تيم ملي فوتبال ايران با تنها به ثمر رساندن یک گل که محصول حرکات انفرادی و خلاقیت فنی ستاره ایران بود توانست اردن را در خانه شكست دهد و در صدر جدول گروه خود در جام ملتهای آسیا قرار گیرد تا رقم خوردن این نتیجه که نتوانست انتظارات را برآورده سازد، طبق معمول به حساب بدشانسی گذاشته شود.
به گزارش خبرنگار ورزشی تابناک، رقابتهای جام ملتهای آسیا با سرمربی جدید تیم ملی که تاکنون سابقه هدایت یک تیم در سطح آسیا را به عنوان نفر اول در کارنامه ندارد، پراسترستر از گذشته شده که اوجگیری این نگرانی نیز 150 روز پس از حذف تیم ملی ایران از جامجهانی که قطبی مثل کف دست میشناخت همزمان با پیگیری دوباره رقابتهای جام ملتهای آسیا آغاز شد.
در اين ديدار از ساعت 18 در حضور حدود 15 هزار تماشاگر در ورزشگاه آزادي برگزار شد، افشین قطبی سرمربی فعلی تیم ملی فوتبال ایران، سيد مهدي رحمتي، هادي عقيلي، محمد نصرتي، پژمان نوري(از دقيقه 46 محمد رضا
خلعتبري)، احسان حاج صفي، خسرو حيدري(از دقيقه 89 حسين كعبي)، جواد
نكونام، آندرانيك تيموريان، مسعود شجاعي (از دقيقه 66 فرهاد مجيدي)،
مهرزاد معدنچي، كريم انصاري فرد را برای به میدان فرستاد و در مقابل عدنان حمد سرمربی تیم قعرنشین اردن عامر شافى، بهاء عبدالرحمن، بانى ياسين، عامر ديپ، محمود شلوايه، عبدالله ديپ(از دقيقه ۶۵ اوسى محمد)، حاتم عاقل، عناس بانى، جمال امين، باسم فتحى و حسونه قاسم را در ترکیب خود قرار داد.
اردن برابر ایران خوب ظاهر شد و با دفاع قابل قبولش برخی موقعیتهای ارزشمند گلزنی را از بازیکنان ایران گرفت. نخستین موقعیت در دقیقه 3 به وجود آمد که سانتر معدنچى را مقابل دروازه، هادى عقيلى با ضربه سر زد كه توپ با فاصله از بالاى دروازه به اوت رفت و پس از آن در دقیقه 22 روى اشتباه مدافعان ايران در آفسايدگيرى، مهاجم اردن صاحب توپ شد اما ضربه ضعيف او را مدافعان برگشت دادند.
در ادامه نیمه نخست نیز اتفاق خاصی نیافتاد و علاوه بر سانترهای بیهدفی که همچون سایر دقایق این نیمه توسط بازیکنان ایران ارسال و توسط مدافعان حریف دفع میشد، تنها فرصت برای تدارک حمله، پاس عرضى مهرزاد معدنچى بود که به شجاعى رسيد و او که علیالظاهر نتوانست تسلط خود را در آن لحظه حفظ کند، از پشت محوطه جريمه با بغل پا توپ را زد كه شافى گرفت و اینچنین نیمه نخست با توقف تیم ملی ایران به پایان رسید.
در نیمه دوم بر حجم حملات ناقص بازیکنان ایران افزوده شد تا ایران بدین شکل به گل برسد که موقعیت نخست نیز در دقیقه 48 روی ارسال تند و تيز خلعتبرى از راست برای شجاعى حاصل آمد که دروازهبان اردن، توپ را دفع کرد.
ارسال تيموريان از چپ در دقیقه 54 که با دفع ناقص گلر حريف همراه شد، یک موقعیت خطرناک را رقم زد كه توپ برگشتى را نكونام از پشت شش قدم زد اما مدافعان اردن روى خط گل، توپ را به كرنر فرستادند که در نهایت حاصلی در بر نداشت.
پس از آن این سانتر خسرو حيدرى بود که از راست با ضربه سر مسعود شجاعى در دقیقه 62 همراه شد كه توپ به سر مدافع اردن خورد و به كرنر رفت که این کرنر نیز نتوانست موقعیت جدی برای ایران به همراه داشته باشد.
در دقیقه 70، حسونه قاسم پس از جا گذاشتن مدافعان ايران از پشت محوطه جريمه اقدام به شوتزنى كرد كه توپ محكم او از بالاى دروازه به اوت رفت تا با توجه به ایجاد چند موقعیت مشابه در محوطه جریمه برای اردنیها، مشخص شود هنوز خط دفاعی ایران ضعف داشته و قطبی نیز نتوانسته این مشکل را برطرف نماید.
در شرایطی که میرفت بازی مساوی شود و لطمه دیگری به فوتبال ملی وارد آید، در دقيقه 71 سانتر آندرانيك تيموريان از چپ مقابل دروازه اردن فرود آمد كه
جواد نكونام از بين مدافعان حريف با ضربه سر توپ را درون دروازه اردن قرار
داد تا اینچنین خلاقیات ستارههای ایران که اتفاقاً در جمع بازیکنان تازه وارد قطبی قرار ندارند، باعث شود سرمربی تیم ملی نفس راحت بکشد و با همان ادبیات همیشگیاش برخی مسائل را در حاشیه پیروزی قرار دهد.
در حالی که ایران پس از رسیدن به گل که با اخراج یک بازیکن اردن و ده نفره شدن تیم حریف همزمان شد، بیشتر به حفظ نتیجه تمایل نشان میداد، در دقیقه 80 شوت محكم تيموريان از داخل محوطه جريمه به شكل خطرناك به اوت رفت و چهار دقیقه بعد دوباره شوت محكم آندو از فاصله 52 مترى را شافى در چند مرحله روى خط دروازه مهار كرد.
در دقیقه 89 شوت معدنچى را شافى به شکل ناقص دفع كرد كه توپ برگشتى را انصارى فرد به تير عمودى دروازه حريف زد اما در دقیقه 90 +2، روى سانتر از چپ بازيكنان اردن روى دروازه ايران، عقيلى و نصرتى درون محوطه جريمه نتوانستند عکسالعمل مناسبی از خود نشان دهند كردند كه ضربه دوم نصرتى نزديك بود گل تساوى را براى اردن به ارمغان بیاورد اما رحمتى با زحمت توپ را به كرنر فرستاد تا همه چیز به خیر و خوشی به پایان برسد.
خوشبختانه در این دیدار اردن قدرت چندانی برای حمله نداشت و صرفاً تمرکز خود را بر دفاع و حفظ نتیجه تساوی در تهران گذاشته بود که با افزایش حملات ایران برای فشردگی دفاع این تیم افزوده گردید اما در صورتی که اردنیها از ظرفیت هجومی بالایی برخوردار بودند، بیشک موقعیتهای خطرناکی را در چهارچوب دروازه ایران ایجاد میکردند و ضعف خط دفاعی تیم ملی ایران بیشتر آشکار میشد.
از سوی دیگر قطبی نتوانست، تنوع تاکتیکی را در این دیدار با بازیکنان ایران به نمایش بگذارد و تنها حملات از جناحین در دستور کار بود که حتی با وجود فراهم شدن امکان نفوذ از عمق و افزایش شکنندگی حریف نیز، بازیکنان ایران به شکلی سوالبرانگیز از کنارهها نفوذ میکردند!
این ضعف اگرچه در دیدار با اردن به واسطه پیروزی و همچنین ضعف حریف در به چالش کشیدن نگاه فنی تیم ملی ایران آنچنان به تیم ملی ایران ضربه وارد نکرد و به هر حال سه امتیاز به هر روشی بود، به دست آمد اما قطعاً برابر دیگر رقبا به چالشی جدی برای تیم ملی کشورمان مبدل خواهد شد و تیم حریف با تغییر تاکتیک سریع، راه را بر مهاجمین ایران خواهد بست و آن زمان قطبی متوجه خواهد شد که تیم ملی با یک تاکتیک نمیتواند پیروز تمامی میادین باشد که شکت را پذیرا شده باشد.
يوچي نيشمورا داور ژاپني در دقيقه 74 محمد شلبايه از اردن را با دادن كارت زرد دوم از ميدان اخراج كرد. همچنين كريم انصاري فرد از ايران و عامر دياب از اردن كارت زرد گرفتند.
با اين پيروزي تيم ملي ايران صدرنشيني خود را در گروه پنجم مسابقات مقدماتي جام ملتهای 2011 آسيا حفظ کرد. در پايان دور رفت اين مسابقات ايران با 7 امتياز در صدر اين گروه قرار دارد. از هر گروه 2 تيم برتر به مسابقات مرحله نهايي جام ملتهای 2011 آسيا که در قطر برگزار خواهد شد، راه مي يابند. در ديگر ديدار اين گروه تايلند 3 بر يك سنگاپور را شكست داد.
1.ايران 3 بازي(2 برد، يک تساوي، بدون باخت) 7 گل زده- بدون گل خورده ، 7 امتياز
2. تايلند 3 بازي(يک برد، 2 تساوي،بدون باخت) 3 گل زده- يک گل خورده، 5 امتياز
3. سنگاپور 3 بازي(يک برد، بدون تساوي، 2 باخت) 3 گل زده- 10 گل خورده، 3 امتياز
4 . اردن 3 بازي( بدون برد، يک تساوي، 2 باخت) يک گل زده- 3 گل خورده، يک امتياز
*نتايج بازيهای شب گذشته در گروههای مختلف به شرح زير است:
گروه دوم:
كويت 2 - اندونزي يك
عمان يك - استراليا 2
در اين گروه استراليا با 7 امتياز در مكان اول ايستاده و كويت با 6 امتياز در مكان دوم گروه قرار دارد.
گروه سوم:
ازبكستان 3 - مالزي يك
در اين گروه ازبكستان با 6 امتياز در صدر جدول قرار دارد.
گروه چهارم:
ويتنام صفر - سوريه يك
لبنان صفر - چين 2
در اين گروه سوريه با 9 امتياز در صدر و چين با 6 امتياز در مكان دوم قرار دارد.
گروه پنجم:
ايران يك - اردن صفر
سنگاپور يك - تايلند 3
در اين گروه ايران با 7 امتياز در مكان اول قرار دارد و تايلند با 5 امتياز در مكان دوم ايستاده است.
دور چهارم مسابقات مقدماتي جام ملتهاي آسيا چهارشنبه 28 آبان ماه با برگزاري 6 ديدار ديگر از گروههاي 5 گانه پيگيری میشود اما ديدار برگشت ايران و اردن يكشنبه اول آذر در امان برگزار خواهد شد.