حمیدرضا جلایی‌پور در گفت‌و‌گو با «تابناک» عنوان کرد:

ما اصلاح طلبان خوشحال هستیم که ائتلاف کردیم و به روحانی رأی دادیم

24 خرداد سال 92 حماسه سیاسی رخ داد و در نهایت حسن روحانی با بیش از 18 میلیون رأی به پیروزی رسید. امروز دو سال از آن زمان می گذرد و دولت به نیمه عمر خود رسیده است. در همین زمینه حمیدرضا جلایی پور از اساتید دانشگاه و فعالان سیاسی اصلاح طلب در گفت و گو با تابناک به بررسی عملکرد دولت در حوزه های مختلف پرداخته است.
کد خبر: ۵۰۸۹۳۱
|
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۷ 14 June 2015
|
5491 بازدید
24 خرداد سال 92 حماسه سیاسی رخ داد و در نهایت حسن روحانی با بیش از 18 میلیون رأی به پیروزی رسید. امروز دو سال از آن زمان می گذرد و دولت به نیمه عمر خود رسیده است.

به گزارش «تابناک»، آقای روحانی پیش از انتخابات سال 92 شعارهای متفاوتی در حوزه های‌‌ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای کسب آرای مردم مطرح کرده است. میزان موفقیت دولت یازدهم در عملیاتی کردن این وعده‌ها با موافقان و منتقدانی روبه‌رو بوده است.

در همین زمینه حمیدرضا جلایی پور از اساتید دانشگاه و فعالان سیاسی اصلاح طلب در گفت و گو با تابناک، به بررسی عملکرد دولت در حوزه های مختلف در دو سالگی انتخاب آقای روحانی پرداخته است.

جلایی پور در ارتباط با اینکه ارزیابی وی از عملکرد دولت یازدهم با توجه به شعارهای ابتدایی آقای روحانی عنوان کرد: من عملکرد دولت را با توجه به سیاق و شرایط این دولت قضاوت می کنم. نظر من این است که در مجموع عملکرد دولت در زمینه های مختلف مثبت بوده است. این دولت اولاً کشور را در یک وضعیت بحرانی از نظر اقتصادی و سیاست خارجی تحویل گرفته است. از سوی دیگر، برای اینکه دولت این وضعیت را مهار می کرد، نیاز به همکاری سایر ارکان حکومت داشت که این همکاری با دولت تاکنون آنگونه که باید انجام نشده است.

این فعال اصلاح طلب اضافه کرد: این دولت در مقایسه با دولت آقای هاشمی و آقای خاتمی بسیار وضعیت سخت تری دارد، زیرا در این دولت ارکان حکومت با دولت همکاری نمی کنند. شما افراد مختلفی را می بینید که نه تنها به دولت کمک نمی کنند، بلکه جلوی دولت سنگ انداری می کنند. در این شرایط که من گفتم به نظر می رسد اقدامات دولت قابل دفاع است.

حمیدرضا جلایی پور همچنین بیان داشت: ولی این دولت باید از منظر برنامه هایی که اعلام کرده، ‌کار خیلی بیشتری انجام دهد؛ اما تا کنون کار دولت قابل دفاع و مثبت بوده است.

وی در پاسخ به پرسش منتقدین دولت پیرامون عدم بهبود وضع اقتصادی مردم ـ به رغم وعده های اولیه آقای روحانی ـ گفت: دولت کی اعلام کرده ‌که به سرعت وضعیت اقتصادی را بهبود می بخشد؟ در ارتباط با بحث اقتصادی باید به شرایطی که آقای روحانی دولت را تحویل گرفته، ‌توجه کرد.

به عبارت دیگر، آقای روحانی دولتی را تحویل گرفته ‌که قبلا 800 میلیارد در این کشور هزینه شده است که 350 میلیارد دلار جای خرجش معلوم نیست کجاست. پول که روی خلأ نیست؛ یعنی دولت روی همه این بخش ها که نظارت ندارد. لذا دولت در شرایطی است که بخش های غیر دولتی و شبه حکومتی کار خودشان را انجام می دهند و توجهی به دولت ندارند. این بخش ها از رأی سال 92 به طور کلی غافلگیر شده اند و خشنود نیستند و زیاد هم علاقه ندارند که روحانی در پرونده هسته ای در میان افکار عمومی موفق از کار دربیاید.

این فعال اصلاح طلب افزود: البته مردم مشکلات فراوانی در زمینه اقتصادی دارند. گرایشی در کشور ما وجود دارد که سعی می کند ‌مردم را به دو بخش خودی و غیر خودی تقسیم کند. خودی ها حق‌ترند و برخوردارترند، ولی ناخودی ها در اولویت بعدی در استفاده از منابع عمومی هستند.

آن 800 میلیارد دلار بررسی شود که کجا هزینه شده است؟ البته دولت روحانی به سهم خود در روشن کردن فساد‌ها موفق بوده است. مردم این چیز‌ها را می بینند و ناراضی می شوند. این نارضایتی ها ربطی به دولت روحانی ندارد. مردم به رغم مشکلاتی که دارند، آنهایی که به روحانی رأی دادند نظرسنجی ها نشان می دهند، همچنان بر همان نظر هستند. آگاهی در مردم بالاست. این مشکلات فعلی زیاد به این دولت ربطی ندارد.این مشکلات به نهادهای شبه حکومتی ربط دارد که امیدواریم فعالیت آنها شفاف شوند و مالیات بدهند.

حمیدرضا جلایی پور در پاسخ به اینکه ارزیابی شما از عملکرد فرهنگی دولت چگونه است، بیان داشت؛ در ارتباط با بحث فرهنگی، کارنامه دولت آقای روحانی خوب است. در مقایسه با گذشته وضع خیلی بهتر شده است. در دوره احمدی نژاد ما نمی دانستیم کجا تئاتر هست که برویم. الان وقت نداریم ‌به کدام تئاتر برویم. الان میزان مجوز چاپ کتاب هایی که داده می شود، قابل قیاس نیست. در دروه گذشته، یک شرایط بسته فرهنگی به وجود آورده بودند. البته کار فرهنگی بسیاری وجود دارد که روی زمین ‌مانده است، ولی ‌باز نسبت به دو سال پیش وضعیت تغییر پیدا کرده است.

البته عده ای نیز از این وضعیت فرهنگی جدید ناراحت هستند. این دسته از افراد هنگامی که فسادهای هزاران میلیاردی بود ناراحت نبودند. این مشکل آنهاست و ربطی به دولت روحانی ندارد.

این استاد دانشگاه در ارتباط با عملکرد دولت در حوزه سیاست داخلی بیان داشت: وضعیت رفتار دولت در حوزه سیاست داخلی نیز باید با توجه به شرایط مورد توجه قرار گیرد. در حوزه سیاست داخلی دولت 25 درصد ‌قدرت را در دست دارد و بقیه در دست دیگران است.

وقتی رئیس جمهور می گوید، ممنوع التصویری و ممنوع الخبری دروغ است. این حرف ارزش دارد. ما باید چه انتظاری داشته باشیم. وقتی فرزند شهید مطهری برای یک سخنرانی آن بلا را به سرش می آورند، دولت باید چه اقدامی انجام دهد؟ بعد از پیگیری ها رئیس دانشگاه و قائم مقام دانشگاه احضار می شود و از او وثیقه می گیرند. حال این دولت باید چکار کند؟

وی ادامه داد: در این فضا روحانی خیلی خوب کار کرده و خانه احزاب باز شده است. تشکل های سیاسی از آن فضای امنیتی بسته فاصله گرفته اند. امیدواریم ‌دولت روحانی در ارتباط با هیأت‌های اجرایی خوب عمل کند. ما از رئیس جمهور انتظار داریم همانطور که گفته ‌من حقوقدانم نه سرهنگ عمل کند و در انتخابات آینده مسائل حقوقی رعایت شود؛ البته ما محدودیت ها و توان دولت را قبول داریم.

وی در پایان در ارتباط با نظر اصلاح طلبان نسبت به این دولت گفت: ما اصلاح طلبان خوشحالیم که به آقای روحانی رأی دادیم. ما معتقدیم کار اصلاح طلبان درست بود که ائتلاف ‌و آقای روحانی را انتخاب کردند.

اگر باز هم دلایل من را قبول ندارید، اگر آقای روحانی خول عمل نکرده بود، اینقدر افراطی ها ناراحت نبودند.


اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران # جنگ ایران و اسرائیل # سوخو # اس 400
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟