آرشین ادیب مقدّم، فیلسوف سیاسی شناختهشده جهانی، میگوید: «این انقلاب فناورانه جدید واقعاً همهچیز را در زندگی روزمره ما دگرگون کرده است - از تعاملات اجتماعی و شرایط کاری تا نهادهای دولتی و فراتر از آن.»
به گزارش سرویس بین الملل تابناک، «اسطوره هوش مصنوعی خوب: مانیفستی برای هوش مصنوعی انتقادی» توسط انتشارات دانشگاه منچستر به عنوان اولین جلد از مجموعه «آیندههای هوش مصنوعی» منتشر شده است.
این مجموعه جدید که زیر نظر پروفسور «آرشین ادیب مقدّم» ویرایش میشود، مکمل «مرکز آیندههای هوش مصنوعی دانشگاه سوآز لندن» است که او بهصورت مشترک مدیریت آن را بر عهده دارد.
با گسترش دامنه و قابلیتهای هوش مصنوعی، چگونه میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که این فناوری زندگی ما را به سوی بهبود سوق میدهد؟
کتاب جدیدی از آرشین ادیب مقدّم، استاد اندیشه جهانی و فلسفههای تطبیقی، با نگاهی انتقادی به فناوری هوش مصنوعی میپردازد؛ کاربردها، محدودیتها و موارد ضروری مداخله انسانی برای حفظ عدالت و برابری در جامعه را بررسی میکند.
نرمافزارهای تشخیص چهره اکنون در بیشتر گوشیهای همراه ما وجود دارند، در حالی که حدود ۷۰٪ از شرکتهای آمریکایی از الگوریتمها برای انتخاب بین متقاضیان شغل استفاده میکنند.
واضح است که فناوری هوش مصنوعی به بخشی جداییناپذیر از زندگی ما تبدیل شده، اما با توجه به اینکه پیشداوریهای انسانی در بسیاری از نتایج مبتنی بر هوش مصنوعی منعکس شدهاند، این کتاب نشان میدهد که به نقطهعطفی حیاتی در مهار این فناوری برای آیندهای مثبت نزدیک میشویم.
«اسطوره هوش مصنوعی خوب»، اولین کتاب از مجموعه «آیندههای هوش مصنوعی» به قلم پروفسور ادیب مقدّم، روایت «هوش مصنوعی خوب» را که توسط غولهای فناوری تبلیغ میشود، به چالش میکشد و میزان تأثیر هوش مصنوعی بر جامعه را بررسی میکند.
این کتاب به پرسشهایی درباره پیامدهای هوش مصنوعی در آینده ما میپردازد - از فلسفه، پزشکی، رسانه و روانشناسی گرفته تا امور بینالمللی، اقتصاد و سیاست - و در عین حال، راهبردهایی برای بقا در اختیار خواننده قرار میدهد.
آرشین ادیب مقدّم، فیلسوف سیاسی شناختهشده جهانی، میگوید: «این انقلاب فناورانه جدید واقعاً همهچیز را در زندگی روزمره ما دگرگون کرده است - از تعاملات اجتماعی و شرایط کاری تا نهادهای دولتی و فراتر از آن.»
به گفته وی: «حالا بیش از هر زمان دیگری، هنگام پرداختن به این موضوع، باید در کتابخانههای خصوصیِ غنی خود به آموزش بپردازیم. اول، برای یادگیری اینکه چگونه میتوانیم حریم خصوصی خود را حفظ و تقویت کنیم؛ دوم، برای درک اینکه چگونه میتوانیم این عصر هوش مصنوعی را برای رهایی و برابری اجتماعی مفید سازیم؛ و در نهایت، برای سازماندهی در جوامع خود به منظور دستیابی به هوش مصنوعی واقعاً "خوب"»
«دانیل میخائیلوف»، مدیر اجرایی سایت دیتا، در بررسی این کتاب گفته است: «ظهور هوش مصنوعی، انقلابی فناورانه در سطح اختراع بخار و برق است که همه جنبههای زندگی ما را، چه خوب چه بد، دگرگون میکند. واکنش انتقادی دانشگاهیان به این انقلاب تاکنون هم ناکافی بوده - که نشاندهنده شوک عمیق در برابر سرعت تغییر و ناتوانی در پیشی گرفتن از آن است - و هم عمدتاً تحت سلطه دیدگاههای بهاصطلاح "جهان شمال"»
«کتاب ادیب مقدّم با ارائه نقدی مبتنی بر رویکرد "اندیشه جهانی"، اصلاحی ضروری انجام میدهد. تنها با گسترش افق فلسفی خود از اروپامحوری به سوی دربرگیری دیدگاههای سایر نقاط جهان است که میتوانیم امیدوار باشیم دامنه کامل قابلیتهای ذاتی هوش مصنوعی را درک کنیم و بتوانیم فواید آن را حداکثر و آسیبهایش را به حداقل برسانیم. اثری بهغایت بهموقع و مهم.»
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.