بازدید 27498
مرور روزنامه‌های سه شنبه دوم آذرماه

حساسیت‌های قومی و اجتماعی دوران خشکسالی / تحریم صادرات نفت برداشته شده است؟ /پایان دلار و ظهور پول جدید آسیایی؟

حمله‌های اسرائیل؛ مانع اصلی تفاهم ایران و آژانس، کلاف سردرگم ارز ترجیحی، ارثیه پر دردسر برای دولت سیزدهم، پولِ مسافرکشی بیشتر از حقوق مصوب شورایعالی کار، سکوت مجمع تشخیص و دو پاسخ متفاوت، جهش سنگین واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی، فوتی‌های کرونا دو رقمی شد، موضع مراجع بهداشتی کشور درباره تولید داروی جدید در ایران و جزئیات نقشه راه اقتصاد، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۰۸۹۲۷۹
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۰۵:۰۰ 23 November 2021

به گزارش تابناک، روزنامه های امروز سه شنبه دوم آذر ماه در حالی چاپ و منتشر شد که از راست تا دروغ انتصابات فامیلی که روزنامه ایران برای آن از تیتر کمپین ضدتبلیغاتی علیه دولت سیزدهم استفاده کرده است. جنجال كرسنت بیست سال پس از امضا و جهش سنگین واردات با ارز ۴۲۰۰! در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت ها و سرمقاله های منتشره در شماره امروز روزنامه ها را مرور می کنیم:


پايان دلار و ظهور پول جديد آسيايي؟

الهام حيدري طی یادداشتی در شماره امروز اعتماد با عنوان پايان دلار و ظهور پول جديد آسيايي؟ نوشت: سال‌هاست كه تحليلگران هشدار داده‌اند چين و ديگر قدرت‌ها ممكن است تصميم بگيرند دلار را رها و ذخاير ارزي خود را به‌ دلايل اقتصادي يا استراتژيك متنوع‌سازي كنند. تا به امروز، دليل چنداني وجود ندارد كه فكر كنيم تقاضاي جهاني براي دلار در حال كاهش است، اما روش ديگري وجود دارد كه ممكن است امريكا وضعيت كنوني خود را به عنوان صادركننده ذخيره ارزي غالب جهان از دست بدهد: امريكا ممكن است داوطلبانه هژموني دلار را رها كند، زيرا هزينه‌هاي اقتصادي و سياسي داخلي اين فرآيند بسيار بالا رفته است.
دلايل پايان جهان روايي دلار
- كاهش ارزش دلار
بعد از بحران مالي 2007 و 2008 چهره نظام پولي امريكا تغيير يافت و در زمان كرونا نيز چاپ پول زياد توسط بانك مركزي امريكا منجر به پايين آمدن ارزش دلار شد.
- كاهش ذخاير ارزي دلاري كشورها
براي مثال كشور چين سعي دارد وزن دلار در سرمايه‌هاي خود را كاهش داده و به دارايي‌هاي خود تنوع بدهد؛ اين روزها در حالي كه بسياري از بانك‌ها سهم دلار را به نفع يورو كاهش مي‌دهند، ساير بانك‌ها نيز منبع پايدار ارزش، يعني طلا را ترجيح مي‌دهند. همچنين اخيرا اخباري در رسانه‌هاي بين‌المللي منتشر شد مبني بر اينكه چين درنظر دارد ذخاير خود از اوراق قرضه امريكا را به فروش برساند، در اين رسانا جيم راجرز، سرمايه‌گذار معروف امريكايي، گفته بود «دلار در لبه پرتگاه از دست دادن جايگاه خود به عنوان ارز ذخيره اصلي جهان است.»
- بدهي و بحران پولي دلار
راجرز اين‌گونه استدلال نمود كه بدهي ملي امريكا به ركورد ۲۶.۵ تريليون دلار رسيده و امريكا اكنون به بدهكارترين ملت تاريخ جهان تبديل شده است و ...

اين بدهي به صورت مستمر در حال افزايش است و بدهي بالا به ارز امريكا ضربه خواهد زد. به عقيده راجرز اينكه پكن درنظر گرفته يك‌پنجم از دارايي‌هاي خود از اوراق قرضه امريكا را بفروشد، واقعا به دلار فشار مضاعف خواهد آورد.


دنیا به دنبال جایگزینی طلا یا رمز ارز یا پول مشترک براساس فکت‌های موجود اقتصادی امروز امریکا مانند بدهی‌های بانکی، افت ذخایر دلاری، تورم بالا و رکود پیش‌بینی یک بحران موسوم به بحران دلاری که شدید‌تر از بحران مالی سال ۲۰۰۸ خواهد بود منطقی است. آثار بحران دلاری برای امریکا شدیدتر و سخت‌تر خواهد بود، چراکه در زمانی که بحران مالی ۲۰۰۸ پیش آمد فدرال رزرو برای جبران این بحران امکان چاپ دلار داشت، اما در بحران دلاری که دیگر کسی به دنبال دلار نیست با چاپ دلار مشکلی حل نمی‌شود. برخی کارشناسان بر این باورند که دنیا در حال کنار گذاشتن دلار است و می‌خواهد استاندارد‌های مالی خود را براساس طلا تعریف کند و برخی دیگر بر این باورند که دنیا درصدد انتخاب ارز دیگری برای دلار است. اين ارز كدام خواهد بود؟ يوآن يا يك ارز مشترك منطقه‌اي؟ آيا رمز ارزي براي جايگزيني دلار طراحي و معرفي خواهد شد؟ واقعيت مبرهن اين است كه زماني كه دنيا ارز ديگري را انتخاب كند همه‌ چيز تمام خواهد شد و اين پايان بازي با دلار امريكا است. براساس اعلام اقتصاددانان دلار امريكا به پايان راه مي‌رسد و بهترين راهكار اين است كه خود امريكا بهره‌برداري از دلار را كنار بگذارد؛ چراكه فروپاشي خودِ دلار نزديك است. آنها معتقدند كه براي كاهش فشارهاي مالي راهكار منطقي اين است كه طلا خريداري كنند، چراكه بازار طلا و نقره جاي چانه‌زني بيشتري دارد و تعدادي از كارشناسان و نخبگان اقتصادي امريكا نيز به دنبال جايگزين نمودن يك رمز ارز امريكايي مي‌باشند .

 

حساسیت‌های قومی واجتماعی دوران خشکسالی


جعفرگلابی روزنامه‌نگار طی یادداشتی در شماره امروز آرمان ملی با عنوان حساسیت‌های قومی واجتماعی دوران خشکسالی نیست: بلایا و مصائب طبیعی افزون بر متن، گاهی حاشیه‌های پررنگ وتهدید کننده دارند چنانچه همین حاشیه‌ها با بی‌تدبیری تبدیل به بحران می‌شوند. درموضوع خشک سالی و کمبود شدید منابع آبی علاوه برانبوه مشکلات اصلی و فشارهایی که به مردم وارد می‌شود امکان وقوع حوادث جانبی و بروز انشقاق وچندگانگی وتعارض منافع گروهای مختلف اجتماعی و قومی ومحلی زیاداست و از هم اکنون باید حساسیت وِیژه داشت و از آن جلوگیری به عمل آورد. رودها وحوضچه‌ها و منابع آبی نه تنها در مناطق و نواحی گوناگون داخلی به یکدیگرمتصلند بلکه ازمرزهای رسمی کشورها عبور می‌کنند و از این رهگذر اغلب مسئله آفرینند. درحال حاضرکه گرم شدن کره زمین موضوع آب را به صدر مسائل ژئوپلوتیک ارتقا داده است رفته رفته آب به چالشی بزرگ میان کشورها تبدیل می شود. اما در بحران آبی که ما با آن روبه‌روهستیم مدیریت همین آب‌های اندک باقیمانده از اهمیت وحساسیت فوق العاده‌ای برخورداراست. وقتی با کمبود شدید منابع آبی روبه‌رو هستیم سوال‌های مهم وزیادی پیش روی‌مان قرار می‌گیرندکه پاسخ علمی و عادلانه طلب می‌کنند. وقتی سرچشمه یک رودخانه در استانی قرار دارد استان‌های دیگر تا چه حدحق تحصیل آب از این سرچشمه را دارند؟ اولویت مصرف آب درهراستان چگونه تعریف می‌شود؟ آیا قابل قبول خواهد بود که دریک منطقه آب آشامیدنی با کمبودشدید روبه‌رو باشد و در منطقه دیگرآب برای کشاورزی یا صنعتی مورد استفاده قرار گیرد؟ آیا امکان پذیر هست که به هر منطقه فارغ از نوع نیاز و جمعیت آن آب مساوی داده شود ؟حال که موضوع از اهمیت بالایی برخوردار شده است اختیار تخصیص منابع آبی با کیست؟ آیا دولت به تنهایی می‌تواند در این زمینه‌ها تصمیم بگیرد؟

به‌عبارت دیگر در حال حاضر به‌جز تمهیدات ویژه و اساسی وگسترده‌ای که باید برای تامین آب کشور صورت گیرد و حتی در سیاست‌های کلی دخالت داده شود، توزیع آب‌های موجود از حساسیت فوق‌العاده ای برخوردار است که اندکی بی‌دقتی ممکن است به تنش‌های گسترده اجتماعی منجر شود و بحران خشک سالی را وارد فاز اجتماعی و قومیتی کند و خسارت‌ها را به نقطه اوج خود برساند. بر همین اساس به نظر می‌رسد که برای تصمیم‌گیری در این امور قوانین و رویه‌های جاری ازکارآمدی لازم برخوردار نیستند ولازم است که شواری عالی آب با حضور وحق رای استانداران و نمایندگان هر استان و حتی نمایندگانی از قوه قضائیه و همچنین نهادهای مدنی و محیط زیستی کامل‌تر شود تا تصمیمات متخذه جامع‌تر و عادلانه‌تر شوند و ظرفیت پذیرش عمومی پیدا کنند. مسلما درشرایط سخت آبی لابی‌ها و ذی‌نفعان هر منطقه به میزان قدرت و نفوذ خود ورود پیدا می‌کنند و عدالت در تصمیم‌ها را مخدوش می‌سازند. منطقه‌ای که از مراکزصنعتی بزرگ برخورداراست قطعا از توان لابی‌گری بیشتری برخوردار است و امکان تاثیرگذاری برسیاست‌ها را دارا خواهد بود. تاثیرهایی که مورد توجه جدری مردم است و از آن در نمی‌گذرند.

اگر به این نکات مهم و حساس توجه نشود بی‌تردید مشکلات و تشنجات اجتماعی از راه می‌رسند وگره‌ها کور و بازنشدنی می‌شوند. موضوع آب آشامیدنی وکمبود آن چیزی نیست که مردم یک منطقه هرچند محروم و فقیر باشند بتوانند از کنار آن عبور کنند وحیات خود و منطقه‌شان را به امان خدا رها سازند. دیدیم که بلافاصله پس ازکشاورزان و مردم اصفهان مردم شهرکرد هم به خیابان‌ها آمدند و حقوق خود از منابع آبی را طلب کردند تجمعی که متاسفانه کمتربه آن توجه شد! گویی مردم با خواسته‌های مشترک تفاوت دارند! اگر تصمیم‌ها پیرامون تامین وتوزیع آب با دقت، وسواس و عدالت کارشناسانه اتخاذ شوند و مردم هرمنطقه هم قانع شوند و احساس کنند که دولت حداکثر امکان آبرسانی برای مناطق را بکار برده است مسلما زیاده خواهان به حداقل خواهند رسید و می‌توان ایشان را به ملت معرفی کرد و از تشنج‌آفرینی احتمالی‌شان جلوگیری به‌عمل آورد. نیاز به اعتماد میان دولت و ملت در چنین بزنگاه‌های مهم و حساس خود را نشان می‌دهد که اگر برقرار باشد خوف هیچ تعارضی وجود ندارد و خصوصا نیاز به مجلسی که از متن مردم برخاسته باشد امکان تعادل آفرینی را خواهد داشت. متاسفانه در موضوع مهم و دامنه‌دار بحران آب که این روزها درصدر اولویت‌ها قرارگرفته است خبری از نقش آفرینی نمایندگان مجلس نیست و حتی صداوسیما هم سراغ نمایندگان نمی‌رود که خواسته مردم را از آنها جویا شود! وقتی انتخابات مجلس آن‌گونه و تحت نظارت استصوابی حداکثری برگزارشد، باید می‌دانستند که در چنین شرایط بغرنجی نمی‌توان از موقعیت طبیعی نمایندگان و وظایف ضروری آنها استفاده کرد و برآرامش جامعه افزود.

 


تحریم صادرات نفت برداشته شده است؟

احسان شادی طی یادداشتی در شماره امروز جهان صنعت با عنوان تحریم صادرات نفت برداشته شده است؟ نوشت: همه کارشناسان اقتصاد سیاسی در ایران و کشورهای دیگر که با اقتصاد ایران آشنا هستند می‌دانند و می‌گویند و می‌نویسند که سیاست خارجی ایران و چگونگی حرکت و سمت و سوی آن تعیین‌کننده‌ترین متغیر در نظام تصمیم‌گیری ایران شده است. واقعیت تلخی که درآمد نفت‌خام صادراتی را از خزانه دولت ایران دور کرده است در این چهار سال تازه‌سپری‌شده نشان داده و می‌دهد که دولت بدون این درآمد یک تماشاگر ناتوان در بازی پیچیده اداره اقتصاد ایران به حساب می‌آید. در این سال‌ها به ویژه تا پیش از اینکه جو بایدن دموکرات سکان دولت آمریکا را در دست بگیرد معلوم بود که میزان صادرات نفت ایران حتی به صورت قاچاق و پنهان به کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه سقوط کرده و بخش بیشتر آن را نیز چین وارد می‌کند و قیمت آن هم پنهان شده است. کوتاه شدن دست دولت از دستیابی به درآمد صادرات نفت بیشترین پیامدش در لایحه‌های بودجه سالانه و نیز در اجرای آن خود را نشان داده است و آن‌طور که مقام‌های دولت سیزدهم می‌گویند کسری بودجه سال ۱۴۰۰ رقمی در دامنه ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است که بخش اصلی آن از ناتوانی دولت در به دست گرفتن درآمد صادرات نفت است. در حالی که منتقدان دولت روحانی که حالا مجلس و دولت را در اختیار دارند هر روز با توپ و تفنگ و خمپاره به دولت قبلی تیراندازی می‌کنند که کسری بودجه درست کرده است اما انتشار یک خبر در خبرگزاری فارس شگفتی‌ساز خواهد شد اگر در کانون توجه کارشناسان و نیز علاقه‌مندان به اقتصاد سیاسی قرار گیرد و کالبدشکافی شود.


خبر فارس این است: «از وزارت نفت نیز خبر می‌رسد صادرات نفت‌خام از ۵/۱ میلیون بشکه در روز فراتر رفته و سقف اول بودجه سال جاری را پر کرده است. بنابراین با فرض ۵/۱ میلیون بشکه صادرات نفت‌خام و قیمت ۶۰ دلار به غیر از درآمد صادرات گاز (۵/۳ میلیارد دلار)، ۸/۳۲ میلیارد دلار درآمد ارزی کسب خواهد کرد. با فرض ۲/۱ میلیون بشکه و قیمت هر بشکه ۶۰ دلار، درآمدی حدود ۲/۲۶ میلیارد دلار ارز در اختیار دولت قرار می‌گیرد.»


در صورتی که خبر وزارت نفت درباره میزان صادرات نفت درست باشد و ایران روزانه ۵/۱ میلیون بشکه نفت صادر می‌کند دولت سیزدهم باید اعلام کند تحریم صادرات نفت ایران در عمل حذف شده است و دولت بایدن بدون اینکه با ایران مذاکره کند تحریم‌ها را برداشته و ایران روزانه ۵/۱ میلیون بشکه نفت صادر می‌کند که با توجه به سهمیه‌بندی اوپک در شرایط کرونایی جهان به اندازه سهم ایران است. به این ترتیب می‌توان تصور کرد مذاکرات وین از نقطه خوبی شروع خواهد شد.


از طرف دیگر این پرسش پیش می‌آید که اگر بنا به خبر درج‌شده خبرگزاری فارس این میزان صادرات نفت سقف اول بودجه سال جاری را پر کرده است پس این صداهای بلند کسری بودجه چیست که هر روز شنیده می‌شود؟ مساله بعدی این است که این اتفاق یعنی صادرات ۵/۱ میلیون بشکه‌ای صادرات نفت از چه تاریخی اجرایی شده و با چه قیمتی فروخته می‌شود و با کدام نرخ تبدیل به ریال می‌شود و آیا این دلارها به خزانه دولت و بانک مرکزی واریز می‌شود؟


اعداد ارائه‌شده در این خبر به طور مثال این عدد که بررسی‌ وضعیت تدوین بودجه سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد با بهبود اوضاع صادرات نفت حداقل ۵/۲۷ و حداکثر ۳/۳۶ میلیارد دلار درآمد ارزی از این محل به دست می‌آید از سوی این خبرگزاری که احتمالا بر اساس خوش‌بینی مجموعه تصمیم‌گیران سیاست خارجی و اقتصاد کلان بوده و به سازمان برنامه و بودجه به مثابه متغیر محقق شدنی عرضه شده تا در لایحه بودجه ۱۴۰۱ بیاید نشان از سازش در حذف تحریم نفت می‌دهد. لایحه بودجه نشان می‌دهد که ایران و آمریکا در حذف تحریم نفت به توافق رسیده‌اند. البته انتشار این اعداد می‌تواند خیال‌پردازی‌های تکراری برای فرونشاندن آتش در حال شعله‌ور شدن بازار ارز نیز باشد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۴۰
مشکلات مالی بازنشستگان تامین اجتماعی حداقلی بگیر بشدت حاد گردیده

و زندگی انها را بطور خطرناکی با گرسنگی و کمبود و نگرانی و بیماری و شرمندگی فرزندان و نوه هایشان رسانده است

چرا دولت برای تسویه بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی و اجرای طرح همسان سازی حقوق آنها اقدامی نمی کند ؟
آیا واقعا برای خشکسالی راه حلی هم هست اصلا بارندگی نداریم سال ۹۸ بد نبود پارسال و امسال بارندگی نداشتیم به فکر تابستان سال آینده باشید که واقعا آب پیدا نخواهد شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
مگه کشورهای عرب خلیج فارس بارندگی داشتند ؟
اینا به بارندگی ربط نداره
به مسئولین ربط داره
اینجا هیچکس به فکر کشور نیست
واقعا به کشورهای عرب خلیج فارس حسادت میکنم
بخاطر داشتن چنین مسئولانی که دارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
برای هر مشکلی راه حل وجود دارد همانطور که همه هزینه های خود را براساس درآمدشان تنظیم می‌کنند مصرف آب هم باید متناسب با آب موجود باشد و با انتقال آب های بی پایان به تنش ها اضافه نکنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
نه بابا حسادت نکن شما باهوش ترین انسانهای روی زمین و بین کائنات و بالا و پایین هستید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
در ۴۳ سال گذشته که باید برنامه ریزی و سرمایه گزلری و اموزش مدیریت اب تحت فشار را جایگزین آبیاری قرون وسطایی غرقابی را می کردیم

هیچ کاری نکردیم و فقط اب و خاک و هوا را نابود و الوده کردیم

و چنانچه با رفع تنش با کشور های خارجی ، نسبت به تجارت و بسته بندی و بازار یابی زیر بنایی محصولات کشاورزی باغی خود در قالب فراورده های با ارزش تر همچون رب و کمپوت و کنسرو و نوشابه وکنسانتره میوه و سبزیجات، ارز بسیار بیشتر از نفت و گاز را وارد می کردیم

و با کنترل و آمایش سرزمین از هرگونه دست اندازی به آبهای زیر زمینی بیشتر و خلاف اقدام می کردیم

متاسفانه هیچکدام را نکردیم و با سد سازی های ناقص و تبخیر اب در انها و شور کردن کارون و خاک زر خیز خوزستان

دهها تالاب و دریاچه و دها هزار چشمه را با زدن صدها هزار چاه غیر مجاز و غیر علمی ، اکثر دشتهای کشور را خشک و فرو نشاندیم و نابود کردیم

و با انزوا و تحریم جهانی سنگین در دنیای تحارت بین المللی و فروش تک محصوله نفت خام و گاز طبیعی ، حتی از ارزش افزوده فروش فراورده هم محروم ماندیم

و بهای ناچیز نفت ارزانتر در شرایط تحریم را هم کالا های بنجل و بی کیفیت چینی و هندی و پاکستانی گرفتیم

در صنعت همچنان مونتاژ خودروهای رده خارج پر مصرف و غیر استاندارد و خطرناک و مرگ افرین که حتی در داخل هم طالب و خوهان ندارند
، فقط باعث کشتار مردم در جاده ها و در جا زدن و عقب ماندن از قافله کشورهای مشابه و حتی عقب مانده تر از خود شدیم

حالا با محاصره شدن توسط همسایگان اکثرا دشمن و عصبی و فرصت طلب و قوی شده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
به اطلاع عزیزی که نوشته مگر کشورهای عرب خلیج فارس بارندگی داشتند می رسانم که میزان بارندگی اکثر این کشورها از شهرهای ما بیشتر است.
مکه دو برابر مشهد بارنگی سالانه دارد.
تنها تفاوت در باران شدید و سیلابی است
ما فکر میکردیم کوروش و داریوش افسانه بودند و کارهایی که کردند بی ارزش بوده نه آقا اینا و قوم اینا صاحبخانه بودند اینا ایران رو میشناختند برای همین تمدن سازی کردند اینا میفهمیدند خشکسالی یعنی چی هخامنش و پور ساسان رو به هیچ گرفتی حالا بیا....
بسیار تاسفبار است که یک فرد بدون هیچگونه تخصصی در رشته اقتصاد از حذف قویترین ارز جهان یعنی دلار توسط پول ملی چین در یک روزنامه مقاله می نویسه

کشور ما توسط همین بی تخصص ها به این روز افتاده

پزشک جای بسازبفروش حرف میزنه
راننده تاکسی جای خلبان حرف میزنه
میوه فروش خودش رو متخصص قلب حساب می کنه
قصاب جای مکانیک افاضات میکنه
.............
....
....
‌.
.
هنوز چینی ها ادعایی در مورد حذف دلار ندارند اینجا افرادی از حذف دلار حرف میزنن
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۰۸:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
خلاف به عرضتون رسوندند و خواهیم دید که اشتباه می کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
اصلاً شما فرض کن دلار حذف بشه چه فرقی به حال ما می کنه؟ اقتصاد ورشکسته ما، ارزش پول ما، تورم ما درمان میشه؟
به لطف تدابیر ویژه مسئولان خدوم و دلسوز ملت و بخاطر تبدیل کشور به بیابان های خشک و بی آب ، الحمدلله ایران در صنعت تولید نمک به خودکفایی کامل رسیده و تا یک قرن آینده هیچ رقیبی نخواهد داشت

تشکر میکنیم از مسئولان بخاطر این موفقیت بزرگ
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
احسنت
از دپوی کالا توسط محتکران و محدودیت یا ممنوعیت فروش کالا توسط بسیاری از کارخانجات کم کم داریم به نتیجه ناراحت کننده ی گرانی اجناس در آینده نزدیک می رسیم
شاید فکر کنید فقط تو ایرانه که اختلاس میشه اما بزرگترین اختلاس تاریخ فنلاند توسط وزیر بهداشت فنلاند انجام شده که این وزیر از خدا بی‌خبر 3 بار با تلفن دولتی روی میزش به خونه زنگ زده به همین خاطر نه تنها دادگاهی شده و مجبور به پرداخت هزینه زنگها شده بلکه از شغلش مجبور شده استعفا بده …
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
اخی ! اختلاس به این بزرگی. اعدام باید گردد:))
قرار بود روابط با کشورهای همسایه بهتر بشه مثل کویت عربستان و امارات و آذربایجان اون که هیج حالا باید یه سیاست حسن همجواری بین اصفهان و چهارمحال و بختیاری و خوزستان ایجاد کنیم
در ارتباط با انتقال آب پاسخ علمی و عادلانه ای وجود ندارد فقط حرف زور است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
در کشورهای دیگر از جمله آمریکا با استفاده از اینه ها و عدسی و تمرکز اشعه خورشید و مذاب کردن نمک و سپس تبخیر آب دریا تولید برق و اب شیرین می کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
دقیقا درسته
هر استانی که نمایندگان قوی تری و البته دلسوز و زرنگ تری داره آب به ان استان سرازیر میشه
شوراهای مختلف در ارتباط با انتقال آب مفید نیستند و تصمیمات آنها براساس اعمال نفوذها صورت میگیرد و علم هیچ جایگاهی در این شوراها ندارد در بحث انتقال آب باید کمیته ای از دانشمندان محیط زیست تشکل شود و آنها براساس علم تصمیم گیری کنند
در زمان های مختلف و حتی در زمان پهلوی دوم بحث انتقال آب خزر مطرح شد اما با هشدارهای کارشناسان لغو شد

طبق هشدار کارشناسان چنانچه از سمت خزر کانالی به جنوب کشور زده بشه ایران عملا به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم خواهد شد و تجزیه ایران اتفاق خواهد افتاد
از طرفی ایران باید اجازه دسترسی روسیه به خلیج فارس از طریق همین کانال را بدهد که همه روس ها را میشناسیم چه موجودات خطرناکی هستند

هر گونه اصرار بر انجام حفر کانال مساوی است با خیانت به میهن و همدستی با روسها
چرا میخواهید مسیله سومدیریت وعدم توجه به اولویت های آب شرب وکشاورزی وصنعت وعدم برنامه ریزی در این حوزه ها را به حساب اقوام ایرانی بگذارید؟مگر مثلا مردم یزد واصفهان واهواز وووواقوام متفاوتی هستند؟
ماهی رو هر وقت از اب بگیرین تازه هست. با استفاده از کارشناسان داخلی و خارجی ببینید با مشکل کم‌ابی چکار باید کرد. حتی اگر قرار است سدی تخریب شود بهتر از‌ راه افتادن جنگ بر سر اب است. الان کشور های همسایه عرب مشکل کم‌ ابی را حل کرده اند.
تجمع کوچک چهارمحال در ارتباط با آب پوشش خبری داده نشد چون یک موضوع سیاسی و در پاسخ به تجمع زیست محیطی و معیشتی اصفهان بود. در صورتی که تجمع اصفهان یک تجمع با اصالت و با دغدغه های معیشتی و محیط زیستی بود.
سرچشمه همه مشکلات ما اقتصاد است ازجمله مشکل آب
اگر اقتصاد سالمی داشتیم کشت بسیاری از محصولات به خصوص در مناطق کویری به صرفه نبود و بسیاری از شاغلان در بخش کشاورزی مناطق مرکزی مثل اصفهان و یزد الان در بخش توریسم با درآمدی بسیار بالاتر مشغول کار بودند و ما به جای کشت هندوانه و .. آنها را از کشورهای دیگر وارد می کردیم
اگر اقتصاد و رفاه مردم اولویت اول دولت بود الان در استان خوزستان به قدری سرمایه گذاری خارجی صورت گرفته بود که کمبود نیروی کار داشتیم نه اینکه معیشت مردم خوزستان در قرن 21 به دامداری و گشاورزی سنتی وابسته باشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
100 درصد درست
بهتر بود به جای اتوبان تهران شمال که شاید به نفع تعداد کمی از جمعیت ایران باشه که اونا هم نهایتا برای تفریح و خوشگذرانی به شمال میروند باید طرح انتقال آب از دریای عمان به کویر مرکزی انجام میشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
چند طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به استان های سیستان و بلوستان ، خراسان جنوبی ، کرمان و یزد در حال انجام است
تمام مشکلات اعم از اقتصادی و بی آبی و آلودگی هوا و .... ناشی از سوء مدیریت است. اقتصاد کشور در تهران و شهرهای بزرگ متمرکز شده که همین امر مشکلات آلودگی و ترافیک و کمبود آب را همراه دارد....!.. کشاورزی همچنان سنتی است که آب زیاد می خواهد... صنایع آب بر مثل فولاد و کاشی در کویر راه اندازی شده اند در حالی که باید در کنار دریای جنوب باشند.... !!! تعامل سازنده با همه دنیا و استفاده از توان و تجربه متخصصان داخلی و خارجی دوای کار است و الا فامیل گزینی و گزینش بر اساس اعتقادات راه به جایی نمی برد!
معلومه جنگ آب ممکنه به اختلافات قومی منجر بشه اینا خونه و زندگی هاشون رو دارن از دست میدن کمبود آب مردم رو فقیر میکنه اون هم روستایی ایرانی که اصلا ضعیف و فقیر هست
بعد از انقلاب متاسفانه برخي از شهرها از جمله اصفهان و يزد و بم و كرمان و سمنان كه جزو شهرهاي كويري ميباشند تبديل به شهرهاي سوگلي شده و با بلعيدن تمامي طرح هاي توسعه اي از جمله فولاد و ذوب و خودرور سازي و صنايع كاشي و.... موجبات رشد نامتوازن در سطح كشور را فراهم كرده اند. از آنجايي كه اكثر اين صنايع به نوعي جزو صنايع آب بر ميباشند كه عملا نبايد در اين مناطق ايجاد ميشدند اين توسعه نامتوازن هم اكنون دامنگير همين شهرها شده و با مشكلات كم آبي شديد روبه رو شده اند و اكنون براي جبران اين كم آبي با كمال تاسف آب ساير حوزه ها نيز با صرف هزاران ميلياد به سمت كوير نشينان هدايت ميشود و ساير شهرها و استان ها را كه از رشد ناچيز اقتصادي رنج ميبردند دچار رنج مضاعف نموده اند . به جاي طرح هاي انتقال آب از دريا و ساير حوزه ها كه تكرار اشتباهات گذشته ميباشد اين صنايع ميبايست از استان هاي ياد شده به حوزه هاي آبي و كنار دريا انتقال يابند.
چه تیتر مسخره ای دوسال تحریم رفع شد چی شد آخه؟ظهور پول آسیایی خود ترکیه الان تحریمم نیست ببین چی شده
جور ناکارامدی و بی برنامه ای مسئولین در مورد ازدواج و جمعیت و رفاه اجتماعی رو باید دختران مظلوم 10 تا 14 سال کشورمون بدن؟؟؟؟
«راهكار منطقي اين است كه طلا خريداري كنند، چراكه بازار طلا و نقره جاي چانه‌زني بيشتري دارد و تعدادي از كارشناسان و نخبگان اقتصادي امريكا نيز به دنبال جايگزين نمودن يك رمز ارز امريكايي مي‌باشند .»
طلا، نقره، اسکناس ها و رمز ارز همه فقط بیان کننده «یک واحد ارزش مبادلات کالایی» میباشند.
دلار هم پس از برداشتن طلا بعنوان پشتوانه آنهم بدین خاطر که طلاهای موجود در جهان نمیتوانست آنقدر زیاد گردد تا بتواند تشنگی بانک های وال استریت را سیرآب نماید.
تازه آنوقت آمریکا بسراغ کالایی رفت که فرار از آن ممکن نبود و آنهم از زمان چراق گرسوز ها عطش برای نفت در جهان بود و آنرا بعنوان پشتوانه دلار انتخاب کرد. بدین خاطر آنرا طلای سیاه هم نامیده اند.
مشکل اقتصادی آمریکا کمبود پول نیست، مشکل آمریکا نداشتن عرضه نظامی برای نگاه داشتن سلطنت آمریکا بر جهان است که توسط چین و روسیه مجبور به جف کردن پا ها گردیده است.
دیروز هم خبر آوردند که سامسونگ آمریکایی که در کره جنوبی لانه داشت و قلب پروسسورهای ۵ نانومتری آن در تایوان تولید میگردید میخواهد به آمریکا کوچ دهند.
فقط میتوان آنرا بدین دلیل بیان کرد که گرگ پیر دندانهایش در دریای چین جنوبی و در مقابل اتحاد سه گانه ایران روسیه چین ریخته است که در باز شدن راه شمالی از ایران به روسیه میتوان آنرا دریافت که همراه با گریه اردوعان و علی اف همراه بوده است.
مشکل ورشکستگی آب در کشور را که دیگه نمیشه در کوتاه مدت و یا میان مدت حل کرد ولی میشه مدیریت کرد. در وهله اول دولت باید نسبت به شیرین کردن آب از سواحل شمالی و جنوبی اقدام کنه و همچنین ورود دیپلماسی به حوزه های هیرمند و تجن سپس مدیریت منابع آب در کشاورزی و در آخر واقعی کردن قیمت آب. جهت استحضار مسئولین محترم یادآوری می کنم کشوری که در آب ورشکسته است در غذا و انرژی هم ورشکسته است.
چقدر مطلبتون در مورد آب زیبا بود، دقیقا درسته, من خودم اهوازی هستم و واقعا ناراحت از این موضوع که اصفهانی خوزستانی رو میکوبه ، و خوزستانی اصفهانیه رو . در حالی که دولت میتونه با جلسه گذاشتن چهار استان درگیر و راهکارای علمی و بدون سیاست بازی ،شاید بخشی از مشکل عادلانه حل بشه.
اتفاقا درست میگی همه دولت‌ها به مردمشون بدهکارند فقط تو کره زمین دولت ایران از ملتش طلبکار!!!!¡!!!!؟؟؟؟?؟
آب مثل نفت ملی می باشد اما مافیای زر وزور پارتی. از این منبع ملی استفاده تجاری می کنند و کشاورز بیچاره که تولید کشور رو شانهاایشاان است دچارمشگل هستندد
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل