انتظار خبرگزاری فارس از رئیس جمهور
مدیرعامل خبرگزاری فارس درباره توقعش از رئیس دولت نهم با توجه به مواضع احمدی نژاد در حمایت از این خبرگزاری گفت: ما تنها از دکتر احمدی نژاد می خواهیم به دوستان وزارت ارشاد توصیه کند که سعه صدر بیشتری در مواجهه با رسانه ها به خرج دهند.
دکتر حمیدرضا مقدم فر در گفتگو با خبرنگار سیاسی مهر از نوع عملکرد وزارت ارشاد خصوص توقیف سه روزه این خبرگزاری ابراز تأسف کرد و با توجه به شایعات منتشره در سایت ها و انتساب این تصمیم به رئیس جمهوری توسط برخی رسانه های غیر رسمی افزود: آقای احمدی نژاد اعلام کرده اند از موضوع توقیف و علت آن بی خبر هستند.
مدیرعامل خبرگزاری فارس با اشاره به جوابیه منتشر شده در خبرگزاری متبوعش در این باره گفت : ما نسبت به مستندات ارائه شده در این خصوص و نحوه مقابله با آن که به نظرمان موضوعی ساده و به راحتی قابل حل بود و طی یک هفته اخیر نیز به کرات در رسانه ها به صورت گمانه زنی مطرح شده ، حرف داریم.
وی ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص انتشار اخبار مربوط به احتمال تغییر رئیس کل بانک مرکزی در خبرگزاری فارس افزود : با توجه به فضایی که در این خصوص در اغلب رسانه های داخلی وجود داشت خبرگزاری فارس نیز این مسئله را صرفا به عنوان یک احتمال مطرح نمود و این طبیعی است که می توان برای یک احتمال دو حالت صدق و کذب را هم در نظر داشت.
مقدم فر با بیان اینکه مستندات ارائه شده برای توقیف سه روزه خبرگزاری فارس از نظرش قابل قبول نیست، ادامه داد : علیرغم این مسئله ما برای تمکین در برابر قانون و در ساعت 30/11 امروز پس از دریافت نامه رسمی موضوع را پذیرفتیم و به رغم عدم رفع ابهامات موجود کار را متوقف کردیم.
مدیرعامل خبرگزاری فارس درباره توقعش از رئیس دولت نهم با توجه به مواضع احمدی نژاد در حمایت از آن خبرگزاری اظهار داشت : ما تنها از دکتر احمدی نژاد می خواهیم به دوستان وزارت ارشاد توصیه کند که سعه صدر بیشتری در مواجهه با رسانه ها داشته و آنگونه که شاهد بودیم به صورت شتابان به برخورد با رسانه ها نپردازد.
مقدم فر همچنین گفت : هر چند که توقیف موقت خبرگزاری فارس در شرایط کنونی ما را ناراحت کرده اما بیش از آن در این خصوص موضوع ناراحت کننده سوءاستفاده رسانه های خارجی و صهیونیستی از این مسئله بوده است. متاسفانه پس از انتشار اخبار مربوط به توقیف فارس این موضوع به بهانه ای در دست رسانه های معاند نظام مبدل گشت که بر اساس آن ، موضوع برخورد با رسانه ها در داخل کشور را مورد پردازش و جوسازیهای همیشگی شان قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه ما نباید با دست خودمان به رسانه های معاند نظام بهانه بدهیم، اظهار داشت : به هر صورت یک رسانه اگر جسارت و ریسک پذیری را کنار بگذارد بدون شک به ورطه محافظه کاری وارد خواهد شد و این چیزی است که نظام اسلامی ، مردم و افکار عمومی از رسانه ها انتظار ندارند.
مدیر عامل خبرگزاری فارس با اشاره به سابقه پیش بینی تحولات سیاسی در این خبرگزاری، ادامه داد : پیش از این بسیاری از پیش بینی های فارس در خصوص تغییر وزرا درست از آب در آمده بوده و در این خصوص نیز صرفا احتمال یک موضوع مطرح شد و ما به بیان آن پرداخته بودیم، اما ما حتی در خصوص این خبر یک تذکر هم دریافت نکردیم ولی حتی به محض آنکه شفاها از ناراحتی مسئولان نسبت به انتشار آن آگاه شدیم نیز خبر را از روی سایت برداشته و آن را تکذیب نمودیم.
مقدم فر افزود : به نظر ما برای خبرگزاری ای همچون خبرگزاری فارس که از جمله رسانه های مدافع نظام و حامی رویکردهای دولت محترم بوده و حتی گاهی به عنوان رسانه دولت نیز معرفی شده است، چنین برخوردی شایسته نبود ولی همانطور که گفتم ناراحتی ما بیشتر به سبب مطرح شدن بهانه ای جدید برای رسانه های غربی است.
وی تصریح کرد : به هر صورت ما درون یک خانواده قرار داریم و مسائل ما تماما درون نظام است. در این خصوص نیز اگر یکی از مسئولان از داخل دولت حتی به صورت تلفنی به من اطلاع می داد که لازم است برای مصالح ملی حتی خبرگزاری فارس یک هفته تعطیل شود با کمال میل آن را می پذیرفتم.
مدیرعامل خبرگزاری فارس افزود : اما اینکه دو ساعت پیش از آن که حتی به صورت شفاهی در این باره اطلاعی به ما داده شود خبرگزاری فارس از سوی خبرگزاری ایرنا به دروغ پراکنی متهم شده و مطالبی قابل تامل در آنجا مطرح می شود، مسئله ای است که هیچگونه توجیهی ندارد.
وی در پایان گفتگو با مهر اظهار داشت : انتظار ما از مسئولان وزارت ارشاد این است که با خویشتنداری، سعه صدر و صبر به دور از تصمیمات شتاب زده در خصوص رسانه ها عمل کنند چرا که برآیند چنین تصمیماتی به سود نظام نخواهد بود.


