بازدید 30638
مرور روزنامه‌های چهارشنبه ۱۶ شهریور

حال اقتصاد ایران خوب خواهد شد؟ /توپ برجام در زمین غرب / عذرخواهی پیشکش سکوت کنید!

«طرح صیانت» در یک قدمی اجرا، حال ناخوش تالاب انزلی، «دارویار» سرطانی‌ها را یاری نمی‌دهد، راز سبقت عربستان از ایران، آیا انتصابات فامیلی ادعای کذب بود؟ مصرف گوشت کارگران کمتر از نصف استانداردها! مهم‌ترین تفاوت مذاکرات در دولت کنونی با دولت قبل چیست؟ کشف قیمت خودروی وارداتی در بورس کالا و صدای پای کی‌روش از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۱۳۹۱۱۱
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۴:۵۲ 07 September 2022

به گزارش «تابناک» روزنامه‌های امروز چهارشنبه ۱۶ شهریورماه در حالی چاپ و منتشر شد که نگرانی‌هایی درباره احتمال آغاز رسمی محدودسازی اینترنت، تک و پاتک روسیه و غرب بر سر گاز، تعیین تکلیف بعد از چهار سال و تغییر رأی دادگاه به پنج سال زندان برای سه متهم آبان ماه در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم:

 

حال اقتصاد ایران خوب خواهد شد؟

«جهان‌صنعت» طی یادداشتی در شماره امروز خود با تیتر حال اقتصاد ایران خوب خواهد شد، نوشت: - این روز‌ها علاقه‌مندان به اقتصاد سیاسی ایران و نیز نخبگان کشور در گروه‌های گوناگون و شمار قابل اعتنایی از شهروندان در گفتگو‌های خود می‌گویند مقام‌های رسمی در نهاد دولت و نهاد‌های دیگر روزانه ده‌ها خبر و تحلیل منفی درباره اقتصاد ایران و کسب‌وکار بی‌رونق مردم و نیز از کار افتادن بخش واقعی اقتصاد و رانت و فساد منتشر می‌کنند و می‌پرسند آیا امیدی هست اقتصاد ایران از این وضعیت فلاکت‌بار رها شود و ایرانیانی که کمرشان زیر بار نرخ‌های بالای تورم خم شده قد راست کنند و روزی را ببینند که اقتصاد ایران مثل اقتصاد همه کشور‌ها عادی باشد؟ روزنامه‌نگاران اقتصادی و نیز اقتصاددانان بیش از هر گروه دیگری با این پرسش بااهمیت روبه‌رو هستند. حالا باید به این شهروندان نگران چه پاسخی داد؟

یک گروه از کسانی که می‌خواهند پاسخی بدهند که شهروندان بیش از پیش ناامید نشوند می‌گویند روزگار اقتصادی آن‌ها خوب خواهد شد و این روز‌های سخت سپری می‌شود و تصریح می‌کنند ایران یک کشور ثروتمند است که توانایی‌های پیدا و پنهانی دارد و می‌تواند در وضعیت عادی با شتاب به یک جامعه با اقتصاد نیرومند تبدیل شود، اما باید برخی گلوگاه‌ها باز و برخی صخره‌ها از راه اقتصاد برداشته شوند، اما نمی‌توانند جلوتر از این بروند و صخره‌ها و سد‌ها را معرفی کنند. برخی از پاسخ‌دهندگان از اصل و بنیاد مخالفند که شهروندان در وضعیت نامناسبی هستند و باور دارند یا خود را به این باور تجهیز می‌کنند که وضعیت ایرانی‌ها بسیار هم خوب است و از حرف زدن از اینکه اقتصاد ایران و معیشت شهروندان در خطر است خودداری می‌کنند و هر کسی هم خلاف نظر آن‌ها رای دهد را همراه کشور‌های متخاصم می‌دانند. گروه سومی نیز هستند که باور ژرفی دارند که برای ایران بسیار دیر شده است که بتواند از بحران‌های اقتصادی عبور کند و می‌گویند همه ثروت‌هایی که ایران داشت و دارد در این دهه‌های تازه‌سپری‌شده از دست رفته و ایران دیگر به لحاظ آب و خاک و اقلیم و نیروی انسانی ورزیده و نیز همزیستی سازگارانه شهروندان و نیرو‌های سیاسی نابود شده و با توجه به مجموعه تحولات سیاست داخلی و سیاست خارجی که چشم‌انداز روشنی ندارد نباید به بهبود اقتصاد ایران امیدوار بود حتی اگر برخی موانع مثل تحریم نیز برداشته شود. واقعیت این است که داستان در ایران (به مثابه یک کل واحد و یک کشور- ملت) داستان کسانی است که ثروت هنگفت و کم‌زحمتی به چنگ آورده و تصور می‌کردند این ثروت تا ابد تمام نمی‌شود و ضرورتی ندارد جسم و جانشان را به زحمت بیندازند تا بر این ثروت خدادادی چیزی بیفزایند یا دست‌کم این ثروت را با وسواس و امساک نگهداری کنند. این گونه شده است که ایرانیان در روز‌های سخت و دلهره‌آور زندگی می‌کنند و باز هم می‌پرسند حال اقتصاد و حال ایران خوب خواهد شد؟

 


توپ برجام در زمین غرب

علی‌اصغر زرگر تحلیلگر مسائل بین‌الملل طی یادداشتی در شماره امروز آرمان ملی نوشت: برجام مساله‌ای است که مورد نیاز طرفین مذاکره است و هم اروپایی‌ها نیازمند به برجام و کاهش تنش و امنیت جریان انرژی از خلیج فارس هستند و هم آمریکایی‌ها این را یک حداقلی می‌دانند که به قول خودشان از پیشرفت هسته‌ای ایران جلوگیری کنند و رضایت ائتلاف عبری- عربی را نیز به نحوی جلب کنند و به دنبال تنش‌آفرینی نباشند.

از طرف دیگر برجام برای ایران نیز گشایش‌هایی را ایجاد خواهد کرد. هم از نظر اینکه ایران بتواند نفت خود را بفروشد و هم اینکه از درآمد حاصل از این فروش استفاده بهینه را ببرد. اما پرسش اینجاست که چرا به رغم این نیاز‌ها برجام به سرانجام نمی‌رسد و به رغم آمد و رفت‌ها و فرستادن پیغام پسغام‌های رد و بدل شده میان دو طرف هنوز هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده است؟ به نظر می‌رسد یکی از مسائل مهمی که در این میان باعث شده تا طرفین هنوز نتوانند به نقطه‌ای مشترک برای توافق برسند مسائلی است که در رابطه با پادمان و پرونده هسته‌ای ایران سابق بر این مطرح بوده که دیگر نباید مطرح شود چرا که در زمان انعقاد خود برجام یک بار برای همیشه این پرونده بسته شده و باز کردن دوباره این پرونده چندان صحیح نیست.

آژانس نیز تمام مانیتورینگ و بازرسی‌ها را به حداکثر انجام داده و لذا مسائلی که کهنه است و به سال‌های گذشته مربوط می‌شود مباحث کهنه‌ای که باید از برجام حذف شود و دستمایه بحث و امتیازگیری قرار نگیرد. هر چند که آمریکایی‌ها به ادعای خودشان آژانس را نهادی مستقل می‌دانند که کار خود را انجام می‌دهد و عملکردش ربطی به مذاکرات احیای برجام ندارد. اما ایران فعلا بر روی این موضع پافشاری می‌کند چرا که ایران در این اوضاع و احوال تا حدودی توانسته نفت خود را به فروش برساند و از راه‌های مختلفی پول آن را به داخل بیاورد؛ لذا ایران از این فرصت که اروپا و غرب درگیر مساله کمبود انرژی است استفاده می‌کند و تا حد امکان نفت خود را در بازار به فروش می‌رساند. از همین جهت است که اگر به هر دلیلی توافق به انجام نرسید ایران همین روال را که تاکنون داشته ادامه خواهد داد و با فروش نفت خود و متمایل شدن به شرق بر موضع خود در باب پادمان خواهد ایستاد؛ و توپ برجام در زمین غربی‌هاست و آن‌ها هستند که باید تصمیم‌گیری کنند.


عذرخواهی پیشکش سکوت کنید!

مسعود پیرهادی طی یادداشتی در شماره امروز رسالت با عنوان عذرخواهی پیشکش سکوت کنید! نوشت: درست در آستانه یک سالگی دولت سید ابراهیم رئیسی، گفتگو‌هایی از حسن روحانی، اسحاق جهانگیری و عبدالناصر همتی در فضای عمومی انتشار یافته است. گویا مسئولان دولت پیشین، در برنامه‌ای هدفمند و هماهنگ، پس از یک سال سکوت به میدان آمده‌اند و در حال بازآرایی جریان خود در صحنه سیاست کشورند. این در حالی است که با توجه به عملکرد آن دولت، حداقل چهره‌های شناخته‌شده و شاخصش، باید تا سال‌ها یا شرمنده و عذرخواه افعال و اقوال خویش باشند یا لااقل سکوت پیشه کنند. اما همین مصاحبه‌های اخیر، هرچند حاوی نکات فرافکنانه و بعضا متناقضی است، دو نکته بسیار مهم از پشت پرده‌های دولت پیشین را عیان می‌کند.

در این‌ باره گفتنی‌هایی هست؛ یک: وزیر نیرو می‌گوید ما در دولت دوم روحانی به دنبال طرح‌هایی برای گشایش و رونق بیشتر اقتصاد مبتنی بر برجام بودیم، حال‌آنکه درست در میانه راه، ترامپ از برجام خارج شد. او حتی برای گفته خود از این مثال بهره برده که ما برای والیبال به میدان رفته بودیم، اما از میانه بازی از ما خواستند بسکتبال بازی کنیم! منظور ایشان آن است که در دولت دوم روحانی (۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰) برنامه‌هایمان متناسب با رونق اقتصاد بود، اما با جنگ اقتصادی مواجه شدیم. این در حالی است که ترامپ، سال ۱۳۹۵ یعنی حدود یک سال قبل از انتخابات دور دوم دولت روحانی به کاخ سفید راه‌یافته بود و حتی در تبلیغات انتخاباتی خود نیز دم از پاره کردن برجام می‌زد. سؤال این است که آیا دولت دوازدهم و ژنرال‌هایی که ادعا می‌کردند زبان دنیا را می‌فهمند، کمترین پیش‌بینی ازآنچه در پیش است، نداشتند؟


دو: حسن روحانی در مصاحبه خود می‌گوید که بلافاصله پس از خروج ترامپ از برجام، برخی وزرا پیشنهاد دادند که دسته‌جمعی استعفا کنیم، چراکه در شرایط جنگی افرادی با اختیارات بیشتر باید روی کار بیایند! این رازی که بعد از ۴ سال پرده از آن برداشته‌شده، روایت یکی از بزرگ‌ترین خیانت‌ها و توطئه‌های تاریخ انقلاب است. فرض کنید که دولت آمریکا برای در فشار قرار دادن ایران، از توافقی که با ایران امضا کرده خارج شود و در مقابل، دولت ایران دسته‌جمعی استعفا کرده -بخوانید مشابه برخی دولت‌های دوره پهلوی سقوط کند- و پشت مردم و کشور را خالی کند!
چه پیامی به دوست و دشمن و به‌ویژه مردم خودمان مخابره می‌شود؟ ما می‌پنداشتیم که اوج شاهکار آقایان مطلع شدن از جهش قیمت بنزین صبح جمعه بود، حال‌آنکه بر اساس گفته‌های خودشان، عجایب و خیانت‌های بسیار بزرگ‌تری متوجه کشور بوده است. آیا نهاد‌های نظارتی، نباید مراقبت جدی‌تری کنند تا در بزنگاه‌ها و گردنه‌ها، چنین افرادی پشت فرمان ماشین کشور ننشینند؟!


سه: شخصا بر این باورم که هرچند دستگاه‌های نظارتی باید با دقت بیشتری به وظایف خود عمل کنند، اما تنها راه زدودن کامل غرب‌زدگی و خودباختگی از عمل برخی مسئولین و از ذهن بخش‌هایی از جامعه، عملکرد مثبت و اثربخش دولت سیزدهم است. اگر باوجود شرایط فعلی، دولت سیزدهم بتواند کشتی مدیریت کشور و معیشت مردم را به ساحل آرامش برساند، ناکارآمدی جریان غرب‌زده در کشور به اثبات خواهد رسید، آن روز است که جریان تحریف و درنتیجه آن جریان تحریم شکست خواهد خورد و چهره‌های غرب‌زده و تحقیرکننده خود و کشور، برای همیشه به عبرت تاریخ ایران تبدیل خواهند شد. همه چشم‌ها به دولت مستقر دوخته‌شده و امید‌ها به لطف خدا و همت رئیسی و همکارانش است.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۲۶
برخی از رسانه ها در موضوع برجام با خوابند و یا خود را بخواب می زنند. مثلا گزارشات خبرگزاری فارس راببینید هنوز اصرار دارد که اتحادیه اروپا گفته پاسخهای ایران و امریکا معقول است! و حاضر نیست این خبر را که که اتحادیه اروپا پاسخ اخیر ایران را نا امید کننده خوانده را منتشر کند!!! در حالی که دو روز از این خبر می گذرد!!!!آیا این بدان معنی نیست که مخاطبان خود رد را نادان و بی خبر می داند؟!!! حیف پول بیت المال که در آنها خرج می شود!!!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
دولت سیزدهم بی سواد ترین و بدترین دولت کل تاریخ ایرانه
دولتی ها و همفکرانشان بجای پرداختن به خدمات و اقدامات دولت، ظاهرا چون دستشان خالیست مجبورند به نقد دولت قبلی بپردازند تا ضعف خود را پوشش دهند!!
حال اقتصاد ایران خوب خواهد شد؟ خیررررررررررررررررررررررررررررررررررررررر
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
خواب نمایی صبح چهارشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۱

اررررررره
سوییییییییییییس شدیم


خجالت نمی کشند روزنامه ها با وضع گرانی های اخیر
حال اقتصاد ایران خوب خواهد شد؟ خیررررررررررررررررررررررررررررررررررررررر
شمااصولگرایان(قدرت طلبان)کی می خواهید عذرخواهی کنید!؟!؟؟!
جناب زرگر ! اگه مسایل پادمانی رو هم در نظر نگیرن ، اگه کل کشورهای دنیا به شما تعهد کتبی و شفاهی بدن و در کل ، هرچی شما گفتین بگن چشم ؛ باز بهانه های دیگه ای خواهید داشت ، چرا که ( به چند دلیل ) دوست ندارین برجام یه سرانجام برسه،اما جرات این رو هم ندارین که به صراحت اعلام کنین پس حداقل مردم رو سر کار ندارین و کشور رو معطل بازی نکنین.
مسعود پیر هادی شما باید عذر خواهی کنی که واقعیت رو می دونی و برای اندک منافعی یک ملت رو با گمراه کردن به مخاطره میندازی
روزنامه رسالت مگر شما به خاطر اشتباهاتت عذرخواهی یا سکوت کردی که دیگران هم بکنند. دیگه دست همه رو شده حناتون رنگی نداره.
شما چقدر خوش خیالی که هنوز هم صحبت از توپ می کنی.
این خیال بافی وداستانهای همیشه تکراریرا جمع کنید طلاق جدایی ازهم پاشیدن زندگی جوانان بیکاری وبی پولیست بهعلت گرانی وبی پولی به غیراز ده درصد امید به ززن گرفتن وزندگی ندارند من پسرام حدوداسی سال بیشتتر سن دارند بیکار ومجردن پول جیبیشان را نمیتوانند دربیارن این شدزندگی
انصافا تو این یکسال که از دولت گذشته حسابی گند زده طوری که هیچکی تا حالا اینقدر گند نزده باشه
القتصاد ایران عمدی و با برنامه زمین خورده است تورم و گرانی ها عمدی است وقتی ۹۰ درصد مردم را به جایی برسانید که فقط فکر زنده ماندن باشند دیگر به تغییر شرایط فکر نمی کنند !!!!!!
در این که دولت روحانی بی عرضه بود شکی نیست و شما و نمایندگان محترم (بلانسبت)که در نیمی از دولت قبلی در مجلس بودن چرا کاری نکردند بلانسبت ادعا(فقط ادعا)دارند که ناظر هستند و در راس امور آیا این حرف ها عوام فریبی است؟
اما دولت رئیسی نیز نشان داد نه تنها از دولت قبلی کم ندارد بلکه قانون شکن تر و بی عمل تر هم هست(هفته اول بورس را سر وسامان میدهیم تورم راکنترل می کنیم ریشه فساد را می خشکانیم رشد قیمت ها متوقف می شود سفره مردم در اولویت است و .... وعده های دروغ رئیسی در انتخابات بود)نمونه عینه بازرس ویژه وزیر راه انتخاب دوباره تاج فقط 4 قلم کالا گران میشود و.......
مرندی با طرح اشتباه و غلط خود در اینکه زمستان سرد اروپا ، و نیاز آنها به انرژی ایران ، باعث خواهد شد که غرب در مورد توافق برجام، کوتاه بیایند !!!!

در حالیکه نیاز اروپا به تامین و جایگزین کردن کسری گاز خود است که توسط روسیه صادرات آن با کندی و قطعی چندروزه و تهدید قطع کامل در زمستان روبرو میباشد

و این در حالیست که میزان تولید گاز فعلی ایران ، تنها میتواند پاسخگوی مصرف داخلی و حتی واردات گاز از ترکمنستان در زمستان هستیم

که این اطلاعات را همه و از جمله اروپا و امریکا میدانند ، ولی متاسفانه مرندی که عنوان مشاور تیم باقری کنی را یدک میکشد را ظاهرا نمیداند !!!!؟؟؟؟

اگر واقعا نمیداند ، که وای بر ما و تیم ۴۰ نفره مذاکرات برجام ما ، با اینگونه مشاوران کم و بی اطلاع !!!!

ولی اگر میداند و عمدا به دروغ ، و فقط برای گمراه کردن مردم و مسولان و تندرو های اصولگرا میگوید که قطعا فاجعه است و حتما باید در زمان مقتضی پاسخگو و مجازات گردد .

هر چند پاسخگویی و مسولیت داشتن حقوقی مسولان در قبال اشتباهات و حتی خیانت هایشان ، چنانچه از جناح خاص اقلیت قدرتمند خودی باشند ، هیچ امیدی به تعقیب قانونی وجود نداشته و نخواهد داشت

و نمونه تازه زنده و موجود آن، را میتوان در بالا کشیدن مجدد تاج بر ریاست مجدد فوتبال کشور را مثال زد

که از طرف دادستان کل کشور، دیروز یک قطار از اتهامات بسیار بزرگ و جدی و تحت تعقیب بودن او در ریاستش بر فوتبال را اعلام کردند

ولی با حمایتی که کیهان رفیق شریعتمداری از او کرد ، نشان میدهد که جزو خودی ها بوده و میباشد
و فعلا هیچ امیدی نیست و نخواهد بود که او را کسی بتواند کنار بگذارد، چه برسد به اینکه دادگاهی و مجازات نمایند !!!!
اتفاقا غرب از اینکه برجام به نتیجه نرسد سود می برد . چرا ؟
برای اینکه ایران مجبور است به هرطریقی نفت خود را عرضه کند ، پس در عرضه نفت خللی ایجاد نشده فقط مسیر آن تغییر کرده ، در اینصورت خریداران نفت نفت خود را تامین میکنند ولی با قیمت ارزانتر
در سایت های مجازی و شبکه های ماهواره ای در مرز مهران صدها فیلم که توسط رانندگان خسته و عصبی و زحمتکش صدها تریلی و کامیون ایرانی حامل مواد غذایی و خوراکی تهیه و ارسال شده را میتوان دید

که روزها را در صف ده و بیست کیلومتری مرز مهران برای انتقال مواد غذایی به داخل عراق جهت پذیرایی از زوار اربعین حسینی دچار مشکلات جدی بوده و هستند

از جمله خرابی و فاسد شدن درصد بالایی از بار میوه ها و تخم مرغها و گوشت ووو
که بخاطر گرمای زیاد و نبود امکانات گمرکی و ناهماهنگی ، در دو سوی مرز میباشند را نمایش میدهد

اینگونه هزینه کردنها و ناهماهنگی ها و ضایع کردن صدها و هزاران تن از مواد خوراکی و غذایی در شرایط سخت و فقر و بیکاری و تورم و گرانی و در جلوی چشم میلیونها ایرانی در داخل کشور را چگونه میتوان هضم کرد ؟

و انتطار داشت تا مردم دچار عصبانیت و نارضایتی و تنفر و خشم نگردند ؟؟؟

تا کی مردم و کشور باید هزینه های سنگین ناشی از سوء مدیریت و لجبازی و ناکار امدی و بی برنامگی مسولان بی کفایت و بی تجربه و کم سواد را بپردازند و به اصلاح امور جاری کشور و خودشان امید داشته باشند ؟؟؟؟
حال اقتصاد ايران خوب خواهد شد !!
------------
چرا خوب نخواهد شد برادر ! اگر طبيبان اقتصادي چون مرحوم « آدام اسميت » كه از او به عنوان پدر « علم اقتصاد » نام برده اند ، داشته باشيم ، چرا حال و احوال اقتصاد مان خوب نشود ! پس اول بايد ديد طبيب و طبيبان اقتصادي حاذق داريم يا نه ؟ البته طبيب داريم تا طبيب ، طبيب اقتصادي هم داريم تا طبيب اقتصادي ! ... ممكنه يك طبيب يا يك طبيب اقتصادي باشد كه نه تنها « خوب » نكند ، بلكه كا را خراب و خراب تر هم كند ! مثل كدام طبيب ! همان طبيبي كه خواجه حافظ از دست او مي نالد ، آنجا كه مي فرمايد :
« كه را گويم كه با اين درد جان سوز
طبيبم قصد جان ناتوان كرد » !!
عرض مي كنم خدا به خواجه حافظ اجر و مزد اخروي عنايت كند كه طبيبش ، نه تنها طبيب نبوده ، و نه تنها طبيبش « حبيب » نبوده ، بلكه قصد جان ناتوانش هم كرده !! ... به هر حال دعا كنيم كه ما هم در عرصه اقتصاد « طبيب اقتصادي » داشته باشيم كه اين طبيب ، براي اقتصادمان « حبيب » هم باشد ، نه آن طبيب به ظاهر اقتصادي كه قصد جان ناتوان اقتصادمان هم بكند و به عبارتي بخواهد ابرو را درست نمايد ، اما آبروي خودش را ببرد ، و چشم اقتصاد هم كور نمايد !!
-----------
--- اوستا مختار ! قربونتم اين همه مصالح گران به كار بردي ، اين حوضي كه برايم ساختي كج است ،
ميزون نيست ! نگاه بكن ، اين طرف حرض پر از آب است و سر ريز شده ، اما اون طرف هنوز پر نشده !
حالا ملتفت شدي كه حوض كجه ؟
اوستا مختار نگاهي به حوض مي كند ، اما به روي مباركش نمي آورد و به خوبي « توجيه » مي كند :
--- همسايه جان ! اين حوضي كه من ساختم كج نيست ، صاف و راست هست ، آبي كه شما در حوض ريخته ايد كجه !!
آيا ممكنه در عرصه اقتصاد هم چنين استاداني چون اوسا مختار داشته باشيم ؟ !! خدا نكنه ! ا
اسراییل و تندروهای یهودی آمریکایی همچون ترامپ صراحتا از توافق برجام نگران و ناخشنود هستند و بشدت در راه توافق برجام سنگ اندازی کرده و مخالفت میکنند

و آنچنانکه دکتر ظریف در فایل صوتی لو رفته بارها با آوردن نمونه های متعدد ، تاکید و تایید کرد

که روسیه نیز علنا و عملا در راه دسترسی ایران به توافق برجام مخالف جدی بوده
و حتی لاوروف در سال ۹۴ از انداختن عکس یادگاری توافق
برجام خودداری کرده و محل را ترک گفته است

کاسبان تحریم در داخل و خارج را نیز که همه دنیا میدانند که جهت سوء استفاده از تنش و تحریم و حتی جنگ به سودهای دهها و بلکه صدها میلیارد دلار برده و میبرند

ولی شخصا نمیتوانم مخالفت آشکار و صریح و جدی تندروهای داخلی پر ادعا و دو آتشه که ۴۴ سال مرگ بر امریکا و اسراییل گفته و میگویند را با توافق برجام را هضم کنم !!!!

آیا مگر قبلا هر دو رهبر معظم انقلاب بارها نگفته بودند که : هر زمانیکه اسراییل و روسیه و امریکا و کلا دشمنان خارجی ما از یک اقدام ما ناراحت و عصبی و مخالف بودند ،

بدانید که راه ما درست و منطقی و به صلاح دین و کشور و مردم بوده است

و برعکس ، هر وقت دیدیم که دشمنان خارجی ما از یک اقدام ما راضی و خوشحال بودند ، حتما و قطعا بدانیم که راه را به خطا و اشتباه رفته ایم

و سریعا باید ۱۸۰ درجه تغییر مسیر داده و از آن کار و آن راه برگردیم !!!!!؟؟؟؟

پس چرا تندروها و...، و علیرغم اینکه میدانند که بزرگترین و کینه توز ترین دشمنان ما و در خط اول آن ، اسراییل بشدت مخالف توافق برجام است

ولی هم رای و همزمان و حتی بیشتر از اسراییل بر طبل مخالفت و نابودی توافق برجام می کوبند؟؟؟؟!!!!!!

( تابناک لطفا ، استدعا دارم که این سوال را که سوال میلیونها نفر از مردم ایران عزیز است را منتشر بفرمایید)
چه برجام باشد چه نباشد حال اقتصاد ایران شش ماه دیگر خیلی سخت می شود
اخه‌ وقتیکه‌ هیئت‌ مذاکره‌ کننده‌ فعلا‌ کلا‌ از مخالفین‌ برجام‌ و مخالف‌ رابطه‌ ایران‌ به‌ غرب‌ هستند‌ و کلا‌ تابع‌ فرمان‌ اتش‌ زنندگان‌ برجام‌ در مجلس‌ و کلا‌ مخالف‌ غرب‌ و دوستدار‌ روسیه‌ و پوتین‌ هستند‌ چطور‌ ملت‌ انتظار‌ دارند‌ اینها‌ برجام‌ را احیاء‌ کنند‌ ؟؟؟؟؟!
همه آقازاده نیستند که از صدقه سری پدر یا مادر تا آخر عمر تأمین باشند. مدام به هم حواله میدید و این دولت، دولت قبل رو مقصر میدونه. مگه نه اینکه همه کسانی که تا بحال دولت تشکیل دادند از صد تا فیلتر ریز و درشت داخل رد شدند، پس همه مقصرند
کاش حال اقتصاد همین طوری بمونه ولی متاسفانه روز به روز بدتر میشه
اگر شانس جمهوری اسلامی است که امسال زمستان در اروپا میروند آفتاب میگیرند شنا میکنند هوا گرم میشود
بله اقتصاد کشور درست خواهد شد اما شرط دارد اصلا هم لازم نیست دولت به مردم خدمت کند تو به ما ضرر نرسان امیدی به فضل تو نیست
فقط دولت ولخرجی نکند و از جیب مردم هزینه تراشی اضافه نکند و پول یا مفت به بهانه کمک و یارانه و رانت و ... به این و آن ندهد و با حساب و کتاب خرج کند
دولت دستش را از بنگاه های خصولتی کوتاه و اجازه دهد با نظر سهامداران واقعی آنها اداره شود
دولت وارد فاز ارز هایی مثل دلار نکند و به بهانه آن از بیت المال ریخت و پاش ارزی نکند و خودش از مشتریان ارز باشد و بازار ارز را به اهلش بسپارد
دولت جلوی بانک هایش را بگیرد که به بی ارزش شدن پول منجر نشود

یقین بدانید که اقتصاد بدست مردم درست خواهد شد و تمام خرابی اقتصاد و اشتغال بخاطر این بلا تکلیفی و نوسانی بودن قیمت ها است که دولت ها ایجاد کرده اند
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل