به گزارش تابناک، محمدصادق معتمدیان شامگاه شنبه در گفت وگویی اظهار کرد: براساس برنامهریزیهای انجام شده مبلغ مربوط به این کاهندهها در مدت زمان یکسال یا بیشتر به صورت اقساط از طریق قبض آب دریافت خواهد شد.
به گفته وی، این کاهندهها روی سردوشها و شیرآلات نصب میشود به همین واسطه از شهروندان میخواهیم که حتما برای این موضوع به امور مشترکان آبفای شهری مراجعه کنند.
معتمدیان ادامه داد: برای ادارات نیز برخی از دستگاهها همچون استانداری تهران و شرکت آب و فاضلاب این تجهیزات نصب شده است اما موضوع مهمتر اینکه سهم ادارات از مصرف آب فقط ۲ درصد است. اما سهم مصرف خانگی بسیار بیشتر از ادارات است.
وی گفت: چندین جلسه با انجمن صنفی مربوط به پمپ، مخزن و کاهندههای مصرف آب در تهران برگزار شده و پیشنهادهایی از آنها گرفته و اعلام آمادگی کردند که میزان تولید این تجهیزات خود را افزایش دهند.
سرانه مصرف مجاز آب استان تهران ۱۳۰ لیتر
وی اضافه کرد: برای هر شهروند استان تهران ۱۳۰ لیتر مصرف آب مجاز است که براساس بررسیهای شرکت آب و فاضلاب استان تهران، ۳۱ درصد جمعیت استان زیر الگوی مصرف قرار دارند.
استاندار تهران یادآور شد: هفت درصد مشترکان بد مصرف و بیش از چند برابر آن و ۶۳ درصد مشترکان هم تا ۲ برابر الگوی مصرف، آب استفاده میکنند لذا در مجموع میانگین سرانه مصرف آب در تهران ۲۰۰ لیتر یعنی ۷۰ لیتر بیشتر از حد مجاز است.
فروش اقساطی کاهنده آب توسط آبفا/درباره تعطیلی تهران تصمیمگیری میشود
۲ پروژه انتقال آب تهران ۱۵ همت اعتبار نیاز دارد
وی ادامه داد: مردم باید در این شرایط همراهی کنند زیرا اگر هر شهروند ۲۰ درصد آب را کاهش دهند مشکل استان را حل خواهد کرد.
به گفته وی، در همین راستا ۲ پروژه انتقال آب در دست انجام است که ۱۵ همت اعتبار نیاز دارد، این طرحها از سالهای گذشته شروع شده که در نهایت ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب از این پروژهها انتقال داده میشود بنابراین اگر ۲۰ درصد کاهش مصرف داشته باشیم، استان تهران با بیش از یک میلیارد مترمکعب مصرف آب، صرفهجویی ۳۲۰ میلیون لیتر را خواهد داشت.
۸۴ درصد آب در تهران در بخش خانگی مصرف میشود
استاندار تهران گفت: مصرف آب در بخش خانگی ۸۴ درصد است که ۳۰ درصد به استحمام، ۳۰ درصد شست و شوی ظروف و ۲۰ درصد مربوط به سایر موارد است و سهم آب آشامیدنی در مجموع چهار درصد است بنابراین اگر شهروندان زمان استحمام را کاهش دهند عدد قابل توجهی صرفهجویی خواهیم داشت.
وی درباره ذخایر آبی در تهران هم گفت: میزان ذخایر آب براساس سانتیمتر اندازهگیری میشود، چون فصل تابستان بارندگی نداریم و سدها از این طریق پر آب نمیشوند، مشکل در تامین آب سدها وجود دارد.
معتمدیان تاکید کرد: البته چند سال است که بارش برف در تهران نداشتهایم، این موضوع تغذیه سدها را با مشکل مواجه کرده البته اینکه برخی فیلمهایی درباره ذخایر سدها در شبکههای مجازی منتشر میکنند، برخی از روی ناآگاهی اطلاعاتی را در اختیار مردم قرار میدهند، که باید گفت برخی مواقع آب سدها قابل برداشت نیست.
تامین آب شرب مردم در اولویت قرار دارد
وی اظهار کرد: بحث تامین آب شرب مردم در همه کشورهای دنیا اولویت اول است اگرچه مشکلات و چالشها وجود دارد.
به گفته وی، ما برنامه داریم و دولت تلاش میکند در میان مدت موضوع آب پایدار تهران را حل کند، اکنون در پژوهشگاه علمی وزارت نیرو تحقیقات خوبی در حال انجام است و پروژههای خوبی از سالهای گذشته انجام شده است.
اجرای چند طرح بزرگ آبرسانی به پایتخت
استاندار تهران ادامه داد: دغدغه دولت این است که مشکل آب تهران را حل کند به همین دلیل در شرق استان تهران از سدلار انتقال آب را داریم، منابع مالی خوبی از ناحیه دولت تخصیص داده شده و شهرداری تهران هم منابع خوبی در اختیار وزارت نیرو قرار داده است.
معتمدیان ادامه داد: رینگ قمربنی هاشم یکی از طرحهای انتقال آب است که از ۱۷۰ کیلومتر آن در حال حاضر ۱۵۰ کیلومتر آن به اتمام رسیده و ۲۰ کیلومتر در بافت مسکونی کار سختی است، با این وجود کارشناسان در وزارت نیرو و شرکتهای تابعه به صورت شبانهروزی در حال فعالیت هستند و در بلندمدت گزینههای مختلفی در دست بررسی داریم.
انتقال آب از دریای خزر امکانپذیر نیست
استاندار تهران درباره اینکه آیا امکان انتقال آب از دریای خزر وجود دارد، گفت: بخاطر شرایط اقلیمی و مسایل زیست محیطی، انتقال آب از دریای خزر امکانپذیر نیست اما دریای عمان و خلیج فارس تا حدودی امکانپذیر است
وی افزود: اکنون در استانهای کرمان، یزد و اصفهان این موضوع شکل گرفته و ما ماموریتی داریم و مسیرهای انتقال شناسایی شده و همه گزینههای انتقال آب پایدار به تهران بررسی شده است البته برای آب شرب توجیه اقتصادی ندارد و گزینههای دیگری نیز در دست اقدام است و همت دولت بر این است که پایداری بر منابع آب داشته باشیم.
وی البته رشد جمعیت و بارگذاری جمعیت در تهران را به عنوان یکی از مشکلات جدی در این زمینه دانست و اضافه کرد: باید این رشد جمعیت در تهران متوقف شود تا برخی مشکلات حل شود.
موضوع تعطیل شدن احتمالی تهران بررسی میشود
معتمدیان درباره تعطیلیها و اینکه باعث صرفهجویی در مصرف آب و برق میشود، نیز گفت: اگر زمانی کارشناسان وزارت نیرو به جمعبندی برسند که نیاز به تعطیلی است، تصمیمگیری میشود.
وی یادآور شد: باید گفت که بحث تعطیلی چندوجهی است اینکه اثرگذاری روی آب و برق داشته باشد لذا تعطیلی هفته گذشته شرایطی فراهم کرد که شهروندان به مسافرت بروند البته معتقدیم مردم بیشتر روی صرفهجویی مصرف آب و برق تکیه داشته باشند نه روی تعطیلات.
وی از همراهی مردم تهران تقدیر کرد و ادامه داد: ما تلاش داریم کمترین قطعی در مصرف خانگی باشد و در بحث آب انتظار داریم همچنان شهروندان همراهی داشته باشند.
مردم شایعات در خصوص منابع آب تهران را باور نکنند
وی درباره اینکه برخی اعلام کردند که منابع آب تهران ۲ هفته آب مورد نیاز شهروندان را میتواند تامین کند، اظهار کرد: این موضوع صحت ندارد و مردم باید اخبار را از رسانههای رسمی دریافت کنند.
به گفته وی، وضعیت ما چالشی است و مشکل تامین آب داریم اما مردم نگران نباشد اکنون در پیک گرما این مشکلات را بیشتر شاهد هستیم، از طرفی ناترازی برق را داریم و شرایط مردم را میدانیم چون مشکلات آنها مشکلات ما است.
تهران پُرتراکمترین استان کشور شده است
استاندار تهران درباره وضعیت بحرانی آب در این استان گفت: بحث آب به عنوان یکی از چالشهای اکثر کشورهای دنیاست و پیچیدگی بحث آب به خاطر شرایطی است که در دنیا حکمفرما شده است.
به گفته وی، دلایل خشکسالی در تهران بخشی به خاطر تغییر اقلیم، کاهش بارندگی، تغییر رفتار طبیعت، خشکسالی پنج ساله و افزایش ۲ درجهای دما و تبخیر است که همه باعث شده که این مشکلات رخ دهد.
وی ادامه داد: در تهران به دلیل تراکم شدید جمعیتی در چند دهه اخیر مشکلات بیشتر شده بطوریکه تهران پُرتراکمترین استان کشور است لذا از منابع آبی محدودی که داریم ۴۲ درصد تجدیدپذیر آن به آب شرب تعلق دارد ولی این رقم در کشور تنها هشت درصد است که این افزایش بخاطر تراکم جمعیت است.
معتمدیان اضافه کرد: بخشی از این موضوع به شرایط اقلیمی و برخی به سیاستهای غلط بارگذاری جمعیتی و عدم نظارتها در استان تهران مربوط است.
وی یادآور شد: میانگین جمعیتی در کشور در هر کیلومتر ۴۹ نفر ولی در استان تهران بیش از یک هزار نفر است که به همین دلیل ۲۱ درصد تراکم جمعیت در تهران را شاهد هستیم که باعث بروز مشکلات حوزه آب و افزایش مصرف شده است.
در تهران ۱۵۰ هزار انشعاب غیرقانونی آب داریم
وی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۲ براساس آمار رسمی سازمان برنامه و بودجه ۹۸ هزار و ۶۰۰ پروانه ساختمانی توسط شهرداریهای استان تهران صادر شده که ۶۰ درصد مربوط به شهرداری تهران است، اگر میانگین چهار نفر را لحاظ کنیم سالانه ۴۰۰ هزار نفر به جمعیت تهران افزوده شده که این موضوع به جزء تراکم فروشی، حاشیهنشینی و ساخت و ساز غیرمجاز است ضمن اینکه در حریم شهرها ساخت و ساز غیرمجاز صورت میگیرد.
استاندار تهران ادامه داد: حداقل در تهران ۱۵۰ هزار انشعاب غیرقانونی آب داریم اینها یک شبه اتفاق نیفتاده و حاصل عدم نظارت بر این موضوع است و باید با آنها برخورد شود.
تامین ۶۲ درصد آب تهران از سفرههای زیرزمینی
وی افزود: بخشی از آب مورد نیاز مردم تهران از طریق پنج سد و بخشی هم از محل سفرههای زیرزمینی تامین میشود در واقع ۶۲ درصد از طریق سفرههای زیرزمینی و ۳۸ درصد از طریق سدها تامین میشود.
وی با بیان اینکه بخاطر همه مشکلات مطرح شده اکنون آب زیادی برای تهران باقی نمانده است، تصریح کرد: در برخی از مناطق ۳۱ درصد فرونشست زمین داریم که علت اصلی آن تخلیه آبخوانها است.
الگوی مصرف رعایت نمیشود همچون ۲۰ سال پیش مصرف میکنیم
استاندار تهران گفت: ما برداشت غیرمجاز آب داریم و مصرفها بسیار بیشتر از الگو است اکنون در فضای سبز تهران همچنان چمن کاشته میشود که به آب بسیار زیادی نیاز دارد در حالیکه ۶۵ درصد سرزمین ما در منطقه خشک قرار دارد به همین خاطر شرایط خاص و عرصه برای ما تنگ شده است.
وی ادامه داد: هیچ نوع تغییر رفتار مصرفی نداریم یعنی همانگونه که ۲۰ سال پیش مصرف داشتیم اکنون هم داریم از همان شیرآلات استفاده میشود در حالیکه شاهد تغییر رفتار جدی در طبیعت هستیم لذا باید خودمان را با این شرایط اقلیمی تطبیق دهیم باید در حوزه مدیریت منابع آبی و کلانشهر تغییر رفتاری داشته باشیم.
تمرکززدایی از تهران در دستور کار دولت چهاردهم
استاندار تهران درباره راهحلهای این موضوع نیز گفت: دولت و رییس جمهور کارگروه ساماندهی و تمرکززدایی از تهران را در دستور کار دارند.
معتمدیان تاکید کرد: بخشی از بارگذاری جمعیت به دلیل تحمیل اتباع خارجی است زیرا ۵۰ درصد مهاجران در تهران هستند مه یکی از راهکارهای دولت چهاردهم این بوده که با برنامه و محوریت وزارت کشور به این موضوع ورود کرده و برای بازگشت آنها به وطن شان اقدام کنیم.
وی ادامه داد: موضوع تمرکززدایی و انتقال پایتخت هم، طرحی است که هیات دولت به آن ورود کرده و بحث جمعیت مهاجران اتباع و برخی مهاجرتها از دیگر شهرهای کشور به تهران نیز مطرح است.
وی یادآور شد: تراکم شدید جمعیتی در برخی مناطق تهران شکل گرفته ولی کلید واژه حل چالشهای پایتخت بحث بارگذاری جمعیت است که باید به آن بیشتر پرداخته شود.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.