فدراسيون جهاني بورس‌ها گزارش داد

کسب بیشترین سود خاورمیانه در بورس تهران

فدراسیون جهانی بورس‌ها در گزارشی که به تازگی منتشر کرد، اعلام کرد: بورس تهران با به‌دست آوردن ۲۱درصد بازده بیشترین سود را نصیب سرمایه‌گذاران درخاورمیانه کرده است.
کد خبر: ۵۷۸۴۸۲
|
۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۴ 05 April 2016
|
2794 بازدید
 فدراسیون جهانی بورس‌ها در گزارشی که به تازگی منتشر کرد، اعلام کرد: بورس تهران با به‌دست آوردن ۲۱درصد بازده بیشترین سود را نصیب سرمایه‌گذاران درخاورمیانه کرده است.
 اين فدراسيون اسفند پارسال پس از 4سال بارديگر بورس تهران را به عضويت خود پذيرفت.
به گزارش همشهري، بورس تهران كه 4سال پيش از فدراسيون جهاني بورس‌ها اخراج شده و به جاي آن نام عربستان سعودي درج شده بود بار ديگراواخر اسفند پارسال به فدراسيون جهاني بورس‌ها برگشت.
 بازگشت دوباره بورس تهران به فدراسيون جهاني منجر به انتشار دوباره اطلاعات بورس تهران در سطح جهان شد. تا قبل از اخراج بورس تهران از اين فدراسيون اين اطلاعات هر‌ماه به‌طور منظم در قالب گزارش‌هاي جهاني همراه با ساير بورس‌هاي جهان منتشر مي‌شد اما فدراسيون جهاني بورس‌هاي اوراق بهادار از پاييز سال 1390 به‌دليل اينكه سازمان جهاني (آيسكو) عضويت سازمان بورس ايران را به رسميت نشناخت، بورس تهران را كه از سال 1995 عضو اين فدراسيون بود از فهرست اعضاي خود حذف و به جاي آن نام بورس عربستان سعودي را اضافه كرد.
 
مقامات سازمان بورس هنوز درباره عضويت دوباره بورس تهران در فدراسيون جهاني اطلاعاتي ارائه نكرده‌اند اما روز يكشنبه محمد فطانت رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار بدون اينكه اشاره‌اي به بازگشت بورس تهران به فدراسيون جهاني بورس‌ها كند اعلام كرد: عضويت اين سازمان در سازمان جهاني آيسكو قطعي شده است.
 
آيسكو يك سازمان جهاني متشكل از نهاد‌هاي ناظر بازار‌هاي سرمايه دنياست كه در آن فقط نهاد‌هاي ناظر، نظير شوراهاي بورس يا سازمان‌هاي بورس كشور‌هاي مختلف حق عضويت دارند، درحالي‌كه در فدراسيون جهاني بورس‌‌ها فقط بورس‌ها عضو مي‌شوند. لازمه عضويت يك بورس در فدراسيون جهاني بورس‌ها عضويت نهاد ناظر آن بورس در آيسكو است.
 
    فدراسيون جهاني بورس‌ها چيست؟
 
فدراسيون جهاني بورس‌هاي اوراق بهادار كه مقر آن در لندن است، شامل معتبر‌ترين بورس‌هاي دنياست، يك نهاد رسمي بين‌المللي است كه بورس‌هاي متشكل دنيا را تحت يك استاندارد و قواعد مشخص پذيرش مي‌كند، اعضاي اين فدراسيون شامل غول‌هاي مالي معتبر دنيا هستند كه بخش بزرگي از دارايي‌هاي بازار‌هاي مالي دنيا را در اختيار دارند، هم‌اكنون 55 بورس بزرگ دنيا با 61 هزار ميليارد دلار دارايي عضو اين فدراسيون هستند كه تقريبا مجموع كل دارايي بورس‌ها را در سراسر دنيا شامل مي‌شود.
 
    دلايل تعليق عضويت در فدراسيون جهاني چه بود؟
 
پيش از اين لورنزو گالي رئيس بخش مطالعات آماري فدراسيون جهاني بورس‌هاي اوراق بهادار، درباره حذف نام بورس تهران از فهرست جهاني به همشهري گفته بود: هر كدام از بورس‌هاي عضو اين فدراسيون بايد يكي از مقامات بازار سرمايه‌‌اش به عضويت سازمان جهاني آيسكو (سازماني كه نهاد‌هاي ناظر بازار سرمايه را مورد تأييد قرار مي‌دهد)درآيد و چون هنوز نهاد ناظر بازار سرمايه ايران(سازمان بورس واوراق بهادار) به عضويت آيسكو در نيامده است عضويت ايران در فهرست جهاني بورس‌ها به حالت تعليق در مي‌آيد.
 
او با بيان اينكه اين شرط بسيار مهمي براي فدراسيون جهاني بورس‌هاي اوراق بهادار است، افزود:تا وقتي بررسي شرايط بورس تهران در آيسكو كامل نشود، عضويت بورس تهران در فدراسيون جهاني به حالت تعليق در خواهد آمد. اين فدراسيون دليل اصلي اخراج بورس تهران از فدراسيون جهاني بورس‌هاي اوراق بهادار را عضويت وزير امور اقتصادي و دارايي در شوراي بورس دانسته بود.
 
    بيشترين بازده خاورميانه در اختيار بورس تهران
 
به اين ترتيب پس از 4سال بار ديگر اطلاعات مربوط به عملكرد بورس تهران از طريق فدراسيون جهاني بورس‌ها منتشر شد.در اين گزارش مقدار بازده سرمايه‌گذاري در بورس تهران بالاتر از ساير بورس‌هاي خاورميانه محاسبه شده است.اين گزارش تأكيد مي‌كند كه از ابتداي‌ماه مارس 2015تا2016در يك دوره يكساله شاخص كل بورس تهران 21درصد رشد كرده كه بيشتر از همه بورس‌هاي منطقه خاورميانه مانند استانبول و عربستان سعودي است.
 
هم‌اكنون رقابت اصلي در ميان بورس‌هاي خاورميانه ميان بورس‌هاي استانبول، عربستان، ايران، دوبي و ابوظبي است. اين گزارش تأكيد مي‌كند بورس عربستان و شاخص بورس اين كشور معروف به تداول با بي‌سابقه‌ترين سقوط در خاورميانه مواجه شده و با 34.6درصد كاهش بيشترين نزول را در خاورميانه به‌خود اختصاص داده است. همچنين سرمايه‌گذاراني كه در بورس استانبول تركيه سرمايه‌گذاري كرده‌اند در طول يك سال با 9.9درصد زيان از اين بورس خارج شده‌اند.
 

 
فدراسيون جهاني بورس‌ها گزارش كرده كه بورس تهران در يك سال گذشته 6.7درصد ارزشمند‌تر از گذشته شده و ارزش آن هم‌اكنون به 111ميليارد دلار رسيده است درحالي‌كه ساير بورس‌هاي منطقه به‌دليل تحولات سياسي با كاهش شديد ارزششان مواجه شده‌اند به‌طوري كه ارزش بورس عربستان 31درصد و بورس‌هاي مصر و استانبول به‌ترتيب 24.4و 6.5درصد افت كرده‌اند. ارزش بورس بحرين و دوبي نيز در اين مدت به‌ترتيب 19.5و 10درصد كاهش يافته است.
 
فدراسيون جهاني همچنين گزارش كرده است كه بورس تهران پنجمين بورس بزرگ خاورميانه پس از عربستان، استانبول، قطر و ابوظبي است. هم‌اكنون بورس عربستان با ارزشي معادل 374ميليارد دلار و بورس استانبول با ارزشي معادل 191ميليارد دلار رتبه‌هاي اول و دوم را در خاورميانه در اختيار دارند.
 
ارزش كل بازار سهام يكي از شاخص‌هايي است كه براساس آن بورس‌هاي دنيا با يكديگر مقايسه مي‌شوند، اين شاخص در گزارش‌هاي فدراسيون جهاني بورس‌هاي اوراق بهادار بر مبناي هر دلار آمريكا محاسبه مي‌شود. هم‌اكنون بورس نيويورك با ارزشي معادل 17هزار ميليارد دلار بزرگ‌ترين بورس دنياست.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران # جنگ ایران و اسرائیل # سوخو # اس 400
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟