ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
تابناک گزارش می‌دهد

میانجیگری پاکستان میان ایران و آمریکا به کجا رسید؟

پاکستان اعلام کرده تلاش‌های میانجیگری میان ایران ـ آمریکا «در مسیر درستی» است و گزارش‌ها در خصوص توقف این ابتکار عمل را رد کرده است.
کد خبر: ۱۳۶۵۴۱۲
| |
18253 بازدید
|

میانجیگری پاکستان میان ایران و آمریکا به کجا رسید؟

سیدعباس عراقچی وزیر خارجه ایران گفت: «رسانه‌های آمریکایی مواضع ایران را به طور جعلی منعکس می‌کنند. اما ما قدردان تلاش‌های پاکستان هستیم و هرگز از رفتن به اسلام آباد خودداری نکرده‌ایم.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، «طاهر اندرابی» سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان عصر شنبه 15 فروردین گزارش‌هایی مبنی بر اینکه ابتکار عمل این کشور برای تسهیل گفت‌و‌گو بین ایالات متحده و ایران متوقف شده است را قاطعانه رد کرد و چنین ادعا‌هایی را «بی‌اساس و گمراه‌کننده» خواند.

سخنگوی وزارت خارجه این کشور گفت: «ما چندین گزارش در رسانه‌ها از جمله در رسانه‌های اجتماعی مشاهده کرده‌ایم که به نقل از منابع به‌اصطلاح رسمی دولتی درباره درگیری‌های جاری در منطقه و تلاش‌های پاکستان برای ترویج صلح و گفت‌و‌گو منتشر شده‌اند.»

او با بیان اینکه تلاش‌های میانجیگری پاکستان میان ایران ـ آمریکا «در مسیر درستی» است، گفت: «ما قاطعانه این القائات نادرست منتسب به منابع رسمی ادعایی را بی‌اساس و زائیده تخیل می‌دانیم و آنها را رد می‌کنیم. تلاش‌های میانجیگری میان ایران ـ آمریکا در مسیر درستی قرار دارد.»

پیش از این، سیدعباس عراقچی وزیر خارجه ایران در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «رسانه‌های آمریکایی مواضع ایران را به طور جعلی منعکس می‌کنند. اما ما قدردان تلاش‌های پاکستان هستیم و هرگز از رفتن به اسلام آباد خودداری نکرده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه مشکل ما با پاکستان نیست گفت: آنچه برای ما مهم است شرایط پایان قطعی و پایدار جنگ غیرقانونی و نامشروعی است که بر ما تحمیل شده است.»

عراقچی در پایان این پیام نوشت: «زنده باد پاکستان»

همچنین «محمد اسحاق دار» معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان در واکنش به پیام قدردانی وزیر خارجه کشورمان از پاکستان در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «از شفاف سازی شما صمیمانه قدردانی می‌کنم.»

در این خصوص، پایگاه آکسیوس به نقل از دو منبع مشارکت کننده در مذاکرات خبر داد که ایران تا کنون با هرگونه پیشنهاد برای آتش بس موقت مخالفت کرده است.

این پایگاه خبری نوشت که میانجی‌گران همچنان در تلاش برای ترغیب ایران و آمریکا برای برگزاری نشستی مستقیم هستند، اما تا کنون نتیجه نداشته است.

بر اساس گزارش آکسیوس، ایران خواستار پایان دائمی جنگ با تضمین‌های آشکار برای عدم انجام هرگونه جنگ در آینده است.

به گزارش تابناک، پاکستان در هفته‌های اخیر در تلاش بوده تا نقش میانجی میان ایران و آمریکا به منظور شروع مذاکرات و توقف جنگ را ایفا کند.

در این راستا، رسانه‌های صهیونیستی و مقامات این رژیم بار‌ها تلاش کردند تا تلاش‌های پاکستان برای برقراری صلح در منطقه را به انحراف بکشانند و بر سر راه میانجی گری پاکستان و دیگر کشور‌ها سنگ اندازی کنند.

در این راستا نیویورک تایمز به نقل از مقامات ایرانی نوشته بود: «کمال خرازی» (رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران) نظارت بر هماهنگی با پاکستان را بر عهده داشت تا زمینه برای برگزاری یک نشست احتمالی با «جی دی ونس» معاون رئیس جمهور آمریکا فراهم شود.

این روزنامه ادامه داد: هدف قرار دادن خرازی به عنوان تلاشی برای مختل کردن تلاش‌های دیپلماتیک تلقی می‌شود.

به گزارش تابناک، دکتر کمال خرازی در میانه تلاش‌های پاکستان برای میانجیگری میان ایران و آمریکا از سوی رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفت که در نتیجه آن همسر ایشان شهید و خود ایشان مجروح شد.

در خصوص مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا، تحلیل روزنامه اسرائیلی هاآرتص نشان می‌دهد با وجود ادعای دونالد ترامپ مبنی بر تحقق بخش زیادی از اهداف جنگ علیه ایران، اکنون نه تنها چشم‌انداز روشنی برای توافق وجود ندارد، بلکه به نظر می‌رسد واشنگتن بیش از آنکه در پی تحمیل توافق باشد، نگران تحمیل شرایط از سوی تهران است؛ وضعیتی که معادله قدرت و مذاکره را پیچیده‌تر از همیشه کرده است.

بر اساس این گزارش، علی‌رغم آن‌که دولت ترامپ بار‌ها در پی اجرای توطئه تغییر نظام در ایران بود، اما طبق آن‌چه در تحلیل هاآرتص آمده است، هم‌اکنون در روایت رسمی دولت آمریکا، هدف جنگ با ایران نه سرنگونی کامل، بلکه کشاندن تهران به میز مذاکره عنوان شده است. اظهارات مقاماتی، چون وزیر جنگ آمریکا پیت هگزث نیز همین را تأیید می‌کند: اعمال فشار برای «وادار کردن» ایران به توافق.

با این‌حال، تحلیل هاآرتص تأکید می‌کند این گزاره یک تناقض جدی در خود دارد؛ چراکه از «رژیم جدید» در ایران صحبت می‌شود، در حالی که ساختار، ایدئولوژی و حتی رفتار‌های کلان نظام جمهوری اسلامی تغییری اساسی نکرده است. در واقع، نه تغییر رژیمی رخ داده و نه هدفی که بتوان آن را پیروزی نهایی دانست.

به نوشته این تحلیل، دونالد ترامپ عملاً از چند هدف اصلی جنگ عقب نشسته است: 

تنگه هرمز: تنگه هرمز دیگر به عنوان اولویت آمریکا مطرح نیست و حتی مسئولیت آن به دیگر کشور‌ها حواله داده شده است.

تغییر رژیم: با طرح مفهوم «رژیم جدید»، این هدف عملاً محقق‌شده تلقی شده، بدون آنکه تغییری واقعی رخ داده باشد.

برنامه هسته‌ای: درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده نیز رئیس‌جمهور آمریکا آن را مسئله‌ای قابل نظارت و نه فوری توصیف کرده است.

هاآرتص با اشاره به این موارد ادامه داد، در نتیجه، این پرسش مطرح می‌شود: وقتی اهداف اصلی کنار گذاشته شده‌اند، اساساً قرار است درباره چه چیزی مذاکره شود؟

هاآرتص در ادامه نوشت که ایران اکنون در موقعیتی قرار دارد که از «برگه‌های برنده» مهمی برخوردار است: کنترل یا تهدید تنگه هرمز، تداوم برنامه هسته‌ای، مطالبه غرامت و حتی شناسایی نوعی حاکمیت ویژه بر هرمز.

با این حال، طبق آن‌چه در این تحلیل آمده است، مشکل اصلی اینجاست طرف مشخص و مؤثری برای مذاکره وجود ندارد.

به گزارش تابناک، پیشتر و به گفته پاکستان، آمریکا طرح ۱۵ ماده‌ای را به ایران پیشنهاد داده که طبق گزارش کانال ۱۲ اسرائیل به این شرح است:

۱. رفع تمام تحریم‌ها علیه ایران.
۲. کمک آمریکا در پیشبرد و توسعه پروژه هسته‌ای غیرنظامی (تولید برق).
۳. رفع تهدید بازگشت تحریم‌ها.
۴. برنامه هسته‌ای ایران تحت چارچوب مشخصی متوقف شود.
۵. اورانیوم غنی‌شده باقی بماند، اما تحت نظارت و محدودیت‌های توافق‌شده.
۶. برنامه موشکی در مرحله بعدی بررسی شود، با محدودیت در کمیت و برد.
۷. استفاده از برنامه‌های هسته‌ای محدود به اهداف غیرنظامی/دفاعی باشد.
۸. توسعه قابلیت‌های هسته‌ای موجود متوقف شود.
۹. هیچ گسترش بیشتری در توان غنی‌سازی صورت نگیرد.
۱۰. تولید مواد هسته‌ای با درجه تسلیحاتی در خاک ایران انجام نشود.
۱۱. تمام مواد غنی‌شده طبق جدول زمانی توافق‌شده به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحویل داده شود.
۱۲. نطنز، اصفهان و فردو از چرخه استفاده خارج (تخریب) شوند.
۱۳. مکانیزم‌های نظارت و راستی‌آزمایی بین‌المللی اجرا شود.
۱۴. اجرای تدریجی برنامه‌ها منوط به رعایت توافقات باشد.
۱۵. تفاهمات منطقه‌ای و امنیتی اضافی بین طرفین برقرار شود.

این در حالی است که روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از افراد آگاه گزارش داد که «غرامت بابت حملات به ایران، لغو همه تحریم‌ها و بسته شدن تمام پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در خلیج فارس»، از جمله مواردی است که تهران به‌عنوان شروط پایان جنگی که آمریکا و اسرائیل بر آن تحمیل کرده‌اند، مطرح کرده است.

طبق این گزارش، افزون بر اینها، ایران خواستار تضمین‌هایی برای تکرار نشدن جنگ و همچنین توقف حملات اسرائیل به حزب‌الله لبنان است.

خواسته‌های ایران همچنین شامل ترتیبات جدید در خلیج فارس است که جمهوری اسلامی ایران بتواند از کشتی‌هایی که از تنگه استراتژیک هرمز عبور می‌کنند، عوارض دریافت کند.

طبق این گزارش، ایران در عین حال از مذاکره درباره محدودیت بر برنامه موشک‌های بالستیک خود خودداری می‌کند. به گزارش وال استریت ژورنال، مقام‌های ناشناس عرب و آمریکایی می‌گویند مواضع ایران، احتمال حصول توافق را حتی از قبل از جنگ هم دورتر کرده است.

ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۸
در انتظار بررسی: ۲۳
انتشار یافته: ۲۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۴ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
پاکستان چی میگه این وسط ، هر گدا گشنه ای می خاد واسه خودش اسم و اعتبار دست و پا کنه
پاسخ ها
مهندس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۱ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
این چه حرفیه ؟؟ پاکستان 700 ساله که همسایه خوبی برای ما بوده و دولت و ملت او مثل عمان دوست کشور ما بودند
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۱ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
چرا باید جنگ رو تمام کنیم وقتی مشکلی نداریم طبق خبرها داریم دونه دونه پایگاه خای دشمن رو میزنیم چرا ادامه ندیم؟
پاسخ ها
بی نام
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۲۲ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
تا کی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۲۲ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
بله چشم عباس آقا
فقط بی زحمت می فرمایید تا کجا بریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۴۰ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
تو مشکل نداری. جنگ خرابی و خسارت دارد. شهید و مجروح و....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۶ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
الان ما به خاطر جنگ بیکار شدیم حقوقمون رو شما میدی؟؟؟
پویا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۴ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
پاکستان خودش نیاز به مداخله و میاجی داره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۵ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
بله ولی دوست و همسایه خوبی هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۰ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
روزها وشب ها میگذرد ووعده ها دست نخورده باقی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۲ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
آمریکا و ترامپ کثیف فکر کردند اگر تسهیلات ما را بزنند ما از سرمایه‌گذارای برای موشکی و پهباد و هسته ای دست میکشیم و آن را در اولویت بعدی قرار میدهیم اما کور خواندند اولویت اول ما دفاع از کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
به هر حال اقتصاد کشور در حد گذران عادی زندگی مردم هم مهم است!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۷ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
تحریم ها برداشته میشه و امریکا از منطقه گم میشه و میره
تنگه هرمز منبع تولید درآمد میشه برای ایران
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۱۲ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
از کاربران تابناک خواهش میکنم برای نظراتشون ادله درست بیاورن
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۳ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
از نظربنده آمریکا ممکنه به ایران بمب اتم بزنه اما اجازه نمیده تا این حد ابر قدرت دنیا تحقیر بشه! چون اگر چنین شکستی در ایران متحمل بشه عملن کل اون ابهت ش با خاک یکسان میشه!. چطور روسیه جنگ اوکراین رو ادامه داد! آمریکا هم ادامه میده! از روسیه که کمتر نیست!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۴۹ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
آقای ترامپ دوست داری همان ترفند خودت را به خودت بزنیم و جمعه بگوییم آتش بس را قبول می کنیم و یکشنبه بگوییم نه به هیچ عنوان قبول نمی کنیم و چهارشنبه هم بگوییم مذاکرات خوب پیش می رود تا بفهمی مزه آن چطوری است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۷ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
صلح
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
طرف اصلی مذاکره کاملا غیر قابل اعتماد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۳ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
بهتره مستقیم بنشینیم پشت میز و باهاشون صحبت کنیم.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
در صورت اسارت سربازان آمریکایی، از ازای چه معاوضه شوند؟