مديرعامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران در واكنش به ادعاهايي مبني بر اين كه ساختمان هاي 100، 150 متري در غرب تهران، مي توانند هوا را به سمت و سوی آلودگي هوا ببرند، گفت: اين ادعاها، حرف هايي غير علمي و بي اساسي هستند كه ما براي پاسخ به آنها، مدل هاي رياضي مفصلي داريم كه محاسبات آنها از سوي دانشگاه هاي معتبر صورت گرفته است.
به گزارش شهرنوشت و به نقل از روابط عمومي معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران، دکتر سید وحید حسینی افزود: اتمسفر شهري با ارتفاع چند صد متري در وسعت 760 كيلومتر مربعي تهران، جِرم و انرژي نهفته بسياري دارد و هيچ ساختماني نمي تواند شرايط حاكم بر آن را تغيير دهد، هر چند تأثيرات محلي در محدوده برج ها ممکن است وجود داشته باشد كه البته، اين مسائل با مدل هاي ميكرو اسكيل ديده مي شوند.
وي با اعلام اين كه در موضوع آلودگي هواي 24 روزه پايتخت در سال گذشته، هيچ گونه بادي در دشت وسیع تهران نداشتيم، تأكيد كرد: ساختمان هاي بلند مرتبه، هيچ ارتباطي با آلوده شدن هواي شهر ندارند و به افرادي كه مي خواهند به انبوه سازي و بلند مرتبه سازي حمله كنند، پیشنهاد می کنم دنبال دلایل دیگری بگردند و این اقدام را از منظر خودش زیر سؤال ببرند.
اِشكال احتمالی در فرآيند معاينه فني نبايد باعث شود اصل قانون را رد كنيم
مديرعامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران با اشاره به اين كه معاينه فني، يكي از مهم ترين برنامههاي كاهش آلودگي هوا و یکی از قدرتمندترین ابزارهای کنترلی در سطوح ملي و شهري محسوب مي شود، اظهار كرد: معاينه فني در همه جاي دنيا براي كاستن از آلودگي هوا اجرا مي شود و روشي آزموده شده است اما مشكل اين جاست كه ما همه الزامات معاينه فني را به كار نبسته ايم و براي همين، برخي آن را فرآيندي معيوب مي دانند.
دكتر حسيني با بيان اين كه در حال حاضر معاينه فني تنها ابزار مديريت شهري براي جلوگيري از تردد ناوگان آلاينده است، تصريح كرد: البته اين جريان بايد در سه گام، شامل معاينه فني دقيق و بدون خطا، تعريف و اجراي حدود مجاز معاينه فني و اعمال كامل قانوني براي خودروهاي فاقد معاينه فني، اجرا شود.
وي با تأكيد بر اين كه بگوییم چون اشكال احتمالی در سيستم وجود دارد و بر مبناي آن، اصل اِعمال قانون را رد كنيم و كنار بگذاريم، استدلال غير قابل قبولي است، اضافه كرد: مطالعات متمركزي در دانشگاه تربيت مدرس صورت گرفته كه نشان مي دهد با انجام معاينه فني مستمر همه خودروهاي بالاي 5 سال، تا 10 درصد از آلودگي هوا كاسته مي شود و به عبارتی، با انجام يك معاينه فني ساده و اِعمال قانون و بدون هزينه مستقيم دولت و سرمايهگذاري كلان، يك دهم آلودگي هوا حذف مي شود.
مبناي معافيت 5 ساله خودروهاي نو از معاينه فني احتمالاً كمك به خودروسازان بوده است
مديرعامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران با اشاره به تأثير منفي قانون معافيت معاينه خودروهاي نو از 2 سال به 5 سال، اظهار كرد: مشخص نيست اين عدد 5 سال از كجا آمده و بر چه مبنايي تعيين شده و احتمالاً كمكي به خودروسازان بوده كه البته آثار و تبعات اين قانون بايد در جاي خود مورد بررسي قرار گيرد.
دكتر حسيني با بيان اين كه دغدغه امروز تهران، تردد خودروهاي با عمر 15 سال به بالاست كه كاربراتوري و فرسوده هستند و با خروج آنها، کیفیت هواي تهران 36 درصد بهبود مي يآبد، تصريح كرد: سال گذشته در تهران 24 روز سكون نسبي جو و پايداري هوا داشتيم و جا به جايي جدي در اتمسفر صورت نگرفت و البته به علت همين سكون نسبي، هيچ آلاينده ديگري نیز از خارج شهر به داخل تهران وارد نشد و هر چه بود، حاصل دودهاي توليد شده در خود شهر بود.
وي در پايان با تأكيد بر اين كه در تهران سالانه 800 هزار تُن انواع آلودگي توليد مي شود و اين عدد تقسيم بر 365 روز سال، به روزي بيش از دو هزار تُن بالغ مي شود، خاطرنشان كرد: در دي ماه سال گذشته، شاهد انباشت 48 تُن آلودگي هواي توليد شده در داخل تهران بوديم كه نمي توانست از شهر خارج شود.
rating
نظرات
هیچ نظری ثبت نشده است.
نام شما
پست الکترونیک
وب سایت
عنوان
نظر
کدامنیتی
کد را وارد کنید