید فراموش کرد که جامعه ایران از عصر شعارزدگی عبور کرده و امروز توجه چندانی به شعار‌های بدون واقعیت عینی ندارد.
از دیگر سو، نخبگان سیاسی و دانشگاهی باید به‏سرعت اقدامی عاجل در راستای «گفتمان‌سازی» درون‌حاکمیتی به انجام رسانند. حلقه مفقوده‌ای که این روز‌ها بیش از هر زمان دیگری رخ می‌نماید و به یقین در آینده‌ای نه‌چندان دور مشکلاتی عدیده و غیرقابل حل را برای کشور ایجاد می‌کند، «ناکارآمدی گفتمانی» در ساختار و بافتار سیاسی کشور است.


چنانچه بدنه اجتماعی ایران ـ. که همواره به شکل توده‌ای عمل می‌کند ـ. به نقطه بی‌اعتمادی کامل نسبت به گفتمان‌های درون حاکمیت برسد، به‏سرعت از مرز‌های مشروعیت هم عبور کرده و شرایط به‏مراتب وخیم خواهد شد. در فضای مه‌آلود و خاکستری‌ای که در چنین موقعیت‌هایی به وجود می‌آید، نخستین قربانی «رویکرد‌های عقلانی» هستند. رویکرد‌هایی که می‌توانند کشور را از بزنگاه‌های سخت و صعب به سلامت عبور دهند. از این منظر است که باید به مسئله گفتمان‌سازی درون‌حاکمیتی به‏عنوان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر و غیرقابل انکار توجه شود.
موضوع دیگر را باید در لزوم توجه به «سرعت در اقدام» تعریف کرد. روند تحولات و متغیر‌های متعدد و متکثری که در آسمان سیاست ایران طی ماه‌ها و سال‌های اخیر پدیدار شده‌اند، فرآیند تغییرات بنیادین در سطوح خرد اجتماعی را به شکلی باورنکردنی تسریع کرده‌اند. وضعیت به‏ گونه‌ای است که تحولات با روندی شتابنده در بدنه اجتماعی به نوعی «رادیکالیزم» نزدیک می‌شوند. جالب آن‌که این رادیکالیزم از هیچ متر و معیار و شاخص تعریف‌شده‌ای هم برخوردار نیست. به بیان دیگر، جامعه ایران شاید در آینده‌ای نزدیک با نوعی «رادیکالیزم افسارگیسخته» روبه‌رو خواهد شد. در این نوع از رادیکالیزم و بنیادگرایی غیرعقلانی، انتظار هر نوع مواجهه، برخورد و خشونتی را می‌توان داشت.
تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان هم باید از این منظر به «مسئله زمان» و «سرعت در تصمیم‌گیری» توجهی ویژه و خاص داشته باشند. چه اینکه جامعه در انتظار حرکت‌های بطئی و کند نخواهد ماند.
با این همه، اما نباید فراموش کرد که ایران اسلامی هنوز فرصت و امکان بازیابی و بازآفرینی شرایط امن اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را دارد.

اما و اگر‌های بازار متشکل ارزی
مهدی فتحی طی یادداشتی که روزنامه جوان در شماره امروز خود منتشر کرده، به اماواگر‌های بازار متشکل ارزی پرداخت و نوشت: هر چند برخی خبرگزاری‌ها مانند «ایسنا» از نهایی شدن طرح بازار متشکل ارزی خبر داده‌اند، اما به نظر می‌رسد این طرح علاوه بر مزیت‌های برشمرده شده از سوی بانک مرکزی در مطالب متعددی که تاکنون منعکس کرده‌است، می‌تواند درد‌سر‌های جدیدی را هم برای بازار ارز ایجاد کند که امیدواریم در این‌باره تمهیدات لازم را دیده باشند.
تاکنون برای این طرح امید‌های زیادی مطرح شده که از جمله: نبود معاملات غیرواقعی، تسهیل خرید و فروش واقعی ارز توسط بانک‌ها صرافی‌ها، شفافیت این بازار، برچیدن بساط دلالان در خیابان فردوسی و کشف قیمت ارز‌ها در داخل به جای تعیین قیمت در سلیمانیه عراق و دوبی، کاهش دامنه نوسانات و... است.
اگر چه در بازار ترسیمی جدید قرار است بازیگران اصلی بازار ارز در این باره در قالب یک بازار متشکل از صرافی‌های معتبر صرافی‌ها، واردکنندگان و صادرکنندگان و بانک مرکزی نقش ایفا کنند، اما با توجه به تأکید عدم جایگزینی این بازار به جای نیما می‌توان موارد زیر را به عنوان دغدغه مطرح کرد که در عمل باید بانک مرکزی برای آن‌ها برنامه داشته باشد وگرنه مانند ده‌ها طرح و بخشنامه سال گذشته به جای حل مشکل قبلی، مشکلات جدی و جدیدتری ایجاد خواهد شد.
جامعه ایران به سمت رادیکالیزم افسار گسیخته می‌رود؟ /تحریم نفت فرصتی برای ساختن ایرانی غیرنفتی/اما و اگر‌های بازار متشکل ارزی
معبر جدید برای رانت: یکی از مواردی که می‌توان نگران این بازار متشکل ارزی بود، ورود نرخ جدید ارزی است که با احتساب نرخ ۴۲۰۰ تومانی، نرخ نیما و نرخ بازار آزاد به عنوان چهارمین نرخ نمایان خواهد شد، به این ترتیب می‌تواند به عنوان معبری جدید برای رانت آن را برشمرد.
اگر چه بانک مرکزی در تشریح بازار متشکل ارزی، به نگرانی دریافت ارز توسط صرافان و عرضه آن‌ها را در بازار ارز اشاره کرد و گفته که برخورد سختی با آن‌ها خواهد کرد، اما آثار و تبعات این نرخ جدید به‌رغم نظارت‌های سخت مورد ادعای بانک مرزی باز هم رانت جدیدی را فراهم خواهد کرد به خصوص که بازیگرانی مانند بانک‌ها در آن بازی می‌کنند.


تأثیر‌پذیری نرخ‌های نیما و بازارآزاد از این بازار: با ورود چهارمین نرخ در بازار ارز بدیهی است که نه‌تن‌ها بازار ارز آزاد بلکه سامانه نیما را هم تحت‌الشعاع قرار خواهد داد، اما بانک مرکزی بیشتر به آثار مثبت آن توجه داشته‌است، اما باید بداند که ترجیح عرضه‌کنندگان و مصرف‌کنندگان را در بازار ارز بدون شک تحت‌الشعاع قرار خواهد داد. از آنجایی که معمولاً در شرایط بی‌ثبات قیمت‌ها به پایین کشیده نمی‌شود و از سوی دیگر ما با قانون چسبندگی قیمت‌ها به بالا مواجهیم، بعید است که این نرخ خیلی تفاوتی با نرخ بازار آزاد داشته باشد، بنابراین باید دید که این بازار برای عرضه‌کنندگان ارز چه جذابیت یا ارجحیتی خواهد داشت که بازار ارز را رها کند و به کانال بازار متشکل ارزی بیاید که حتماً نظارت بیشتری روی آن است و اینکه آیا اساساً این بازار خواهد توانست با توجه به محدودیت‌های اخیر درآمدی ناشی از فروش نفت، نقش مؤثری را ایفا کند یا خیر؟


تأثیر‌پذیری تولید: از آنجایی که در گام نخست این بازار برای بازار ارز‌های فیزیکی است و در گام‌های بعدی در سایر حوزه‌ها عمومیت پیدا خواهد کرد، بنابراین سومین موردی که می‌توان برای این بازار در نظر گرفت تأثیر تقاضای بازیگران قوی این بازار در بخش‌های مختلف اقتصادی است. بازیگران در عمل می‌توانند با کانالیزه کردن تقاضا‌ها زیر دستی را انجام بدهند و طبق معمول تولید به دلیل بازدهی‌هایش در آخر صف بماند. به این ترتیب و دستکم در حوزه تولید از هم اکنون می‌توان حدس زد که برخی کالا‌ها از دایره سامانه نیما هم اخراج و یا به این بازار کوچ کنند؛ بنابراین در صورت عدم مدیریت صحیح آن و نبود اولویت‌بندی‌ها از یک‌سو تولید در بخش‌های مختلف با چهار نرخ انجام خواهد شد و از سوی دیگر از آنجایی که قرار است در خرید مازاد ارز‌های فیزیکی بانک‌ها نقش‌آفرینی کنند، در عمل نقش‌آفرینی مثبتش را تحت‌الشعاع قرار دهند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲۰
به نظر من پورشه سوار ها باید جریمه چند ملیاردی شوند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۰
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ساعت ۱۵
دلار ۱۴۱۰۰
یورو ۱۵۸۰۰
سکه ۴۸۰۰۰۰۰
اگاهی ودسترسی به امارو اطلاعات واقعی حق مردم است
متاسفانه علیرغم میل باطنی همه کشورهای جهان و بخشی از مردم ایران بوی جنگ ناخواسته ای شبیه به جنگ آخر خلیج فارس به مشام می رسد.

همه شواهد نشان از هل دادن آمریکا و ایران به رینگ نبرد خونین توسط شرط بندان سیاسی جهان حکایت دارد.

بهتر است رهبران سیاسی دو کشور مذاکره محترمانه را انتخاب کنند

مردم ایران برای هیچ جنگی آماده نیستند
آقازاده ها تنها کسانی هستند که در آرامش به سر می برند
ههه . فرصتی برای اقتصاد غیر نفتی ! .
کی دنبال فرصته ؟ که تو فکر این حرفهاست ؟
امروز را می خواهند به فردا برساند . همین و السلام .
اعتماد مردم یک سرمایه عظیمی است که از سرمایه مالی هم مهمتر است که متاسفانه در ایران به کمترین مقدار خود رسیده است و بی اعتمادی ریشه اصلی بسیاری از بیماری های اقتصادی است. همین که مردم سرمایه خود را به سمت مایحتاج اصلی مردم و دلالی می برند و همین که نا امیدانه به آینده نگاه می کنند و همین که بر خلاف توصیه مسئولان مملکتی عمل می کنند نشانه بی اعتمادی است. بی اعتمادی حتی بر سرمایه معنوی مردم هم اثر منفی می گذارد و باعث می شود مردم نسبت به اعتقادات باطنی و غیر ظاهری دینی بی اهمیت شوند و همین که آمار احتکار و گرانفروشی و کم فروشی و پاس نشدن چکها و ... افزایش یافته است نشانه کاهش سرمایه معنوی است.
تیتر کیهان بسیار جالب و قابل تامل است این را به دلسوزان انقلاب عرض می کنم که آمریکا اگر غلطی نتواند بکند بی شک این رفتارها و اشرافیتی که خون مردم را با پول آنهم بصورت قانونی می تواند بخرد قطعا مردم را نابود خواهد کرد بنده بیش از این هشدار کاری نمی توانم انجام دهم ولی مسولین قدرت جلوگیری و بر خورد شدید با این جرثومه های فساد رادارند مردم منتظر برخورد با این سایر آنها را دارند
سایه جنگ بر منطقه سنگینی میکند

آقازاده های خارج نشین هر چه سریعتر جهت سپر انسانی به کشور بازگردند.
اشرافیت مدرن آن چنان افسار گسیخته می تازد که دین و دنیای نسل آینده ساز را از لحاظ معنوی نابود می کند مسؤولین خواب خواب ، ژ ن های خوب در عرصه ایمان مردم جولان میدهند
کیهانو ببین نوشته کدام مدیر ارشد دولتی هیچوقت عذرخواهی کرد در حالی که ارشدترین مدیران ما اصلا دولتی نیستن و دولتی و غیر دولتی مقصرن
رادیکالیسم افسار گسیخته شامل جامعه نمی شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۰
اتفاقا شامل توده های مردم است ملت تغییرات اساسی را خواستارند این واقعیت جامعه است اگر صورت مسئله را پاک نکنیم
نمیدونم چگونه تحریم نفتی میتونه یه فرصت باشه. تک محصولی و متکی به نفت بودن نتیجه داشتن مدیران غیرخلاق، ناکارآمد. در تمامچهل ساله اخیر، وجود تحریم باعث تغییر محسوس در مدیریت نشده و با این تحریمها هم چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد. از طرف دیگه، حتی اگه کشوری تک محصول و متکی به نفت نباشه، به این معنا نیست که اون کشور بی نیاز از بقیه دنیا است و هر کاری خواست میتونه انجام بده. اولا شما تولید میکنی که بفروشی نه اینکه انبار کنی و نیاز به مشتری داری. مشتری بیشتر هم بهتره. ثانیا هر چی که تولید کنی، موقع صادرات نیاز به سیستم بانکی برای مبادلات پولی داری. وقتی سیستم بانکی تحریمه، صرف نظر از اینکه تولید کننده نفت هستی یا تولید کننده چندین کالا و خدمات، چطور میخواهی تجارت کنی. اتفاقا وقتی تنوع بیشتری در محصولات صادراتی داری، بیشتر باید مواظب باشی تا روابط خوب با بقیه کشورها داشته باشی. چین یکی از بزرگترین صادرکنندگان دنیاست.خیلی از کالاهایی که صادر میکنه غیر انحصاری است و مجبوره با آمریکا و اروپا روابط حسنه داشته باشه تا بتونه اجناسش رو بفروشه.
چین از لحاظ قدرت نظامی، مساحت و جمعیت بسیار بزرگ تر از ایرانه. بنابراین حتی اگه جنگی در بگیره شکست چین تقریبا غیرممکنه. اما این باعث نمیشه که چینی ها جنگ و یا عدم تعامل رو به داشتن روابط با بقیه دنیا ترجیح بدهند. بخاطر اینکه میدونن با جنگ و یا انزوا کاری حل نمیشه.
اتفاقا یکی از عواقب تحریم اینه که اقتصاد کوچکتر میشه، یعنی کالا و خدماتی که قبلا تولید میکردی ممکنه قابل تولید نباشه بدلیل عدم تامین مواداولیه، یا قابل صدور نباشه به خاطر مشکل در روابط بانکی. اینطوری کشور بیشتر به سمت تک محصولی و نفتی شدن حرکت میکنه.
وقتی تحریم هستی توان جذب سرمایه خارجی و حتی نگهداشت سرمایه داخلی رو هم نداری. وقتی سرمایه خارجی نباشه، بقیه کشورها منافعی در ایران ندارن تا به خاطرش کنار ایران بایستند. بهترین سیستم اقتصاد مقاومتی اون سیستمی است که بیشتر با بقیه دنیا مبادله تجاری و اقتصادی داره تا بتونه منافع بقیه کشورها رو به موجودیت خودش گره بزنه.
اینروزها همه جاصحبت ازبازارمتشکل است
لطفا برای مردم توضیح بدید بازار متشکل ارزی یعنی چی؟ و قراره چه کاری انجام بده؟ ایا قراره معجزه کنه؟ تفاوتش باطرح های بیشمارمشابه چیه ؟ مثل بازار سنا بازار ثانویه و غیره وغیره ؟ انهایی که الفبای اقتصادرا بلدهستند خوب مبدانندکه قیمت هرکالایی ازجمله دلار رامیزان عرضه وتقاضای ان کالا تعیین میکند ایا قراراست دربازارمتشکل عرضه فراوان یا تقاضا محدودشود؟!!! ایا با اینهمه تجربه ناموفق درمورد قیمتگذاری دستوری که اخرین موردش تجربه شکست خورده دلار۴۲۰۰ تومانی بود هنوز اقایان به این نتیجه نرسیده اندکه اقتصاد علم است و دستوربردارنیست؟!!!!
در مورد ارتباط اخلاق و رفتارهای پلیسی جملات قلمبه و سلمبه زیادی نوشتید . بگذارید ساده تر بگویم اخلاق را در ماجرای دخترک پورشه سوار و جمله " کشتم که کشتم دیه اش را می دهم " دیدیم . فکرنکنید آن یک نفر اینطوری بوده و دیگران نیستند . شعار بیهوده ندهیم و بپذیریم خیلی از جوانان و مردم ما همین نوع اخلاق و تفکر را دارند با این تفاوت که پول پورشه و دیه را ندارند .
اما رفتار مسولان ما بگونه ای است که نسبت به اسید پاشی به بانوان حساس نیست و اما نسبت به دوچرخه سواری آنان حساس است !
تیتراول روزنامه شرق درموردامارهای ممنوعه بسیارجالبه علنادارن میگن امارها غیرواقعی ودستکاری شده است مثل میزان ارزهای برگشت داده نشده امار بیکاری نرخ تورم و شاخص بورس
آقا یبار توی شهر خودمون اندیمشک یه ماشین خواست بزنه به یه بچه مادر بچه باحالت اعتراض به راننده گفت مگه کوری چرا اینقدر تند میری نزدیک بود بچه رو بکشی یارو گفت ماشین بیمه است و دیه اش رو میده
آقا اگر بدونید چه بلایی سر راننده آوردن
تا جا داشت زدنش خونین و مالین
اخه کثافت این چه حرفیه مگه یه جونور رو زیر گرفتی که دیه اش رو میدین
آخه تو که نوشتی تحریم نفتی فرصتی برای اقتصاد غیر نفتی!!!!!! چی فکر کردی؟؟؟
اولا تولید که هیچی ندارید همه چی خام فروش میشه و کالای صنعتی وارد کشور میشه
دوم اینکه بهترین راه جذب توریست هستش ترکیه و اعراب قبلا هیچی نبودن بهترین ساحل رو داریم بهترین کشور4فصل رو داریم اما توریست برای چی باید بیاد؟نه دیسکو نه ساحل آزاد نه هتلهای مجلل
ایران غیر نفتی؟؟؟ اونوقت نفت ایران چه خواهد شد؟
همین خودرو سازی پنج سال تحریم بشه بهترین خودرو را تولید میکنه
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ساعت ۱۵
دلار ۱۴۱۰۰
یورو ۱۵۸۰۰
سکه ۴۸۰۰۰۰۰
اگاهی ودسترسی به امارو اطلاعات واقعی حق مردم است
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل