سوددهی پالایشگاه نفت اصفهان در سراشیبی/ چقدر سود انباشته از دست رفت؟

عملکرد مالی سال گذشته پالایشگاه نفت اصفهان با کاهش هزاران میلیاردی در سوددهی همراه بوده و این موضوع نگرانی‌هایی را برای سهامداران ایجاد کرده است. بسیاری از سرمایه‌گذاران حالا نگران تداوم این روند نزولی در سال جاری هستند.
کد خبر: ۱۳۱۷۹۸۴
|
۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۶:۰۰ 20 July 2025
|
3221 بازدید
|
۲

پالایشگاه اصفهان/////////

پالایشگاه نفت اصفهان یکی از شرکت‌های شناخته‌شده در بازار سهام است که در سال ۱۳۸۷ با نماد شپنا به عنوان یک عرضه اولیه وارد بورس شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این شرکت در سال گذشته، با چالش‌هایی در زمینه سوددهی مواجه بوده و این روند نزولی نگرانی‌هایی را برای سهامداران آن به همراه داشته است.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک؛ طبق صورت‌های مالی حسابرسی‌شده شرکت پالایش نفت اصفهان برای سال مالی ۱۴۰۳، سود خالص این شرکت نسبت به سال قبل تر، کاهش ۱۸ درصدی را تجربه کرده است. این کاهش به معنای افت حدوداً ۶ هزار و ۸۴۱ میلیارد تومانی در سود خالص است که نسبت به سال ۱۴۰۲ رقم قابل توجهی به حساب می‌آید. در این راستا، سود شناسایی شده به ازای هر سهم شپنا نیز با کاهش ۱۸ درصدی به ۶۰۷ ریال کاهش یافته است.

کاهش سود انباشته شپنا

موضوع دیگری که در صورت‌های مالی سال ۱۴۰۳ برجسته است، کاهش سود انباشته شرکت است. در پایان سال گذشته، سود انباشته پالایشگاه نفت اصفهان نسبت به سال ۱۴۰۲ با افت ۲۰ درصدی مواجه شد. به عبارتی، طی یک سال مالی، حدود ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از سود انباشته شرکت کاهش یافته است. این موضوع، به ویژه از آنجا که شرکت در سال‌های گذشته به عنوان یکی از شرکت‌های سودآور شناخته می‌شد، نگران‌کننده است و نشان از چالش‌هایی در ساختار مالی و عملیاتی شرکت دارد.

افزایش بدهی‌ها و تسهیلات مالی

در کنار کاهش سود، یکی از مسائلی که به چشم می‌خورد، تغییرات بدهی‌های غیرجاری شرکت است. پالایشگاه نفت اصفهان در سال گذشته ۳۶۱ میلیارد و ۸۴۴ میلیون تومان بدهی تسهیلات مالی بلندمدت را به ثبت رسانده است. این افزایش بدهی، در کنار روند نزولی سوددهی، نگرانی‌هایی را برای تحلیلگران و سهامداران ایجاد کرده است.

علاوه بر این، بررسی‌های صورت‌گرفته نشان می‌دهند که این شرکت برای تأمین منابع مالی خود، در سال گذشته از تسهیلات مالی بیشتری بهره برده است. میزان تسهیلات مالی دریافتی پالایشگاه نفت اصفهان در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۱۱,۸۰۰ میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با سال‌های گذشته، افزایشی ۲۲ درصدی را تجربه کرده است. این تسهیلات مالی که عمدتاً در ردیف بدهی‌های جاری شرکت ثبت شده‌اند، به نوعی فشار‌های مالی بر شرکت را بیشتر کرده‌اند.

رشد هزینه‌های اداری و مالی

از سوی دیگر، موضوعی که در تحلیل صورت‌های مالی شرکت قابل توجه است، رشد هزینه‌ها در سال گذشته است. هزینه‌های فروش، اداری و عمومی شرکت پالایش نفت اصفهان در سال گذشته با افزایش ۲۵ درصدی رو‌به‌رو شده و به بیش از ۶ هزار و ۱۷۹ میلیارد تومان رسیده است. این رشد هزینه‌ها، که از افزایش فعالیت‌های اداری و عمومی شرکت ناشی شده، فشار بیشتری را بر سودآوری این شرکت وارد کرده است.

همچنین، هزینه‌های مالی شرکت نیز در سال گذشته با افزایش ۲۲ درصدی به بیش از ۲ و ۹۴۳ میلیارد تومان رسیده است. این افزایش هزینه‌های مالی که به دلیل بهره‌برداری از تسهیلات مالی و بدهی‌های بلندمدت به وجود آمده است، نمایانگر چالش‌های مالی و فشار‌های ناشی از هزینه‌های تأمین مالی برای پالایشگاه نفت اصفهان است.

 

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
از زمستان 1402 که فرزین سود بانکی را 30 درصد کرد و سود صندوق درآمد ثابت به 35 درصد رسید، و از سوی دیگر با قیمت گذاری دستوری و رشد قیمت مواد اولیه و افزایش هزینه های تولید، حاشیه سود شرکتها کاهش یافته است، دیگر بورس از رمق افتاد.
پاسخ ها
tom
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
از اولش هم شرکتهای بورسی سود ده نبودند و سودهایشان کاغذی بود و با افزایش سرمایه اون رو هم از سهامداران می گیرند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت