بازدید 10296

۵۲ روز تا انتخابات؛ از واکنش برادر لاریجانی به ادعای «خالص سازی» تا توضیحات وحیدی درمورد «وقت نداشتیم»!

به تدریج آرایش‌های سیاسی و انتخاباتی جناح‌ها و تشکل‌ها و احزاب در حال قوام‌یافتن است و فضای کشور، رفته‌رفته رنگ و بوی انتخاباتی به خود می‌گیرد. درمورد انصراف و ائتلاف افراد و جناح‌ها و گلایه‌های رد صلاحیت شده‌ها، اخبار بسیاری شنیده می‌شود که در این مطلب به برخی از آنان خواهیم پرداخت.
کد خبر: ۱۲۱۴۵۹۵
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۵ 08 January 2024

52 روز تا انتخابات؛ از واکنش برادر لاریجانی به ادعای «خالص سازی» تا توضیحات ره‌پیک درباره «عدم احراز صلاحیت‌ها»

تابناک _ ۵۲ روز تا انتخابات یازدهم اسفند زمان باقی است؛ پس از اعلام نتایج بررسی صلاحیت‌های داوطلبان توسط هیأت‌های نظارت استانی، به تدریج آرایش‌های سیاسی و انتخاباتی جناح‌ها و تشکل‌ها و احزاب در حال قوام‌یافتن است و فضای کشور، رفته‌رفته رنگ و بوی انتخاباتی به خود می‌گیرد. درمورد انصراف و ائتلاف افراد و جناح ها و گلایه های رد صلاحیت شده ها اخبار بسیاری شنیده می شود که در این مطلب به برخی از آنان خواهیم پرداخت.

رد صلاحیت ۴۰ درصد از نمایندگان اهل سنت
جلال محمودزاده، رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرآنلاین از رد صلاحیت بیش از ۴۰ درصد نمایندگان اهل سنت خبر داد و گفت: این نحوه ردصلاحیت‌ها تأثیر منفی بر میزان مشارکت خواهد گذاشت.

احتمال ائتلاف میان اصلاح‌طلبان، اعتدالیون و یاران لاریجانی؟
حکیمی پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره احتمال شکل‌گیری ائتلاف میان اصلاح‌طلبان، اعتدال و یاران لاریجانی به ایرنا گفت: البته در سیاست همه چیز ممکن است؛ اما من در حال حاضر نمی‌بینم که گفت‌وگویی میان اصلاح‌طلبان و یاران لاریجانی صورت بگیرد. اگر هم گفت‌وگویی صورت گرفته باشد، ما اطلاعی از این موضوع نداریم، ولی با توجه به شواهدی که تاکنون می‌بینیم، شکل‌گیری چنین ائتلافی را بسیار ضعیف می‌دانم.

قانون عوض شد تا فرصت رسیدگی به صلاحیت‌ها زیاد شود؛ حالا می‌گویید وقت نداشتیم!؟
وزیر کشور در اظهارات روز گذشته خود درباره اعلام نظر هیات‌های اجرایی در بررسی صلاحیت‌ها، کمبود وقت را علت عدم احراز صلاحیت برخی داوطلبان اعلام کرد.روزنامه فرهیختگان به این موضوع واکنش نشان داده و گفته است: یکی از موضوعاتی که در این میان مورد توجه قرار دارد این است که بخشی از تغییر ایجاد شده بر مبنای طرح مجلس در انتخابات مجلس به این علت اتفاق افتاد که اساسا زمان بررسی صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان محدود بوده و فرصت بررسی دقیق تمامی ثبت‌نام‌کنندگان موجود نبوده است. چندمرحله‌ای شدن بررسی صلاحیت‌ها به این منظور اتفاق افتاد که فرصت بیشتری برای بررسی صلاحیت داوطلبان وجود داشته باشد؛ با این حال وزیر کشور علت عدم احراز برخی ثبت‌نام‌کنندگان را فرصت کم دانسته تا هیات‌های نظارت به بررسی آن بپردازند؛ امری که به‌نظر می‌رسد با توجه به تغییر در بررسی صلاحیت‌ها در انتخابات این دوره همچنان به قوت خود باقی است.موضوع دیگری که وزیر کشور در اظهارات خود مطرح کرد این بود که نزدیک به ۳۰ درصد از ثبت‌نام‌کنندگان به این علت عدم احراز خوردند؛ پاسخی که با توجه به اهمیت و حساسیت انتخابات مجلس دوازدهم چندان توجیه‌پذیر به نظر نمی‌رسد.

پاسخ وحیدی به فرهیختگان
اما احمد وحیدی در حاشیه جلسه با استانداران سراسر کشور،با بیان اینکه یک روزنامه خاص از صحبت‌های من درباره فرصت بررسی صلاحیت‌ها برداشت اشتباه کرده است، یادآور شد: هیأت‌های اجرایی برای بررسی صلاحیت‌ها ۱۰ روز فرصت داشتند و این زمان کمی بود؛ اما در قانون جدید انتخابات فرصت بیشتری برای بررسی صلاحیت‌ها در نظر گرفته شده است.وحیدی ادامه داد: بر اساس قانون هیأت‌های اجرایی ۱۰ روز، هیأت‌های نظارت ۵۰ روز و شورای نگهبان ۳۰ روز فرصت بررسی دارند؛ بنابراین فرصت بررسی صلاحیت‌ها بیشتر شده است.

وی افزود: صرفا فرصت هیأت‌های اجرایی ۱۰ روز بود که آن‌ها شاید فرصت بررسی همه موارد را نداشتند و برای برخی، عدم احراز خورده بود. برای مثال عده ای به دلیل ارائه نکردن مدارک پنج سال فعالیت خود، عدم احراز خورده‌اند ولی در ۵۰ روز بعدی فرصت ارائه این مدارک خود را داشتند.

شرایط برای عارف مهیا نیست!
محسن رهامی، فعال سیاسی اصلاح طلب، با اشاره برخی خبرها مبنی بر اقدامات انتخاباتی محمدرضا عارف گفت: با مجموعه ایشان ارتباط داریم اما ایشان در حال حاضر فعالیت جدی برای انتخابات ندارند. با آقای عارف در مجموعه مجلس دهم همکاری زیادی داشتیم و بعد از پایان مجلس دهم، همکاری‌ها و ارتباطات قطع نشده است.وی به خبرآنلاین گفته است متأسفانه بعد از آن فضاسازی که علیه ایشان و فراکسیون امید، مبنی بر عدم موفقیت این فراکسیون صورت گرفت، فضای سیاسی عمومی برای دکتر عارف و امثال ایشان، چندان مهیا نیست.

باهنر انصراف می دهد؟
سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری درخصوص اینکه چه تعدادی از اعضای جبهه پیروان در انتخابات مجلس ثبت نام کرده‌اند، اظهار کرد: تعدادی ثبت نام کرده‌اند و از دبیران کل احزاب هم برخی نامزد شده‌اند.سجادی در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اینکه آیا احتمال می‌رود «محمد رضا باهنر» از انتخابات مجلس دوازدهم کناره گیری کند، تصریح کرد: موضع‌گیری جدیدی از سوی او مطرح نشده است. قبلا گفته بود دنبال این هستم که بتوانم کناره گیری کنم اما به تازگی تصمیم جدیدی را اعلام نکرده است و فعلا در صحنه انتخابات حضور دارد.

شریان هنوز درباره ائتلاف انتخاباتی تصمیم نگرفته است
«ابوالقاسم جراره» دبیرکل شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی (شریان) در گفت‌وگو با ایرنا، با بیان اینکه من در انتخابات پیش روی از تهران نامزد شده‌ام، گفت: در قالب شریان در انتخابات حضور خواهم داشت اما هنوز در بحث ارائه لیست انتخاباتی در تهران به جمع بندی نرسیده‌ایم.وی اظهار کرد: در آینده ای نزدیک مشخص خواهد شد که در ارائه لیست، آیا مستقل عمل خواهیم کرد یا با احزاب و نیروهای انقلابی، ائتلاف خواهیم کرد.

آمادگی استانداری تهران برای انتخابات الکترونیکی
استاندار تهران از آمادگی این استان برای برگزاری انتخابات الکترونیکی خبر داد. علیرضا فخاری در گفت‌وگو با ایسنا درباره برگزاری انتخابات الکترونیکی در استان تهران، اظهار کرد: ما منتظر تصمیم شورای نگهبان در این زمینه هستیم ولی زمینه برگزاری انتخابات الکترونیکی در تهران آماده است و به لحاظ تجهیزات و افراد این آمادگی وجود دارد. فخاری گفت: ۷۲۷۲ شعبه اخذ رای در استان تهران وجود دارد.

قرار است با محوریت شورای ائتلاف، فعالیت‌های خود را پیش ببریم
زهره الهیان دبیرکل جمعیت ائتلاف گفته است: بنا نیست پرچم مستقلی بنا کنیم، بلکه قرار است در کنار دیگر گروه‌های نیروهای انقلاب با محوریت شورای ائتلاف، فعالیت‌های خود را پیش ببریم و به یکدیگر کمک کنیم.

بین ۳۱ حزب جبهه اصلاحات، سه چهره مشهور برای سرلیستی نداریم!
«اگر در لیست اصلاح‌طلبان ۳ چهره مشهور قرار بگیرند، ۲۷ نفر هم آدم‌های خوب و صالح اما غیر مشهور باشند، مردم به سر لیست اعتماد می‌کنند و به آنها رأی می‌دهند»؛ این جمله‌ای بود که اخیراً از ناحیه باهنر عضو «شورای وحدت» اصولگرایی خارج شد و «مصطفی کواکبیان» دبیرکل حزب مردم‌سالاری در واکنش به این اظهارات گفت: «ما در تهران بین ۳۱ حزب جبهه اصلاحات، هیچ یک چنین چهره‌ای را نداریم؛ یعنی همان سه چهره مشهور که آقای باهنر گفت هم در تهران وجود ندارد.»

نظر برادر لاریجانی درمورد عبارت «خالص سازی»
جواد لاریجانی با حضور در یک برنامه تلویزیونی گفته است: یک مشت نق است برای کسانی‌ که به رای مردم قائل نیستند.

تعداد بازدید : 282

 

۵۰ درصد داوطلبان استان کرمان تایید صلاحیت شده‌اند
رئیس ستاد انتخابات استان کرمان از تایید صلاحیت ۵۰ درصد داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان کرمان خبر داد و گفت: ۳۲۲ نفر در کل استان کرمان شامل ۲۷۵ مرد و ۴۷ زن تایید صلاحیت شده‌اند. وی بیان کرد: ۲۹ تن عدم احراز، ۱۹۴ تن عدم تایید نظارت و ۳۹ تن عدم شرایط ثبت نام و ۴۴ تن عدم اعتراض از مرحله اجرایی در کل استان داشته‌ایم.

توضیحات ره‌پیک درباره «عدم احراز صلاحیت‌ها»
ره پیک درباره احرار نشدن صلاحیت برخی داوطلبان گفت: عدم احراز صلاحیت، یک قسمتی در کنار تایید و عدم تایید است و عدم احراز صلاحیت در قانون فعلی وجود دارد. در این دوره صلاحیت ۲۱ هزار تن بررسی شد. در دوره قبل این تعداد ۱۶ هزار تن بود. مرحله پیش ثبت نام که الکترونیکی بود، ورود ابتدایی و آسان بود و همین الکترونیکی بودن ثبت نام را راحت تر کرد و تعداد ثبت نام‌ها بیشتر شد.

قائم مقام دبیر شورای نگهبان خاطرنشان کرد: در همین قانون جدید انتخابات تلاش شده که مهلت بررسی صلاحیت ها بیشتر شود که نکته خوبی بود، اما در خود قانون جدید انتخابات سه قسم تایید، عدم تایید و عدم احراز صلاحیت وجود دارد. در مورد عدم احراز، مثلا برخی افرادی هستند که اطلاعات کامل نداده اند یا اطلاعات کاملی از آنها وجود ندارد و هیات نظارت نتوانسته اطلاعاتی برای بررسی پیدا کند. مثلا آدرسی داده شده که افراد وقتی برای بررسی مراجعه کرده اند، چنین فردی در این محل وجود نداشته است. در این موارد نمی شود شرایط احراز شود. اگر زمان خیلی موسع باشد، شاید بتوان عدم احراز کمتر شود.

 

 

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۲
رای بی رای
پاسخ ها
ارش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
روز شماری میکنن برای چیزی که برای مردم هیچ اهمیتی ندارد
ناشناس
| United States of America |
۰۷:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
بازی جدید مجلس این است که سطح نارضایتی را افزایش دهد تا مردم برای تغییر نمایندگان کنونی پای صندوق بیایند . اگر قانون تصویب کنید که مردم باید یک دست خود را قطع کنند بازم رای بی رای . دوره ی بعدی هم مال خودتان سر جای قبلیتان بنشینید
عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور گفت: استان‌هایی نظیر سیستان و بلوچستان، خراسان‌رضوی، تهران، فارس و گلستان در وضعیت اضطراری تامین آب قرار دارند که برنامه‌ریزی برای مدیریت مصرف و تقاضا برای آن در نظر گرفته شده است.
وقتی هر کسی به دولت اعتراض کرده رو رد صلاحیت میکنید مردم هم رای نمیدهند
در دو انتخابات ۹۲ و ۹۶ اکثریت رای دهندگان به تعامل خارجی و برجام رای دادند و یکی از کسانی که از روز اول خیلی به رای مردم در این باره احترام گذاشت همین آقای جواد لاریجانی بود!
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۷:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
خیلی ساده ای که فکر میکنی برجام کارروحانی وظریف بود.ماههاقبلتر ولایتی درعمان مشغول مذاکره بود.چون برجام بیفرجام شد گردن روحانی وظریف انداختند
اول در قصابی قیمت گوشت رو تابلو ببینید و مردمی که فقط میان نگاه میکنن و با حسرت برمیگردن بعد تصمیم بگیرید چای دبش هم یادتون باشه
از خالص سازی رسیده به مخلص سازی
رای دادن حجت عقلی می خواهد .
رای بی رای
جواد لاریجانی و بهروز افخمی خیلی به هم شباهت دارند . همه کار می کنند و هر حرفی می زنند تا مورد پذیرش تندروها واقع بشن ....بابا شما رو به خدا این دو رو تحویل بگیرید دیگه از خودتون هم تندترشدن و حرفای عجیب و غریب تری می زنن ....
همانگونه که شرکت کردن در انتخابات یک وظیفه شرعی و ملیست ...شرکت نکردن در انتخاباتی که افراد مورد اعتماد انسان در میان نامزدها نباشد یک واجب موکد یست
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار