بازدید 15361
۵

افزایش ۴۳ درصدی هزینه خانوار‌های تهرانی به خاطر کرونا

آخرین نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) از افزایش ۴۳ درصدی هزینه خانوار‌ها به خاطر کرونا خبر داد.
کد خبر: ۹۸۰۶۵۵
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۶ 26 May 2020

 

به گزارش تابناک، موج پنجم نظرسنجی کرونا توسط دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران طراحی و جمعآوری اطلاعات آن توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) از ۱۶ تا ۲۰ اردیبهشت انجام شده است. حجم نمونه ۱۰۴۶ نفر و نظرسنجی به‌صورت تلفنی و در سطح شهر تهران صورت گرفته است. موج قبلی که در ابتدای اردیبهشت (دوم تا چهارم) انجام شد و در آن مقطع هم‌زمان با تصمیم دولت برای بازگشایی کسب‌وکارها، میزان نارضایتی و نگرانی عمومی افزایش یافته بود لیکن در این موج از شدت نگرانی به ابتلا کاسته شده و میزان نارضایتی از دولت نیز کاهش یافته است. اغلب مردم کماکان مخالف بازگشایی مکان‌های عمومی مانند اماکن مذهبی و سینما‌ها هستند.

طرح ترافیک و کرونا

نیمی از شهروندان موافق تصمیم ستاد کرونا برای اجرا نشدن طرح ترافیک و کمتر از یک‌سوم مخالف آن هستند. ۳۷ درصد از پاسخگویان گفته‌اند در سال جدید حداقل یک بار در ساعت اداری به محدوده ترافیک رفته‌اند. در بین کسانی که تجربه رفتن به محدوده داشته‌اند، میزان موافقت با اجرا نشدن طرح ترافیک ۶۴ درصد است در حالی که برای کسانی که به این محدوده نرفته‌اند میزان موافقت ۴۴ درصد است.


در یک سؤال دیگر از شهروندان پرسیده شده که آیا موافق‌اند طرح ترافیک به‌کلی برداشته شود. ۴۴ درصد مخالف و ۳۰ درصد موافق‌اند.

چشم انداز شیوع کرونا در هفته‌های آتی

اگرچه ۵۹ درصد از مردم معتقدند کرونا در هفته‌های آتی افزایش خواهد یافت، اما در مقایسه با موج چهارم یعنی در ابتدای اردیبهشت بخش بیشتری از جمعیت کرونا را مسئله‌ای مدیریت‌شده می‌دانند.

نگرانی از ابتلا به کرونا

۴۶ درصد از مردم نگرانی خود از ابتلای خود و خانواده‌شان به کرونا را «زیاد» و ۳۰ درصد «کم» اعلام کرده‌اند. از مقایسه نتایج با موج‌های قبلی می‌توان نتیجه گرفت میزان نگرانی از ابتلا به کرونا در جامعه رو به کاهش است. همچون موج‌های قبل سطح نگرانی در زنان بالاتر از مردان است.

میزان موافقت با تصمیم دولت برای شروع فعالیت کسب وکار‌ها

موافقان و مخالفان تصمیم دولت برای شروع کسب‌وکار‌ها تقریباً برابرند. در مقایسه با دو هفته پیش، تعداد بیشتری از مردم با تصمیم دولت برای شروع کسب‌وکار‌ها موافق‌اند.

رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی

در پاسخ به پرسش از میزان توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی و پروتکل‌های فاصله‌گذاری اجتماعی، ۸۰ درصد از پاسخگویان گفته‌اند این موارد را «زیاد» رعایت می‌کنند. این نسبت در میان افراد شاغل ۷۷ درصد است.

پیامد‌های اقتصادی کرونا بر خانوار

۳۵ درصد از خانوار‌های تهرانی گفته‌اند در خانواده‌شان کسی هست که به خاطر شیوع کرونا شغلش را از دست داده و بیکار شده باشد. به‌علاوه هزینه خانوار در ۴۳ درصد از پاسخگویان به‌واسطه کرونا افزایش یافته و برای بقیه یا کاهش داشته یا تغییری نکرده است.

باز شدن سینما‌ها بعد از عید فطر

تنها ۱۲ درصد از مردم تهران موافق باز شدن سینما‌ها از عید فطر به بعد هستند. افراد زیر ۳۰ سال بیش از دیگران با باز شدن سینما موافق‌اند (۱۷ درصد).

اعتماد به آمار رسمی

۵۱ درصد از شهروندان میزان اعتمادشان به آمار رسمی فوت و مبتلایان به کرونا که از سوی دولت اعلام می‌شود «کم» است. ۲۸ درصد «تا حدی» اعتماد دارند و ۲۱ درصد هم اعتمادشان «زیاد» است. مقایسه با موج‌های قبلی نشان می‌دهد روند کاهشی بی‌اعتمادی که در ابتدای اردیبهشت صعودی شده بود بازهم رو به کاهش گذاشته است.

رضایت از دولت

۴۲ درصد از شهروندان تهرانی میزان رضایت خود از عملکرد دولت و سایر نهاد‌های عمومی در مقابله با کرونا را «کم»، ۳۳ درصد «متوسط» و ۲۵ درصد «زیاد» اعلام کردهاند. میزان نارضایتی از دولت و نهاد‌های عمومی به کمترین حد خود از میانه اسفند تاکنون رسیده است.

رضایت از شهرداری

۲۳ درصد از شهروندان رضایت خود را از اقدامات شهرداری در مقابله با کرونا «زیاد» و ۴۵ درصد «کم» اعلام کردهاند. میزان رضایت از عملکرد شهرداری در میان ساکنان پهنه شمال و جنوب تهران تفاوتی ندارد.

مقایسه تغییرات رضایت از دولت و شهرداری

همان‌طور که در نمودار روبه‌رو دیده می‌شود تغییرات نارضایتی از دولت و شهرداری تابع یک روند مشابه است. درواقع مردم عملکرد شهرداری را از دولت جدا نمی‌بینند و نارضایتی از شرایط کلان کشور بر تصور عمومی از عملکرد شهرداری نیز اثرگذار است.

رضایت از نظافت شهر و جمع‌آوری زباله در ایام کرونا

تقریباً نیمی از شهروندان از نظافت و جمع‌آوری زباله در ایام کرونا در تهران رضایت بالایی دارند. ۲۹ درصد رضایتشان متوسط و تنها ۲۴ درصد رضایتشان پایین است. میزان رضایت در پهنه شمال و جنوب شهر تفاوتی ندارد.

مقایسه عملکرد شهرداری نسبت به قبل از کرونا

وقتی از مردم خواسته شده عملکرد شهرداری را قبل و بعد از کرونا مقایسه کنند، تنها ۸ درصد معتقدند عملکرد شهرداری بدتر شده و در مقابل ۳۴ درصد بر این باورند که شهرداری بهتر از قبل عمل کرده است.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۵
افزایش هزینه خانواربدلیل شیوع کرونانبوده..بدلیل گرانیهای افسارگسیخته وبی حساب کتاب اجناس بوده..مملکت ازدست دررفته دزدبازارهمین میشه وضعش...گفتاردرمانی ازنوع دروغهاووعده های پوچ وتوخالی.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
شيوع كرونا باعث تعطيلي كارخانه ها و كارگاههاي توليدي شده و تعطيلي اين مراكز باعث كمبود عرضه اجناس در سطح جامعه شده، از طرف ديگر تقاضا در يك سطح تقريبا ثابتي باقي مانده است.
لذا اين امر در علم اقتصاد طبيعي است كه عدم توازن بين عرضه و تقاضا را افزايش قيمتها پر كند.
امار از میزان شرکتها و پاساژ ها و مغازها و رستوران ها که 600 برابر ظرفیت تهران است را امار نمی دی!!!!!!
چاره ای نیست . باید بسوزیم و بسازیم . . .
مشکل گرانی دولت ،و حکومت میباشد که بلحاظ عملکرد ضعیف ،و فساد زا قادر به کنترل تورم ،و گرانی نیستند ؟ در همین دوماههٔ اول سال گرانی مواد غذایی بیش از چهل درصد است ، بعنوان نمونه گوشت گوسفندی کیلویی ۹۵ هزار تومان شده کیلویی ۱۳۰ هزار تومان ، پنیر سفید آمل ،کاله ، بستهٔ ۴۰۰ گرمی که ۱۰/۵ هزار تومانی شده ۱۴ هزار تومان ؟، شکر ۴/۹ هزار تومان شده ۷/۵ هزار تومان ، قند ۵/۲ هزار تومانی شده ۸/۵ هزار تومان ؟ و الاآخر ؟،، کرونا ، آمد که نوع عدالت را به مردم نشان دهد که فقیر ،و ثروتمند ،و پیر ،و جوان ،و زن ،و مرد ،و مسئؤلان ،و مردم ،رابصورت یکسان برخورد میکند ؟ اما متاسفانه مسئولان ،و بازاریان ،و کسبهٔ شهری ، چیزی نیاموختند ؟ زیرا بجای خداپرستی ، پول پرستی را پیشه کرده اند ؟،،،
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار