بازدید 6828
۵

«فرهنگ پخت نان لواش» جهانی شد

مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خبر داد: «فرهنگ پخت نان لواش» به عنوان دومین پرونده چندملیتی ایران ثبت جهانی شد.
کد خبر: ۶۴۴۸۶۶
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۵۹ 01 December 2016
فرهاد نظری گفت: در یازدهمین اجلاس بین‌الدول میراث ناملموس، پرونده "فرهنگ پخت نان لواش" مطرح و پس از بحث و بررسی طولانی به ثبت رسید که با ثبت این پرونده، میراث ناملموس جهانی ایران به یازده عنوان رسید.

به گزارش ایسنا، او ادامه داد: این پرونده به طور مشترک بین کشورهای ایران، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، و ترکیه ثبت شد.

به گفته وی؛ همچنین در سال ٢٠١٤ «نقش فرهنگی لواش» توسط ارمنستان ثبت شد. ارمنستان خواستار تغییراتی در خصوص پرونده مشترک لواش شد. پنج کشور تدوین کننده‌ی پرونده لواش و ارمنستان و دبیرخانه یونسکو تفاهم کردند که جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور مورد وثوق همه اعضای مذکور نقش هدایت و راهبری موضوع را برعهده گیرد.

نظری تاکید کرد: پس از بررسی‌های کارشناسی با مسئولیت هیأت نمایندگان ایران، در نهایت پرونده "فرهنگ پخت نان لواش" ثبت شد.

او گفت: پرونده‌های چندملیتی بر اساس ریشه‌ها و مشترکات فرهنگی تشکیل می‌شود و باعث تقرب فرهنگ‌ها و گفت‌وگو و صلح می‌شود. یونسکو کشورها را به تدوین پرونده های مشترک ترغیب می‌کند.

وی که در این اجلاس حضور دارد، اظهار کرد:در این اجلاس دو پرونده چندملیتی از ایران «نوروز» و «فرهنگ پخت نان لواش» به ثبت رسید.

نوروز قبلاً در سال ٢٠٠٩ با همکاری هفت کشور ثبت شد. در این اجلاس پنج کشور افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عراق، و قزاقستان به پرونده نوروز افزوده شدند و این پرونده مجدداً به شماره و تاریخ جدید و با عضویت دوازده کشور و با مدیریت ایران به ثبت رسید.

او تاکید کرد: نمایندگان ایران در این اجلاس احمد جلالی سفیر ایران در یونسکو، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور، فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی، مینا عمیدزاده رئیس گروه میراث ناملموس، شروین گودرزی کارشناس میراث ناملموس و شبان میرشکرایی کارشناس میراث ناملموس هستند. همچنین علی بحرینی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتیوپی و محمدامین مقرب کارشناس سفارت هیأت نمایندگان ایران را همراهی می کنند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۵
ایران در حیف ومیل ودور ریز نان خوشبختانه مقام اول دارد. این یک افتخار ملی است.
استفاده از جوش شیرین و آرد آلوده هندی هم در ایرا ن رایج است. همین واقعیات عامل سرطان هستند.
حالا به چی یا به چه چیزی افتخار کنیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
این اصلا افتخار نداره بلکه برای مسئولان مایه شرمساری هست
حالا لواش رو نمیدونم ولی نوروز فقط توسط ایران باید ثبت میشد چون خاستگاه نوروز ما بودیم و بعد به جا های دیگه رفت
تبریک به همه به خاطر کسب این افتخار ملی بزرگ در دنیا. ؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!

واقعا اینا ها افتخار نیست که این همه وقت و هزینه کشور صرف ثبت جهانی آنها می شود. در فرانسه بیش از 500 نوع نان پخت می شود که جز مرغوب ترین نان های دنیا هستند. حالا نان لواش چه چیزی دارد که باید ثبت جهانی شود. چوش شیرین، آرد ترایخته حاوی بدترین سموم موجود که حتی از سموم شیمیای هم بد تر است و با شتشو و پخت و پز از بین نمی رود، یا آرد ذرت های ترایخته هندی.
امروز اجبارگفت در اردن عربها نان تافتون ایران میخورند.
پيشنهاد مي کنم از نان هاي روسي به نام بالشوف استفاده کنيد. نان هايي با ضخامت عالي 50 سانت در يک متر مي باشد . اين نان ها پدر بزرگ بربري ايراني شماست . فضله هاي لاي خمير در ايران تازگي نداره/
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل