بازدید 29802
سؤالات مردم و سیاسیون در داخل ایران؛

آیا معامله‌ای بین ایران و آمریکا در راه است؟/ «ایران» برای توافق احتمالی چه باید بکند؟

همان طور که «حسین موسویان» مذاکره کننده اسبق هسته‌ای و استاد دانشگاه پرینستون آمریکا پیشنهاد کرده، اگر ترامپ معامله خوبی با ایران می‌خواهد انجام بدهد، بهتر است جمهوری اسلامی ایران به جای سیاست فعلی "خروج گام به گام از برجام"، بلادرنگ از برجام خارج شده و همزمان عضویت خود در معاهده عدم اشاعه هسته‌ای (ان پی تی) را به تعلیق درآورده و سپس با ترامپ در مورد یک معامله "حقوق هسته ای...
کد خبر: ۹۲۳۶۷۸
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۶ 14 September 2019

با اخراج «جان بولتون» از مشاورت امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا توسط «دونالد ترامپ» بسیاری در داخل و و خارج برکناری این سیاستمدار تندروی آمریکایی و از مخالفان جدی جمهوری اسلامی را که به واسطه نزدیکی اش به منافقین تلاش زیادی برای تغییر نظام جمهوری اسلامی و همچنین براندازی کرد، از شروط ایران برای باز کردن باب مذاکره و حتی دیدار احتمالی رؤسای جمهور دو کشور در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل خواندند و چنین اقدامی را بالاتر از این مسائل تلاشی برای معامله و توافق دو ایران و آمریکا دانستند. موضوعاتی که فقط در حد گمانه زنی ماند.

به گزارش «تابناک»؛ در همین رابطه «حسین موسویان» مذاکره کننده اسبق هسته‌ای و استاد دانشگاه پرینستون آمریکا پیشنهادهایی برای دستیابی به یک توافق بهتر در صورت صحت داشتن زمزمه‌هایی که اخیرا در این رابطه شنیده می‌شود، مطرح و تأکید کرده است «ایران به جای سیاست فعلی "خروج گام به گام از برجام"، باید بلادرنگ از برجام خارج شده و همزمان عضویت خود در معاهده عدم اشاعه هسته‌ای (ان پی تی) را به تعلیق درآورده و سپس با ترامپ در مورد یک معامله "حقوق هسته‌ای در برابر تعهدات هسته ای" در چهارچوب معاهده ان پی تی وارد مذاکره مستقیم شود.»

او در مقاله برای میدل ایست آی نوشته است: «با خروج ترامپ از برجام و اعمال سیاست بیمارگونه فشار حداکثری علیه ایران، تخاصم در روابط ایران و آمریکا بعد از انقلاب ۱۹۷۹ ایران، به نقطه عطف نزدیک می شود. قدرت‌های بلوک شرق همچون چین و روسیه که خود نیز دچار چالش تجاری با آمریکا هستند، تلاش صادقانه تری نسبت به بلوک غرب برای حفظ برجام انجام می دهند، در حالی که تلاش‌های اروپا شکست کامل خورده است. اروپا در شعار، از برجام حمایت می کند، ولی در عمل کاملا تسلیم فشار‌های آمریکا شده و از تحریم‌های آمریکا پیروی می کند. تلاش‌های مکرون رئیس جمهور فرانسه به نمایندگی از اتحادیه اروپا نیزتاکنون به شکست انجامیده است.»

سیاست خروج تدریجی

برجام در جولای ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت‌های جهانی (شامل آمریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین) توافق شد. طبق تأییدات مکرر آژانس بین المللی انرژی اتمی، ایران بیش از سه سال برجام را کامل اجرا کرد، در حالی که با کمال تعجب، کشور‌های امضاکننده گروه ۱+۵ یا ناقص اجرا کردند و یا تسلیم زورگویی‌های آمریکا شدند.

عدم بهره مندی ایران از منافع اقتصادی برجام موجب ناامیدی ایران شد و لذا اعلام کرد که به تدریج برجام را ترک می کند و هر زمان سایر امضاکنندگان بدان برگردند، به اجرای کامل آن بازخواهد گشت. با ادامه این روند، پیش بینی می شود تا پایان دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا سیاست " فشار حداکثری" را تکمیل و ایران نیز کامل از برجام خارج خواهد شد.

این بن بست سه عامل مهم دارد؛ نخست اینکه ترامپ خواستار گفت وگو و معامله مستقیم با ایران است و برای رسیدن به این آرزو، سیاست تحریم‌ها و فشار‌ها را اتخاذ کرده است. منتهی او خود عملا با خروج از برجام، میز مذاکره را ترک کرد. بعد هم با تحریم مقام معظم رهبری و وزیر خارجه ایران و تعیین سپاه پاسداران ایران به عنوان سازمان تروریستی، شانس هر گفت‌وگویی را نابود کرد.

دوم آنکه کارگزاران اصلی او یعنی جان بولتون، مشاور امنیت ملی و پمپئو وزیر خارجه سیاست تغییر رژیم را فعال دنبال کردند.

عامل سوم هم این که نتانیاهو نخست وزیر اسراییل به دنبال کشاندن آمریکا به جنگ با ایران بوده است. او هفته قبل مجدد مدعی شد که ایران مخفیانه دنبال ساخت بمب هسته‌ای بوده است.

ادعا‌های بی پایه

نتانیاهو در کتاب سال ۱۹۹۵ خود به نام "مبارزه با تروریسم" مدعی شد که ایران سه تا پنج سال دیگر به بمب هسته‌ای دست خواهد یافت. او در اوایل سال‌های ۲۰۰۰ با جعل اسناد و مدارک، آمریکا را قانع کرد که صدام دارای سلاح‌های کشتار جمعی است و بدین ترتیب آمریکا را وادار به حمله نظامی به عراق کرد. نتانیاهو همچنین نقش اساسی در تحریک آمریکا برای حمله و گرفتار کردن آمریکا در گرداب افغانستان داشت.

در وضعیت فعلی، دو احتمال جدی وجود دارد؛ نخست اینکه ترامپ به برجام برنخواهد گشت. دوم آنکه ایران هم برجام را یکطرفه ادامه نخواهد داد.

برجام جامعترین سند تاریخ عدم اشاعه بمب هسته‌ای است. در عین حال پاداش ایران برای اجرای حداکثر شفافیت و بازرسی و محدودیت در تاریخ هسته ای، گسترده‌ترین و بیرحمانه‌ترین تحریم‌های آمریکا بود. علیرغم اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی هم مکرر صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را تأیید کرده، دولت آمریکا همچنان ایران را درمورد بمب هسته‌ای متهم می نماید؛ بنابراین آمریکا، اعتبار آژانس بین المللی انرژی اتمی را نیز از بین برده است.

اما پرسش این است اکنون که ترامپ جان بولتون، مشاور امنیت ملی جنگ طلب خود را اخراج کرده است، آیا شانسی برای خروج از بن بست فعلی بحران روابط آمریکا و ایران وجود دارد؟ نکته کلیدی این است که ترامپ گفت‌وگو و معامله مستقیم با ایران می خواهد، تأکید می کند که برجام فاجعه است و تنها خواستار این است که ایران بمب هسته‌ای نداشته باشد و لذا توافق جدید هسته‌ای با ایران می خواهد؛ اما واقعیت این است که آمریکا برجام را نابود کرده و قدرت‌های جهانی هم توان احیای آن را ندارند.

یک معامله بهتر

اگر ترامپ به دنبال یک معامله‌ای است که موضوع هسته‌ای و منطقه را دربرگیرد، می تواند از برقراری یک سیستم همکاری جمعی در منطقه خلیج فارس بین هشت کشور: ایران، عربستان، عراق، امارات، کویت، عمان، قطر و بحرین حمایت کند، سیستمی که درقالب آن، کشور‌های مذکور در برای صلح و ثبات منطقه و مقابله با تروریسم همکاری جمعی داشته باشند و به عاری سازی منطقه از سلاح‌های کشتار جمعی و هسته‌ای متعهد باشند. برای چنین ابتکاری، ترامپ باید از رئیس جمهور ایران، سران کشور‌های خلیج فارس وسران کشور‌های عضو دایم شورای امنیت دعوت به عمل بیاورد.

اما اگر ترامپ دنبال یک معامله دوجانبه هست، باز هم شانس وجود دارد اگر آمریکا به قوانین بین المللی در موضوع هسته‌ای احترام بگذارد.

قدم بعدی

دراین صورت، ایران به جای سیاست فعلی "خروج گام به گام از برجام"، باید بلادرنگ از برجام خارج شده و همزمان عضویت خود در معاهده عدم اشاعه هسته‌ای (ان پی تی) را به تعلیق درآورده و سپس با ترامپ در مورد یک معامله "حقوق هسته‌ای در برابر تعهدات هسته ای" درچهارچوب معاهده ان پی تی وارد مذاکره مستقیم شود.

نتیجه این مذاکرات هم باید این باشد که آمریکا تمام تحریم‌های مرتبط با موضوع هسته‌ای را لغو کند و متقابلا ایران تمام تعهدات هسته‌ای در چهارچوب ان پی تی را بپذیرد.

توافق ترامپ ـ روحانی درمورد چنین معامله سه خاصیت دارد: اولا معاهده ان پی تی اعتبار خود در جامعه جهانی را بازخواهد یافت.

ثانیا، تبعیضات هسته‌ای علیه ایران که از انقلاب ۱۹۷۹ ادامه دارد، منتفی می شود؛ و ثالثا ترامپ هم به آرزوی خود برای مذاکره و یک معامله بزرگ با ایران میرسد.

رویکرد فضای داخلی ایران درباره توافق با آمریکا

اکنون در داخل و خارج کشور بحث‌های زیادی مطرح می‌شود که اخراج بولتون از کاخ سفید علاوه بر ناکامی‌هایی که او در پیگیری سیاست‌های آمریکا در خصوص کوبا، ونزوئلا و کره شمالی و حتی مخالفتش با مذاکرات آمریکا و طالبان داشت؛ خیلی مستقیم‌تر به مساله ایران بر می‌گردد و رئیس جمهور آمریکا به دنبال آن است که دست خالی خود در انتخابات ۲۰۲۰ را با در پیش گرفتن سیاست‌هایی نو در حوزه سیاست خارجی پر کند.

آمریکایی‌ها پس از روی کار آمدن ترامپ و به کارگیری بولتون در کاخ سفید، تلاش زیادی برای ایجاد فشار بر جمهوری اسلامی ایران از طریق خروج از برجام و اعمال تحریم‌های مکرر و مداوم کردند. آن‌ها در اعمال فشار موفق بودند و کار را برای پیشبرد برجام توسط سایر طرفین حاضر در این قرارداد بین المللی قفل کردند، اما در نتیجه گیری از آن که در وهله اول براندازی و در مرحله بعد فروپاشی اقتصادی و وادار کردن ایران به نشستن پای میز مذاکره در شرایط فشار بود، هیچ گاه موفق نبودند.

هرچند برجام توسط آمریکایی‌ها در عمل کارایی اش را از دست داد و دست ایرانی‌ها را از مواهب این قرارداد بین المللی خالی گذاشت، درس‌های زیادی هم به همراه آورد. چه در انجام مذاکره دوباره و شروطی که باید به کار بست تا شاهد تکرار چنین عاقبتی برای یک قرارداد بین المللی نبود و چه برای مسئولان، جناح‌ها و مردم که بدانند همه مشکلات کشور با یک قرارداد حل نمی‌شود یا اینکه تا چه اندازه می‌تواند انعقاد چنین قرارداد‌هایی به نفع کشور در نظام بین المللی باشد.

سؤالاتی که نیاز به پاسخ صریح دارد

در حال حاضر، بحث‌های داخلی زیادی در خصوص اینکه اقدام اخیر آمریکا به ایران ارتباط دارد یا نه؟ در صورت ارتباط داشتن به ما، ایران باید چه واکنشی نشان بدهد و چگونه رفتار کند؟ آیا مذاکره‌ای بین ایران و آمریکا در خواهد گرفت یا خیر؟ آیا آمریکایی‌ها برای توافق با ایران و نشستن پای میز مذاکره تحریم‌ها را ملغی خواهند کرد یا خیر؟ و آیا روحانی همانطور که پیشتر هم گفته در صورت تحقق شرایط به نفع مردم ایران تابوی دیدار با رئیس جمهور آمریکا را خواهد شکست یا خیر؟

همه این موضوعاتی که شرح آن رفت مخالفان و موافقانی در داخل کشور دارد، اما همانطور که در ارتباط با خروج گام به گام از برجام و کاهش تعهدات برجامی اجماع داخلی خوبی ایجاد شده و نتیجه بخش هم بوده است؛ در صورتی که قرار باشد با اصلاح رفتار و تصمیمات طرف آمریکایی، رویکرد تازه‌ای اتخاذ شود یا نشود، بهتر است در این زمینه هم یک اجماع داخلی خوبی نظیر آنچه این روز‌ها درباره تصمیمات هسته‌ای شاهد آن هستیم، صورت بگیرد.

ایران برای معامله بهتر چه باید بکند؟

طبعیتا معامله خوب برای مردم ایران یعنی به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی هسته ای، رفع هم تحریم‌های هسته‌ای و حتی غیر هسته‌ای که رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده در این زمینه مشکلی ندارد و مدعی شده بیشتر نگران دستیابی به ایران به سلاح هسته‌ای است که البته ما از این بابت هیچ مشکلی نداریم، چون بر اساس فتوای رهبر انقلاب، «ایران تلاشی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای نخواهد کرد، زیرا دسترسی به چنین سلاحی را حرام می‌داند.» و این مسأله نیات صلح طلبانه جمهوری اسلامی در بهره گیری از انرژی هسته‌ای را نشان می‌دهد.

همان طور که «حسین موسویان» مذاکره کننده اسبق هسته‌ای و استاد دانشگاه پرینستون آمریکا پیشنهاد کرده، اگر ترامپ معامله خوبی با ایران می‌خواهد انجام بدهد، بهتر است جمهوری اسلامی ایران به جای سیاست فعلی "خروج گام به گام از برجام"، باید بلادرنگ از برجام خارج شده و همزمان عضویت خود در معاهده عدم اشاعه هسته‌ای (ان پی تی) را به تعلیق درآورده و سپس با ترامپ در مورد یک معامله "حقوق هسته‌ای دربرابر تعهدات هسته ای" در چهارچوب معاهده ان پی تی وارد مذاکره مستقیم شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۳
در انتظار بررسی: ۴۳
انتشار یافته: ۷۴
به عتوان یک ایرانی دوست دارم مشکلات بین ایران و آمریکا کاملا حل بشه و میدونم که تنها مشکل آمریکا با ایران، تهدید ایران علیه اسرائیله.
مقامات به خاطر مردم مشکلات با اسرائیل رو کنار بذارن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
ایران باید سیاست بی طرفی رو در قبال اسراییل در پیش بگیره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
کی میفهمیم که اسراییل با ایران مشکل داره و با هر کشور بزرگ و پرجمعیتی تو منطقه...
تا اخرین نفس٬ مرگ بر آمریکا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
مرگ بر انگلیس روسیه چین
مشکلات ایران با امریکا تنها مسایل هسته ای نیست انها و اروپاییان به خوبی میدانند که ایران به دنبال بمب هسته ای نیست و بازرسیهای وقت و بی وقت آژانس و نظارتهای تمام وقت از تاسیسات هسته ای بخوبی این موضوع را ثابت مینماید.در واقع موضوع برجام کلا بهانه بوده و بیشتر مشکلات امریکا بر میگردد به نقش منطقه ای ایران و برد موشکها که موارد دفاعی کشور بوده و به هیچ وجهه قابل مذاکره نمیباشند بنابر بر این تحلیل اقای موسویان در کل اشتباه بوده و روشی که پیشنهاد نمودند یعنی خارج شدن یکباره از بر جام مستمسکی خواهد بود برای هم صدایی سایر کشورها با امریکا در این حالت حتی چین و روسیه هم باج خواهی بیشتری خواهند داشت.
در خود امریکا هم از اینکه ایران همچنان به برجام ادامه میدهد متعجب هستند چرا که ترامپ عملا تمام قطعنامه های تحریمی سازمان ملل علیه ایران را یکسال و نیم است اجرایی کرده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
ادامه ندیم چه کا کنیم دانشمند؟ کاری کنیم که اروپا و سازمان ملل هم تحریممون کنن ؟
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
کاربر ۲۲۳۹:نخواندی نظر نویسنده را ظاهرا.
حرف او این است که ترامپ با بازگشت تحریم های هسته ای عملا تمام‌ تحریم های سازمان‌ملل و شورای امنیت را اجرایی کرده.
وقتی تجارت با اروپا ۹۰ درصد کاهش یافته دیگر از اروپایی ها چه میخواهی ؟؟؟؟
اگاه شدی پرفسور؟
عده ای میگویند ما با برجام مخالف بودیم چون میدانستیم ضمانت اجرای ان ضعیف است. به فرض که چنین هم بود ٬ وقتی دیدید منافع فروش نفت و تبادل بانکی تا بالای ۸۰٪ برای ایران در حال تامین است باید کاری میکردید تا انجا که ممکن است این شرایط ادامه پیدا کند نه اینکه از روز اول ٬ خورده گیری ٬ ایجاد یاس٬ دادن بهانه به دشمن و ... را در دستور کارقرار دهید. با هم صادق باشیم.
اخه دانا ما از برجام بيايم بيرون كه بريم دوباره تو فصل هفت مشور سازمان ملل اون موقع ترامپ مذاكره چرا بكنه ؟ با كمك همه دنيا بهمون حمله نظامي ميكنه ، تروخدا گفته اينارو سر تيتر نكنيد بعضيا ميخونن باور ميكنن راهه درسته
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
حالا می فهمم چرا نمیزارن مردم بفهمن که تو جنگ 8 ساله ما تقریبا با دنیا جنگیدیم...تازه اونموقع که هیچی نداشتیم به لحاظ مادی
آقای موسویان آمریکا نشین بهتراست اول بیاید ایران بعدا اظهار نظر بفرمایند
تحریم نفت و کاهش نود درصدی درامدهای نفتی یعنی عواید برجام صفر .
عراقی ها در حال سواستفاده از شرایط تحریمی ایران و به همراه روسیه نفت فراوان دارند میفروشند و با امریکا هم در حال مشارکت بازسازی میادین نفتی و توسعه صنایع پتروشیمی خود.
اقای زنگنه را یادتان است میفرمودند نفت ایران تحریم شود نفت میشود ۸۰ دلار !!!!ایا شد؟؟؟؟؟؟؟
نفت ارزانتر هم شده.
هر چه جلوتر رویم ایران در تنگنای شدید اقتصادی بیشتر میروید و ایا رشد اقتصادی منفی بیشتر که امروز یکی از اقتصاددانها اعلام کرده خوبه؟؟ باید اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را ایران متوقف کند و برجام را اجرایش را فعلا متوقف کند و اروپایی ها هیچ کاری نخواهند کرد.
مذاکره؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
بعد از فراتر از 40 سال تحمل رنج و سختی وجنگ و ویرانی و دهها هزار شهید و معلول و جانباز و فشارهای اقتصادی و ضررهای بی حد و وصف مالی و جانی و.......و...........و..............و...............و........... مذاکره چه معنایی میدهد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!
یعنی برگشت به منفی بینهایت!!!!!!!
آقای موسویآن و نویسنده این مطلب هر دو به نفع ترامپ اظهار و نظر و تحلیل کرده اند. در صورتیکه همه مردم ایران میدانند که هدف آمریکا بحث هسته ای نیست آنها میخواهند ایران تسلیم شان شود و گوش بفرمان آنها...
رهبر انقلاب فرمودن نه جنگ نه مذاکره!!
حالا بعضی ها صحبت از معامله میکنن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
گستاخی تا به چه حد؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
با این دولت اگر مذاکره ای هم برقرار شود دوباره امتیاز دهی بیشتر و ......
تحلیل نویست کی بوه؟؟؟ خیلی ساده میشه همه چیز بین امریکا و ایران رو حل کرد با این فرمول.
1- به رسمیت شناختن اسرائیل و فلسطین به عنوان دو کشور. و نه فقط یک فلسطین.
2- همکاری با امریکا در پیش برد فشار بر عراب خیلج فارس و کنترل نفت خاورمیانه.
3- دست کشیدن از صدور اسلام به جهان.
این 3 شرط رو براورده کنید بمب اتم که هیچی بمب هیدروژنی هواپیما F35 و هر جنگ افزار دیگه ای که بخوای بهتون میده و حتی اگر به عربستان سعودی حمله کنید از شما حمایت هم خواهند کرد.
دوستان مثل این که متوجه نشدید بعد از 40 سال مشکل ایران و امریکا مشکلات ایدولوژی هست و هیچ وقت این دوتا کنار هم قرار نمیگیرن و از هم رد نمیشن و باید یکی خودش رو با اون یکی وقف بده همین.
مبارکهههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
بزن دست قشنگه رووووووووووووووووووووو
لی لی لی لی لی .....................
مذاکره و معامله با شیطان بزرگ؟؟؟!!!!!
دارین ظاهرا" جو رو آماده میفرمایید....مبارکه!
باید افراد مذاکره کننده عوض شوند وگرنه دوباره همان اش قبلی است
البته نباید تعهد بالاتر از یک کشور عادی داد
زودتر بفرمایید خودمونو گرم کنیم برای نرمش......
قبلی اسمش نرمش قهرمانانه بود.... این چیه؟؟؟!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
نرمش ذلتانه
ما که همیشه و در همه حال پیروزیم قطعا"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
و از موضع قدرت مذاکره و معامله خواهیم نمود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
کشور دوست و برادر آمریکاااااااااااااااااااااااااااااااااشیطان بزرگ!!!!!!!!!!!!!!!
خبر آمد خبری در راه است........!
حالا که چیزی نشده!!!!!!!!!! برید و روی هم رو ببوسید و یه مذاکره کوچولو و تمومش کنید .....
اینا همش برمیگرده به اون سفر دستپاچه به فرانسه....!!!!!!!!!!!!
اینا همش آماده سازی و بازخور گیری از جامعه است...
رئیس جمهور بعدی امریکا مثلا یکی شبیه ترامپ یا بولتون میاد در تبلیغات خودش می گی برجام قرارداد بدی است وبعد از پیروزی از برجام جدید هم خارج می شود همینطور ما را سر می دونند وشما مطبوعاتی ها هی مردم را سوق می دهید به سمت برجام بعدی.انوقت نه درون را داریم ونه برون را .لطفا این بساطهای مزخرف را تمام کنید یا یک دفعه با امریکا کنار بیایید ویا محکم در مقابلش ایستادگی کنید وبه داخل بچسبید که مردم ایران خود به توسعه وپیشرفت برسند.
جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران قطعی است هنوز زمان آن نرسیده احتمالا 3 تا 4 سال آینده جنگ آغاز میشود
حتی یک بچه دوم دبستان هم میدونه که موضوع هسته ای فقط یکی از مشکلات آمریکا با ایران است. مشکلات بی شماری وجود داره که همه اونها باید حل بشه. اگه همه مشکلات حل نشه ، حل موضوع هسته ای هم دردی رو دوا نمیکنه. آقای موسویان هم یا خواب تشریف داره یا خودشو زده به خواب!
جناب آقای تابناک
اولا برجام همین مذاکره با هدف" معامله "حقوق هسته‌ای دربرابر تعهدات هسته ای" در چهارچوب معاهده ان پی تی " بود که انجام شد و آمریکا از آن خارج شد و گفتگوی دوباره برای کار انجام شده سلامت عقلی را زیر سوال میبرد
ثانیا مذاکره مستقیم که اشاره کردید در همان برجام انجام شد و تقریبا تمام مذاکره با آمریکا بود و فیلم های مذاکرات دوطرفه وزرای خارجه ایران و امریکا در تمام مذاکره جایی برای پخش موارد دیگر باقی نگذاشته بود
ثالثا خروج اینچنینی از برجام یعنی برگشت تمام تحریم های بین المللی که بر اساس برجام لغو شده بود یعنی به چاهی بیافتیم که مکانیزم ماشه را در برجام فعال میکند و هیچ کشوری قادر به حمایت از ایران نخواهد بود و عملا ناگهان یک شبه ایران بایکوت میشود یعنی همان چیزی که آمریکا برایش تلاش میکند و نمیتواند را ،ما ، به او هدیه میکنیم
رابعا شما حرف اقای موسویان را کامل نگفته اید چون ایشان فرمودند در مقابل لغو تحریم ها ایران ان پی تی را تماما اجرا کند که یعنی همانی که آمریکا در به در دنبال آن بوده یعنی بازرسی سرزده از هر مکانی در خاک ایران بدون قید وشرط!!
خامسا" شما مثل اینکه در فهم زبان فارسی دچار مشکل هستید چون رهبری ایران فرمودند" نه جنگ میشود و نه مذاکره میکنیم" و تکلیف شما بعنوان یک رسانه پیرو سیاست های رسمی نظام مشخص شده و اینگونه زمینه چینی ها برای مذاکره مجدد برای بدست آوردن هیچ و تسلیم شدن در برابر شروط دوازده گانه آمریکا را باید چه نام بگذاریم؟ رهبری فرمودند مذاکره با آمریکا سم مضاعف است.مگر تکلیف شما مشخص نیست؟این جواب صریح به قسمتی از مقاله شماست که فرمودید سوالاتی که نیاز به پاسخ صریح دارد
با سلام ، پیشنهاد آقای موسویان به نظرخالی از اشکال نباشد، زیرا ؛ اولا به تبع همین مذاکره برجام و بر هم زدن آن توسط آمریکا فقط به دلیل تغییر دولت آن کشور ، هیچ دلیلی برای ماندگاری توافق بعدی که مثلا با ترامپ است ، باقی نمی ماند. ثانیا تضمینی وجود ندارد که همان آمریکا پس از خروج ایران از ان پی تی همان موضوع را بهانه و کشورها را علیه ما متحد نکند که این مساله برای آمریکا هم خیلی سخت نخواهد بود. ثالثا شخص ترامپ دمدمی مزاج بوده و امکان اینکه همان الگوی کره شمالی را برای کشور ما پیاده کند زیاد است . رابعا مذاکره به گستردگی همه چیز از هسته ای گرفته تا موشک و حقوق بشر و نفوذ منطقه ای نیازمند زمانی طولانی خواهد بود که در نهایت نتیجه آن در چند دولت مشخص نخواهد شد. خامسا نتیجه گیری آقای موسویان با پیش فرض خیلی ساده بنا نهاده شده در حالی این امکان در مقابل آمریکا چندان قوی نیست تا بتوان در مورد همه مسایل به نتیجه رسید. چه اینکه اگر آمریکا دنبال مذاکره سازنده با ایران می بود بدون خروج از برجام می توانست فشارهایش را بدلایلی که دنبال می کند بر ایران افزایش دهد تا در مذاکرات مربوط به سایر مسایل به نتیجه برسد. واقعیت این است که فشار بی سابقه بر کشور وارد شده و این فشار نه به خاطر نقص برجام بلکه به خاطر بی تعهدی آمریکا صورت گرفته . حال با چه منطقی می شود از نو مذاکره کرد ، چندان مشخص نیست. به خصوص اینکه آمریکا غنی سازی را از ما نمی پذیرد ، نفوذ(بخوانید دیپلماسی ) با سایر کشورها توسط ایران را بر نمی تابد. اسراییل و عربستان و امارات را رها نکرده آنها را بر ما ترجیح می دهد در حالی بیشترین مشکلات جهان اسلام و منطقه دقیقا از سوی اینها در حال انجام است. لذا خروج تدریجی از برجام و فشار به اروپایی ها و شرط بر آمریکا برای برگشت به برجام راه حل مناسب تری است.
توافق احتمالی ایران وامریکا ٬از نظر تامین منافع ایران ٫ انگشت کوچیکه برجام هم نیست. رفتار ضربه زنندگان به برجام این مثل قرانی را تداعی میکند که؛ پیرزنی پنبه هایی را به زحمت تبدیل به نخ میکرد و سپس همه رشته ها را دوباره پنبه میساخت.
این وسط فقط ما مردم ایران هستیم که در حال قربانی شدن هستیم.
به نظر می رسد اخراج بولتون اجباری بوده و ارتباط چندانی با ایران ندارد و امریکا یی ها و شاید تیم ترامپ از این مقوله می خواهند به اصطلاح کره از آب بگیرند . از چیزی که مجبور به انجام آن بوده اند بیشترین شاید سود و سوء استفاده را ببرند . احتمال آن دارد که برای رای آوردن در انتخابات ریاست جمهوری ی در راه ، تاکتیک اخراج از پیش برنامه ریزی شده است که بخشی از آن در گروه هفت و توسط مکرون فرانسوی اجرا شد . در صورت سقوط ترامپ در انتخابات ، مکرون به سقوط نزدیک خواهد شد . بنابر این رفتار وی (فرانسه) کاملا منطقی است.
هیهات من الذله
خدايا خودت كمك كن
باید با آمریکا گفتگو کنیم اما گفتگو سر اینکه تحریمها برداشته شود و یا سر مسائل کوچکی مانند اینکه ما بتوانیم کمی نفت صادر کنیم یا حق غنی سازی داشته باشیم چاره ساز مشکل ما با آمریکا نیست . در مورد مسئله هسته ای الان دیگر ترکیه و عربستان و شاید فردا مصر و .. نیز در پی هسته ای شدن هستند و انرژی هسته ای یا سلاح هسته ای دیگر یک نقطه قوت برای ما نخواهد بود . اگر قرار است سیاست خارجی ما همینطور ادامه پیدا کند بهتر است مذاکره نکنیم چون سرنوشت بهتری از لیبی و عراق نخواهیم داشت لیبی و عراق هم مذاکره کردند . اگر مذاکره هم نکنیم ناچار به یک کره شمالی دیگر تبدیل می شویم . هر چند من کاره ای نیستم و سیاست خارجی را مسئولان عالی نظام طرح میکنند اما از نظر من بهتر است در سیاست خارجی یک تجدید نظر کلی انجام دهیم مثلا در مسئله فلسطین بهتر است سیاستی مانند ترکیه یا مصر در پیش بگیریم و در سیاستهای منطقه ای حساسیتهای طرف مقابل را مورد ملاحظه قرار دهیم و سیاست تعامل و نزدیکی و دوستی با کشورهایی مانند عربستان و مصر را در پیش بگیریم در سیاست جهانی بهتر است سیاستی مانند چین و هند را پیش ببریم و با اتکا بر شعار انقلاب یعنی نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی با رابطه متوازن با غرب و شرق در پی منافع ملی مان باشیم مانند ترکیه ،چین ،هند و ... در هر صورت از نظر من مشکل اصلی ما با آمریکا سر سیاست خارجی بخصوص سیاست ما در خاور میانه و مسئله فلسطین است اگر قرار است این سیاست را ادامه دهیم همان بهتر که مذاکره نکنیم
ضربان قلب متخکران و دور زنندگان تحریم و.....................بشماره افتاد






درود بر تابناک مردمی
هر اتفاق مثبتی را به فال نیک و صلاح مردم میدانیم اما این همه سالهای سخت که بر مردم گذشت در حالیکه آقازاده های برخی مسئولان در آمریکا و بلاد دشمن خوش بودند را چه کسی جبران خواهد کرد ؟؟؟؟؟

مردم ریاکاری و نفاق برخی مسئولان را فراموش نخواهند کرد
در صورت توافق طرفین ،مثل سایر دول برای حل اختلافات اول روی اشتراکات یعنی منافع مردم هردو کشور متمرکز شوند ،بعدا ارامدارام به حل مسائل اختلافی با گذشت ومدارا وبهم امتیاز دادن با شهامت کامل بپردازند ،کینهروکدورت ها تا ابد نمی تواند ادامه دار شودگناه مردم دو کشورچیه که چهل ساله روباط تنش زا شده است .
بین سیاست و سایر موارد باید حق مردم کشور در اولویت قرار گیرند.
هرکس درهرمقامی اگرخلاف دستوررهبری مبنی برعدم مذاکره باشیطان بزرگ عمل کندبایدفورابرکنارودادگاهی شود
بقول روحانی مگر دیوانه ایم با چاقو کش مذاکره کنیم هرکسی با چاقوکش مذاکره کند خودش هم لات است و هم هم تراز با ترامپ
من که با روحانی موافقم آفرین روحانی که با چاقو کش و نجسی چون ترامپ مذاکره نمیکند
1-مسؤولان باید قبول کنند که هر روز از این دشمنی بی حاصل سپری می شود این ایران واین مردم ایران هستند که ازنظر کفیت زندگی وسطح رفاه عقب افتاده تر می شوند
2-ایران برای سیاست خارجی امریکا اینقدر مهم وحساس نیست که بعضی فکر می کنند اگر ترامپ با روحانی عکس انداخت حتما رئیس جمهور می شود واگر موفق نشد می بازد3-ازنظرمنطقه ای هم امریکا اتفاقا می خواهد که همیشه در این منطقه خاورمیانه مناقشه ودرگیری باشد وایران کنترل شده مناقشه گر چندان هم برای امریکا بد نیست.هم پازل آنها را کامل می کند وهم از پیشرفت وتوسعه باز می ماند.
4-برجام بیشتر شبیه چک برگشت شده است که طرف مقابل با نفوذ وقدرتی که دارد عملا طرح هرگونه شکایت و را از ایران گرفته ولذا چه خروج تدریجی باشد وچه به یک باره طرف مقابل برای آن طرح وبرنامه دارد.
5-باید گفتگوها آغاز شود ولی با همه ی طرف های برجام و در طی این گفتگوها به یا برجام اصلاح شود ویا برای خروج از برجام همه طرف ها نظر دهند.
اقای موسویان علیرغم تجارب قبلی که دارند متاسفانه جو گیر شده اند ایشون چه تضمینی می دهد که پس از خروج ما از برجام و ان پی تی اصلا امریکا حاضر به مذاکره مجدد خواهد بود و بجای ان تقابل فیزیکی را با بهانه اینکه دیگر دلیلی برای پایلندی ایران در عدم ساخت و اشاعه سلاح هسته ای وجود ندارد با همراه کردن شورای امنیت با خود انتخاب نکند همانطور که در دوره اوباما ایران را ذیل فصلی که ایران را برای جهان خطرناک می حواند قرار داد و حتی روس و چین را با خود همراه کرد بابا سرنوشت مملکت بازی نیست که ما از این نوع اشتباهات بکنیم قابل برگشت نیست حریف ما بسیار قدرتمنده و راه مواجهه با حریف قدرتمند استفاده از هوش و ذکاوت علم و موقع سنجی است نه ریسک
خیلی جالب بود.
و اگر مذاکره ای نشد آنگاه تمام قطعنامه ها برمیگردد و جنگی با اجماع جهانی مثل عراق گریبان گیرمان میشو
سیاست های سریع و حجیم دارای تبعات پیش بینی نشده ای هستند و به سادگی نمی توان نظر داد. مثلا در خصوص خروج از ان پی تی جنجال احتمالی و مایوس نمودن اروپا و شرکای احتمالی چگونه باید مدیریت شود.
سیاست های تدریجی به نظر کم تاثیر تر می نماید ولی کنترل شده و قابل دفاع هستند.
مذاکره در برابر تخفیف تحریم ها . هر راه حل دیگری شکست خورده است
اگر ايران بخواهد سياست "حقوق هسته ايي در برابر تعهدات هسته ايي" را در چارچوب معاهده ان پي تي اجرا كند بايد در وهله اول اين برنامه در كنگره آمريكا به تصويب برسد و از سوي كنگره تضمين كافي داشته باشد تا بعداً دوباره ترامپ يا هر رئيس جمهور ديگر آمريكا آن را زيرپا نگذارند !!
تنها راه نجات کشور و رفاه نسبی مردم مذاکره با آمریکاست. اگه میخواین نظر مردمو بدونین همه پرسی برگزار کنید
اخه این چه حرفهایی مثل یک ادم بی سواد میزنید مگر مذاکره بین کشورها خرید ماشین که بایک ملاقات و جند ساعت صحبت کردن روحانی و ترامپ حل شود اصلا خودتان هم میدانید دارید چه مگویید در ضمن شما خواسته های امریکا را به روشنی میدانید و جواب نظام ایران را هم میدانید لذا پیش کشیدن چنین مباحثی میتونه چه پشت پردهای داشته باشه خدا میداند در ضمن ایران اگه فقط با اروپا به توافق برسه که فقط هفته ای یکبار موگرونی ظریف را دعوت کنه مشکل ایران حله به قول بانک مرکزی حدودا 25 میلیارد ارز خنگی داریم هر هفته که ظریف به اروپا برود فرستی از برای همتی 1000 تومان ارز را پایین بیاره حساب کردم فقط با 10 بار سفر قیمت دلار میتونه حتی به زیر 1000 تومان برسه دیگه از خدا چی میخواهید
با توجه به اینکه ترامپ دور بعد انتخابات را خواهد باخت بهترین کار نشستن سر میز مذاکره و زدن زیر ان پیش از انتخابات بعدی است تا هم کار ترامپ تلافی شود و هم برای باختنش به او کمک کنیم
اگر گمان می کنید که بر توافق یا تضمین ایالات متحده می توان حساب کرد، در اشتباهید. . انتهای این مسیر لیبی است.
بعضیها برای اینکه با آمریکا مذاکره کنند دارن جون می دن زیر دست و پا
هر چند هر نوع معامله ای با آمریکا صورت پذیرد تغییری در زندگی مردم حاصل نخواهد شد ولی حداقلش این است که دسترسی بیماران به داروهای کمیاب بیشتر خواهد شد پس به خاطر حال بیماران دست از سرسختی بی مورد بردارید و باب تعامل با دنیا را باز کنید قشر فقیر یا در حال نابود شدن هستند نه به خاطر خدا به خاطر انسانیت این کار را انجام دهید .تابناک لطفا منتشر کن
اگر دولت سیاست خارجی محکم و قوی داشت و با خروج آمریکا از برجام بلافاصله از برجام خارج میشد و اونو آتش میزد هم اروپایی ها هم آمریکا روی ایران خیلی بیشتر حساب میکردند
تیم مذاکره کننده چه کسی باید باشه مسئله‌ این است . آیا آمریکا حاضر به مذاکره به غیر تیم روحانی خواهد بود .آیا تیم دیگر مذاکره کننده حاضر به نرمش تا این حد در برابر غرب میشوند
ظاهرش آسانه اما کلی سوال مطرح میشه چون ایران با گروهی کفتار و روباههای مکار، حیله گر و دروغگو طرفه، شاید آنها هم منتظر همین فرصت هستند تا باز منشور ۷ را برای کشور باز کنند.
در برجام صحبت از ازاد سازی 150 میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران بود . آیا کسی مردم عادی از اون دلارها خبری دارند..در این مذاکرات که فقط صحبت از خط اعتباری 15 میلیارد یورو هستش چه چیزی قرار گیر مردم بیاید
سیاست درستی است و قاطعانه باید امریکا رو در برابر کار انجام شده قرار داد. امریکا همان طور که در عراق نشان داد به دنبال تحلیل نیروی کشورها و بعد تهاجم به انها و نابودی است همان کاری که با عراق و لیبی کرد با فردی مثل ترامپ از موضع قدرت و دست بالا باید سخن گفت زیرا اون کاری رو که باید می کرد کرد و فشار حداکثری را اورد حال نوبت ماست که فشار هسته ای حداکثری رو بیاریم و از آس نهایی بهره ببریم
خداييش پيشنهاداقاي موسويان همان پيشنهاد اقاي شريعتمداري مدير مسئول روزنامه كيهانه كه امثال تابناك قبلا اين پيشنهادات رابه سخره مي گرفتند.
مذاکره نمی کنیم جنگ هم نمی شود.این اصل به فرموده رهبری تغییر نمی کند.پس یک کار مونده که باید مسئولین باید انجام دهند.به توانمندی داخلی ارج بدهندنگاهشون به داخل باشد.کشوری موفق هست که از قدرت داخلیش بهره ببرد به مردم خودش بها بدهد.اقتصاد از دست مفسدین دربیارند یا حداقل دستشان را از ثروت عمومی کوتاه کنند.به صنعتگر و کشاورز ودامدار یا هر شغلی که باعث رونق کسب کار شود بها بدهند.وضعیت از اینی که هست بهتر می شود ره صد ساله را یک روزه که نمی شه رفت وقتی خارجی ها ببینند که دولت مردان به مردم بها میدن هرگز با آنها دشمنی نمی کنند۰دمکراسی واقعی باید در همه سطوح حکومتی اجرا بشه تا ملت پشت حاکمانشان بایستند.هیچ کشوری جرات دشمنی با ملت ودولت ایران را نخواهند داشت.
اگر دردر حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل که 23شهریوردر نیویورک برگزارمیشود اقای ترامپ طی یکی از آن عملیات محیرالعقول خود ناگهان جلوی آقای روحانی ظاهرشود یا طی جلسه ای که آقای روحانی با آقای مکرون خواهد داشت آقای ترامپ هم یکدفعه در را بازکندو واردجلسه شود براستی عکس العمل آقای روحانی چه خواهدبود؟
فرض كنيم فردخانه اى دارد وضرورتدارد انرا باز سازى نمايد عقل سليم حكم ميكند قبل از تخريب خانه نقشده خانه جديد وجايگزين مصوب شده باشد نمى شوداول خانه موجود را تخريب كرد بدون معلوم بودن معلوم نقشه مجاز براى ساخت خانه جديد
انشاالله که در راه باشد و ما از زیر یوغ روسیه و چین که موجب عقبگرد ایران به پنجاه سال پیش شده اند بیرون بیاییم.
متاسفانه کاسبان تحریم نمی گذارند آب خوش از گلوی مردم پایین رود.
در مورد خروج یکجانبه امریکا از برجام ایران بهترین گارد رو گرفت در این کارزار. بنا به دلایل مختلف که الان حوصله ندارم شرح شون بدم. فقط این بابا هم که تابی ازش یاد کرد یکم ناپهریزی کرده. اخه این چه استدلالی ه ؟؟!
سلام، بهترین حالت این است که جناب روحانی در سخنرانی مجمع سازمان مبل در مهر ماه خروج از برجام را اعلام کند و ترامپ غافلگیر کنه، تمام
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل