شرح ابهام یک خبر:

توانی که رئیس‌جمهور دارد و وزیر نفت ندارد!

دیروز یکی از نمایندگان مجلس، از تهیه طرحی برای مقابله با تحریم‌های نفتی علیه کشور در مجلس خبر داد‌که بخشی از آن، مربوط به استفاده از ظرفیت عالیترین مقام اجرایی کشور، یعنی رئیس‌جمهور برای فروش نفت است.
کد خبر: ۲۵۶۹۰۵
|
۲۰ تير ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۶ 10 July 2012
|
18305 بازدید
|
۹
دیروز یکی از نمایندگان مجلس، از تهیه طرحی برای مقابله با تحریم‌های نفتی علیه کشور در مجلس خبر داد‌که بخشی از آن، مربوط به استفاده از ظرفیت عالیترین مقام اجرایی کشور، یعنی رئیس‌جمهور برای فروش نفت است.

به گزارش «تابناک»، علی مروی در این زمینه اشاره کرده بود، در این طرح که هفت یا هشت ماده خواهد داشت، پیشنهاد شده به جای گذراندن روال همیشگی ـ که از طریق وزارت نفت اقدام به فروش این محصول می‌کردیم ـ از طریق ریاست جمهوری این کار را انجام دهیم.

به گفته وی، این طرح شامل موارد دیگری همچون بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های بیمه‌ای داخلی برای بیمه کردن نفت‌کش‌ها و اجاره کشتی‌ها و نفت‌کش‌ها توسط کشور نیز می‌شود.

نکته مهم در این طرح شاید‌‌ همان بحث واگذاری اختیارات وزارت نفت در فروش نفت به نهاد ریاست جمهوری است. اما نخستین پرسشی که در این میان مطرح می‌شود، این است که دلیل این کار چیست و آیا فروش نفت توسط رئیس جمهور به جای وزیر نفت، تفاوتی در دور زدن تحریم‌ها ایجاد می‌کند؟ اصلاً ساز و کار تعیین شده برای این انتقال اختیارات چیست و چگونه این امر انجام خواهد پذیرفت؟

این خبر به اندازه‌ای مبهم و پرسش‌برانگیز است که یادآوری این نکته که رئیس جمهور یا نهاد ریاست جمهوری، قرار است از این به بعد، نفت نیز بفروشد، تا اندازه‌ای شگفت‌آور است.

بی‌گمان، پیرامون این یک نکته در این طرح می‌توان سخن‌ها گفت و حدس و گمان‌ها زد. آیا مجلس و نمایندگان مردم در این نهاد در پی ناتوانی وزارت نفت از مدیریت وضعیت اقدام به پیشنهاد چنین طرحی کرده‌اند؟ آیا قرار است در دل نهاد ریاست جمهوری، ارگانی مستقل برای این امر تشکیل شود که رئیس جمهور در رأس آن است؟ آیا اصلاً پیامدهای تحریم‌ها به آن حد است که ناچار از راهکارهایی اینچنین برای خنثی کردن آن‌ها باشیم؟ آیا اصلاً این طرح که هنوز به تصویب هم نرسیده، مشکلی از بحث تحریم‌ها خواهد گشود؟

این پرسش‌‌ها یک احتمال اساسی را درباره این خبر مطرح می‌سازد و آن اینکه شاید این طرح دارای نکاتی است که محرمانه بوده و مجلس اساسا اجازه بازتاب آن در سطح رسانه‌ها را ندارد. اگر این گونه است، چه لزومی دارد که حتی کوچک‌ترین اشاره‌ای به این طرح و جزییات آن شود؟

از سویی اگر یک چنین طرحی با یک چنین ابعادی در مجلس پیشنهاد می‌شود و هیچ نکته محرمانه‌ای نیز ندارد، چرا پیرامون ساز و کارهای آن توضیحی شفاف و مشخص داده نمی‌شود تا این‌گونه حدس و گمان‌های متفاوت مطرح نشود؟

حتی با فرض پذیرش نبود ابهام در این طرح پیشنهادی و حتی فرض تصویب نهایی آن، آیا نباید پرسید، چه تفاوتی می‌کند، وزیر نفت ـ که یکی از اعضای کابینه دولت است‌ ـ متولی فروش نفت باشد یا شخص رئیس جمهور که خود رئیس هیأت دولت است؟ مگر با عوض کردن فروشنده نفت کشور، ماهیت تحریم تغییر می‌کند یا بازارهای جداگانه برای نفت ایران ایجاد می‌شود؟ یا آن که رئیس جمهور در این میان توانایی‌هایی دارد که شخص وزیر نفت، هر کس که باشد، ندارد؟! آیا این خبر مبهم اشاره‌ای تلویحی به ناکارآمدی یا ناتوانایی وزارت نفت و توانایی‌های اساسی ریاست جمهوری برای مدیریت وضعیت کنونی ندارد؟

ابهامات در این خبر به قدری زیاد است که افکار عمومی ترجیح می‌دهد، از کنار یک خبری به این اهمیت و در این شرایط حساس بگذرد و درگیر مسائل جزیی آن نشوند. تنها و تنها در این میان شایعات و حدس و گمان‌هایی باقی می‌ماند که هیچ فرمولی قادر به یافتن پاسخ نهایی برای آنها نیست. گویا در اوضاع کنونی، مسئولان باید از مطرح کردن این ‌گونه اخبار مبهم و چند پهلو خودداری کنند یا دست‌کم زحمت کوچکترین شفاف سازی را پیرامون آن به خود بدهند تا از تشنج و سردرگمی در این شرایط پرهیز شود.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۹
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
تصویب این طرح یعنی آبروریزی برای مملکت این مجلس جدید هم ...
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
آیا با اجرائی شدن این طرح در نحوه و میزان واریزارزهای بدست آمده به خزانه ویا صندوق توسعه ارزی(صندوق ذخیره ارزی) مشکلی ایجاد نمیشود.
فرزانه
|
Denmark
|
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
اروپایی ها با برنامه ریزی و اتحاد (علیرغم دشمنی های عمیقی که با هم دارن) در برابر ما تونستن کاری بکنند که کمبود نفت ابران در کشورهاشون کمترین آسیب رو به اقتصادشون بزنه و در واقع آب آپاز آب تکون نخوره...با وجود مشکلات اقتصادی زیادی که دارن...همون 6 ماه پیش که گفتن ما 6 ماه دیگه نفت ایران رو نمیخریم اگه ما هم مثل خودشون این قضیه رو جدی میگرفتیم...الآن مجبور نبودیم جوری برخورد کنیم که بفهمن تحریم ها داره به ما فشار میاره...همین الآن هم مسیولین اگه به جای دعوا...بشینن عقل هاشونو بذارن رو هم ...شاید تا یک سال دیگه بتونیم فشار تحریم ها رو کم کنیم
سیدحسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
مهم نیست که نظر بنده را منتشرنمیکنید ولی عرض میکنم با داشتن لیسانس و 10 سال سابقه کار, امروز دقیقا 17 روز است که نتوانسته ام برای خانواده ام گوشت قرمز و گوشت مرغ تهیه کنم. باور کنید در هر دو دور انتخابات قبلی هم به آقای احمدی نژاد رای دادم. منظوری ندارم فقط خواستم درجریان اوضاع مردم باشید.
اميد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
بسيار طرح خوبي است.زيرا سا ختار وزارت نفت
طوري طراحي شده است كه صرفا" درشرايط عادي ميتواند نفت رابفروش برساند. بنابرين در
وضيعت فعلي بهتر است ارگان قويتر با اختيارات
بيشتر وبا همكاري بخش خصوصي اقدام به اين
مهم نمايد.
محمود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
با سلام.
آقای احمدی نژاد محبوبیت جهانی دارد . به همین دلیل ایشان می تواند نفت بفروشد و دیگران نمی توانند .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
کلا توی این مملکت هیچکس برای هیچ کاری به خصوص اداره مملکت هیچ برنامه ای ندارد. اینهم از نمایندگان محترم مجلس. بجای این که بنشینند واقع بینانه به مساله نگاه کنند و راهکارهای برون رفت از این مشکل پیدا کنند و ارائه بدهند فقط دنبال جنجال هستند. اصلا کسی نیست که بگوید اگر تحریمها اثر ندارد این همه جنجال برای چیست؟
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
تصویب این طرح از روی هوا نیامده حتما فکر بکری پشت ماجرا هست و صحبتهایی و دلیل قانع کننده ای وجود دارد که بهتره قضاوت زودرس نکنیم انشااله اگر تصویب شود بعدا مشخص خواهد شد که به چه علتی این تصمیم گرفته شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
به این میگن تفکر شاه سلطان حسینی. اول انشا... تصویب شود سپس ببینیم دلیلش چه بوده
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با انتقال پایتخت ایران از تهران ...