حضور ۴۲ چهره جدید در مجلس خبرگان رهبری

انتخابات ششمین دوره خبرگان رهبری همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز جمعه ۱۱ اسفند برگزار شد و از بین ۸۸ کرسی کسب شده، ۴۶ منتخب در دوره پنجم حضور داشتند و ۴۲ نفر هم از اعضای جدید این مجلس محسوب می‌شوند.
کد خبر: ۱۲۲۶۰۴۱
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۰ 08 March 2024

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، سیزدهمین و آخرین اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم ـ ۱۵ اسفند ماه - به ریاست آیت‌الله «احمد جنتی» و جمعی از اعضا در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد؛ اجلاسیه‌ای که تنها چهار روز بعد از برگزاری انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در ۱۱ اسفند برپا و با اعلام نتایج نهایی شمارش آراء، تکلیف ۸۸ کرسی خبرگان ششم از رقابت بین ۱۴۴ نامزد در ۳۱ استان برای یک دوره ۸ ساله مشخص شد.
رقابتی که در آن برخی نمایندگان فعلی ابقا شدند و برخی از حضور در این دوره بازماندند؛ برخی آیات هم در مدت عُمر فعالیت مجلس پنجم خبرگان رهبری دارفانی را واع گفتند.

خداحافظی آیت‌الله جنتی از مجلس خبرگان

آیت‌الله جنتی که در دوره پنجم بر کرسی ریاست مجلس خبرگان رهبری تکیه زده بود، روز سه‌شنبه آخرین نطق خود را در کسوت رئیس مجلس خبرگان رهبری بیان کرد و گفت که «مردم ایران، با غیرت دینی خود، طراحی دشمنان را بی‌اثر کردند» و به مسئولان کشور نیز توصیه کرد ضمن آنکه باید شکرگزار این نعمت باشند، برای حل مشکلات مردم گام بردارند.

وی که دبیری شورای نگهبان را نیز برعهده دارد، پس از آنکه مدتی پیش از سمت امامت جمعه تهران کناره‌گیری کرده بود، برای انتخابات ششمین دوره‌ مجلس خبرگان نیز ثبت‌نام نکرد.

چه کسانی در خبرگان پنجم به دیار حق شتافتند؟

۸ سال از دوره مجلس‌ خبرگان‌ رهبری گذشت و برخی از اعضای خبرگان در این مدت یا به دلیل کهولت سن یا بیماری در طول اجلاسیه به دیار حق شتافتند. اخیراً آیت‌الله «امامی کاشانی» از اعضای فعلی مجلس خبرگان رهبری که برای ششمین دوره خبرگان رهبری نیز ثبت‌نام کرده بود، دو هفته مانده به انتخابات ۱۱ اسفند به دلیل شرایط جسمانی و کهولت سن از انتخابات کناره‌گیری کرد و ۱۲ اسفند ماه به دلیل ایست قلبی درگذشت. مرحوم کاشانی نماینده پنج دوره متوالی خبرگان رهبری بود.

همچنین از بین ۱۶ نماینده خبرگان رهبری در دوره پنجم ۷ نماینده از استان تهران دار فانی را وداع گفتند که با در گذشت آیات علی اکبر هاشمی رفسنجانی، نصرالله شاه‌آبادی، سیدابوالفضل میرمحمدی، در انتخابات میان‌دوره‌ای اسفند ۹۸ و آیات سیدهاشم بطحائی گلپایگانی، ابراهیم امینی و محمدعلی تسخیری در انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به ترتیب آیات علی مؤمن‌پور، عباسعلی اختری و غلامرضا مصباحی مقدم، علیرضا اعرافی، حسینعلی سعدی و احمد دانش‌زاده مؤمن جایگزین آنها شدند که از بین جایگزین‌ها هم عباسعلی اختری دارفانی را وداع گفت.

آیات محمدحسن فاضل گلپایگانی (زالی)، محمد محمدی ری‌شهری، محسن مجتهد شبستری، محمد فیضی، میر فخرالدین موسوی ننه‌کران، عبدالنبی نمازی، سیدمحمود هاشمی شاهرودی، حبیب‌الله مهمان‌نواز، عباسعلی سلیمانی، سیدمحمد فقیه، اسدالله ایمانی، محمد مؤمن، محمد یزدی، محمدتقی مصباح یزدی و نورالله طبرسی هم دعوت حق را لبیک گفتند.
یکی از نکات این دوره انتخابات، پیروزی آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» برای سومین دوره متوالی از استان خراسان جنوبی بود؛ وی از دوره سوم تا پنجم در خبرگان رهبری عضویت داشت و اکنون نیز نائب رئیس این مجلس است، بار دیگر در دوره ششم بر جایگاه نمایندگی خبرگان جلوس کرد.

اما در این میان آیت‌الله «صادق آملی لاریجانی» رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که دورهای چهارم و پنجم عضو خبرگان رهبری بود، از بین پنج نامزد استان مازندران در انتخابات مجلس ششم خبرگان از حضور مجدد در این مجلس باز ماند.

همچنین از بین ۸۸ کرسی کسب شده در ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری ۴۶ نماینده در دوره پنجم حضور داشتند و ۴۲ عضو جدید هستند. در جدول زیر اسامی نمایندگان دوره پنجم و دوره ششم ـ منتخبان مردم ـ که فعالیت خود را از خرداد امسال و با پیام مقام معظم رهبری آغاز می‌کنند، اعلام شده است؛ نمایندگانی که سابقه حضور در دوره پنجم را دارند و در دوره ششم نیز در کرسی خبرگان ابقا شده‌اند، با رنگ قرمز معرفی شدند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست