صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

لاریجانی:دانش هسته‌اي مربوط به يك يا دو دولت نيست

کد خبر: ۳۶۳۳۶
| |
4306 بازدید

لاريجاني با حضور در دومين همايش تجليل از چهره‌هاي ماندگار استان اصفهان سخنراني كرد.

به گزارش ايسنا،‌ دكتر علي لاريجاني با تاكيد بر علم‌خيز بودن و هنرپرور بودن استان اصفهان و حضور فقها، هنرمندان، عالمان و جانبازان در جلسه‌ تجليل از چهره‌هاي ماندگار استان اصفهان گفت: تاريخ ايران نشان مي‌دهد حركت ايرانيان با تامل و تفكر توام بوده و اين روند در صحنه‌ي جهاني نيز وجود داشته است.

رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به بخش‌هاي فراز و فرود تاريخ ايران گفت: ايرانيان در دوره‌هاي مهم تاريخي صاحب‌نظر بودند و راه‌ها و صراط‌هاي جديدي را به بشر نشان دادند به‌طوري كه قبل از اسلام امپراتور ساسانيان و روم دو قطب قدرتمند بودند كه براي دنيا تعيين تكليف مي‌كردند و در اين ميان در نهاد ساسانيان تفكر يكتاپرستي بود و همين يكتاپرستي فكر و انديشه‌ي براي اداره سرزمين بزرگ را نشان مي‌داد به‌طوري كه بررسي كتيبه‌ها و آثار باقيمانده از دوران ساسانيان حراست ايرانيان را در اداره كشور نشان مي‌دهد و اين موضوعي باشكوه و با عظمت است.

وي به دوران پس از اسلام اشاره كرد و ادامه داد: چون ايرانيان در ضمير يكتاپرست بودند و به فنون اداره كشور آشنايي داشتند تمدن قوي داشتند و با آغوش باز اسلام را پذيرفتند و در برابر اسلام نجنگيدند و اين نخبگي در نهاد ايرانيان نشان مي‌دهد كه نه با جنگ بلكه با فكر اسلام را پذيرفتند.

لاريجاني افزود: روح بلند ايرانيان باعث شد فكر ايراني پذيرفته شود و تمدن آراسته با تفكر را ارائه دهد و اين دوره نيز دوره غرورانگيزي است. تمدن اسلامي در حيات اجتماعي ايرانيان باروري پيدا كرد.

وي با اشاره به دوران حمله مغول‌ها به ايران كه ثمرات علمي بسياري را نابود كرد، گفت: همين افراد كه توحش داشتند تحت تعاليم عالمان ديني همچون خواجه نصير تغيير موضع دادند و فكر باصلابت ايراني بر مغول‌ها تاثير گذاشت.

لاريجاني با اشاره به دوران باشكوه صفويه به برشمردن ويژگي‌هاي اين دوره پرداخت و تصريح كرد: آن‌ها در كشور وحدت ملي ايجاد كردند و حكومت‌هاي ملوك‌طوايفي را متحد كردند و مفهوم ايران بزرگ را شكل دادند و نيز حركت بزرگي در جمع‌آوري عالمان در پيرامون صفويه صورت گرفت كه از جمله ميرداماد، شيخ بهايي و ملاصدرا است.

لاريجاني گفت: اينكه سياستمداري درك داشته باشد و عالمان ديني را پيدا كند و معزز بدارد علو فكري مرد سياستمدار را نشان مي‌دهد.

وي اشاعه فرهنگ اهل بيت در دوران صفويه را ويژگي ممتازي دانست و گفت: البته اين دوره‌هاي پرغرور نيز بدون اشكال نبوده است.

رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به ركود ايران و حاكم شدن تفكر استعماري خاطرنشان كرد: نهضت مشروطه علامت خوبي براي جرقه‌هاي بيداري بود و عالمان ديني رهبران مشروطه بودند اما جريان غرب‌زده‌ي داخل در تفكر مشروطه آن را به بي‌راه برد و تمام تلاش‌هاي مصلحان و بزرگان ديني داوم نياورد و دچار ديكتاتوري شديم.

لاريجاني پيروزي انقلاب را شكل جديدي از دوره‌هاي غرورآفرين پيشين دانست و گفت: امام دنبال ايجاد امپراتوري به سبك گذشتگان نبود. امام امپراتوري‌ قلب‌ها را ايجاد كرد و قلب‌ها را به هم پيوند داد.

وي با اشاره به لسان برخي كشورهاي اسلامي كه مي‌گويند ايراني‌ها دنبال امپراتوري هستند، تصريح كرد: انقلاب ايران دنبال سرزمين نيست، دنبال بيداري است چراكه ديگران نبايد بر سرنوشت مسلمانان مسلط شوند.

رييس مجلس شوراي اسلامي اولين نكته انقلاب را بازگشت به خود و من اسلامي دانست و گفت: انقلاب براي بازگشت به خويش بود و اين موضوع در استقلال فرهنگي و اقتصادي پايه گرفت و موج افكار جديد را پديد آورد.

وي با اشاره به تئوري مردم‌سالاري انقلاب ايران گفت: امام در انقلاب بزرگ‌ مقداري تمدن اسلامي را در درون حكومت مردم‌سالاري ديني معنا كرد و اين كار ساده‌اي نيست چراكه افراد عوض مي‌شوند و تغيير افراد گاهي مسيرها را عوض مي‌كند اما تئوري ولايت فقيه امري بود كه وحدت ما را شكل داد.

لاريجاني تاكيد كرد: ولايت فقيه دنبال دخالت در شئون دولت و مجلس نيست بلكه يك راهنماست و حتي در دستگاه‌هاي زير مجموعه‌ي خود نيز دخالتي ندارد و تنها راهنمايي در مسائل استراتژيك را دنبال مي‌كند و اگر امروز پيوستگي در دنياي ما وجود دارد اين به بركت ولايت فقيه است.

وي با اشاره به اينكه زماني نسبت به ولايت فقيه در داخل و خارج خلط مبحث مي‌كردند، گفت: نسبت به خارج سخني نيست اما انتقاد به داخل است كه چرا حقيقت را نگفتند؛ ولايت فقيه براي اين آمده كه در مسائل مهم اراده ملي حاكم شود و اهدافي كه سرافرازي ملي مي‌آورد دنبال شود و اين اهداف كرامت انساني و علم‌پروري بود.

لاريجاني با اشاره به اينكه از ابتداي انقلاب رهبري توجه به خودباوري و ايستادگي بر توانايي خود را به درون جامعه سرايت مي‌دادند و اگر امروز دانش هسته‌يي داريم و صنعات هسته‌يي غيرقابل انكار داريم، مربوط به يك دولت يا دو دولت نيست، همه‌ي دولت‌ها دخالت داشتند چون ولي امر مسلمين دنبال اين خط استراتژيك بود.

لاريجاني گفت: اگر شاهد پيشرفت در امر نانوتكنولوژيك، هوافضا و ساير امور هستيم اين امورات استراتژيك را رهبري پيگيري كردند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...
آخرین اخبار