وعده ها برای بسته های حمایتی تولید همچنان ادامه دارد؛

یارانه تولید در ابهام؛ تولید در آستانه تعطیلی

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، شمار واحد صنعتی را که به علت مشکلات ناشی از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در شهرک‌های صنعتی تعطیل شده است، ده تا بیست عدد خواند / مهرداد سعادت، یک عضو اتاق بازرگانی ارومیه از تعطیلی ۷۰ درصد از ۲۳۰ واحد تولیدی موجود در شهرک صنعتی فاز دو این شهرستان خبر داد. وی این مسأله را ناشی از کمبود تسهیلات حمایتی و مشکلات بروکراسی اداری دانست.
کد خبر: ۱۸۰۰۳۱
|
۰۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۸:۳۱ 28 July 2011
|
10952 بازدید
|
سرویس اقتصادی ـ با تصویب قانون هدفمندی یارانه ها، انتظار آن می رفت که اجرای این طرح بنا بر مفاد قانون مصوب از بروز نگرانی هایی چون عدم صرفه ادامه کار برای تولید کنندگان جلوگیری کند.

به گزارش «تابناک»، بر پایه قانون هدفمندی یارانه ها از محل منابع صرفه جویی حاصل از واقعی سازی بهای حامل های انرژی با برآورد دست کم یکصد هزار میلیارد (100.000.000.000.000) ریال، مقرر بود، دولت میزان 30 % را صرف هزینه های جبران زیان تولید کنندگان و یا افزایش کارآمدی تولید برای ارتقا به تکنولوژی های کمتر انرژی بر کند.

مواردی چون بهینه‌سازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، اصلاح ساختار فناوری واحدهای تولیدی در راستای افزایش بهره وری انرژی، حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی و صنعتی و حمایت از گسترش صادرات غیرنفتی از این دسته اند که در قانون هدفمندی یارانه ها با ذکر مورد از آن نام برده شده است.

در این میان، اما تعویق پرداخت یارانه تولید به شش ماه پس از اجرای هدفمندی یارانه ها، خود باعث فشار اقتصادی فراوان بر تولیدکنندگانی شد که با تعهد به افزایش نیافتن قیمت در این شش ماه نخست، دولت را در اجرای کم حاشیه این طرح یاری کردند.

ولی با عبور از سررسید مهلت شش ماهه پس از اجرای هدفمندی یارانه ها، همچنان از عملیاتی شدن یارانه بخش تولید خبری نیست و کاهش صرفه تولید کنندگان، روز به روز تعداد واحدهای تولیدی بیشتری را به سمت کاهش فعالیت و یا حتی تعطیلی می کشاند.

این در حالی است که علینقی قدس، معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، شمار واحد صنعتی را که به علت مشکلات ناشی از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در شهرک‌های صنعتی تعطیل شده است، ده تا بیست عدد خواند.

البته آقای قدس خود در ادامه سخنانش تأکید کرد که هم اکنون 50% ظرفیت شهرک های صنعتی، راکد است، ولی این مسأله را ناشی از به مرحله تولید نرسیدن و در حال ساخت بودن آن واحد های تولیدی دانست.

وی همچنین تأکید کرد: واحدهای تعطیل شده، حمایت خواهند شد، ولی پرسش اینجاست که چرا با تأخیر در اعطایی حقوق قانونی تعیین شده برای تولید کنندگان در کشور، وضعیتی را پدید آوریم که به تعطیلی کشیده شوند و آنگاه در حرکت امدادگرانه به یاری آنان بشتابیم؟

البته در سخنان معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، مشخص شد که این حمایت در مرحله پیگیری است، نه اجرا، زیرا ایشان فرمودند: در پی کمک به واحدهای تعطیل شده از محل کمک‌های فنی و اعتباری برای فعال‌سازی دوباره هستیم.

وی در نشست خبری خود ـ که نشست خبری مشترک رئیس امور اصناف و بازرگانان وزارت بازرگانی و معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ساختمان مرکزی وزارت بازرگانی برگزار شد ـ ادامه داد: از آنجا که وزارت صنایع، برنامه‌ای برای دادن تسهیلات هدفمندسازی به صنایع خاص ـ چه کوچک و چه بزرگ ـ در نظر گرفته است، آمار کلی صنایع هست، ولی درباره واحدهای کوچک مستقر در شهرک‌های صنعتی، آمار تفکیک شده ای در دست نیست.

گفتنی است، بیان همین مسأله، از معین نبودن میزان و نحوه پرداخت تسهیلات مذکور تاکنون حکایت می کند؛ اما بیان این مسأله، یعنی شرایط تولیدکنندگان در نبود یارانه تولید از زبان اصناف تولیدی، به گونه دیگری است.

در شانزدهم تیر ماه، مهرداد سعادت، یک عضو اتاق بازرگانی ارومیه از تعطیلی ۷۰ درصد از ۲۳۰ واحد تولیدی موجود در شهرک صنعتی فاز دو این شهرستان خبر داد.

وی این مسأله را ناشی از کمبود تسهیلات حمایتی و مشکلات بروکراسی اداری دانست.

گلایه‌هایی نیز از سوی تولیدکنندگان شنیده می‌شود که با افزایش قیمت حامل‌های انرژی، توان رقابتی آنها کاهش یافته و در برخی موارد، فشارهای وارده، منجر به تصمیم‌هایی برای تعدیل نیروی کار شده است؛ مسأله‌ای که آینده صنعت و اشتغال کشور را به چالش می‌کشاند و تا جایی پیش رفته که به افزایش نگرانی از میان رفتن فرصت های شغلی در اثر تعطیلی کارخانجات انجامیده است.

در این باره، علیرضا محجوب، رییس خانه کارگر نیز اعتراض کرده و افزایش بیکاری در میان قشر کارگر را نتیجه سیاست های اقتصادی یکجانبه در پرداخت تنها یارانه نقدی مصرف کنندگان و پرداخت نکردن یارانه تولیدکنندگان دانست.

اکنون پرسش اینجاست که علت دیرکرد و تعویق در پرداخت اعتبارات حمایتی بخش تولید چیست و چرا دولت تصمیم عاجلی برای خروج بخش تولید از بحران ایجاد شده نمی گیرد؟

برای دیدن آخرین اخبار، نرخ های مرجع و تحلیل های اقتصادی به «صفحه اقتصادی تابناک» مراجعه کنید.

اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷۴
عباس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۷
سلام.به نظر می رسد سیاستهای کنونی فقط برای توسعه واردات و دلالی و خرید و فروش باشد.تولید هیچ محلی از اعراب ندارد.یر اساس سیاست سازمان مالیاتی،مالیات بر درآمد شرکتهای تولیدی برابر 22% سود تشخیصی توسط اداره مالیات می باشد، درحالیکه شرکتهای واسطه(دلال) حداکثر 10% سود تشخیصی مالیات پرداخت خواهند کرد.این نمونه ای از خروارها سیاست ضد تولیدی حاکم بر کشور جهت سوق دادن کشور به واردات از کشور برادر چین و همسایه گرامی ترکیه و تعطیل شدن کارگاهها و کارخانه های داخل کشور است.امیدوارم نظرم را منتشر کنید
پاسخ ها
محبي
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۷
سلام .بنده پس از25 سال توليد وصتدرات مطمن هستم كه توليد جز مواردي كه مصرف آماري و يا نمايش سياسي دارند(خودرو-فولاد-پتروشيمي-سيمان)دراين كشور محكوم به فنا هستند و اين مطلب قضاوت و يا داوري شخصي يا صنفي نيست.بارها رياست جمهور و وزراء صنايع بوضوح اعلام كرده اند كه بهره وري پايين و بهاي مواد اوليه حهاني است و تورم و نرخ بيكاري هم در كشور 2 رقمي ومشخص است وتوليد بي معناست وصرفه اقتصادي ندارد.سياست تمدن(تجدد)وارداتي و درهاي باز(حقوق گمركي صفرومعافيتهاي گوناگون)و توليد بدون دخالت ايراني از دوره زنديه تا امروز روال حاكم بوده بوده و خواهد بود وكارواشتغال مولد هم فقط كاربردسخنراني وتهييج مردم را دارد. بنابراين بدون هيچ توقعي با سرافكندگي بايدتوليد را تعطيل و بسراغ دلالي و ياتجارت(انتقال تكنولوژي يا همان اخذ نمايندگي)وجذب سرمايه گذاري خارجي(استقراض)رفت.والسلام
سید حسن
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۷
سلام و حرفتون درسته ولی استنادتون به مالیات بر درآمد به نظر نمی رسه که درست باشه, اگر نگاهی به ضرایب مالیات بر اساس عملکرد شرکت ها و تولیدی یا وارداتی بودن آنها بیاندازید به راحتی متوجه می شوید که ضرایب اخذ مالیات برای شرکت های وارد کننده بیشتر است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۷
مبارکه
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۷
فقط میتونم به عنوان یک جوان 23 ساله بگم دیگه هیچ چیز این کشور برام مهم نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۸
از محل سکونتتون که کشور رو ول کردین رفتین کاملا مشخصه .
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۸
من هم به عنوان یک جوان 26 ساله می گویم که برای ملت ایران اصلا مهم نیست که چه چیزی برای تو مهمه یا نیست
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۹
آقاي جوان 26 ساله اون جوان 23 ساله نظر خودش رو گفته شما چجوري خودت رو وكيل ملت ميدوني و از طرف ملت نظر ميدي ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۷
واقعا شما معتقدید دولت در زمینه حمایت از تولید در کشور صادق است ؟
اولا به دلیل مشکلاتی که دولت دارد عزم راسخی برای حمایت از تولید وجود ندارد و هر آنچه گفته می شود عمدتا حرف های انتخاباتی است .ثانیا آنقدر عدم هماهنگی در ارکان دولت و سازمانهای اجرایی وجود دارد که هر گونه مصوبه مثبتی نیز با وتوی سازمانهای موازی یا سهل انگاری در اجرا بی اثر می شود .ثالثا برخی از مدیران محترم از این مصوبات برای پر کردن جیب خود یا وابستگان استفاده می کنند که جایی برای تولید کننده واقعی و مضطر باقی نمی گذارد . این گونه طرح ها را باید با تعریف شاخص ها و کنترل واقعی آنها توسط مجلس محترم اجرایی نمود و از اعمال قدرت افراد یا سازمانهی موازی جلوگیری کرد
پیمان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۷
هر دم از این باغ بری میرسد!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۷
اين جوري ميخوايد 5 / 2 ميليون شغل ايجاد كنين
در ضمن بهتر بود اول حساب كتاب ميكرد كه چقدر درآمد از حذف يارانه ها به دست مياره بعد مبلغ يارانه مردم رو تعيين ميكرد تا اينجوري كسر بودجه نياره و بتونه سهم توليد رو بده وگرنه الان اگه 500 تومن از يارانه ها كم بشه همه اعتراض ميكنن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۷
2.5 ملیون شغل کاری ندارد:تعداد زنهای خانه دار جدید+سربازان سال حاری+دانشجویان ورودی امسال +تعدادی کارگر فصلی چند تا کارخانه خصوصی و کارخانجات دولتی تحت حمایت. باور کنید از میزان قول داده شده بالاتر می رود!!!!!!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۸
با حمايت از توليد اشتغال ايجاد ميشه و اونوقت به جاي 45 هزار تومن چندين برابرش نصيب مردم ميشه
خودم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۷
بخاطر نبود نقدینگی کارخانه ای مجهز را تعطیل و 35 نفر متخصص و کارمند و کارگر با مهارت را از دست دادیم الان به نصف قیمت تمام شده آماده فروش هستیم تا بدهی هایمان صاف شود دستمریزاد با این حمایتتان
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۷
تولید داخلی رو نابود می کنند؟ عیب نداره عوضش صندوق بین المللی پول و بانک جهانی دارند با دمشان گردو می شکنند چون نابودی تولید داخلی یعنی سود برای آنها.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۷
حتی wto
هم حذف سوبسید از محصولات کشاورزی را تصویب نکرده است
اما ما در این موارد پیشتاز اروپا و امریکا هستیم
پاسخ ها
محبي
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۸
دوست محترم.WTOو سايرنهادهاي بين لمللي را براي ايران تشكيل نداده اند كه ما از آن بترسيم.اتفاقا زمان دولت هشتم كه مدام مردم و صنعت را از WTOميترساندند و ميگفتند عنقزيب استكه بايد نفت را در گالن سر مرز بفروشيم حتي آنها هم چيزي از آن نميدانستند.مثلاWTO باچين و تركيه و كره جنوبي چه كرد كه ما بايد از آن واهمه داشته باشيم؟كفه انعطاف در اينگونه سازمانهاي بين المللي بنفع كشورهايي استكه ميحواهند ازابزارهاي اقتصادي براي ارتقاء سطح اقتصادي و اجتماعي خود بهره برداري كنند نه براي صفر كردن تعرفه واردات و اصولا هيچ ربطي بين WTO و سياست درهاي بازوجود ندارد واينها مصرف داخلي دارد تا مصرف بين المللي.
آقاي سوباچاي دبيركل منطقه اي WTO در تهران بصراحت گفت كه براي پيوستن ايران به اين سازمان هيچ اصراري نيست و شما براي يوستن بآن مسله سياسي داريد تا اقتصادي .والسلام
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۷
مگر صنعتي هم باقي مانده كه دنبال يارانه براي آن هستيم
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت
آخرین اخبار