سخنرانی رئیس‌جمهور در مجلس به پایان رسید

احمدی نژاد آمد؛ چهار راهکار داد و رفت

سرانجام پس از چندین روز کشمکش سیاسی میان دولت و مجلس، امروز چهارشنبه محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور ایران، در مجلس سخنرانی خود را انجام داد. احمدی‌نژاد پس از سخنرانی، به رغم درخواست آقای ابوترابی در مجلس نماند و رفت.
کد خبر: ۲۹۷۸۰۹
|
۲۷ دی ۱۳۹۱ - ۰۸:۳۵ 16 January 2013
|
125834 بازدید
|
سرانجام پس از چندین روز کشمکش سیاسی میان دولت و مجلس، امروز چهارشنبه محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور ایران، سخنرانی خود در مجلس شورای اسلامی را آغاز کرد. 

به گزارش «تابناک»، نشست علنی چهارشنبه صبح مجلس شورای علنی، ساعت هشت صبح آغاز شد و تا زمان سخنرانی رئیس جمهور، نمایندگان تذکراتی را نسبت به شیوه گزینش نمایندگانی که پس از سخنرانی رئیس جمهور سخنرانی می‌کنند، به هیأت رئیسه دادند و رئیس مجلس نیز در پاسخ به آنها گفت: در هر صورت، همه ۲۹۰ نفر نماینده نمی‌توانند امروز سخنرانی کنند. 



محمود احمدی‌نژاد ساعت هشت و سی و پنج دقیقه با همراهی شماری از اعضای هیأت دولت وارد مجلس شد و رئیس مجلس به وی و همراهانش خوش آمد گفت.

رئیس‌جمهور در آغاز سخنان خود، از رئیس مجلس و هیأت رئیسه برای تشکیل جلسه امروز تشکر و قدردانی کرد.

وی در آغاز سخنانش گفت که برای ارائه گزارش و ایجاد همفکری بیش از پیش بین دولت و مجلس به مجلس آمده و افزود، سخنان خود را در سه بخش ارائه خواهد کرد و در نخستین بخش سخنان خود به رابطه دولت و مجلس اشاره کرد.

رابطه دولت و مجلس

رئیس جمهور گفت که برخی از تشديد اختلافات مجلس و دولت سود می‌برند و افزود: خواسته‌های دولت و مجلس یکی است و اختلافات کم است و قابل رفع است.

مسئولیت‌های دولت و مجلس

رئیس‌جمهور در بخش دوم سخنان خود به وظایف و مسئولیت‌های دولت و مجلس اشاره کرد و با تأکید بر وظایف مشترک دولت و مجلس گفت: امروز دو موضوع مهم و اساسی در کشور وجود دارد؛ موضوع نخست، روند رشد کشور و موضوع دوم تحریم دشمنان است.

وی در ادامه افزود: در دوران پس از انقلاب، کارهای بزرگی در کشور انجام گرفته است. وی به تولید برق در کشور اشاره کرد و افزود که در شش تا هفت سال پیش ما قطع برق داشتیم؛ اما اکنون به اندازه کل قرن برق تولید می‌کنیم و به بزرگ‌ترین صادر کنند برق در منطقه تبدیل شده‌ایم و سالانه یک میلیارد دلار برق صادر می‌کنیم.

رئیس جمهور در پیشرفت‌های دیگر کشور در حوزه‌های دیگر اشاره کرد و گفت که در این حوزه‌های کارهای بزرگی انجام شده که جز کارهای مشترک مجلس و دولت است.

رئیس‌جمهور گفت: همه این کار‌ها خوب است، ولی باید به سطح اول کشور‌های دنیا برسیم. اما در عین حال بر این باورم که موانع ساختاری در این راه وجود دارد.

افزون بر این، مسأله تحریم و دشمنی و دشمن هم وجود دارد و با پیشرفت و اقتدار ایران مخالف است. آن‌ها به همین خاطر بهانه‌جویی می‌کنند و دو موضوع حقوق بشر و هسته‌ای را علم کرده‌اند. رئیس جمهور افزود که مسأله هسته‌ای کاملا روشن است و در موضوع حقوق بشر هم حتی یک ظلم همه در منطق انقلاب اسلامی پذیرفته نیست.

وی افزود: اما وضعیت خود غربی‌ها در حقوق بشر خوب نیست، ولی در عین حال هم نباید بهانه دست آنان داد. به همین بهانه‌ها تحریم می‌کنند و تحریم فروش نفت و بانک مرکزی و مبادلات پولی را علیه ما وضع کرده‌اند.

رئیس جمهور گفت، قطعا تحریم‌ها مشکلاتی را به وجود می‌آورد که مهم‌ترین آن کاهش سرعت رشد کشور و دوم فشار به بخش‌های وسیعی از مردم که درآمد ثابت دارند، اخلال در تجارت خارجی و ایجاد فعالیت‌های کاذب اقتصادی را به وجود می‌آورد.

اما پرسش این است که باید چه کار کرد؟

در برخورد با تحریم سه جهت‌گیری وجود دارد:

نخست: ادامه وضع موجود است؛ اعمال تحریم از سوی آنان و مقابله ما با آنان.
دوم: تسلیم در برابر دشمن است؛ که این از ساحت ملت ایران به دور است.
سوم: ایجاد تحول ساختاری، استفاده از ظرفیت‌های ملی و... است.

طبیعی است که موارد نخست و دوم هم در دراز مدت به ضرر ملت ایران است و نمی‌تواند شرایط را به نفع ملت تغییر دهد، پس باید به دنبال راهکار دیگری بود.

احمدی‌نژاد افزود: من در اینجا درباره مورد سوم و راه‌های آن صحبت کنیم. ما باید با همکاری و همراهی کنیم.

چهار نقطه ضعف اقتصاد کشور

رئیس جمهور افزود: ما چهار نقطه ضعف اساسی در اقتصاد داریم که دشمن روی آن برنامه‌ریزی می‌کند.

نقطه ضعف نخست، جریان ثروت و سرمایه است. جریان ثروت و سرمایه، اعم از نیروی انسانی کارمند، در جهات خاصی شکل گرفته است؛ به لحاظ جغرافیایی از مناطق دور‌تر و محروم‌تر و برخوردار‌تر و مرکزی‌تر، این جریان همواره ادامه دارد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه نمی‌شود اقتصاد کشور دست سه تا چهار هزار نفر باشد و بقیه مردم پیرو آن‌ها باشند، گفت: عامل این، ضعف سیستم بانکی است؛ البته منظور از سیستم بانکی مدیران و مسئولان آن نیستند. سیستم به گونه‌ای است که ثروت را از نقاط دور منتقل می‌کند به برخورد‌ها و نقاط مرکزی؛ ضعف سوم اقتصاد ما، اتکای بودجه هزینه‌ای دولت به ارز نفتی است.

احمدی‌نژاد ادامه داد: به‌ طور متوسط همواره بودجه‌های هزینه‌ای دولت وابستگی‌اش به درآمد نفت اضافه شده و این خود از عوامل اصلی تورم مستمر است.



وی راهکار این مشکلات را در چهار محور و راهکار دانست و اظهار داشت: راهکار نخست این که ما مسیر جریان ثروت و سرمایه را تغییر بدهیم؛ تا این مسیر تغییر نکند، مشکلات سر جایش است؛ تمرکز ثروت و سرمایه در یک شهر مضر است؛ ۲۵ درصد تولید ناخالص ملی در تهران می‌چرخد و فرصت برای مناطق محروم کم است. باید سفته بازی را از اقتصاد کشور خارج و از فعالیت‌های پایدار حمایت و تقاضاهای کاذب را به صفر برسانیم.

رئیس جمهور ادامه داد: دومین راهکار بنده، مردمی‌ کردن اقتصاد است؛ باید طرح‌هایی را اجرا کنیم که همه مردم در تمام سرزمین فرصت سازنده اقتصادی پیدار کرده و فعال شوند.

احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: راهکار اصلی و سوم، استفاده حداکثری از منابع ملی و سرزمینی و بومی است؛ این مسأله رشد را پایدار و آسیب‌پذیری را به حداقل می‌رساند.
وی، راهکار چهارم خود را قطع رابطه بودجه هزینه‌ای دولت با ارز نفتی عنوان کرد و گفت که این کار حتما سخت است اما باید انجام شود.

چهار پیشنهاد احمدی‌نژاد

راهکار نخست:

«رئیس جمهور در ادامه به چهار راهکار خود اشاره کرد و اظهار داشت: پیشنهاد اول بنده این است که از زمین که بالا‌ترین ثروت خدادادی ملت ایران است، استفاده کنیم. وسعت ایران به لطف خدا ۱۸۷. ۳ میلیون هکتار است؛ از این میزان، ۲۵ میلیون هکتار دشت مرکزی و کویر مرکزی است که نوعا معدن است؛ حدود ۱۰۳ میلیون هکتار جنگل و مرتع است و از این ۱۰۳ میلیون هکتار ۱۴ میلیونش جنگل است. ۲ میلیون در شمال کشور و ۱۲ میلیون در دامنه زاگرس است.»

رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش تصریح کرد: حدود ۴۵ میلیون هکتار زمین قابل کشت داریم ولی چهارده میلیون کشت می‌شود. ممکن است برخی بگویند آب نیست، آب کم داریم اما داریم؛ مگر می‌شود که خداوند زمین حاصل‌خیزی خلق کند اما آب مورد نیاز را خلق نکند. ثروت‌هایی که در بازار سکه و ارز می‌چرخد چرا نباید به سمت تأمین منابع آبی کشور برود.
 
راهکار دوم:

احمدی‌نژاد ادامه داد: راهکار دوم استفاده از معادن است؛ بررسی کردیم و دیدیم معادن کشور و وسعت زمینی که برای صرفه اقتصادی هر معدن، گروه معدن‌کار کافی وجود دارد؛ معادن کشور قابل تقسیم به ۲۵۰ هزار بلوک معدنی است. الان کمتر از ۱۵ هزار بلوک استفاده می‌شود.

راهکار سوم:

وی راهکار سوم را هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرد و گفت که هدفمندی یارانه‌ها استفاده از منابع ملی است. «در گام اول هدفمندی، ضریب جینی از ۴۰ به ۳۷ درصد رسید؛ نسبت درآمد ۱۰ درصد ثروتمند به فقیر در شهری از ۱۲. ۴۵ برابر به ۱۰.‌۱۷ رسید؛ در روستایی از ۱۲.‌۶۳ به ۹.‌۳۵ برابر رسید؛ هیچکدام از طرح‌ها در ۵۰-۶۰ سال اخیر نتوانسته شاخص‌ها را اینقدر تغییر دهد.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه هفده و نیم میلیارد دلار در سال ۹۰ نیاز ما به واردات فرآورده کم شده است، گفت: در همین دوره و در سال ۹۰، نزدیک یازده میلیارد دلار به صادرات غیرنفتی کشور افزوده شد و سه میلیارد دلار نیز واردات کشور کاهش پیدا کرد.

احمدی‌نژاد تأکید کرد: برخی می‌گویند هدفمندی بهای ارز را بالا برد، این اشتباه است، هدفمندی حتی نقدینگی و برخی مسائل راهبردی را هم کاهش داد. دشمن بنزین را تحریم کرد، اما با هدفمندی طرح دشمن خنثی و نیاز ما به واردات به نزیک صفر رسید.

رئیس جمهور ادامه داد: می‌توان مرحله دوم هدفمندی را اجرا کرد، دولت مطالعاتش کامل است؛ تبعات و آثار این اقدام را پیش‌بینی کرده‌ایم. اگر چنین ظرفیتی در اقتصاد کشور است باید همه بدانند و باید برای تشریح یک طرح، اعداد و ارقام آن اعلام شود. احمدی‌نژاد اضافه کرد: من باور دارم که می‌توانیم دست‌کم زندگی را برای مردم تأمین و فقر را ریشه کن کنیم.

راهکار چهارم

رئیس جمهور افزود راهکار چهارم، اصلاح نظام بانکی است. چند تا بانک وکیل همه ملت شده‌اند و ملت را کنار گذاشته‌ایم. ثروت ملت را در چند بانک بلوکه کرده‌ایم. امیدوارم در آینده برای تشریح طرح اصلاح نظام بانکی خدمت نمایندگان برسم.

وی با بیان اینکه بیشترین دیدار نمایندگان در دولت نهم و دهم اتفاق افتاده است، گفت: ۹۰درصد مشکلاتی که شما بیان می‌کنید، مشکلات مردم است. وی افزود: این دولت هر حرفی می‌زند. تجربه نشان داده که می‌ایستد و اجرا می‌کند، دولت خودش را فدا می‌کند تا طرح‌ها اجرا شود. دولت هر طرحی که اعلام می‌کند اگر پشتیبانی و حمایت شود، تصمیم‌گیری و اجرا متمرکز باشد، دولت موفقیتش را تضمین می‌کند. ما خودمان را به ضمانت می‌گذاریم.

رئیس جمهور ادامه داد: بعضی در ملاقات‌ها توصیه می‌کنند، شش ماه بیشتر به پایان دولت نمانده است،‌‌ رها کن، نمی‌شود کاری کرد؛ می‌‌پرسم که روز اول و آخر دولت با هم چه تفاوتی می‌کند؟ مگر انگیزه‌ها تفاوت کرده است؟ هر روز مهم است و هر روز می‌توان کار مهم کرد.

«ما تعهد داده‌ایم که تا آخرین روز کار می‌کنیم، هر دولتی هم که مردم برگزینند همه باید پشتیبانی کنیم و برای همه عزیز است؛ دولت کار محرمانه‌ای ندارد، اول هر حرفی را به مردم می‌گوییم و بعد اجرا می‌کنیم. در موضوع بانکی تند‌ترین عبارت و اتهامات به پاک‌ترین اعضای دولت زدند البته ما فعلا جایی برای شکایت نداریم».

مرز بین قانونگذاری و اجرا

احمدی‌نژاد در ادامه به مرزهای بین قانونگذاری مجلس و اجرا توسط دولت اشاره کرد و افزود که تغییرات زیاد در قانون ثبات را از بین می‌برد. رئیس جمهور افزود که توسعه اختیارات هر یک از قوا به نفع قوای دیگر به زیان ملت است.

وی ادامه داد: ما سندی داریم که تنظیم کننده روابط و مبنای مسئولیت‌ها و بخش‌های گوناگون حکومت است و آن قانون اساسی است؛ سه قوه مستقل داریم و بخشی از اختیارات ناظر بر قوای دیگر است و معنای این دخالت نیست. سازمان بازرسی کل کشور بر دستگاه‌های اجرایی نظارت می‌کند، دیوان محاسبات بر حساب‌های دستگاه‌هایی اجرایی نظارت می‌کند و این استقلال ما را محدود نمی‌کند.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش تأکید کرد: ما هیچ گاه در قانونگذاری به معنای دخالت، دخالت نمی‌کنیم اما عزیزان اگر تصمیمات دولت، حتی انتصاب افراد به مسئولیت‌ها با طرح و مصوباتی متوقف شود، دولت چطور می‌تواند کار کند؟

وی اظهار داشت: معتقدیم قانون اساسی هندسه‌ای برای نظام حکومتی است؛ اگر این هندسه از تعادل خارج شود، کشور ضرر می‌کند. مثلاً دولت در قوای دیگر یا قوای دیگر در دولت دخالت کنند.

وی یادآور شد: مدیریت اجرایی کشور باید متمرکز باشد دولت بدنه کارشماسی کل کشور و وقوای دیگر است؛ اگر دولت دید که مثلا به حقوق مردم اجحاف می‌شود باید به قوه قضائیه مراجعه کند. دولت مانند سایر قوا متعلق به همه است.

دعوا نداریم؛ مشکلی نیست؛ خداحافظ

احمدی‌نژاد در ادامه افزود که مشکلی نیست با هم گفت‌وگو می‌کنیم و مشکلات را حل خواهیم کرد. پیش از اینکه رئیس جمهور به بخش تشکرهای خود برسد، گفت که آقای ابوترابی طی یادداشتی از وی خواسته که پس از پایان در مجلس بماند و به سخنان نمایندگان گوش دهند؛ اما در عین حال رئیس جمهور گفت که معذور است و به دلیل برنامه ریزی‌های پیشین نمی‌تواند در مجلس بماند و پس از بیان تشکرهای خود خداحافظی کرد و مجلس را ترک کرد.

در همین زمینه بخوانید:
احمدی‌نژاد در خودرو خود هم باشد، سخنان نمایندگان را خواهد شنید!


اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱۴۴۶
انتشار یافته: ۸۰
پسر پارسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
هیچ چیز جدیدی گفته نخواهد شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
چرا ایشان فرمودند یک میلیارد دلار برق صادر شده است اما نگفتند چه میزان افزایش درآمد نفتی نصیب این دولت شده است!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
اقای رییس جمهور مواد شوینده و لبنیات طی این 5 روز دو برابر شده .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
این قسمت جمله "روند رو به رشد کشور من رو کشته " !!!!!
عارف
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
با این وضعیتی که تمام کارخانه ها را تعطیل شده باید هم فکر صادرات برق بود
mehdi
|
Malaysia
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
یعنی ما حق شنیدن زنده سخنان رئیس جمهورماناز سیما رو نداریم.باید از بیگانگان بشنویم
پاسخ ها
mohammad
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
رادیو مستقیم پخش کرد
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
کاش امروز مجلس مدت ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد را 2ماه تمدید کند تا خیلی از کارهای دست نخورده و ناتمام را تمام کند.
نیما
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
واقعا بابت این سبک خبر رسانی دقیق و به موقع شما تشکر میکنم. کارتون فوق العاده است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
خوب انشالله به سلامتي كي می خوان اینا رو عملی کنن؟!!
انشالله كه خيره و مردم ايران شاهد شكوفايي كشورشون باشن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
اگر آقای احمدی نژاد میگویید که ما از برق چقدر درآمد داشتیم و چیزهای دیگر که صرفه جوئی شده در ایران و صادر شده پس پول این همه کجارفته،نباید دگیر تحریم ها اثر داشته باشد،نباید گرانی باشد،نباید بی ثباتی باشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
اول مسائل و مشکلات که نياز به ارز و واردات ندارد حل کنید بعد...
مشکل صابون که هزاران سال است در کشور توليد مي شود و الان کمياب شده ،
مشکل لبنيات که در قرون وستا در ايران توليد مي شده و مردم حداقل از خوردن لبنيات محروم نبودند
شما مشکلات را جور ديگر مي بينيد. آلودگي هوا را با آبپاشي و تورم فزاينده را با دامن زدن به آن مي خواهيد حل کنيد؟!
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران # جنگ ایران و اسرائیل # سوخو # اس 400
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟