جنگ در اروپا: ترامپ تکلیف نیروهایش را روشن کرد!

رسانه فرانسوی می‌نویسد، اروپا امیدوار است که هنگام تصمیم آمریکا برای خروج نیروهایش، با «غافلگیری» مواجه نشود.
کد خبر: ۱۳۱۹۷۲۲
|
۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۰ 28 July 2025
|
1656 بازدید

پس از آنکه اروپا در اجلاس ناتو با تعهد به افزایش هزینه‌های نظامی، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را راضی نگه داشت، اکنون خود را برای تصمیم مهم رئیس‌جمهور آمریکا درباره آینده نیروهای آمریکایی در این قاره آماده می‌کند.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، واشنگتن در حال بررسی وضعیت استقرار نظامی خود در سراسر جهان است که قرار است طی ماه‌های آینده منتشر شود و انتظار می‌رود که این بررسی به کاهش نیروها در اروپا منجر شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، چنین احتمالی باعث نگرانی متحدان آمریکا شده، به‌ویژه با توجه به این نگرانی که اگر جنگ در اوکراین فروکش کند، روسیه ممکن است در چند سال آینده به کشوری از ناتو حمله کند.

طبق این گزارش، با این حال، اتحاد ناتو پس از اجلاس ژوئن در لاهه از حسن‌نیت تازه ترامپ بهره‌مند شده، و مقامات او پیام‌هایی دلگرم‌کننده می‌دهند که اروپا را تنها نخواهند گذاشت.

متیو ویتاکر، سفیر آمریکا در ناتو با بیان اینکه «ما توافق کردیم که هیچ غافلگیری و هیچ خللی در چارچوب راهبردی اروپا وجود نداشته باشد»، افزود که انتظار دارد این بازبینی «اواخر تابستان یا اوایل پاییز» منتشر شود.

او گفت: «من هر روز با متحدان‌مان درباره این روند گفتگو می‌کنم.»

در حالی که دولت‌های پیاپی آمریکا به کاهش حضور در اروپا و تمرکز بیشتر بر چین اندیشیده‌اند، ترامپ با اصراری بیش از پیشینیان خود خواهان آن بوده که اروپا خودش مسئول دفاعش باشد.

مارتا موچنیک، از گروه بین‌المللی بحران گفت: «دلایل زیادی وجود دارد که انتظار خروج نیروها از اروپا را داشته باشیم. سؤال این نیست که آیا این اتفاق می‌افتد، بلکه این است که با چه سرعتی رخ خواهد داد.»

وقتی ترامپ در ژانویه دوباره به قدرت بازگشت، بسیاری احساس کردند که او قصد دارد ضربه‌ای به اتحاد هفتاد ساله ناتو وارد کند. اما اکنون فضای حاکم در محافل ناتو بسیار خوش‌بینانه‌تر از آن روزهای ناامیدکننده است.

یک دیپلمات ارشد اروپایی به خبرگزاری فرانسه گفت: «فضا امیدوارکننده است، البته حدس و گمان زیاد است، اما نشانه‌های اولیه کاملاً مثبت‌اند. قطعا هیچ وحشت یا فضای تیره و تاری وجود ندارد.»

«اجتناب‌ناپذیر»

پنتاگون می‌گوید که حدود ۸۵ هزار نیروی نظامی آمریکایی در اروپا حضور دارند؛ عددی که از زمان حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ بین ۷۵ هزار تا ۱۰۵ هزار نفر نوسان داشته است.

دیپلمات اروپایی دیگری به خبرگزاری فرانسه گفت: «فکر می‌کنم خروج بخشی از نیروهای آمریکایی اجتناب‌ناپذیر است. اما انتظار ندارم که این یک تغییر بزرگ و ناگهانی باشد. فکر می‌کنم تدریجی خواهد بود و بر اساس مشورت با ما انجام می‌شود.»

احتمالاً اولین هدف ترامپ نیروهایی خواهند بود که پس از حمله آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین، به دستور جو بایدن، رئیس‌جمهور وقت آمریکا به اروپا اعزام شدند.

مقامات می‌گویند که جابجایی باقی‌مانده آن نیروی ۲۰ هزار نفره آسیب جدی به بازدارندگی ناتو وارد نمی‌کند، اما اگر ترامپ به دنبال کاهش شدید نیروی انسانی یا بستن پایگاه‌های کلیدی باشد، زنگ خطر به صدا درخواهد آمد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مسئله فقط تعداد نیروها نیست؛ آمریکا دارای توانمندی‌هایی مانند پدافند هوایی، موشک‌های دوربرد و نظارت ماهواره‌ای است که متحدانش در کوتاه‌مدت نمی‌توانند جایگزینی برای آن پیدا کنند.

یان لَسر، از اندیشکده صندوق مارشال آلمان گفت: «نوع سرمایه‌گذاری‌های دفاعی اروپا که از اجلاس لاهه آغاز شده، ممکن است فقط طی سال‌ها به شکل توان واقعی احساس شود. بنابراین زمان‌بندی این مسئله بسیار مهم است.»

«زمان نامناسب»

تمایل واشنگتن به عقب‌نشینی از اروپا ممکن است با موضع سخت‌گیرانه‌تر فعلی ترامپ علیه روسیه، و همچنین امتناع مسکو از پذیرش خواسته‌های او برای پایان دادن به جنگ اوکراین، تعدیل شود.

یان لسر گفت: «به نظر می‌رسد این زمان مناسبی نیست که نشانه‌هایی از ضعف یا کاهش حضور امنیتی آمریکا در اروپا ارسال شود.»

او همچنین به تلاش‌های ناکام ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش برای خارج کردن نیروها از آلمان اشاره کرد؛ تلاشی که به دلیل هزینه‌های جابجایی و مخالفت‌های سیاسی در واشنگتن شکست خورد.

در حالی که دیپلمات‌های اروپایی نسبت به گذشته در مورد بررسی نیروها احساس اطمینان بیشتری می‌کنند، اذعان می‌کنند که با وجود رئیس‌جمهور دمدمی مزاج ایالات متحده، هیچ چیز قطعی نیست.

مسائل دیگری مانند مذاکرات تجاری واشنگتن با اتحادیه اروپا می‌تواند در این میان روابط فراآتلانتیک را متزلزل کند و جو نسبتا مثبت را از بین ببرد.

یک دیپلمات اروپایی دیگر گفت: «فعلاً اوضاع مثبت به نظر می‌رسد، اما اگر همه ما اشتباه کنیم و کاهش نیروها در سال ۲۰۲۶ آغاز شود، چه؟ راستش را بخواهید، در این مرحله چیز زیادی برای گفتن وجود ندارد.»

 

اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
آیا موافق ساخت بمب اتم هستید؟
الی گشت