طرز تهیه پلو قمری اصفهانی

این غذا از ترکیب گوشت، قمری، ماش، برنج و سبزی تهیه می‌شود. قمری، پرنده‌های کوچک و شبیه به کبوتر است که در مناطق کوهستانی ایران پیدا می‌شود.
کد خبر: ۱۳۱۴۹۳۶
|
۱۲ تير ۱۴۰۴ - ۰۶:۰۰ 03 July 2025
|
1387 بازدید
|
۱

طرز تهیه پلو قمری اصفهانیپلو قمری اصفهانی یکی از غذا‌های سنتی و خوشمزه استان اصفهان است.

به گزارش تابناک به نقل از بیتوته؛ این غذا از ترکیب گوشت، قمری، ماش، برنج و سبزی تهیه می‌شود. قمری، پرنده‌های کوچک و شبیه به کبوتر است که در مناطق کوهستانی ایران پیدا می‌شود. گوشت قمری بسیار لطیف و خوشمزه است و به همین دلیل در تهیه غذا‌های سنتی ایرانی از جمله پلو قمری استفاده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه پلو قمری اصفهانی :

گوشت گوسفند (گردن یا ران) بدون استخوان 300 گرم
کلم قمری 4 عدد
ماش 1 لیوان
برنج 4 پیمانه
سبزی پلویی 500 گرم
پیاز 2 عدد
روغن به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه پلو قمری اصفهانی:

ابتدا گوشت را بشویید و به قطعات کوچک خرد کنید. سپس آن را در یک قابلمه همراه با مقداری آب و پیاز خرد شده روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.

ماش را پاک کنید و با مقداری آب سرد به مدت ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید. سپس آن را در یک قابلمه همراه با مقداری آب و نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزید.

قمری‌ها را بشویید و پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید و با مقداری نمک و فلفل مزه دار کنید. سپس را در یک تابه مقداری روغن بریزید و کلم‌ها را سرخ کنید. در پایان پخت زردچوبه، فلفل و ادویه‌ی مورد نیاز را اضافه کنید و تفت بدهید. گوشت‌ها را به آن اضافه کنید و مقداری از آب گوشت بریزید روی آن‌ها تا با هم بپزند.

سبزی پلویی را شسته و ریز خرد کنید. داخل قابلمه‌ای مناسب آب بریزید و زمانی که جوش آمد برنج را به همراه نمک و سبزی‌های پلویی به آن اضافه کنید. در پایان پخت ماش پخته شده را به آن اضافه کنید و زمانی که برنج نیم پز شد آن را آبکش کنید.

 

داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و یک لایه برنج کف آن بریزید و یک لایه از گوشت و قمری‌ها روی آن بریزید. در ادامه این کار را تکرار کنید تا مواد شما تمام شود. سپس مقداری زعفران دم کرده را روی آن بریزید و در آن را با دمکنی ببندید و اجازه بدهید دم بکشد.

در این دستور برخی افراد مقداری نخود فرنگی را به همراه ماش می‌پزند.

در این دستور می‌توانید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید به این صورت که گوشت جرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده به خوبی مخلوط کنید و به صورت قلیه‌های کوچک در بیاورید و با مقداری روغن روی حرارت ملایم تفت بدهید و کمی سرخ کنید. در پایان اجازه بدهید با کلم قمری‌های سرخ شده بپزند.

 
نکاتی برای پخت کلم پلو:

• برای تهیه پلو قمری اصفهانی بهتر است از کلم قمری تازه استفاده کنید.

• اگر کلم قمری تازه در دسترسی، می‌توان از کلم قمری منجمد استفاده کرد.

• برای اینکه پلو قمری شما خوش عطرتر شود، می‌توانید از زعفران دم کرده استفاده کنید.

• برای تهیه گلم قمری پلو می‌توانید سبزی پلویی و یا ماش را حذف کنید.

 
فوت و فن‌های پخت پلو قمری اصفهانی:

• برای اینکه گوشت پلو قمری شما نرم شود، بهتر است آن را با حرارت ملایم بپزید.

• برای اینکه کلم قمری پلو شما نرم شود، بهتر است آن را قبل از اضافه کردن به برنج، کمی تفت دهید.

• برای اینکه پلو قمری شما بعد از دم کشیدن خشک نشود، بهتر است مقداری آب گوشت و یا زعفران دمکرده را به آن اضافه کنید.

 
سرو:

کلم قمری پلو را می‌توانید با سالاد شیرازی، ترشی و یا ماست سرو کنید. در پایان در صورتی مایل هستید با نحوه پخت کلم پلو نیز آشنا شوید پیشنهاد می‌کنم مقاله طرز تهیه کلم پلو را مطالعه نمائید.

خواص کلم قمری:

کلم قمری منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین C، ویتامین K، پتاسیم و فیبر است. این ماده غذایی به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سلامت قلب و کاهش وزن کمک می‌کند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
در این غذا اصلا گوشت قمری وجود ندارد و کلم قمری که در نقاط دیگر کلم سر به آن گفته می شود در آن استفاده می شود.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
الی گشت