بازدید 38999

آغاز نام نویسی برای خرید ۱۰۰ هزار خودروی خارجی/ فرآیند نوبت‌دهی، تحویل و پرداخت مبلغ خودرو چگونه است؟

بر خلاف روش‌های گذشته، فروش خودرو‌های وارداتی که متقاضیان، کل پول را در همان زمان نام نویسی پرداخت می‌کردند، در سامانه یکپارچه، خریداران قطعی تا زمان تحویل خودرو طی سه مرحله اقدام به تکمیل وجه می‌کنند که مراحل آن در بخشنامه ذکر شده است.
کد خبر: ۱۱۶۵۴۰۲
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۵ 25 February 2023

به گزارش تابناک اقتصادی؛ روز گذشته سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در یادداشتی در فضای مجازی نوشت: متقاضیان خرید خودروهای وارداتی فردا (شنبه، ۶ اسفند ماه) از ساعت ۱۲ به سامانه یکپارچه تخصیص خودرو به آدرس saleauto.ir مراجعه کنند. پیشتر نیز قالیباف سخنگوی صمت گفته بود: قرار است تا پایان سال یکصدهزار دستگاه خودروی وارداتی به فروش برسانیم؛ بنابراین، از رتبه یک متقاضیان تا صدهزار اولویت بندی خواهند شد و پس از آن عرضه‌ها در این سامانه شروع خواهد شد.

وزارت صمت نیز شب گذشته، با انتشار اطلاعیه عرضه خودروهای وارداتی، نحوه ثبت‌نام متقاضیان برای خرید خودروهای خارجی را مشخص کرد.

بر اساس این اطلاعیه، فرآیند فروش خودروهای وارداتی، در سه مرحله انجام خواهد شد:

۱- ثبت‌نام متقاضیان و انجام فرآیند نوبت‌دهی

۲- انتشار آگهی عرضه خودرو‌های وارداتی و اقدام به خرید توسط متقاضیان حائز شرایط طبق نوبت

۳- تحویل خودرو‌های وارداتی به خریداران

 

شرایط نام نویسی متقاضیان و انجام فرآیند نوبت‌دهی

 

با آغاز به کار سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی saleauto.ir از روز شنبه ۶ اسفند ۱۴۰۱ متقاضیان تا روز پنج‌شنبه ۱۱ اسفند فرصت ثبت‌نام در این سامانه را خواهند داشت. نکته مهم آن که ثبت‌نامِ زودتر به معنای در اولویت قرار گرفتن در تخصیص خودرو نیست؛ بنابراین، متقاضیان خرید خودروهای خارجی تا پایان هفته برای نام نویسی فرصت دارند و لازم نیست در همان ساعات اولیه آغاز به کار سامانه، به آن مراجعه کنند. 

پیش‌شرط ثبت‌نام در سامانه مذکور، موجودی حساب بانکی متقاضی است که به طور علی‌الحساب، ۵۰۰ میلیون تومان تعیین شده است. بر این اساس، متقاضیان خرید خودروهای وارداتی باید قبل از ثبت‌نام در سامانه، با مراجعه به شعب بانک‌های منتخب (تجارت، ملت، صادرات، ملی و قرض‌الحسنه مهر ایران) فرم مسدودی ۵۰۰ میلیون تومان برای خرید خودروی خارجی را پر کنند. این پول در حساب شخصی متقاضیان،‌ می‌ماند و صرفاً مسدود می‌شود. سایر بانک‌های حائز شرایط پس از اتصال به سامانه، معرفی خواهند شد.

از جمله سایر شرایط مهم ثبت‌نام در سامانه فروش خودروهای خارجی که با هدف توزیع عادلانه اتخاذ شده است، همچون سایر شرایط فروش‌های فوری خودروهای داخلی در چند سال اخیر، نداشتن سابقه خرید خودروی صفر از کارخانجات داخلی و یا از طریق بورس کالا طی ۴۸ ماه گذشته است.

همچنین دارا بودن گواهینامه رانندگی برای متقاضیان خرید خودروهای وارداتی الزامی است؛ ضمن اینکه، متقاضیان دارای پلاک انتظامی فعال، امکان نام نویسی و خرید خودروی وارداتی را ندارند. شایان ذکر است تا زمان تحویل خودروهای وارداتی، شرط نداشتن پلاک انتظامی فعال، بررسی می‌شود.

متقاضیان خرید خودروهای وارداتی،‌ در صورت شرکت در برنامه‌های فروش خودروسازان داخلی یا عرضه خودرو در بورس و تحویل خودرو در این برنامه‌ها، فرصت خرید خودروهای وارداتی را از دست خواهند داد.

پس از پایان مهلت نام نویسی در سامانه فروش خودروهای وارداتی، متقاضیان دارای شرایط عمومی مندرج در بخشنامه، پالایش شده و طبق قرعه، فرآیند نوبت‌دهی آنها انجام می‌شود تا نوبت تخصیص خودرو به متقاضیان حائز شرایط مشخص شود.

 

نحوه عرضه خودروهای وارداتی

 

با اعلام نوبت متقاضیان برای تخصیص خودرو، بلافاصله عرضه خودروهای وارداتی با ذکر مشخصات کامل خودروها شروع می‌شود و هر یک از واردکنندگان، تعداد مشخصی از خودروها را با موعد تحویل معین، عرضه می‌کنند.

در هر مرحله از عرضه خودروهای وارداتی، تمام متقاضیان حائز شرایط، طی مدت معینی که اعلام می‌شود، می‌توانند در سامانه برای خرید خودروهای عرضه‌شده نام نویسی کنند اما طبیعتاً افرادی که در نوبت بالاتری دارند، شانس بیشتری برای انتخاب این خودروها را خواهند داشت. پس از پایان مهلت مذکور، اسامی خریداران قطعی خودروهای عرضه‌ شده (به ترتیب نوبت متقاضیان) اعلام می‌شود.

ضمناً در صورتی که خودروی عرضه‌شده، مورد پسند افراد حائز شرایط و در نوبت‌های بالا نباشد، می‌توانند منتظر بمانند و در عرضه‌های بعدی شرکت کنند و نوبت آنها حفظ می‌شود.

به عنوان مثال اگر در اولین مرحله، ۲ هزار خودروی چانگان CS۵۵ پلاس عرضه شود، همه متقاضیان حائز شرایط امکان ثبت‌نام برای این خودرو را خواهند داشت، اما پس از پایان ثبت‌نام، سامانه طبق نوبت اختصاص‌یافته به افراد، دو هزار متقاضی که نوبت بالاتری قرار دارند را به عنوان خریداران قطعی معرفی خواهد کرد.

 

فرآیند تحویل خودرو

برخلاف روش‌های گذشته فروش خودروهای وارداتی که متقاضیان، کل پول را در همان زمان ثبت‌نام پرداخت می‌کردند، در سامانه یکپارچه، خریداران قطعی تا زمان تحویل خودرو طی سه مرحله اقدام به تکمیل وجه می‌کنند که مراحل آن در بخشنامه ذکر شده است.

لازم به ذکر است، طبق بخشنامه مذکور، تضامین محکمی از واردکنندگان برای تحویل خودرو در زمان مقرر گرفته شده و در صورت هرگونه تاخیر، جرایم قابل توجهی به طور قطعی به خریداران پرداخت خواهد شد. ضمن اینکه در صورت تاخیر بیش از سه ماه واردکننده برای تحویل خودرو به مشتری و ابطال قرارداد، واردکننده علاوه بر پرداخت جریمه ماهانه ۵/۷ درصدی (نسبت به قیمت خودرو)، مکلف به پرداخت ۵ درصد جریمه فسخ قرارداد به مشتری است.

بر خلاف سال‌های گذشته در شیوه جدید، قیمت نهایی هر مدل خودرو برآورد و تعیین می‌شود و با احتساب سود عادلانه واردکننده، هزینه تمام‌شده از خریدار گرفته می‌شود.

 

بر اساس این گزارش؛ متن کامل اطلاعیه سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی به شرح زیر است؛

اطلاعیه عرضه خودروهای وارداتی

فرآیند عرضه خودروهای وارداتی شامل سه مرحله است:

  • در مرحله اول نام نویسی خودرو انجام و پس از آن یک فهرست نوبت‌دهی منتشر می‌شود.
  • در مرحله دوم واردکننده نسبت به عرضه خودرو اقدام و افراد مطابق با نوبت خود می‌توانند نسبت به خرید اقدام نمایند.
  • در مرحله سوم با ارسال دعوت‌نامه توسط واردکنندگان، خودرو تحویل خریداران می‌شود.

 

  1. مرحله اول: نوبت‌دهی
    1. در مرحله ثبت‌نام ابتدا باید یک حساب وکالتی توسط متقاضیان افتتاح و مبلغ پنج میلیارد ریال در حساب بانکی خود نزد یکی از شعب بانک‌های تجارت، ملت، صادرات، ملی و قرض‌الحسنه مهر ایران مسدود نمایند. (سایر بانک‌های حائز شرایط پس از اتصال به سامانه معرفی خواهند شد.)
    2. ثبت‌نام از شنبه مورخ ۰۶ /۱۲/ ۱۴۰۱آغاز و تا پنج‌شنبه ادامه خواهد داشت.
    3. متقاضیان باید برای ثبت‌نام شرایط زیر را داشته باشند:
  • دارا بودن گواهینامه رانندگی برای متقاضیان خرید خودرو الزامی است.
  • متقاضیانی که طی ۴۸ماه گذشته خرید خودرو از شرکت‌های خودروسازی یا بورس کالا داشته‌اند، امکان ثبت‌نام و خرید خودرو وارداتی ندارند.
  • متقاضیانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند، امکان ثبت‌نام و خرید خودرو را ندارند. شایان ذکر است تا زمان تحویل خودروهای وارداتی، شرط نداشتن پلاک انتظامی فعال، بررسی می‌شود. همچنین افرادی که هم‌زمان در بورس کالا یا سامانه‌های خرید شرکت‌های خودروساز ثبت‌نام نموده‌اند، در صورت دریافت خودروی تولید داخل یا مونتاژی، تا قبل از عرضه خودروهای وارداتی باید از این طرح انصراف دهند. در صورت عدم انصراف، متقاضی با جریمه مندرج در قرارداد مواجه خواهد شد.
  • انتقال امتیاز و حقوق ناشی از خرید خودرو، به اشخاص (حتی وکالتی) و نیز فروش حواله خودرو به صورت وکالتی ممنوع است.
  • امکان صلح خودروهای وارداتی وجود ندارد.
  • امکان انتقال سند خودرو به مدت یک سال از زمان خرید وجود ندارد.
  • امکان ثبت‌نام و خرید برای اشخاص حقوقی وجود ندارد.
    1. پس از پایان ثبت‌نام، نوبت تخصیص افراد دارای شرایط مذکور طبق قرعه مشخص می‌شود.
    2. با تعیین "نوبت"، متقاضیان می‌توانند در عرضه‌های آتی خودروی وارداتی، نسبت به انتخاب نوع خودرو در سامانه اقدام نمایند.
    3. وجه دریافتی که در زمان افتتاح حساب وکالتی جهت ثبت‌نام اولیه واریز می‌گردد تا زمان تحویل خودرو باید در حساب مسدود باشد و در صورت برداشت، ثبت‌نام فرد ابطال می‌گردد.
    4. امکان انصراف از معامله تا زمان انعقاد قرارداد نهایی با واردکننده خودرو از سوی خریدار در سامانه، بدون جریمه، وجود دارد. انصراف از معامله در صورت انعقاد قرارداد نهایی، مشمول پرداخت جریمه‌ای معادل 5 درصد قیمت پایه به واردکننده می‌شود.
    5. متقاضیان دارای "نوبت خرید خودرو"، امکان ثبت‌نام و خرید خودروهای داخلی را ندارند.
    6. با افتتاح حساب وکالتی و ثبت‌نام اولیه در سامانه یکپارچه هیچ تعهدی مبنی بر تخصیص خودرو ایجاد نخواهد شد.

 

  1. مرحله دوم: تخصیص 
    1. در این مرحله واردکنندگان تعداد مشخصی خودرو را عرضه کرده و کسانی که نوبت بالاتری دارند امکان انتخاب خواهند داشت.
    2. در صورتی که فرد دارای نوبت یکی از خودرو عرضه‌شده را انتخاب نکند، نوبت او حفظ شده و در عرضه‌های بعدی می‌تواند از نوبت خود استفاده کند.
    3. پس از انعقاد قرارداد با خریدار، قیمت پایه خودرو هیچ‌گونه تغییری نخواهد کرد و برآوردی از هزینه‌های مربوط به حمل‌ونقل، مالیات، عوارض و حقوق گمرکی، شماره‌گذاری و سایر موارد به خریدار اعلام خواهد شد.
    4. واردکننده خودرو متعهد به تحویل خودروهای فروخته‌شده بوده و در صورت تاخیر در تحویل خودرو بایستی ماهانه ۵/۷ درصد جریمه عدم تحویل در زمان مقرر را به خریدار پرداخت نماید. در صورت تاخیر بیش از ۳ ماه، واردکننده یا خریدار مجاز به ابطال قرارداد خرید خودرو بوده و در این شرایط، واردکننده علاوه بر پرداخت جریمه ۵/۷ درصد در ماه، مکلف به پرداخت ۵ درصد جریمه فسخ قرارداد است.
  2. مرحله سوم: تحویل
    1. پس از ورود خودرو به گمرک، واردکننده نسبت به ارسال دعوت‌نامه اقدام نموده و موظف است در صورت تکمیل وجه خریداران ظرف مدت حداکثر یک ماه خودرو را تحویل دهد. در این مرحله بخش دوم پرداخت وجه به حساب وکالتی تکمیل و به حساب گمرک یا دستگاه‌های ذی‌نفع واریز می‌شود.

توضیح: وجه خودرو در سه مرحله پرداخت می‌شود:

مرحله نخست: به صورت علی‌الحساب در زمان ثبت‌نام

مرحله دوم: در زمان عقد قرارداد (در مرحله تخصیص خودرو) شامل قیمت خودرو و هزینه‌ها تا ورود خودرو به گمرک

مرحله سوم: در زمان تحویل خودرو شامل هزینه‌های مربوط به مالیات، عوارض و حقوقی گمرکی، شماره‌گذاری و سایر موارد.

 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۳۳
سلام
بالاخره وارداتی ها به بازار میان. خیلی طول کشید ولی باز هم خبره خوبیه
امیدوارم سامانه ثبت نام مشکل نداشته باشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
داداش وزارت صمت قرار بود شهریور ماشینارو بزاره زیر پامون کیفشو بکنیم، باید به اطلاع آقایون برسونیم که الان اسفنده و فعلاً وعده ی حداقل سه ماه دیکه رو میدن، بعد از سه ماه میگن ببخشید خوردیم به عید و ماه رمضون یه دو ماه اضافه میشه، بعدشم تابستونه و یه برنامه جدید می چینن، مثلاً یه سامانه ی یکپارچه ی دیگه درست میکنن، نمیدونم چرا با این همه خسارتی که به کشور داره میخوره نه وزیر صمت پاسحگوعه نه وزیر اقتصاد، شما باید کارو درست کنید چرا هر روز مردم رو به یه بازی جدید میگیرید؟؟
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
بله خبر خیلی خوبیه مس و استیل و ... و انواع مواد اولیه صادر میکنیم تولید رو با مشکل مواجه میکنیم کارگر رو بیکار میکنیم تا خودرو خارجی وارد بشه. دلار 57 تومن خبر خوبیه خدارو شکر ،
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
هنوز خودرویی وارد نشده عنایت بفرمایید
توضیح: وجه خودرو در سه مرحله پرداخت می‌شود:

مرحله نخست: به صورت علی‌الحساب در زمان ثبت‌نام

مرحله دوم: در زمان عقد قرارداد (در مرحله تخصیص خودرو) شامل قیمت خودرو و هزینه‌ها تا ورود خودرو به گمرک

مرحله سوم: در زمان تحویل خودرو شامل هزینه‌های مربوط به مالیات، عوارض و حقوقی گمرکی، شماره‌گذاری و سایر موارد.
کلاه برداری رسمی !
چرا اجازه نمی دهید هر مصرف کننده خودش مستقیما اقدام به واردات خودرو کند؟
چرا قیمتها و شرایط معامع قطعی، شفاف و صریح نیست؟
چرا جرائم عدم اجرای قرارداد و عمل به تعهد متناسب با وضع کشور و نوع معامله نیست؟
چرا ربا؟؟ چرا نزول؟؟ چرا چرا چرا؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
چراش به شما ارتباطی نداره. قرار نیست بر اساس منفعت شما تصمیم بگیرند
سیدمهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
ناشناس ۱۳:۳۵
میدونم فقط به شما آغازاده ها و مافیای خودرو ربط داره ولی این وسط ما ملت هستیم که قربانی میشیم تا جیب شماها پرپول بشه و خانوادتون اون طرف دنیا با پول ما عشق و حال کنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
کامنتر ۱۳:۳۵
همین که مردم رو صلاحشو دادن دست یه سری مثل شما وضعیت شده این
مگر بخش خصوصی واردات نکرده ؟ به دولت چه مربوطه که ثبت نام کنه ؟
بوی کلاهبرداری میاد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
همه چیز به دولت ربط داره
باشه حتما ۵۰۰ میلیون پولمون رو بلوکه کنیم بعد یکسال پیامک بزنند که شما برنده نشدید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
مشخصه که یک دلال قدیمی هستی
یعنی ساماندهی دلالان و وو اگر راست میگویید همان خودروهای زیر ۵سال اروپایی را به مردم بدهید نه بنجل های گران قیمت چینی
خب اخه من بیچاره از کجا پانصد میلیون پول نقد گیر بیارم هیجکس به فکر مردم ضعیف نیس فقط فکر همون دلالهایی هستن که البته از خودشون هستن تا خودرو رو بخرن به سه برابر قیمت بفروشن. دلار که میگفتید ۴۰ هزار شده پس چطور توهمین سامانه پنجاه هزار حسابش کردید
چنان برا تو پاچه همه با این طرح...۱ تومن رو ۱۰۰ تومن حساب میکنن
کسری بودجه رو چه طوری پر کنیم ؟
- 500 میلیون از مردم بگیرید بلوکه کنید سودش میشه 52 میلیون دلار ....
مافیای دولتی که میگن اینه.کلی پول مردم رو میگیرن وبلوکه میکنن بعد نه نوع خودرو مشخصه نه زمان تحویلش و جریمه ی ندادن خودرو یاتاخیر درمجموع 10/7 درصد است یعنی500میلیون پول مردم رو میگیرن بعد اگه خودرو ندن10/7درصد جریمه میشه .اگر این پول رو بانک بزاره سودبهتری میگیره
500 میلیون تومن پول بلوکه میشه وقتی دلار شد 150 تومن دو راه داری یا 5 میلیارد میدی یه ماشین 15 هزار یورویی میخری که احتمالا مدل و رنگ و اینهاش هم قابل انتخاب نیست یا همون 500 تومنتو پس میگیری که عملا ارزشش یک سوم شده. بیچاره کسانی که توی این تله میفتن.
یعنی هرکس ثبت نام کنه ساده لو است.500 میلیون پول رو میگیرن که خودش درامدزیادی برای دولت است.سال بعد ارزش این پول کم میشه.نوع خودرو وزمان تحویلش مشخص نیست!عوارض ومالیات وغیره رو خود خریداربده!!جریمه دیرکرد وغیره 10/7 درصد است که به نفع وارد کننده است که خودرو رو عمدا تحویل نده چون سود فروش خودرو بیشتر از سودتاخیر است.
بدبختی هرملتی به خاطر حماقت های خود ملت است
آغاز کلاهبرداری های کلان برای خودروهای وارداتی!
عالی دمتون گرم
ثبت‌نام کردم
انشاالله اپتیما بخرم
لطفاً در یک مطلب به این موضوع بپردازید که با این طرج آیا دولت قصد کاهش بخشی از نقدینگی کشور و احیاناً جبران بخشی از کسری بودجه رو داره؟ (اینو البته با محاسبات عددی نشون بدید شخصاً بعید می دونم نماینده ای از طرف دولت بیاد شفاف توضیح بده البته که شفاف بگن به نظر بنده بهتره)
جالبه یکی از اصول بدیهی معامله اینکه خریدار ابتدا باید بدونه چه خودرویی و به چه قیمتی عرضه شده بعد تصمیم به خرید بگیره در صورتیکه آقایان اول 500 میلیون از متقاضیان تشنه (که خودشون با گران کردن دلار تشنه کردن) که خدا میدونه چند میلیون نفرند میگیرن بعد از چند ماه در مرحله دوم تازه خودرو و قیمتش رو به خریدار نشون میدن . حالا اگه حتی مشتری از خرید هم منصرف بشه (که نمیشه و اونقدر دلار رو گرون میکنن که به هر قیمتی خودرو عرضه کنن باز هم برای خریدار میصرفه) پولش تو حساب دولت محترم بوده و باهاش مشکلاتش رو حل کرده . اشتباه نکنید این کلاهبرداریها مخصوص این دولت نیست ظاهرا در اطاق فکری درست شده تا راههای جدیدی برای حل مشکلات مالی پیدا کنند . زمان روحانی اینکار رو تو بورس کردن حالا با خودرو ... فقط خدا خودش به داد طبقه ضعیف که قدرت خرید 2 تا تخم مرغ رو نداره برسه ...
هر کس ندونه فکر میکنه فرایند توزیع طلای مجانی یا برنده شدن در یک بخت آزمایی مافیایی رو فرموله بندی کردند... راه ساده تر آزاد سازی واردات خودرو و دست برداشن از حمایت مافیای خودرو است.
اره راه خوبیه واسه فریز کردن نقدینگی دست مردم
قرعه کشی صد هزار خودرو !!!
بیایید باهم یه حساب سرانگشتی بکنیم : صدهزار ضربدر ۵۰۰ میلیون تومان میشه بعبارتی ۵۰ هزار میلیارد تومان !!!
خدا بده برکت
البته تعداد افرادی که ثبت نام میکنند بسیار بیشتر از صدهزار نفر خواهند بود شاید چند میلیون نفر در قرعه کشی شرکت کنند
حساب کنید سود خوابیدن این پول عظیم چقدر میشه
اقا یکی بگه ای جور قرعه کشی ها چه فرقی با لاتاری یا همان بلیت بخت ازمایی داره ؟؟؟!!!
عملا همونه دیگه
البته فرقش اینه که اون بلیت های لاتاری رو همه میتونستن بخرن وشانسشونو امتحان کنند ولی شرکت در این لاتاری از عهده هرکسی برنمیاد ومخصوص قشر مرفه جامعه است
از قدیم گفتن پول پول میاره
بی شک ایران بهشت پولدارهای روی زمینه
هیچ جای دنیا نمیشه به این راحتی پولدارشد و مالیات نداد
جالبه که اول پول بدیم و نور چشمیا با پول ما خودرو وارد کنن و درصدشون رو بکشن و به خودمون بفروشن!!!!
بهتره که هر کی واجد این شرایط هست خودش باید بتونه بره اون ور آب و ماشینش رو بیاره.
دولت رسما داره كلاهبرداري ميكنه كجا دنيا ميان پول ميگيرن ميگن مشخص نيست چي ميخاي بخري،از نظر شرعي و عرفي هم اين معامله غير قانوني هست
500 میلیئن بدی
ندونی چه مدل ماشینو میخری
کی بهت ماشین میدن
و قیمت تمام شده خودروات چند خواهد بود
احیانا تو ماشینای واردادی هیوندا کوئیک پیدا میشه
این طرح مصداق بارز کلاهبرداری است ، مردم فریب نخورید !
دلال ها دچار سرگیجه شدند
وزیر صمت شب میخوابه صبح بلند میشه یه قانون برای مردم بیچاره در میاره
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر