به گزارش سرویس علم و فناوری تابناک به نقل از ساینس آلرت، تیمی از جراحان موفق شدند قلبی که بهطور کامل از تپش باز ایستاده و از نظر پزشکی "مرده" تلقی میشد را روی میز عمل جراحی دوباره به تپش درآورند و سپس آن را با موفقیت به یک نوزاد سهماهه پیوند بزنند.
این عمل بیسابقه، نهتنها جان نوزاد را نجات داد، بلکه افقهای جدیدی را در حوزه پیوند اعضا گشود. بررسیهای انجامشده نشان داد که عملکرد قلب پیوندی و علائم حیاتی نوزاد پس از پیوند کاملاً نرمال بوده و در زمان ارزیابی در ششماهگی، هیچ نشانهای از رد عضو مشاهده نشد.
در این فرآیند نوآورانه، پزشکان با رضایت خانواده اهداکننده، قلب کوچک نوزاد فوتشده را از بدن جدا کرده و بر روی میز عمل با کمک دستگاهی خاص دوباره احیا کردند. این سیستم شامل یک دستگاه اکسیژنرسان، پمپ گریز از مرکز و مخزنی برای جمعآوری خون خارجشده بود؛ اما تفاوت اصلی در این بود که این دستگاه بهصورت اختصاصی برای قلب نوزادان طراحی شده بود، چرا که تجهیزات متداول موجود برای قلبهای بسیار کوچک کاربردی ندارند.
در حال حاضر، تنها 0.5 درصد از پیوندهای قلب در کودکان از طریق اهدا پس از توقف گردش خون (DCD) انجام میگیرد، چرا که بیشتر موارد نیازمند مرگ مغزی کامل هستند. از سوی دیگر، آمارها در ایالات متحده نشان میدهد که تا 20 درصد از نوزادانی که نیاز به پیوند قلب دارند، به علت کمبود اهداکننده جان خود را از دست میدهند.
احیای قلب مرده، چه در بدن اهداکننده و چه در خارج از آن، میتواند تحولی چشمگیر در افزایش شانس بقا برای بیماران کودک ایجاد کند. این فرآیند نشان میدهد که با پیشرفت فناوری پزشکی و بهکارگیری روشهای احیا در اتاق عمل، میتوان مرزهای پیوند اعضا را جابهجا کرد.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.