بازدید 7049
خیز بلند ترکمنستان برای بازار گاز شبه قاره؛

جایگاه واقعی ایران در بازار آینده گاز جهان کجاست؟

در حالی که اخبار رسمی می گوید، در اجلاس اخیر کشورهای حاشیه دریای خزر ـ البته بدون حضور ایران ـ درباره تقسیم آن بحث نشده است، یکی از بحث‌های تأمل برانگیز، اعلام رئیس‌جمهور ترکمنستان که کشورش منبع اصلی تأمین گاز پروژه نوباکو است، مبنی بر تصمیمش برای انتقال گاز به پاکستان و هندوستان است؛ پروژه‌ای که ما تا کنون در آن ناکام بوده‌ایم و این به منزله...
کد خبر: ۶۴۱۷۹
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۸۸ - ۰۵:۴۳ 15 September 2009

سرویس بین‌الملل «تابناک» ـ رئیس‌جمهور ترکمنستان در اجلاس اخیر کشورهای حاشیه دریای خزر ـ البته بدون شرکت ایران ـ اعلام کرده که درصدد است تا گاز مصرفی افغانستان، پاکستان و هندوستان را نیز تأمین کند.

به گزارش سایت تخصصی «انرژی پا بلیشر»، قربان قلی بردی محمد اف، رئیس‌جمهور ترکمنستان در قزاقستان اعلام کرد، کشورش در صدد است تا راه‌‌های انتقال انرژی خویش را تنوع بخشیده و علاوه بر شرکت در پروژه نوباکو، انتقال گاز به پاکستان و هندوستان را نیز بر عهده بگیرد؛ پروژه‌ای که ایران نیز در صدد است با انجام خط لوله صلح آن را تحقق بخشد که البته تا کنون در انجام آن ناموفق بوده است.

هرچند تاکنون هیچ خبر رسمی یا غیر رسمی از مباحث سیاسی طرح شده در اجلاس یاد شده منتشر نشده است و امید می‌رود که پیرامون تقسیم سهم کشورهای حاشیه خزر نیز صحبتی صورت نگرفته باشد، اما اهمیت جنبه‌های دیگر این نشست نیز برای کشورمان، کمتر از موضوع تقسیم سهم کشورهای ذینفع از منافع این دریا نیست.

بر پایه این گزارش، با توجه به اظهارات رئیس‌جمهور ترکمنستان و همکاری راهبردی این کشور و روسیه در حوزه انرژی، به نظر می‌رسد ایران به تدریج در حال از دست دادن بازارهای مهم متقاضی انرژی به ویژه گاز، چون اروپا و جنوب آسیاست. با کنار گذاشته شدن ایران از پروژه نوباکو، ما تقریباً بازار وسیع انرژی اروپا را از دست داده‌ایم و به نظر می‌رسد، در صورت عدم پیگیری یک دیپلماسی فعالانه و فنی، ایران به تدریج بازار‌های انرژی خود را در دیگر مناطق از جمله شبه قاره از دست خواهد داد.

شواهد حاکی از این است که ترکمنستان به عنوان چهارمین کشور دارای منابع وسیع گاز، در حال عملیاتی کردن این دو پروژه است، در حالی که ایران به عنوان دومین کشور دارای منابع گازی وسیع در جهان، هنوز نتوانسته است جایگاه واقعی خود را در پروژه‌های بزرگ صدور گاز پیدا کند؛ موضوعی که با فعالیت‌های گسترده قطر در جنوب و ترکمنستان و روسیه در شمال ایران در زمینه یافتن مشتریان  جدید برای خرید گازشان کاملا مشهود است.

به نظر می‌رسد، بازنگری جدی در استراتژی‌های وزارت نفت در زمینه بازاریابی و ارتقای بهره‌وری از این نعمت سرشار خدادادی، امری اجتناب ناپذیر باشد؛ هرچند که در این میان نباید از پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نفت و گاز کشورمان، به ویژه در حوزه اکتشاف و استخراج غافل بود، اما آنچه می‌تواند این پیشرفت‌ها را برای کشورمان به مثابه یک نقطه قوت متجلی سازد، سیاست‌های اصولی و پیشرو در زمینه بازاریابی و ارتقای بهروری است که با نگاهی واقع‌بینانه، اکنون یکی از معضلات جدی صنعت نفت و گاز ما به شمار می‌رود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
به نظر میرسد خداوند با این تصمیم ترکمنستان میخواهد کمکی هم به کشور مظلوم افغانستان بکند شاید آنها هم بتوانند از نعمت خدادادی گاز بهره مند شوند.الله اعلم
به این میگن سیاست خارجی بیست....؟
zende bad amatinejad
بابا این روسیه میخواد به ایران فشار بیاره که یه وقت ایران با امریکا مذاکره نکنه!!!...حالا از هر طریق که بشه!!
همین گازی که ما مصرف می کنیم قیمتش در کشور ترکمنستان بمراتب از ایران کمتر است همان بهتر که آنها صادر کنند و ما پس از چهار سال دیگر دچار قطعی گاز در کشور خودمان نشویم.
در خال خاضر که ما فقط گاز مصرفی داخلی خودمان را تاءمین میکنیم و با توجه به تحریمها امیدی به تغییر وضع نیست بنابراین بازاریابی لازم نیست
جایگاه ؟؟
ما فقط مدیریت جهان را می خواهیم بکنیم. گاز ما را قطر درجنوب می برد برای جلسات نوباکو دعوت نمی شویم به جلسه کشورهای دریای خزر دعوت نمی شویم.
اینها نتیجه تندروی ها و تنش زایی در سیاست خارجی هست که دولت در پیش گرفته است و شدیداً هم مصر است. الان نظام سیاست خارجی بر تعامل است نه موضع گیری های تند و شخصی!!!
انرژی هسته ای رو بچسب بی خیال گاز و آینده ایران !!!!
این مسئله مربوط به دیپلماسی عمومی کشور است
من یه سئوالی دارم. چرا اینقدر علاقه داریم که منابع خدادای که تجدید نمیشن رو هر چی زودتر و هرچی بیشتر به بیگانگان بفروشیم و به جاش خرت و پرت های مصرفی بخیرم؟؟؟؟؟؟ البته باید از منابع مشرک که همسایگان از اونها بداشت میکنن ماهم حداکثر استفاده رو بکنیم. ولی چرا باید اینقدر در زدن چوب حراج به منابع داخلی خودمون مصر باشیم؟؟؟؟ خدا به همه ما عقل بدهد انشا ا...
حتما دستگاه دیپلماسی دارن تلاش میکنن تا بازارهای کومور و بولیوی را بدست بیارن
اگه اونا راست میگن برن اونجا بفروشن
حالا دیدی ما چقدر اینده نگریم تازه اگه هیچ کی هم از ما گاز نخره نرخ گاز رو تو کشور چند برابر میکنن جبران میشه
شب سال صنعت نفت و گاز چند وقت پیش ها بود مگه شرکت نکردید.تازه تا انرژی هسته ای هست به انرژی نفت و گاز چه کاردارید!!!!!!
وجدانا ما مشغول چه کاری هستیم؟!...بگید تا ببینیم توی اون کار چقدر موفقیم!...
شاید هم خدا میخواهد ما به جای این که صادر کننده مواد خام باشیم به فکر ارزش افزوده بوده و این منابع تجدید نشدنی را مفت از دست ندهیم
مثل همیشه جایگاه همیشگی ، ته صف !!!
این کاربر عزیز که نگران افغانستان هستن ... مرد عزیز چی‌ داری میگی ... لوله چطور می‌خواد از افغانستان رد شه؟ با کدوم امنیت با کدوم هزینه ... همین جور چشات رو میبندی میگی الله عالم ... بدبختی اینجاست که خیلی‌ از سران هم مثله تو با هچی مچی زندگی می‌کنن ، و تجزیه تحلیل ...
شب سال صنعت نفت و گاز چند وقت پیش ها بود مگه شرکت نکردید.تازه تا انرژی هسته ای هست به انرژی نفت و گاز چه کاردارید!!!!!!
مردشورتون رو ببرن که هر نظری رو که دوست دارید و در راستای اهدافتون هست اسکرول میکنید
مگه آمریکا که میخواست خط لوله از آسیای میانه به پاکستان و دریای عمان بکشه موفق شده که حالا ترکمنستان بتونه به هند بکشه؟ تازه هند ایران رو نمیگذاره بره از ترکمنستان گاز بخره چون براش گرونتر در میاد.
رئیس جمهور ترکمنستان حالش خوب نیست یه چرتی گفت کو امنیت
دنبال این هستید که یه چیزی گیر بیارید
بزنید توی سر دولت

این دیگه خیلی جالبه هم منت میزارن سرمون هم تحقیرمون میکنن و هم طلبکارانه گازمون رو می برن...
همین خبر رو بدین برنامه خاله زنکی 20:30 برعکسش میکنه بهتون تحویل میده !!
حالا فرض دعوت ميكردند مگر كسي بجز متكي ميخواست بره . آخه اون ميرفت كسي تحويلش نمگيره كاري هم نمي تونه بكنه همون بهتر كه نرفتيم يعني دعوت نكردند.
خدا كنه حرف شما درست باشه اينجوري گاز ايران پس انداز ميشه براي نسل‌هاي آينده
خدارو شکر که بالاخره فهمیدیم که تحریمهای سازمان ملل کاغذ پاره ای بیش نیست!
مدیریت جهان یعنی همین! نکنه شما هم با اغتشاشگران و آمریکا هستید؟
ساکت باشین - ما قراره دنیا رو اداره کنیم
اميدوارم همشه ايران در صدور انرژي ناموفق باشه اين تنگناهاست كه شايد به ما كنه تا از دست وابستگي به پول نفت خلاص بشيم
خطاب به اون دوستي که گفته به منابع خداداديمون چوب حراج نزنيم و خرت و پرت مصرفي نخريم: اولاً منابع خدادادي شما قابليت تبديل به غذا و نيازهاي صنعت اين کشور رو ندارن و اگر شما کيميا گري بلدي و ميتوني گاز و نفت رو به فولاد و آلومينيوم و مواد غذايي و . . . تبديل کني بسم الله . دوماً تا سطح ديدگاهت اينقدر غير کارشناسيه لطفاً به داشتن عقل ديگران شک نکن واسه سلولهاي خاکستريت ضرر داره .
بابا چی کار کنه احمدی نژاد از دست شما؟چقد اذیتش میکننین.مگه نگفتین گازو بیار سر سفره؟حالا که گازو آورد سر سفره میگین بده اروپا
مگر هند ديوانه هست كه از تركمنستان گاز بخره يك نگاهي به نقشه جهان بيندازيد و ببينيد كه ايا ديوانگي هست يا نه.هند به خاطر امنيت پاكستان خريد گاز از ما را به تعويق انداخت حال بيايد وكشور افغانستان را هم اضافه كنه.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار