به گزارش «تابناک»، با توجه به نزدیک شدن به ایام برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، شوراها و میاندوره ای مجالس خبرگان رهبری و شورای اسلامی در برخی حوزه ها ممکن است برخی خبرهای مهم انتخاباتی لا به لای اخبار روز گم شود و به اندازه کافی تاثیرگذار نباشد. در بسته خبرهای انتخاباتی گزیده تازه ترین و مهمترین اخبار این رویداد بزرگ منتشر می شود.
حمایت جبهه اعتدالگرایان از کاندیداتوری الهه کولایی
جبهه اعتدال گرایان طی بیانیهای از 8 چهره سیاسی همچون محمدرضاعارف، مسعود پزشکیان، موسوی لاری، علی مطهری، علی لاریجانی، علیاکبر ناطق نوری، محمدجواد حقشناس و شهابالدین صدر در صورت کاندیداتوری در انتخابات سال 96 حمایت کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: این جبهه حضور دکتر حسن روحانی در رقابتهای انتخاباتی را محترم شمرده و انتظار دارد به منظور حفظ ارزشهای اخلاق سیاسی،افراد کابینه و دارای پستهای کلیدی دولت تدبیر و امید تمایلی به ورود به صحنه رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری نشان نداده و تنها در صورت صلاحدید و تأیید آقای روحانی به این امر اقدام کنند.
روایت میرسلیم از دلیل 20 سال سکوت سیاسی
میرسلیم با اشاره به طرح برخی مطالب از سوی رسانهها و فعالان سیاسی مبنی بر چرایی سکوت خود دو دهه اخیر تصریح کرد: ۲۰ سال است که در همین سکوت و بدون تظاهر درباره مبانی سیاستهای کلی نظام و مصادیق عملی اقتصاد مقاومتی فعالیت داشته و خودمان کار کردهایم. آیا باید همه فعالیتهای سیاسی توأم با خودنمایی باشد تا مقبول شود؟
رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی خاطرنشان کرد: من نامهای خدمت رهبر معظم انقلاب نوشتم و گفتم اگر افرادی نزد شما آمدند و گفتند تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی میسر نیست، حضرتعالی گزارش کتبی بنده را درخصوص اجرای اقتصاد مقاومتی به آن ها ارائه بدهید. ما افتخار می کنیم که این سیاستها را در مجموعه خود در صحنه عمل محقق کرده ایم و یقین داریم در کل کشور قابل تحقق است، اما به دست افرادی که بدان معتقد باشند.
وی اظهار کرد: ما در سالهای به اصطلاح سکوت، مشغول کار مداوم و توأم با مرارت برای خدمت به این نظام مقدس بودیم و امروز به لطف خدا میتوانیم نمونههای عملیاتی و تولیدی مشخصی را در این زمینه ارائه دهم. این ها نه شعار است و نه صرف ادعا و تبلیغات!
منتفی شدن انتخابات الکترونیکی ریاستجمهوری96
سید شهابالدین چاوشی معاون سیاسی استانداری تهراندر گفتگویی گفت: استان تهران در انتخابات سال 90 و 92 در برگزاری انتخابات در حوزه پاکدشت به عنوان الگو تجربه قابل قبولی داشته است. با توجه به اینکه اجرای الکترونیکی انتخابات ریاست جمهوری برای این دوره کلاً منتفی شده است به نظر می رسد که در برگزاری الکترونیکی انتخابات یا باید هر دو انتخابات شوراها و ریاست جمهوری توامان الکترونیکی باشند یا هیچکدام. چرا که نمی توان تصور کرد که در یک شعبه، انتخابات شوراها الکترونیکی برگزار شود و در همان شعبه در قسمتی دیگر بصورت دستی به کاندیدای ریاست جمهوری رای سنتی نوشت. شان انتخابات ریاست جمهوری می بایست حفظ شود.
ماجرای وساطت پنج روحانی بین آیتالله هاشمی و احمدینژاد
مصباحی مقدم در گفتگویی گفت: ما از آیتا...هاشمی خواستیم که پس از انتخابات ریاست جمهوری رقابت های انتخاباتی را فراموش کنند و از موضع پدرانه با آقای احمدی نژاد برخورد کنند. البته به نظر می رسید برخی بی اخلاقیها که در طول رقابت های انتخاباتی بین هواداران آیتا...هاشمی و آقای احمدی نژاد صورت گرفته بود زمینه های ناسازگارى را بین آقای احمدی نژاد و آیتا...هاشمی تقویت کرده بود، به نحوى که ایشان روى خوشى به این پیشنهاد نشان ندادند.
وی افزود: انتظار ما این بود که از سال ۸۴ به بعدآیتا...هاشمی با توجه به جایگاهی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام و فضای سیاسی ایران داشتند، نقش راهنما و ارشادکننده را برای آقای احمدی نژاد که تازه به ریاست جمهوری رسیده بودند ایفا کنند. شاید از این راه می شد برخی از رفتارهای احمدی نژاد را کنترل کرد. به همین دلیل نیز در سال ۸۴ بنده و چهار نفر دیگر از روحانیون مجلس خدمت آیتا...هاشمی رسیدیم تا زمینه این تعامل را بین ایشان و آقای احمدی نژاد برقرار کنیم. ما از
آیتا...هاشمی خواستیم که پس از انتخابات ریاست جمهوری رقابت های انتخاباتی را فراموش کنند و از موضع پدرانه با آقای احمدی نژاد برخورد کنند. البته به نظر می رسید برخی بی اخلاقیها که در طول رقابت های انتخاباتی بین هواداران آیتا...هاشمی و آقای احمدی نژاد صورت گرفته بود زمینه های ناسازگارى را بین آقای احمدی نژاد و آیتا...هاشمی تقویت کرده بود، به نحوى که ایشان روى خوشى به این پیشنهاد نشان ندادند.
گزارش رویترز از تغییر ادبیات روحانی برای جذب میانهروها
در حالی که منتقدان روحانی را به خاطر عملکرد اقتصادیاش زیر سؤال میبرند، او تلاش دارد ادبیات سیاسی را به سوی موضوعات دیگری سوق دهد که رأی میانه روها را جذب کند برای مثال وی اخیراً درباره بهبود وضعیت حقوق مدنی ابراز امیدواری کرده است
خبرگزاری رویترز در گزارشی به انتخابات ایران و موضوعاتی که آقای روحانی به آنها می پردازد پرداخت و نوشت: احمد جنتی در سخنرانی تند خود در روز گذشته با صراحت کامل بیان کرد که رئیس جمهور حسن روحانی باید از مردم ایران به خاطر اینکه نتوانسته است اقتصاد ایران را بهبود بخشد، عذر خواهی کند.
رویترز نوشت: اکنون آقای روحانی با انتقادات شدیدی از سوی مخالفان داخلی خود روبروست چرا که عده زیادی بر این باورند که توافق هسته ای همچنان موجب رفع تحریم ها علیه ایران نشده و اقتصاد ایران رونق پیدا نکرده است.
این خبرگزاری افزود: آقای روحانی نیز با توجه به افزایش انتقادات و صحبت های دیروز آقای جنتی، اعلام کرد که دولت در پایان سال گزارش کاملی از روند بهبود اقتصاد ایران ارائه خواهد داد.
این خبرگزاری افزود: در حالی که منتقدان روحانی را به خاطر عملکرد اقتصادیاش زیر سؤال میبرند، او تلاش دارد ادبیات سیاسی را به سوی موضوعات دیگری سوق دهد که رأی میانه روها را جذب کند برای مثال وی اخیراً درباره بهبود وضعیت حقوق مدنی ابراز امیدواری کرده است.
اصولگرایان کاندیدایی در برابر روحانی ندارند و همچنان دست روی دست گذاشته اند، اما امیدوارند با روی کار آمدن ترامپ و لغو ویزای سفر به آمریکا موجب شود افکار عمومی به سمت آنها تمایل پیدا کند.
این خبرگزاری در پایان افزود: برخی از تحلیل گران نیز بر این باورند که اقدامات تند ترامپ علیه ایران تبدیل به هدیه ای بزرگ برای اصولگرایان ایران شده است.
تلاش برای کاندیداتوری جهانگیری، قاضی زاده هاشمی و نوبخت
به گزارش انتخاب درحالیکه بسیاری از چهره های نزدیک به روحانی، مخالف ایده «نامزد پوششی» در کنار روحانی در انتخابات 96 هستند، اخبار واصله به «انتخاب» حکایت از آن دارد که گروهی دیگر از ذینفوذان دولت ، در تدارک کاندیداتوری سه مقام ارشد دولت یازدهم در انتخابات ریاست جمهوری هستند.
این گروه در تلاش است قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، نوبخت معاون برنامه ریزی رییس جمهور و جهانگیری معاون اول رییس جمهور را برای کاندیدای ریاست جمهوری سال 96 قانع کنند تا در مناظرات، کنار روحانی حضور داشته باشند.
براساس ایده «نامزد پوششی»، این سه مقام ارشد دولت یازدهم، پیش از برگزاری انتخابات به سود روحانی از صحنه کنار خواهند گرفت. با این حال، این سه مقام بلندپایه نیز هر کدام کاندیداتوری خود را به «تکلیف روحانی» موکول کرده اند.
اعضای دفتر سیاسی حزب مردمسالاری انتخاب شدند + اسامی
اولین نشست هشتمین دوره شورای مرکزی حزب مردمسالاری برگزار شد و اعضای دفتر سیاسی حزب براساس اساسنامه تعیین شدند.
بر این اساس داریوش قنبری، انوشیروان محسنی بندپی، عبدالله خدری، علی ساری، عبدالله حاتمیان، شهروز برزگر، حسین قیومی، میرزابابا مطهرنژاد، رضا جلالی، اقبال محمدی، آرش حبیی، علیاکبر فلاح، رویا زمانی، امیر طاهرخانی و حمید شکوهی به عنوان اعضای اصلی و علیالبدل دفتر سیاسی حزب مردم سالاری انتخاب شدند.
پانزدهمین کنگره حزب مردمسالاری جمعه (6 اسفند) در مجتمع آدینه تهران برگزار شد. در این مراسم اعضای این حزب تصویب کردند مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری نامزد ریاستجمهوری دوره دوازدهم شود.
کواکبیان دبیرکل حزب مردمسالاری نیز با تشکر از اعضای این حزب در سراسر کشور گفت که با مشورت برخی از بزرگان در صورت صلاحدید این درخواست را اجابت میکند.
وعده بقایی در مورد برجام
به گزارش سایت دولت بهار، حمید بقایی معاون اجرایی احمدی نژاد در دولت دهم که اخیرا برای انتخابات ریاست جمهوری سال96 اعلام کاندیداتوری کرده در پاسخ به این سوال که بعد از پیروزی، در قبال برجام چه رویکردی خواهید داشت؟ گفت:
در مورد برجام باید دو نکته مهم را از هم تفکیک کرد:
١- برجام به تایید دولت، مجلس و مقام معظم رهبرى رسیده است، و اکنون علیرغم وجود نقدهاى جدى محتوایى و رویه اى به آن، به عنوان یک سند بین المللى شناخته شده و پایبندى بر آن اجتناب ناپذیر است. لذا همانطور که رهبر معظم انقلاب تصریح کرده اند جمهورى اسلامى ایران ، مادام که طرف دیگر آن را نقض نکند بر آن پایبند است. لذا اینجانب نیز بر اجراى مفاد آن پایبند خواهم بود، و وظیفه اصلی خود را در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، پیگیری دقیق و مطالبه کامل تعهدات طرفهای غربی که در برجام به عهده گرفته اند می دانم .
2- برجام قادر نبوده است منویّات ملت ایران را تامین کند. انتظار به حق مردم این بوده است که برجام تحریم هاى بین المللى و بویژه تحریم هاى یکجانبه اعمالى آمریکا (که مصداق بارز و برجسته قلدرى، اجحاف و تضییع حقوق ملت ایران و نیز طرف هاى همکارى هاى اقتصادى و بازرگانى با ایران است) را لغو نماید.
این انتظار برآورده نشد و تمدید 10 ساله جدید تحریم ها ( آن هم پس از تصویب برجام ) و عدم پیگیرى حقوقى دولت نشان مى دهد که انتظار از برجام براى حل مشکلات کشور منطقى نیست.