بازدید 7919

بالاخره پزشک کم داریم یا زیاد؟

چند روز پیش بود که رئیس جدید سازمان نظام پزشکی نشستی خبری برگزار کرد؛ نشستی که یکی از محورهای اصلی آن ماجرای افزایش ظرفیت پذیرش رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.
کد خبر: ۱۰۹۰۵۱۳
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۰ 30 November 2021

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه جوان، چند هفته پیش منصور کبگانیان، قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی از مصوبه افزایش حداقلی پذیرش ۳ هزار دانشجوی پزشکی به ظرفیت موجود کشور طی بازه زمانی حداقل پنج سال خبر داد.

این مصوبه آنچنان منافع افزایش ظرفیت پذیرش ۳ هزارتایی طی پنج سال با واکنش‌های تندی از سوی صنف پزشکان همراه بود، به گونه‌ای که بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، دکتر علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور، دکتر محمد رئیس‌زاده رئیس سازمان نظام پزشکی و دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای از آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستند طرح افزایش ظرفیت پزشکی از دستورکار شورای عالی انقلاب فرهنگی خارج شود. هر چند این حرکت و ادعای این چهار رکن نظام سلامت حاکی از آن است که در کشور هیچ کمبود پزشکی نداریم، اما اسناد و گزارش‌های آماری چیزی خلاف این ادعا را اثبات می‌کند.

کمبود پزشک به گواهی آمار

دکتر سیدمجید حسینی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در این باره به «جوان» می‌گوید: «ما در این زمینه آمار جهانی داریم و سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است کشوری مانند ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۱ پزشک دارد و کشوری مانند سوریه یا فلسطین که کشوری جنگ‌زده هستند ۲۰ پزشک دارد. مغولستان از ما بیشتر پزشک دارد. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ما در کف تعداد پزشک هستیم. کشوری مثل روسیه به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۴۳ پزشک دارد و من نمی‌دانم مبنای این اظهارات که ما پزشک زیاد داریم از کجا آمده است!»

از نگاه این کارشناس زیر میزی حاصل قیمت تعرفه نیست بلکه حاصل صف است و تا زمانی که در مطب یک پزشک صف وجود داشته باشد، تعرفه‌اش میلیاردی هم که باشد، باز هم می‌تواند زیر میزی بگیرد. وقتی در مطب یک پزشک ۱۲۰ نفر صبح تا شب نشسته‌اند، او زیر میزی می‌گیرد. برای جمع شدن زیر میزی باید صف جمع شود و تعداد پزشکان زیاد شود و هیچ ربطی به تعرفه ندارد، همین طور که طرح تحول سلامت با وجودی که تعرفه‌ها را دو برابر کرد، اثری روی زیرمیزی نداشت.

وی درباره این استدلال که افزایش پزشک فقدان زیرساخت و در نتیجه کاهش کیفیت آموزش پزشکی می‌شود هم اینگونه پاسخ می‌دهد: «نخستین زیرساخت برای تربیت پزشک استاد است. آمارها را ببینید، ما به اندازه اساتید علوم انسانی استاد علوم پزشکی داریم. ما به ازای هر رزیدنتی که وارد دوره تخصصی پزشکی می‌شود ۵/۲ استاد داریم، یعنی دو برابر دانشجو استاد داریم. در مورد وضعیت زیرساخت کلاس هم از کلاس‌های وزارت علوم که خالی است، استفاده کنند. به لحاظ بیمارستانی هم ما بیش از ۶۰۰ بیمارستان دولتی داریم که ۲۰ درصدش آموزشی است و امکان این کار وجود دارد که درصد بیشتری از این بیمارستان‌ها را آموزشی کنیم. از سوی دیگر می‌توان با منطقی کردن درآمد پزشکان منابع کافی را برای تأمین زیرساخت‌های آموزش پزشکی فراهم کرد.»

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۸
انتشار یافته: ۱۶
پزشک خوب و نخبه خیلی کم داریم خیلی سریع می روند.
داستان وکالت اینجا هم تکرار می شود
تعمیم وضعیت چند پزشک معروف به همه
والا پزشک جوان اصلا توان تاسیس مطب ندارد تا برسد به صف مریض
اوضاع وکلای جوان هم همین است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
بخدا مردم می فهمند و خر نیستند.
شما بگو اگه بخواهی دست مزد یک کارگر تمام وقت ( حدود ۴ میلیون تومان) را بخواهی کسب کنی چند دقیقه باید کار کنی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
برای اینکه آقای نویسنده قضاوت کنند فقط یک راه .وجود دارد. خودشان یا فرزندشان پزشکی بخوانند.
معلومه که شدیداً احساس خطر کردن
اینکه یک بیمار در شرایط حاد باید ساعتها منتظر ویزیت دو دقیقه ای بماند، اصلا برایشان مهم نیست.
اینکه بخش خصوصی به بهانه های مختلف، هزینه های خارج از تعهد بیمه می گیرد، مهم نیست.
باید آموزش پزشکی به وزارت علوم سپرده شود تا این تعارض منافع که نزدیک به چهل سال است دامن این مملکت را گرفته، حل شود. و امپراطوری پزشکان، تمام شود. انشاالله
الان حداقل حقوق اداره کار ، ماهی چهارمیلیون است. درآمد روزانه پزشک متخصص چهار میلیون است(برخی پزشکان نظیر جراحان، خیلی از این بیشتر)
مگر چقدر به نسبت یک کارگر زحمت کشیده و می کشد که باید سی برابر درآمد داشته باشد.
اخیرا در پی اعتراض دانشجویان دوره تخصص نسبت به حقوقشان، وزیر بهداشت حقوقشان را به ۸ میلیون افزایش داد. یعنی د دوره کارآموزی که اسم دستیار تخصصی برایش گذاشته اند، دوبرابر حداقل حقوق اداره کار دریافت میکنند.

در مقایسه با پزشکان، سایر ارگانها نظیر نیروهای مسلح ، پرسنل کادر در زمان آموزش بدو خدمت، چه میزان دریافتی دارند؟
تبعیض تا کجا؟ مظلوم نمایی تاکجا؟
آقای رییسی باید مثل همیشه سرزده به میدان بیاید و مشکلات را در کف جامعه ، جلوی مطب و درمانگاه و بیمارستان ببیند.
این کهنه سفال که آدمش مینامند گاهی بسیار و گه کمش مینامند
در عرش برین چنان مقامش بالاست کو را گل ملک عالمش میتامند (مجید بهلول)
تعارض منافع کشور را به باد داده. این پزشکان عزیز هم که همه جا هستند و سنگ مردم رو به سینه می زنند. ولی حاضر نیستند حتی از زیرمیزی خود ( که کاملا غیر قانونی و ظلم است) برای ان بیمار فلک زده و از همه جا مانده بگذرند. همین ها سالهای سال است که مردم را از حق داشتن خدمات سلامت مناسب و ارزان محروم کرده اند. خدا به پزشکان خوب خیر و برکت بدهد و از گناه افرادی که برای سلامت مردم کیسه دوخته اند بگذرد. امین
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
چرا از گناهشون بگذرد؟؟؟
انشالله صد برابر مجازاتشون کنه که این همه پول رو اصلا میخان چیکار؟؟؟
هر از چندگاهی بحث مهاجرت پزشکان بعنوان دستاویزی برای گران تر کردن ویزیت و هزینه های درمان و دستمزد پزشکان مورد بهره برداری قرار میگیرد. باید گفت اولا این یک تبلیغ و حیله است و دوم اینکه پزشکی که پولکی باشد به راحتی تعهد و انسانیت را زیر پا میگذارد و اولین ویژگی یک پزشک خوب را ندارد. این در حالی است که همین حالا هم پزشکان در دهک اول متمولین جامعه هستند و عادلانه نیست هزینه های درمان از این هم گرانتر شود.
پاسخ ها
صابر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
بزارید کوچ کنند مثل سابق ما هم پزشک هندی میاریم از اینا هم با انصاف ترند
پزشکی توي ایران یعنی به گروگان گرفتن سلامت مردم برای پر کردن جیب های گشادشان
پزشك توي ايران يعني تزریق قطره چکانی پزشک به جامعه تاخدای نکرده انحصار بی بدیل پزشکان وکمبود پزشک خدشه ای برندارد !!!
با انحصار آهنینی که مافیای پزشکی درظرفیت پزشکی ایجاد کردند ثروتمند شدن خودشون را تاهفت نسل تضمین کردند!
شما آموزش دوره پزشکی را به وزارت علوم بسپارید
و همچنین ظرفیت پذیرش را زیاد کنید
نگران نباشید مردم خودشان دکتر خوب و بد را تشخیص می دهند
ساعتها انتظار برای ویزیت یک دقیقه ای که چاره کار نیست
آنهم از همان دم در بدون ویزیت نسخه را می نویسند
همین حالا هم بسیاری از پزشکان بیکارند دنبال استانداردها نباشید استاندارد بودن زیرساخت میخواهد یکی از مهمترین زیرساختها اصلاح نظام هزینه های بخش درمان است تا این موضوع استاندارد سازی نشود امیدی به بهبود وضعیت موجود نیست الان اکثرت مردم قادر به پرداخت هزینه های درمان سهم خود نیستند واز طرفی درامد اکثریت پزشکان بسیار پایین است و قادر به فعالیت در بخش خصوصی نیستند ودر بخش دولتی هم دریافتی ناچیزی دارندتحصیل در رشته پزشکی بسیار متفاوت تر از سایر رشته ها است اگر وصعیت به همین منوال پیش برود و پزشکان بیکار بمانند یا درامد ناکافی داشته باشند دیگر کسی حاصر به تحصیل در این رشته نیست کما اینکه دیکر کسی حاصر به تحصیل در بسیاری از رشته های تخصصی که در امد کافی ندارند نیست با افزایش ظرفیت پدیریش پزشک فقط کمک به بی کاری پزشکان ومهاجرت بیشتر و هدر سرمایه های ملی و انسانی میشود
زیر میزی حاصل قیمت تعرفه نیست بلکه حاصل صف است و تا زمانی که در مطب یک پزشک صف وجود داشته باشد، تعرفه‌اش میلیاردی هم که باشد، باز هم می‌تواند زیر میزی بگیرد. وقتی در مطب یک پزشک ۱۲۰ نفر صبح تا شب نشسته‌اند، او زیر میزی می‌گیرد. برای جمع شدن زیر میزی باید صف جمع شود و تعداد پزشکان زیاد شود و هیچ ربطی به تعرفه ندارد، همین طور که طرح تحول سلامت با وجودی که تعرفه‌ها را دو برابر کرد، اثری روی زیرمیزی نداشت.
باورتون نمیشه من پزشک متخصص دیدم در تهران از ساعت 4 تا 8 شب بیش از 60 نقر رو ویزیت میکرد دیگه حالا قبل ساعت 4 چه میکرد خدا داند. این دوستان اومدن اول اموزش پزشکان رو از وزارت علوم منفک کردن بعد ظرفیتها رو کم کرده و تا تونستن انحصار ایجاد کردن الان به همین دلیل هم پزشک سالاری داریم و هم خطای بالا و هم بد اخلاقی پزشکان و توهم و غرور این دوستان رو شاهد هستیم چون میبینه مشتری داره هر چی میتونه زور میگه گاه پرخاش هم میکنن و...کلا داستانش طولانیه
هر جا تعارض منافع باشد همین است.
آقایان ریشه این تعارض منافع را بخشکانید. چرا باید نماینده ای که خودش پزشک و عضو هیات علمی است برای حقوق و مزایای خودش و هم صنف هایش تصمیم بگید؟ بگذارید کارگر و کارمند هم خودش برای خودش تصمیم بگیرد و افزایش حقوق تعیین کند. چند روز آقایان تشریف بیاورند با این حقوق های کارگری و کارمندی زندگی کنند بعد برای خودشان شب نامه و نظر بدهند ...
وجود تعارض منافع نمایندگان عضو هیئت علمی دانشگاه و نمایندگان پزشک غیر قابل انکار است!
جالب است بدانید که حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاهها امسال 60 درصد علاوه بر 25 درصد ابتدای سال به بهانه همترازی با حقوق و مزایای اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی افزایش یافته و حقوق داخل حکم کارگزینی اساتید پزشکی و غیر پزشکی از چندبرابر داخل حکم یک مدیرکل و معاون وزیر هم فراتر رفته است ولی دوستان می خواهند حقوق سال بعد را فقط ده درصد افزایش بدهند!! این انصاف نیست که برای اقشار خاص خزانه و بیت المال را باز بگذاریم و برای بقیه مردم شعار نداری و کمبود بودجه سر بدهیم!
هیچ کس نگفته همه برابر باشند اما حقوق و دریافتی یک حدی دارد و در قانون هم گفته هفت برابر حداقل حقوق را حداکثر میتوان پرداخت و نه بیشتر. چطور انتظار دارید که کارگر بدبخت حقوق سه میلیونی و افزایش حقوق 10 درصدی را از شما قبول کند و از این بی عدالتی ها فریاد نزند؟
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار