مفید صفحه اصلی نسخه موبایل
تعداد بازدید : 9314
کد خبر:۹۳۵۰۲۳
کد خبر:۹۳۵۰۲۳
16510 بازدید
ته چین؛

طرز تهیه نان لواش

نان «لواش / լավաշ / lavaş / nanê loş / ლავაში / Lavash» نان نازک تردی است که به ضخامت حدود سه میلی‌متر که از خمیر فطیر یا خمیر «کم ورآمده» پخته می‌شود. لواش یک واژه ارمنی است و خاستگاه این نان نیز متعلق به ارمنستان است و این کشور نیز نان لواش را به‌عنوان میراث فرهنگی و معنوی کشورش در یونسکو ثبت کرد و ایران درخواست میراث مشترک داد. این نان را در ایران لواش، در جمهوری ارمنستان لاواش می‌نامند و در گرجستان آن را «سومخوری لواشی» یعنی لواش ارمنی می‌خوانند. نان لواش با نام لَواش، لِواش و لَباش در بیشتر نقاط ایران شهرت دارد. بنا بر منابع اطلاعات کتبی، دست‌کم 800 سال است که فقط از رواج و شهرت عام آن در ایران می‌گذرد. پیش از این طرز تهیه نان سنگک، بربری و تافتون را در تابناک فراگرفته‌اید و اکنون دستور پخت این نان را روی گاز و ساج نان پزی فرامی‌گیرید.
گزارش خطا
مفید صفحه اصلی نسخه موبایل
مفید صفحه اصلی نسخه موبایل
مفید صفحه اصلی نسخه موبایل
نظرسنجی
آیا به عنوان زن حاضرید با مهریه 14 سکه «بله» را بگویید؟