سرویس - علمی - تابناک | TABNAK

علت رد پیوند کلیه خوک توسط بدن انسان چه بود؟
پژوهشگران فرانسوی و آمریکایی علت دقیق پاسخ ایمنی انسان به کلیه خوک را پیدا کردند و راهی تازه برای کاهش پس‌زدگی پیوند یافتند.
پروژه بحث‌برانگیز ساخت DNA انسان از صفر آغاز شد
محققان به‌تازگی پروژه‌ای بحث‌برانگیز آغاز کرده‌اند که هدف آن ساختن اجزای سازنده حیات انسانی است. در این پروژه، DNA انسان از لحظه آغاز ساخته خواهد شد.
پیشرفت خیره‌کننده در واکسن ایدز؛ محافظت تنها با یک دوز!
محققان انستیتو فناوری ماساچوست روشی نوین برای سوپرشارژ کردن واکسن‌ها توسعه داده‌اند به طوریکه تنها یک دوز از آنها می‌تواند محافظتی قدرتمند در مقابل ویروس اچ آی وی فراهم کند.
ساخت نانوذراتی پایدار برای درمان سرطان
محققان چینی با ترکیب پلیمر و پروتئین‌های خونی، نانوذراتی پایدار و پرظرفیت ساختند که می‌تواند تغییرات مثبتی در درمان هدفمند سرطان و کاهش عوارض دارویی ایجاد کند.
اولین تصویر مستقیم از یک سیاره فراخورشیدی
تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا موفق شده برای اولین‌بار تصویری مستقیم از یک سیاره مستقر در خارج از منظومه شمسی را ثبت کند.
در صورت نشت مواد رادیواکتیو چگونه از خود محافظت کنیم؟
در این مطلب راهنمای کامل اقدامات ضروری هنگام نشت مواد رادیواکتیو را مطالعه می‌کنید.
اینترنت اشیاء؛ پلی به دنیای هوشمند امروز
اینترنت اشیاء حالا دیگر فقط یک ایده نیست، بلکه زندگی روزمره و صنایع مختلف را به جهانی هوشمند و متصل تبدیل کرده است.
زخم‌های پنهان نسل قرنطینه؛ کودکان هنوز تاوان کووید را می‌پردازند
پنج سال پس از آغاز همه‌گیری، تأثیرات پنهان و ماندگار کرونا بر رشد ذهنی، اجتماعی و تحصیلی کودکان تازه آشکار می‌شود؛ از تأخیر در مهارت‌های حرکتی و زبانی گرفته تا افت چشمگیر نمرات و بحران سلامت روان.
کشف مکانیسم بیولوژیکی جدید: گلبول‌های قرمز به جای لخته خون
پژوهشگران استرالیایی و آمریکایی موفق به شناسایی سازوکاری جدید در بدن شده‌اند که در شرایط کمبود اکسیژن، مانند حمله قلبی، سکته مغزی یا کووید-۱۹، به انسداد عروق و آسیب اندام‌ها منجر می‌شود و برخلاف باور رایج، این فرایند ارتباطی با لخته خون ندارد، بلکه ناشی از ترکیدن گلبول‌های قرمز است.
تولید گیره‌ رباتیک از عنکبوت‌های مرده؛ تولد شاخه‌ای نو به‌نام «نکروباتیک»
پژوهشگران با استفاده از بدن عنکبوت‌های مرده، موفق به ساخت گیره‌های رباتیک شدند؛ این فناوری نوظهور با عنوان «نکروباتیک»، به‌کارگیری اجزای زیستی مرده در ساخت ابزارهای مکانیکی را هدف قرار داده است.
گوگل هوش مصنوعی‌اش را برای «فهم دقیق‌تر تصاویر و ویدیوها» ارتقا داد
گوگل با معرفی مدل‌های جدید هوش مصنوعی، توانایی کامپیوترها را در درک دقیق‌تر تصاویر و ویدیوها به سطحی نوین رساند که می‌تواند در پزشکی، امنیت و زندگی روزمره تأثیرگذار باشد.
وقتی بازی دیکسیت زبان احساسات افراد مبتلا به اوتیسم می‌شود
پژوهشی تازه نشان داده است که بازی خلاقانه دیکسیت می‌تواند به افراد مبتلا به اوتیسم در بیان احساسات و تجربیات‌شان کمک کند؛ راهی تصویری و غیرمستقیم برای روایت آن‌چه درونشان می‌گذرد.
آلترمگنتیسم؛ مغناطیسی تازه برای دنیای کم‌مصرف و پرسرعت
محققان نوع جدیدی از مغناطیس به نام «آلترمگنتیسم» را شبیه‌سازی کرده‌اند که می‌تواند سرعت و کارایی دستگاه‌های دیجیتال را به‌طور چشمگیری افزایش دهد و وابستگی به مواد نادر و سمی را کاهش دهد.
تبدیل ضایعات ذرت به داروی ضدویروس نجات‌بخش
یک نوجوان مبتکر موفق شده با استفاده از الکل استخراج‌شده از پوسته و ساقه ذرت، روشی نوآورانه برای تولید داروی ضدویروس گالیدسی‌ویر ابداع کند.