صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

«رقم قراردادها» همچنان علامت سؤال فوتبال ماست

بنا بر اعلام مهرزاد خلیلیان، خلعتبری برای پیوستن به سپاهان، یک میلیارد و دویست میلیون تومان از این باشگاه دریافت کرده است، ‌حال آنکه خلعتبری برای دریافت رضایت‌نامه‌اش از عجمان، ۳۵۰ هزار دلار (نزدیک به یک میلیارد تومان) را شخصا پرداخت کرده و با یک حساب سرانگشتی، می‌فهمیم انتقال او به سپاهان، دویست میلیون تومان برای او سود داشته است.
کد خبر: ۴۱۸۱۶۸
| |
10928 بازدید
|
«رقم قراردادها» همچنان علامت سؤال فوتبال ماستشفاف‌سازی مالی ماجرایی بود که در جریان لیگ گذشته و در پی خصوصی‌سازی باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس کلید زده شد و با انتشار ریز قراردادهای بازیکنان این دو باشگاه به اوج خود رسید و پس از آن بود که چند باشگاه هم اقدام به انتشار ریز هزینه‌های یک فصل خود کردند تا تفاوت‌های عجیب و غریب در پرداخت‌های تیم‌های لیگ برتری و مقایسه‌ای میان هزینه‌ها و کارایی بازیکنان در یک فصل به سوژه بسیاری از رسانه‌ها بدل شود.

به گزارش «تابناک»، بدهی‌های عجیب و غریب دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ـ که در جریان پروژه خصوصی‌سازی این دو باشگاه ‌از آن پرده‌برداری و مشخص شد، نتیجه هزینه‌های غیرشفاف این دو باشگاه بود ـ و ماجراهایی چون دادن خانه و ماشین به جای مبلغ قرارداد، موجب شد تا سازمان لیگ برای فصل جدید، باشگاه‌های لیگ برتری را ملزم به شفاف‌سازی در فصل جدید کند.

در این باره باید گفت، هرچند کفاشیان نیز در آغاز کار با مهدی تاج همداستان بود و بر ضرورت شفاف‌سازی تأکید می‌کرد، چندی است‌ با گفتن اینکه «اگر مدیری صلاح نداند می‌تواند قراردادهای باشگاهش را منتشر نکند» راهش را از سازمان لیگ جدا کرده، ولی همچنان مهدی تاج مصر‌ است که شفاف‌سازی باید با انتشار ریز قرارداد‌ها انجام بگیرد.

 
بنا بر این گزارش، تاج امروز ‌اعلام کرد، اساس و معیار سازمان لیگ، قراردادهایی است که در باشگاه‌ها عمل می‌شود و در سازمان لیگ ثبت خواهد شد. معاملات در باشگاه‌ها باید با پول رایج کشور انجام شود، نه با دلار، ویلا و ماشین و خانه. مهدی تاج حتی پا را فرا‌تر گذاشته و تا پایان هفته به تیم‌های لیگ برتری اولتیماتوم داده تا ریز قراردادهای خود را به صورت عمومی منتشر کنند، وگرنه سازمان لیگ در سایت رسمی خود ‌این ارقام را منتشر خواهد کرد.

البته ماجرای شفاف‌سازی هزینه‌های باشگاه‌های فوتبال غیر از رئیس سازمان لیگ، یکی دو طرفدار پروپاقرص دیگر هم داشت؛ دو وزیر در کابینه! وزیر ورزش و جوانان بار‌ها در گفته‌هایش تأکید ویژه کرد که شفاف‌سازی مالی باید انجام شود و وزیر صنعت، معدن و تجارت به باشگاه‌های صنعتی دستور داد، ‌حساب‌هایشان را شفاف کنند تا حساب کار دست همه بیاید که ماجرای شفاف‌سازی جدی‌تر از همیشه است.

با این حال، شفاف‌سازی مالی همچنان در ایران مخالفان جدی دارد که در رأس آن باشگاه‌هایی هستند که نمی‌خواهند ریز هزینه‌های خود را اعلام کنند.

اما مدیران باشگاه‌های لیگ برتری با پیش کشیدن بحث اخلاقیات، موضوع شفاف‌سازی مالی را درست نمی‌دانند و بر این باورند، وقتی دستمزد دیگر قشرهای ‌جامعه مخفی و خصوصی است، چگونه است که فوتبالیست‌ها باید ریز رقم قرارداد‌هایشان را منتشر کنند؟

البته این ماجرایی است که در فوتبال دنیا کاملا رایج است و در همه دنیا تقریبا رقم و نقل و انتقالات بازیکنان منتشر می‌شود و به نظر پیش کشیدن بحث اخلاقیات در این زمینه چندان استدلال قوی به نظر نمی‌رسد، به ویژه که اگر بخواهیم با استناد به همین اخلاقیات، مانع انتشار ارقام قرارداد شویم،‌‌ همان مفاسدی که پیش از این در فوتبال ما بوده، دوباره شایع می‌شود.

این گزارش در ادامه می‌افزاید، در شرایطی که سازمان لیگ به جای قانون اشتباه سقف قرارداد، قانون سقف بودجه را گذاشته و باشگاه‌ها می‌توانند با کم و زیاد کردن رقم قرارداد‌هایشان هم رقم‌های میلیاردی دلخواهشان را بپردازند و هم شفافیت را چاشنی کار کنند، چرا هنوز برخی ‌باشگاه‌ها زیر بار قانون نمی‌روند و به دنبال راه فرار می‌گردند؟!
 
هم‌اکنون برای دریافت اهمیت موضوع شفاف‌سازی در روابط غیرشفاف فوتبالی، بد نیست به مورد زیر توجه کنید. همین هفته گذشته بود که رقم قرارداد محمدرضا خلعتبری منتشر شد و بنا بر اعلام مهرزاد خلیلیان، وی برای پیوستن به سپاهان، یک میلیارد و دویست میلیون تومان از این باشگاه دریافت کرده است، ‌حال آنکه خلعتبری برای دریافت رضایت‌نامه‌اش از عجمان، ۳۵۰ هزار دلار (نزدیک به یک میلیارد تومان) را شخصا پرداخت کرده و با یک حساب سرانگشتی، می‌فهمیم انتقال او به سپاهان، دویست میلیون تومان برای او سود داشته است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۴
سیامک
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۰
نکته:بي حجاباي تو جامعه واقعا ديگه شورشو در اوردن .اين بي حجابا عادت کردن فقط بايد چوب بالاي سرشون باشه تا ادم بشن.
محمود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۰
چرا با پول بیت المال و حق مردم هرسال میلیاردها تومان بین یک تعداد خاص بازیکن ومربی میچرخه؟چرا نباید بازیکنان جوان و مستعد و مربیان وداوران وحتی مدیران جدید و مستعد ورزشی وارد کار بشند؟چرا فقط یک عده خاص از قبل این فوتبال کنونی با نتایج دلسرد کننده هی سود میبرند؟کی میخواد جواب بده؟
محمد جعفر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۰
فوتبالی که هم قراردادهایش فساد است، هم تماشاگرش بی حجاب و هم وقت مردم رو می گیرد و آخر هم می بازند را بهتر است کلا تعطیل کنیم و بودجه آن را صرف امور فرهنگی و کمک به صدا و سیما کنیم.
مهدي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۰
شما هم كه فقط سپاهانو ديدي
مطمئن باششين هيچ تيمي اين سقف قرار داد ها رو رعايت نميكنه
استقلال + پرسپوليس + پيكان و ....
مهدي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۰
شما هم كه فقط سپاهانو ديدي
مطمئن باششين هيچ تيمي اين سقف قرار داد ها رو رعايت نميكنه
استقلال + پرسپوليس + پيكان و ....
مهدي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۰
شما هم كه فقط سپاهانو ديدي
مطمئن باششين هيچ تيمي اين سقف قرار داد ها رو رعايت نميكنه
استقلال + پرسپوليس + پيكان و ....
اصغر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۰
ما اصلا اين فوتبال رو نمي خوايم لطفا راي بديد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۰
سپاهان و استقلال سقف را رعایت نکردند.
ناشناس
|
United States
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۰
"طبق اعلام مهرزاد خلیلیان مدیرعامل باشگاه سپاهان، قرارداد خلعتبری با این باشگاه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است. همچنین خلعتبری مبلغ ۳۵۰ هزار دلار پول رضایت نامه باشگاه عجمان را هم خودش پرداخت کرد تا بتواند در سپاهان بازی کند. "

اینهم از اون معجزات هست که فقط در فوتبال پاک ایران اتفاق میفته، بازیکن برای اینکه در تیم سپاهان اصفهان بازی کند، کّل میزان قراردادش را به باشگاه سابق خود م‌پردازدو مجانی‌ برای تیم سپاهان بازی می‌کند و ما هم باید بپذیریم که غیر از این نبوده!!! !!!!!
ناشناس
|
United States
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۰
باشگاهای که پشتوانه آنها شرکتهای فولادی هستند که با سرمایه ملت ایران ساخته شده‌اند، و برق،آب،گاز و..را به قیمت تقریبا مجانی‌ به نسبت جهانی‌ دریافت میکنند و حقوق کارکنان آن یک دهم جهان است ولی‌ محصولات خود را گران تر از قیمت جهانی‌ در داخل میفروشند، باید هم چنین ریخت و پاشهایی داشته باشد ون‌ به عنوان استخدام فوتبالیست ،دها درصد پورسانت و ... به جیب از ما بهتران برود!!!
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...