بازدید 14263
۶
پیمانه اقتصادی؛

از «درآمد ۱.۶ میلیارد دلاری روسیه از جام جهانی» تا «تحلیل مقام فرانسوی از زیان پژو با خروج از ایران»

این پیمانه تیتر‌هایی همچون صادرات ایران به قطر ۵ برابر شد، واردات دستگاه خودپرداز ۱۱۸ میلیاردی شد، شاخص بورس در کانال ۹۶ هزار واحد جای گرفت، چهار شرکت در آستانه خروج از بورس، تحریم بورس سوئیس توسط اتحادیه اروپا، سکه تمام رکورد زد، حواله ارزی تا سقف ۵ میلیون یورو برای شرکت‌های تولیدی، کاهش تولید گوشی‌ آیفون در سال جاری میلادی، جایگاه ایران در بین تولیدکنندگان بزرگ نفت جهان، تأثیر شگرف پروژه راه ابریشم چین بر رشد اقتصادی در دنیا و ضرر ۲۰ میلیارد دلاری بوئینگ از فسخ قرارداد را در بر دارد.
کد خبر: ۸۰۶۶۷۹
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۲ 10 June 2018

از «درآمد ۱.۶ میلیارد دلاری روسیه از جام جهانی» تا «تحلیل مقام فرانسوی از زیان پژو با خروج از ایران»پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون صادرات ایران به قطر ۵ برابر شد، واردات دستگاه خودپرداز ۱۱۸ میلیاردی شد، شاخص کل بورس در کانال ۹۶ هزار واحد جای گرفت، چهار شرکت در آستانه خروج از بورس، تحریم بورس سوئیس توسط اتحادیه اروپا، سکه تمام بازهم رکورد زد، حواله ارزی تا سقف ۵ میلیون یورو برای شرکت‌های تولیدی، کاهش تولید گوشی‌ آیفون در سال جاری میلادی، جایگاه ایران در بین تولیدکنندگان بزرگ نفت جهان، تأثیر شگرف پروژه ی راه ابریشم چین بر رشد اقتصادی در دنیا و ضرر ۲۰ میلیارد دلاری بوئینگ از فسخ قرارداد را در بر دارد.

 

صادرات ایران به قطر پنج برابر شد

صادرات ایران به کشور قطر در سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از پنج برابر شده است. بر اساس تازه‌ترین آمار گمرک از تجارت خارجی دو ماهه نخست سال جاری، در این مدت ۲۱۶ هزار و ۵۸۵ تن کالا به ارزش ۴۷ میلیون و ۶۶۶ هزار دلار از ایران به قطر صادر شده است که رشد چشمگیری را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد. صادرات انجام شده به قطر از لحاظ وزنی ۱.۱۵ درصد و از لحاظ ارزش ۰.۶۵ درصد از کل ارزش صادرات ایران در این مدت را شامل می‌شود و از این حیث کشور قطر در میان کشورهای دریافت‌کننده کالا از ایران در رتبه ۱۹ قرار می‌گیرد. جزئیات بیشتر

درآمد ۱.۶ میلیارد دلاری روسیه از جام جهانی

وزیر توسعه اقتصادی روسیه گفت: انتظار می رود گردشگران خارجی طی برگزاری بازی های جام جهانی روسیه بیش از ۱۰۰ میلیارد روبل معادل تقریبا ۱.۶ میلیارد دلار خرج کنند. ماکسیم اورشکین گفت: مطمئن هستم که تحریم های ضد روسی بر روی اقتصاد جام جهانی تاثیر نخواهد گذاشت. سیاست، اقتصاد و بعداز آن زندگی مردم عادی وجود دارد. مطالبه برای یک رویداد ورزشی رقابتی جهانی مانند جام جهانی همیشه در سطح بالایی است. وزیر اقتصاد روسیه گفت: به قیمت بلیت ها نگاه کنید که به چه سمتی در حال حرکت هستند. انتظار ما بر این است که بلیت مسابقات کامل فروخته شود؛ ضمن اینکه می توانیم شاهد چنین رویه ای در بخش فرهنگی باشیم. در طول توفان های سیاسی، تورها در کنار نوازندگان، تماشاخانه ها و گروهای باله به کار خود ادامه می دهند. /تاس نیوز

واردات دستگاه خودپرداز ۱۱۸ میلیاردی شد

آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی سال ۹۶ نشان می‌دهد، در این مدت بیش از ۳ هزار و ۶۲ تن ماشین خودپراز بانکی (ATM) از کشور‌های مختلف جهان وارد ایران شده است. بر اساس واردات این ماشین خود پرداز بانکی به کشور، ۳۵ میلیون و ۱۱۱ هزار و ۲۷۰ دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر ۱۱۸ میلیارد و ۶۰۴ میلیون و ۵۵۷ هزار و ۶۷۳ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است. گفتنی است ماشین خود پرداز بانکی از کشور‌های آلمان، امارات متحده عربی، ترکیه، جمهوری کره و چین وارد ایران شده است. به نقل از میزان، در این میان اولین و بزرگترین صادرکننده ماشین خود پرداز بانکی به ایران، چین بوده است که با صادرات هزار و ۷۷۶ تن ATM درآمد ۲۴ میلیون و ۴۴۹ هزار و ۵۷ دلاری را نصیب خود کرده است. بعد از چین، جمهوری کره با صادرات ۴۷۳ تن ماشین خود پرداز بانکی به ایران درآمد ۵ میلیون و ۶۵۲ هزار و ۱۵۷ دلاری را به خود اختصاص داده است.

شاخص کل بورس پس از ۳۵ روز معاملاتی در کانال ۹۶ هزار واحد جای گرفت

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز شنبه نوزدهم خرداد ماه 97، با افزایش 78 واحدی معادل 0.08 درصد به رقم 96 هزار و 77 واحد رسید. این در حالی است که هفته گذشته، تنها در روز فعالیت بازار سرمایه، نماگر کل با افزایش 421 واحدی معادل 0.44 درصدی همراه شده بود. تالار شیشه‌ای در اولین روز کاری هفته جاری، شاهد روند صعودی شاخص‌های منتخب بود؛ بنابراین، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افزایش 24 واحدی معادل 0.08 درصد به رقم 29 هزار و 811 واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با رشد 67 معادل 0.39 درصد، عدد 17 هزار و 389 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش 49 واحدی معادل 0.39 درصد به رقم 12 هزار و 698 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، 210 واحد افزایش معادل 0.20 درصد را رقم زد و به سطح 105 هزار و 551 واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول، با 87 واحد افزایش معادل 0.13 درصد به رقم 69 هزار و 232 واحد رسید و شاخص بازار دوم بر خلاف دیگر شاخص ها، با 3 واحد کاهش معادل 0.00 درصد همراه بود و عدد 199 هزار و 315 واحد را به نمایش گذاشت.

از «درآمد ۱.۶ میلیارد دلاری روسیه از جام جهانی» تا «تحلیل مقام فرانسوی از زیان پژو با خروج از ایران»

چهار شرکت در آستانه خروج از بورس

معاون ناشران و اعضای شرکت بورس با اشاره به شرکت‌هایی که گزارشگری مناسبی بابت شفاف‌سازی ندارند اعلام کرد که احتمالا سرمایه‌گذاری ملت از بورس لغو پذیرش می‌شود. روح الله حسینی مقدم با بیان اینکه تعدادی از شرکت ها احتمال دارد از بورس خارج شوند، گفت: احتمال اخراج چهار شرکت از بورس زیاد است. وی درباره جزییات خروج چهار شرکت از بورس تهران اظهار داشت: دو شرکت از آن چهار شرکت خودرویی هستند. همچنین یکی از شرکت‌هایی که احتمالا در آینده نزدیک از بورس خارج می‌شود یک شرکت سرمایه‌گذاری است./سنا

تحریم بورس سوئیس توسط اتحادیه اروپا

از ماه دسامبر سال جاری (آذر- دی ۹۷) ، اتحادیه اروپا با وضع قانون جدیدی به بورس اوراق بهادار سوئیس اجازه می دهد که تنها به صورت محدود و یک ساله، اجازه معامله سهام شرکت های اروپایی را داشته باشد. بر اساس این گزارش، بورس سوئیس نیز عکس العمل جدیدی را در پیش گرفت، به طوری که تصمیم گرفت، اگر اتحادیه اروپا اجازه معامله سهام شرکت های اروپایی را از این کشور سلب کند، در اقدامی متقابل امکان دسترسی بازارهای اروپایی را به سهام شرکت های سوئیسی محدود کند. وزیر اقتصاد سوئیس، اولی ماورر، در آخرین اظهارات خود بیان داشت: این تصمیم اتحادیه اروپا علیه سوئیس موجب نگرانی سیاستمداران سوئیسی شده و به طور حتم، اتحادیه اروپا، اقدامی نادرست کرده که موجب تهدید منافع مالی سوئیس شده است. به این ترتیب، سوئیس نیز مقابله به مثل خواهد کرد. وزیر اقتصاد سوئیس در روز جمعه، نقشه برخورد با این حرکت اتحایه اروپا را فاش کرد و مقابله به مثل را تنها عکس العمل کشور خود در قبال اتحادیه اروپا اعلام کرد. جزئیات بیشتر

سکه تمام بازهم رکورد زد

نرخ انواع سکه در اولین روز فعالیت بازار در هفته جاری، با افزایش قیمت همراه شد، به گونه ای که قیمت سکه تمام طرح قدیم، با افزایش ۷۰ هزار تومانی نسبت به روز پنجشنبه گذشته، به رقم ۲,۱۹۰,۰۰۰ تومان رسید. همچنین هر سکه تمام طرح جدید (سکه امامی) در ساعت ۱۷:۴۵ دیروز ۲,۳۰۳,۵۰۰ قیمت گذاری شد که نسبت به روز پایانی هفته قبل، ۷۸ هزار و ۵۰۰ تومان گران‌تر بود. این در حالی است که نرخ این سکه در ساعاتی از روز، به رقم ۲ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان نیز رسید که رکوردی تاریخی در بازار تهران می‌باشد. هر نیم سکه بهار آزادی نیز در معاملات دیروز با رشد ۳۵ هزار تومانی به رقم ۱,۱۴۰,۰۰۰ تومان رسید و هر ربع سکه بهار آزادی، ۶۴۰ هزار تومان ارزشگذاری شد که نسبت به نرخ پایانی روز پنجشنبه، ۱۵ هزار تومان افزایش قیمت داشت. همچنین هر سکه یک گرمی در بازار تهران، با ۱۰ هزار تومان افزایش به رقم ۳۸۰ هزار تومان رسید.

بازار اوراق مسکن؛ حرکت «تسه»ها نزدیک میانگین

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند95 (تسه9512) با رشد 9/ 0 درصدی به قیمت 64 هزار و 287 تومان معامله شدند. پس از رشد 03/ 3 درصدی قیمت اوراق تسهیلات مسکن در اردیبهشت، پس از ثبت شش ماه نزولی، از ابتدای خرداد، روند کم‌نوسان «تسه»ها میانگین قیمت اوراق را به سطح 64 هزار و 500 تومان رساند. با توجه به رابطه مستقیم قیمت و نرخ سود، نرخ سود واقعی وام در سطح 1/ 21 درصد قرار گرفته است. با وجود افت تعداد معاملات در اسفند و فروردین در مقابل شوک قیمت مسکن (افت 33 و 59 درصدی ماهانه) در اردیبهشت شاهد جهش 279 درصدی تعداد معاملات مسکن و رشد 2/ 8 درصدی قیمت مسکن در اردیبهشت نسبت به فروردین بودیم. همچنان تشدید نوسانات بازارهای موازی، رشد تقاضای سرمایه‌گذاری و عدم شفافیت (اختلاف قیمت بین فروشنده و خریدار) از جمله عوامل تشدید نوسانات صعودی قیمت مسکن هستند.  

حواله ارزی تا سقف ۵ میلیون یورو برای شرکت‌های تولیدی

بانک مرکزی انجام حواله ارزی تا سقف ۵ میلیون یورو برای شرکت‌های تولیدی را تا 30 آبان امسال بلامانع اعلام کرد. به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک طی دستورالعمل شماره 81538 مورخ 97.3.10 انجام حواله ارزی به منظور واردات کالا برای شرکت‌های تولیدی را در صورت تأیید وزارت‌خانه مربوطه تا سقف 5 میلیون یورو یا معادل آن به سایر ارزها با رعایت سایر ضوابط و مقررات بلامانع اعلام کرد. در راستای اجرای سیاست جدید ارزی، اخذ پیش دریافت ریالی بابت گشایش اعتبار اسنادی (موضوع بند 1‏-3 از قسمت «الف» بخش اول مجموعه مقررات ارزی) برای شرکت‌های تولیدی در صورت تأیید وزارت‌خانه مربوطه حداکثر تا سقف 20 درصد مجاز است. بدیهی است مبالغ کمتر از این سقف با توافق بانک عامل و متقاضی میسر است.

تولید گوشی‌ آیفون در سال جاری میلادی کاهش می‌یابد

روزنامه اقتصادی نیکی ژاپن به نقل از منابع آگاه اعلام کرد، انتظار می‌رود تولید گوشی‌های تلفن همراه آیفون توسط شرکت اپل آمریکا در سال 2018 نسبت به سال گذشته 20 درصد کاهش یابد. این گزارش نشان می‌دهد، اپل به تولید کنندگان قطعات خود اعلام کرده است، تولید قطعات سه مدل جدید آیفون را در نیمه دوم سال 2018 بیست درصد کاهش دهند. روزنامه ژاپنی به نقل از منابع آگاه نوشت، اپل در زمینه ثبت سفارشات جدید برای مدل‌های تازه معرفی شده به بازار محافظه کارانه عمل می‌کند. برای سه مدل جدید عرضه شده به بازار، کل ظرفیت برنامه‌ریزی شده برای تولید حداکثر معادل 80 درصد سال گذشته خواهد بود. انتشار این گزارش باعث شد، تا ارزش سهام خود شرکت اپل 2 درصد و ارزش تولیدکنندکان قطعات این شرکت شامل شرکت‌های AMS و دیالوگ سمی به ترتیب 6 و 4.1 درصد سقوط کند.

جایگاه ایران در بین تولیدکنندگان بزرگ نفت جهان

بانک جهانی در بخشی از گزارش جدید خود موسوم به دورنماهای اقتصاد جهان به معرفی بزرگترین تولیدکنندگان نفت و گاز در جهان پرداخته است که بر اساس آن ایران در بین قدرت های بزرگ تولیدکننده نفت و گاز جای گرفته است. برآوردهای بانک جهانی نشان می دهد ایران ۵ درصد تولید نفت جهان را به خود اختصاص داده و به عنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ این محصول در جهان شناخته شده است. آمریکا بزرگترین تولیدکننده نفت جهان محسوب می شود. تولید نفت این کشور معادل ۱۳.۴ درصد کل تولید نفت جهان است. پس از این کشور، عربستان با سهم اندکی کمتر از ۱۳.۴ درصد در رتبه دوم و روسیه با ۱۲.۲ درصد در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته اند. سهم عراق از تولید نفت جهان ۴.۸ درصد برآورد شده و این کشور در رتبه پنجم قرار گرفته است. کشورهای کانادا، امارات، چین، کویت و برزیل نیز به ترتیب رتبه های ششم تا دهم بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان را به خود اختصاص داده اند.

تأثیر شگرف پروژه ی راه ابریشم چین بر رشد اقتصادی در دنیا

بر اساس گزارش های منتشره، پروژه ی بزرگ و چند تریلیون دلاری ''یک کمربند یک راه'' (راه ابریشم) چین می تواند حجم تجارت جهانی را تا ۱۲ درصد افزایش داده و هزینه های مربوط به مبادلات تجاری را برای کشورهای دخیل در این ‍پروژه به نصف برساند. در این رابطه یوانا کنینگز یکی از تحلیلگران اقتصادی ارشد در مؤسسه آی ان جی اذعان کرده است که ''مبادلات تجاری بین اروپا و آسیا ۲۸ درصد از مجموع تجارت جهانی را به خود اختصاص داده و آسان سازی نقل و انتقالات (کالاها) در نتیجه ی اجرای پروژه ی راه ابریشم‌ می تواند تأثیر بالقوه ی شگرفی داشته باشد''. /Russia Today

ضرر ۲۰ میلیارد دلاری بوئینگ از فسخ قرارداد

نیویورک تایمز نوشت: موریس مولیِنبرگ مدیرعامل شرکت هواپیماسازی بوئینگ در نشست باشگاه اقتصادی واشنگتن اعلام کرد این شرکت به دلیل لزوم تبعیت از دستور رئیس جمهور آمریکا برای فسخ قرارداد با ایران، ۲۰ میلیارد دلار ضرر می کند. وی با این حال تأکید کرد: ما (بوئینگ) در هر حال از دستور دولت آمریکا تبعیت خواهیم کرد. مدیرعامل بوئینگ افزود: این شرکت به هیچ کدام از تک تک تولیدات هواپیما برای ایران متعهد نیست و حتی یک فروند از هواپیماهایی که برای ایران طراحی کرده ایم هم به این کشور تحویل نمی دهیم.

تحلیل مقام فرانسوی از زیان پژو با خروج از ایران

رئیس انجمن کارفرمایان فرانسه (Medef) در گفت و گو با شبکه تلویزیونی فرانس 24 تاکید کرد که گروه خودرو سازی پژو سیتروئن در صورت خروج از بازار ایران، ضربه مالی سختی خواهد خورد. 'پی یر گاتاز' گفت: پژو-سیتروئن برای این که بتواند فعالیت های خود را در ایران ادامه دهد و از تحریم های آمریکا در امان بماند، باید معافیت آمریکا را به دست آورد. وی ادامه داد: متأسفانه مدیران گروه خودروسازی پژو سیتروئن با تصمیم آمریکا مبنی بر اعمال تحریم ها علیه ایران مواجه هستند و این موضوع برای گروه خودروسازی پژو سیتروئن دردناک است و زیان مالی زیادی به همراه خواهد داشت. ایران از نظر حجم معاملات بالاتر از چین، انگلیس، ایتالیا و آلمان نخستین بازار خارجی برای شرکت پژو سیتروئن محسوب می‌شود. این شرکت سال گذشته نزدیک به ۴۴۵ هزار دستگاه خودرو در ایران به فروش رساند. از سوی دیگر، شرکت پژو سیتروئن خاطرنشان کرده که با حمایت دولت فرانسه در تلاش است تا موافقت مقامات آمریکایی برای مستثنی شدن شرکت از مجازات‌های واشنگتن در صورت ادامه فعالیت در ایران را دریافت کند.

از «درآمد ۱.۶ میلیارد دلاری روسیه از جام جهانی» تا «تحلیل مقام فرانسوی از زیان پژو با خروج از ایران»

پژو سیتروئن از شرکت‌هایی است که بلافاصله بعد از توافق هسته‌ای ایران و پنج قدرت جهانی و به تبع آن اعلام رفع محدودیت‌ها برای همکاری تجاری با تهران برای بازگشت به بازار ایران اعلام آمادگی کرد. /ایرنا

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۵
انتشار یافته: ۶
چرا نمیتونید به فرانسه بگید رفتی دیگه نمیتونی برگردی؟؟ ببینید مدیریت ضعیف هم بعد از ده بیست سال یاد میگیره الان 60 سال داره از ماشین سازی ما میگذره خوب دیگه این دیگه علم و آمار و مدیریت نیاز نداره که مشکل را پیدا کنی فقط منطق و یه کم فکر میخواد . و اگر نه مدیریت و علم و فن همه برای اینه که کار اینقدر طول نکشه و هزینه های سعی و خطا کم بشه .
پژو سیتروئن از شرکت‌هایی است که بلافاصله بعد از توافق هسته‌ای ایران و پنج قدرت جهانی و به تبع آن اعلام رفع محدودیت‌ها برای همکاری تجاری با تهران برای بازگشت به بازار ایران اعلام آمادگی کرد. /ایرنا
و البته بلافاصله هم اعلام خروج کرد.
پژو به اندازه کافی از بازار ایران بهره برداری کرده است و متاسفانه خودروسازان داخلی جیب مردم را خالی و جیب پژو را پر کرده اند. بهتر که پژو از ایران برود.
یکشنبه 20 خرداد ساعت 10 صبح یورو 8000 تومان را رد کرد ! سقوط بورس آغاز شد
هر کشور دیگه بود هیچ وقت اجازه ورود دوباره به همچین شرکتی نمیداد!!
به هر حال اینهمه اشغال از رده خارجشو با اون تیراژ تحویل مردم میده با اون قیمت باید پای سختی هاشم کنار مردم میموند
وضع اقتصاد اروپا بی ریخته پشیمان میشن بر میگردن...
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار