زانوی بیونیکی MIT، قدمی به‌سوی بدن سایبورگ

پژوهشگران MIT از زانوی بیونیکی جدیدی رونمایی کرده‌اند که مستقیما به استخوان و عضله متصل می‌شود و با سیگنال‌های عصبی کنترل می‌گردد؛ این فناوری نو، حرکتی روان‌تر، طبیعی‌تر و حسی شبیه اندام واقعی را برای افراد قطع‌عضو ممکن می‌سازد.
کد خبر: ۱۳۱۷۰۲۸
|
۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۴ 14 July 2025
|
623 بازدید

زانوی بیونیکی MIT، قدمی به‌سوی بدن سایبورگ

به گزارش سرویس علم و فناوری تابناک، پژوهشگران مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) موفق به توسعه نوعی زانوی بیونیکی پیشرفته شده‌اند که کنترل آن از طریق سیگنال‌های عصبی و عضلات باقی‌مانده فرد انجام می‌شود. این پروتز که در قالب یک سیستم ترکیبی به نام OMP (پروتز مکانیکی‌ـ‌عصبی ادغام‌شده با استخوان) طراحی شده، نه‌تنها با استخوان ران ادغام می‌شود بلکه از عضلات خاصی که به روش جراحی بازسازی شده‌اند نیز سیگنال می‌گیرد.

در این روش از فناوری موسوم به رابط میونورونال آگونیست–آنتاگونیست (AMI) استفاده می‌شود که جفت‌های عضلانی قطع‌شده را دوباره به یکدیگر متصل می‌کند تا بتوانند سیگنال‌های حسی واقعی‌تری تولید کنند. این سیگنال‌ها توسط یک کنترلر رباتیک ویژه تفسیر شده و موجب حرکات دقیق‌تر و طبیعی‌تر پروتز می‌شوند.

در آزمایش بالینی، افرادی که از این سیستم استفاده کردند، توانستند سریع‌تر راه بروند، راحت‌تر از پله‌ها بالا بروند و بهتر از موانع عبور کنند. این عملکرد بهتر، حتی نسبت به کسانی بود که تنها از روش AMI استفاده کرده بودند اما ایمپلنت استخوانی نداشتند.

به گفته «هیو هر»، استاد MIT و سرپرست این پروژه، این پروتز دیگر یک ابزار خارجی نیست، بلکه بخشی از بدن انسان است که به‌طور کامل در فیزیولوژی او ادغام شده است.

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
آیا از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده می کنید؟
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت