بازدید 7389

حمله دنیای اقتصاد به بانک مرکزی

دنیای اقتصاد باید روشن کند رابطه بین جنگ و التهاب آفرینی های رسانه ای آن روزنامه به عنوان ارگان غیر رسمی اتاق بازرگانی از یک سو و برخی مدیران منتفع شده آن اتاق، که خود را بخش خصوصی و تولیدی می نامند و در واقع عمدتا دولتی های رانتخوار هستند که هنوز از رانتهای مختلف مدیران ضعیف دولتی استفاده میکنند، چیست؟
کد خبر: ۸۴۹۵۳۷
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۸ 06 November 2018

روزنامه دنیای اقتصاد امروز در خبری با عنوان آدرس غلط از شوک ارزی، به نشریه ای که معمولا دیدگاه‌های رسمی بانک مرکزی را منعکس می‌کند انتقاد کرده و معتقد است مدیریت نرخ اسمی ارز در سال‌های اخیر به‌گونه‌ای بود که با توجه به نرخ تورم و برخی اتفاقات پیرامونی، وقوع یک شوک را محتمل می‌کرد.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ در بخشی از گزارش دنیای اقتصاد آمده است که " سرمقاله‌نویس «روند» که مسوولیت بخش اقتصادی بانک مرکزی را برعهده دارد، بار اصلی نوسان را متوجه مسائل سیاسی ازجمله تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا درخصوص برجام عنوان می‌کند. چنین روایتی با پرسش‌های مهمی روبه‌رو است. اگر تصمیم ترامپ برای ادامه ندادن توافق هسته‌ای تا این اندازه مهم بوده سیاست‌گذار چه تدبیری برای کاستن از آثار تبعی آن اندیشیده است؟ در بخش دیگری از این تحلیل، از کاهش نرخ سود بانکی در آخر تابستان (هنگامی که بحث آینده توافق هسته‌ای مطرح بود) به‌عنوان یک سیاست مناسب نام برده می‌شود. در بخش دیگر اما، از سیاست انتشار اوراق سپرده با نرخ سود ۲۰ درصد (افزایش نرخ سود) به‌عنوان ثبات‌بخش بازار ارز نام برده شده است. اگر تغییر سیاست پولی استراتژی مناسب بوده، چرا این رویه در ماه‌های بعدی نیز که نوسان مجددا به بازار بازگشت، تداوم نیافته است؟ این پرسش‌ها در کنار برخی آمارها از ترکیب پولی نشان می‌دهد وزن دادن به عوامل سیاسی نمی‌تواند به تنهایی نوسان ارزی را توضیح دهد و اصرار بر آن آدرس غلطی از دلایل بروز شوک ارزی است."

دنیای اقتصاد در این گزارش تاکید دارد با وجود اینکه رشد نقدینگی مسیر پرشتابی را طی می‌کرد، عمده تحلیلگران معتقد بودند که تلاش برای کنترل نرخ تورم از طریق لنگر اسمی نرخ ارز، مسیر اشتباهی است که سیاست‌گذار برگزیده است.

در اینجا باید به چند نکته مهم و اساسی اشاره داشت: 

سرمقاله نویس دنیای اقتصاد نکات فراوانی را فراموش می کند از جمله آنکه، حضور یکی از اقتصاد خوندگان نزدیک به آن روزنامه در مسند معاون ارزی بانک طی دوره جهش نرخ ارز، حضور موثر چند تن از تصمیم گیرندگان سیاستهای پولی (در شورای پول و اعتبار، کمیته هماهنگی وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بانک مرکزی و مشاور رئیس جمهور و ...)، اصرار فراوان آن روزنامه به کم بودن نرخ برابری ارز در تابستان 96 و تشویق و هلهله برای جهش نرخ (بی تامل و تدبر در علل و محتوای روند فزاینده و بستر افزایش و عوامل تشدید آن) تا قبل از آشکار شدن آثار مهلک آن و امنیتی شدن مقوله و موارد دیگر که میگذاریم و می گذریم. پوارو جمله بسیار معروفی داشت: ببینید چه کسی (یا کسانی) از این فاجعه منتفع شده (اند)، همانجا متهم را خواهید یافت.
 
دنیای اقتصاد باید روشن کند رابطه بین جنگ و التهاب آفرینی های رسانه ای آن روزنامه به عنوان ارگان غیر رسمی اتاق بازرگانی از یک سو و برخی مدیران منتفع شده آن اتاق، که خود را بخش خصوصی و تولیدی می نامند و در واقع عمدتا دولتی های رانتخوار هستند که هنوز از رانتهای مختلف مدیران ضعیف دولتی استفاده میکنند، چیست؟

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۴
خوب درست که گفته حالا نفع برده باشه یا نه!
پاسخ ها
منصور
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۵
دقیقا چی رو درست گفته؟ این ها دستپخت مشاور اعظم اقتصادی رییس جمهوره. آقایان نیلی و آخوندی که در شورای پول و اعتبار بودندو این تصمیمات را گرفتند.
ايرانى
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۵
مشكل اينجاست كه حلقه دنياى اقتصاد در سياست گذارى دولت نقش مهمى داره. حالا چرا هم خودشون در دولت سياست گذارند و هم منتقد سياست دولت نكته ى جالبيست.
نفوذی ها هم در دوره احمدی نژاد و هم در این دوره ورود کردند تا سیگنال اشتباه به تصمیم گیران بدهند و بعدش با ورود امریکا برای تحریم ها بگویند که این جهش به خاطر امریکا هست
حمله ایشان کاملا درست می باشد چرا که تحریمها ایجاد شد ولی ولی هیچ اثر در قیمت ارز نداشت. مشخصه که دولت از این شرایط سوء اشتفاده فزاینده داشته و خود را به بی تقصیری می زند
وقتی یک روستایی چوپان چندین میلیون یورو ارز دولتی می گیرد و باید سود آربیتراژی آن یکی از بزرگترین صنایع مادر کشور را خریده و به قهقرا هدایت می کند باید دست عوامل پشت پرده را دید.
در آرزوی خوشبختی






















دلار کی بتوان یک خواهد رسید؟
جالبه دلار داشت پایین میومد و حول 13000 تومن بود و رییس بانک مرکزی هراسان اعلام کرد که بانکها دلار رو 12500 تومن می خرند یعنی دقیقا جلوگیری از پایین اومدن دلار
ملت بدبخت ببین گیر کیا افتاده البته بانک مرکزی هم سیاست های دولت رو اجرا می کنه و این آشی هست که دولت باهاش دهن و مری و معده ملت رو سوزونده
روزنامه دنیای اقتصاد مدتیه که با بانک مرکزی سر جنگ برداشته و راست و دروغ و هرچیزی به کارش بیاد برعلیه اونجا میزنه. این ماجرا ها از زمان دستگیری معاون ارزی قبلی شروع شد. به نظر میرسه روزنامه دنیای اقتصاد و معاون قبلی ارزی دارند انتقام میگیرند. جالبه که توی این مدت حتی یک انتقاد هم از معاون ارزی قبلی چاپ نکرده.

از یک روزنامه که ادعای حرفه ای بودن میکنه این رفتارها بعیده.
روزنامه دنیای اقتصاد مدافع بازار آزاد و اقتصاد آزاد و موافق آزاد سازی مطلق نرخ ارز به بهانه رونق صادرات باید خیلی چیز ها را توضیح دهد. از جمله این که چرا بالاترین جهش ارزی در تاریخ معاصر اتفاق افتاد اما بر خلاف تمام تحلیل های آن روزنامه نتیجه اش فقط افت ارزش ریال شد. اتاق بازرگانی تاجران هم موافق که آزاد سازی نرخ ارز است باید توضیح دهد که چرا هنوز هم بر طبل تعین نرخ ارز در حول و حوش نرخ مورد نظر خودشان می کوبد.آیا کسی نباید یگوید اقتصاد ما به خصوص در بخش تولید نمی تواند با این نرخ های رها شده کار بکند؟
ممنون از هیئت تحریره تابناک که این دست این روزنامه به اصطلاح اقتصادی دنیای اقتصاد را رو کرد.
اتاق بازرگانى دقيقاً مركز لابيگرى كسانى است كه با دريافت وامهاى ارزان و مواد اوليه و انرژى سوبسيدى فربه شده اند.
بفرمائید:

اساساً چه ارتباطی بین انقلاب ایران و افزایش پیاپی و بدون توقف نرخ ارزهای در طول چهل سال پس از انقلاب وجود دارد ؟

جرا این افزایش هرگز در درون نظام پهلوی وجود نداشته است ؟

...
از چهل سال سرقت پی در پی از قدرت خرید، جیب و سفره مردم بوسطه بانک مرکزی، چاپ بی پشتوانه اسکناس، تشکیل بازارهای ارزی غیر متعارف و دستکاری در نرخ ارز برای همیشه خاتمه بدید.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار