نتایج آزمون دکترا و شک و تردیدهای داوطلبان

از روز یکشنبه که نام معرفی شدگان آزمون دکترا برای مصاحبه به دانشگاه‌ها اعلام شده است، شک و تردیدهای بسیاری در میان داوطلبان این آزمون پیش آمده که تا کنون کسی به آنان پاسخی نداده و البته بعید هم هست که کسی درباره کوتاهی خود به مردم پاسخی دهد.
کد خبر: ۲۵۲۱۹۰
| |
50479 بازدید
|
از روز یکشنبه که نام معرفی شدگان آزمون دکترا برای مصاحبه به دانشگاه‌ها اعلام شده است، شک و تردیدهای بسیاری در میان داوطلبان این آزمون پیش آمده که تا کنون کسی به آنان پاسخی نداده است.

به گزارش «تابناک»، ماجرا از آنجا آغاز شد که سازمان سنجش در معرفی افراد مجاز به انتخاب رشته، چند برابر ظرفیت دانشگاه اعلام و از دواطلبان خواست که انتخاب رشته کنند. این در حالی بود که در‌‌ همان زمان، بنا بر این بود که سنجش هر داوطلب را به سه دانشگاه معرفی کند.

بر پایه این گزارش، اما روز یکشنبه داوطلبان با کمال تعجب دیدند که نه تنها سازمان سنجش خلف وعده کرده و هر داوطلب را به بیش از سه دانشگاه معرفی نموده، بلکه شمار افراد معرفی شده بسیار کمتر از چند برابر ظرفیت دانشگاه‌هاست. بدین ترتیب که افراد معرفی شده برای مصاحبه، تقریبا برابر با ظرفیت دانشگاه هاست. در این صورت، مصاحبه که بنا بود، ضریب دو در نمره کلی داوطلبان داشته باشد، تقریبا کارآیی خود را از دست خواهد داد، چرا که تقریبا در مرحله مصاحبه دیگر رقابتی شکل نخواهد گرفت.

اکنون در این مرحله دواطلبان چند پرسش اساسی دارند که لازم است سازمان سنجش به آنها پاسخ دهد:

نخست: بر چه مبنایی وعده و قول مکتوب خود مبنی بر معرفی هر داوطلب به سه دانشگاه را به چهار دانشگاه تغییر داده است؟ سازمان سنجش که داوطلبان را تهدید می‌کند در صورت قصور عمدی یا سهوی در تکمیل اطلاعات در هر مرحله از آزمون با داوطلب برخورد خواهد کرد، آیا نمی‌خواهد درباره کوتاهی عمدی خود به کسی توضیحی دهد؟

دوم: چگونه سازمان سنجش برنامه‌ریزی کرده است که تقریبا برابر با ظرفیت‌های اعلام شده دانشگاه‌ها، دواطلبان را برای مصاحبه دعوت نموده است؛ به گونه‌ای که به نظر می‌رسد، دیگر رقابتی در مصاحبه‌ها در کار نخواهد بود و این گفته که نمره مصاحبه و سوابق دو برابر آزمون کتبی است، دیگر وجهی ندارد.

سوم: چگونه است که بیشتر افراد معرفی شده به چهار اولویت افراد یکسانی هستند؛ مثلا برای یک رشته که ۹ نفر ظرفیت دارد، ۹ نفر به مصاحبه دعوت شده‌اند. در این صورت همین ۹ نفر در دانشگاه‌های پذیرنده پذیرفته خواهند شد، مصاحبه تنها نام دانشگاه‌ها را تعیین خواهد کرد و نه قبولی یا عدم قبولی آنان را. مصاحبه و سوابق چه جایی در این آزمون خواهند داشت؟!

چهارم: چرا مشخص نشده است که مصاحبه دانشگاه‌ها حد نصاب دارد یا نه؟ اگر حد نصاب دارد، افراد معرفی شده که حد نصاب نیاورند، چه تکلیفی خواهند داشت؛ آیا دوباره به مانند سال گذشته دردسر تکمیل ظرفیت کابوس سالانه داوطلبان خواهد شد؟

ماجرای آن دو هزار نفری که بعدا به فهرست مجاز شدگان افزوده شدند، چیست؟ وقتی سازمان سنجش حتی یک سوم از افراد معرفی شده ابتدایی را برای مصاحبه دعوت نکرده، چرا بعدا نزدیک دو هزار نفر دیگر را به فهرست مجاز شده‌ها افزود؟ آیا هدف خاصی در میان بود؟

آیا باز هم لازم است، رئیس جمهور محترم خود رأسا به ماجرا وارد شوند تا مسئولان لازم ببینند به افکار عمومی و دواطلبانی که چاره‌ای جز اعتماد به آنان ندارند، پاسخگو باشند؟
اشتراک گذاری
سلام پرواز
سفرمارکت
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳۵۹
انتشار یافته: ۴۸۳
مینا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
لطفا در مورد اون 17 هزار تومن اضافه هم بنویسید. یعنی چه که برای گزینش عمومی؟ آیا این توهین به جوانان تحصیلکرده نیست؟ مگر ما چند سال در این مملکت درس نخوانده ایم؟
پاسخ ها
علي
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
با سلام. سازمان سنجش در يک برنامه تلويزيوني مفصل در مورد سوالات لطفا پاسخ بده. جناب سازمان سنجش اگه دوست داريد که دانشجويان از ايران برن لطفا واضح تر اطلاع بديد
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
قابل توجه همه دوستاني كه كامنت گذاشتن سازمان سنجش مجري برگزاري آزمون است نه سياستگذار.
یه ناشناس دیگه
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
قابل توجه ناشناس: حضرت علی خطاب به مالک فرموده اند که "هیچ گاه نگو مامورم و معذور". حالا آیا این مجریان ادعای شیعه علی (ع) بودن ندارند؟
ghazi
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
من امسال در آزمون شرکت کردم.چیزی که کاملا از اول و از زمان اعلام نتایج یه چیزهایی کاملا تابلو بود و باید دید چه کسانی و با چه رتبه هایی به دانشگاهها معرفی شدند
مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
سایت تابناک متشکریم که اولین سایتی بودید که انعکاس دادید. واقعا عمق فاجعه زیاده، اعتراض خیلی زیاده، همه سرخورده شدن ،تو رو خدا پیگیری کنید. سه برابر معرفی نشدن درست برابر ظرفیت ها معرفی شدن، خواهش میکنیم پیگیری کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
اول مطمئن بشین که ظرفیت ها رو نصف نکردن.
دوم اینکه دل خوش دارین مثلا پارسال که چند برابر اعلام کردن نتیجه چی شد؟ هر دانشگاه هر کیو خواست گزینش کرد.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
به فرض یک رشته 200 تا ظرفیت داره. 3 برابر ظرفیت میشه 600 نفر. پس باید 600 نفر در یک رشته 200 نفری برای مصاحبه پذیرفته می شدند. ولی از اونجایی که هر نفر به 4 تا دانشگاه معرفی شده پس عملا تعداد ظرفیت ها با تعداد معرفی شده ها تقریبا یکسان میشه. حالا یه خورده کمتر بیشتر.
ناشناس
| United States |
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
به صورت ظاهری سه برابر اعلام شده است ولی در حقیقیت برابر ظرفیت اعلام شده است. اگه به رشته ها به عنوان تک رشته نکاه کنید شاید سه تا پنج برابر هم اعلام شده ولی اگر به مجموعه ای از رشته ها نگاه کنید متوجه می شوید که عملا برابر با ظرفیت به این دانشگا ه ها اعلام شدند. زیرا داوطلبان معرفی شده مشترک هستند. به عبارت دیگر وزن مصاحبه عملا از بین رفته است. و این از کرامات سازمان سنجش است.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
دوست عزیز . کمی به دور و بر خودت نگاه کن از انواع دکترهای فی الوداعه در انواع و اقسام پست ها و رتبه ها . باز فکر میکنی جای تعجبه که تابناک نوشته . اگر حاجت به بیان نبود اینام جرات انتشار نداشتن . چون حالا که همه پته ها رو آبه می گن بگذار یک خطم بگیم ، که مردم بگن که یک آزادیکیی هم تو این سایتا هست
واحد 8
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
اینکه دقیقا به تعداد ظرفیتها برای مصاحبه دعوت شده اند به این معنیه که دانشگاهها مجبورند همون افراد را قبول کنند و عملا حق انتخاب ندارند. آیا این به معنای انتخاب افراد خاص نیست؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
تو این کشور تنها چیزی که مهم نیست حقه. حق منو هم در فراخوان دانشگاه خوردند.یک روزی نوبت خودشون هم میشه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
من یک محاسبه سر انگشتی انجام دادم دیدم که ده برابر ظرفیت را مجاز اعلام کرده اند!
پاسخ ها
امیررضا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
برای دکتر شدن احتیاج به محاسبات دقیق داری...تو رشته ما یعنی مهندسی برق دقیقا برابر ظرفیت کلی اعلام شده. اما هر نفر به سه تا دانشگاه. این که نمیشه سه برابر ظرفیت پذیرش. اصلا مصاحبه برای چیه...هم کارشون سمبل کردنیه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
امثال شما لابد تو سنجش کار میکنند که همه رو سرکار گذاشتن!
سازمان سنجش
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
نه دیگه !!!! این خبرا هم نیست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
مطمئنا خودت داوطلب دکتری هستی و مردود شدی که این قدر این مساله برات مهمه. چون برای آزمون آیلتس هم که سنجش متولی آن بود من کامنت گذاشتم ولی پیگیری نکردی
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
دقیقا...
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
عزیزم مگه چندهزار نفر هر سال امتحان آیلتس می دهند؟ در ضمن اون داستان را که سازمان سنجش به طور کامل پاسخگو بود.
علیرضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
ای قربونت برم تابناک، جان من پیگیری کن. رشته ما 16نفر پذیرش داره، من رتبه م 19 شده بود وقتی اسامی رو نگاه کردم مجاز به مصاحبه نشده بودم!!!! و در کمال تعجب دیدم که آخرین نفر معرفی شده برای مصاحبه رتبه ی 16 بوده. گناه منی که کلی سابقه تدریس و مقالات ISI دارم چیه؟
پاسخ ها
سازمان سنجش
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
چون رتبه های بالاتر تو تمام گزینه ها رو پر کردن
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
میخواستی بیشتر بخونی تا زیر 16 بیاری
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
دقیقا من هم همینطور. رتبه من در کد رشته 2229، 25 شده و با وجود اینکه 23 نفر در این کد رشته در دانشگاهها پذیرفته میشن ولی من مجاز به شرکت در مصاحبه نشدم!!!! یعنی همه کسانی که مجاز به انتخاب رشته شدن قبول میشن و فقط رقابت بر سر دانشگاهه!!! و این یعنی دعوت سه برابر ظرفیت برای مصاحبه!!!!!!!!!!
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
آقا توروخدا پیگیری کنید. به اندازه ظرفیت ، پذیرش کردن.
این حرف من نیست این حرف 22 هزار نفر که مجاز شدیم و طبق گفته خوشون باید میرفتیم مصاحبه ولی در کمال ناباوری اینطوری شد. خیلی جالبه یک سوم رفتن مصاحبه به عبارتی اون دوسوم دیگه چه انتخاب رشته میکردن چه نمیکردن به مصاحبه دعوت نمیشدن.
از شما مسول سایت تابناک عاجزانه تقاضا دارم که این موضوع را پیگیری کند چون این حرف من نیست بلکه حرف خیلی های دیگه مثل منه کافیه فقط به سایت phdtets.ir مراجعه کنید ببینید چطوری بچه ها می نالن.
فقط با مسولین سازمان سنجش مصاحبه نکنید که فقط توجیه میکنن. فقط خواهش اینو به گوش مسولین برسانید که به تعداد ظرفیت واسه مصاحبه دعوت شدن.
با تشکر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
از دیدن نتایج به غایت شکه شدم. واقعاً چرا پاسخگو بودن در سطح کشور اینقدر پایین اومده. سوال بعدی اینه که اگر قرار بود به تعداد قبولی ها برای مصاحبه از داوطلبان دعوت به عمل بیاد، چرا سازمان سنجش مجدداً عده ی بیشتری را مجاز اعلام کرد؟ واقعاً چه دلیلی می تونست داشته باشه جز اینکه عده ی نامشخصی در لیست مجاز ها قرار بگیرند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Australia |
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
شکه نه شوکه
لیست مجاز ها نه لیست مجاز
آقای داوطلب دکترا!!!!
کریمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
حتما کاسه ای زیر نیم کاسه است،شک نکنید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
به نظرم این روش و آزمون ایراداتی دارد چرا که درس ریاضی و استعداد هیچ نیازی نیست و این روش فقط برای کسانی خوب که یا رشته ریاضی فیزیک بوده اند یا تجربی و دانشجویان رشته علوم انسانی در رقابت در این درسها با مشکل مواجه می شوند. آخه راست نمایی و پیداکردن کفش مریم خانم در جاکفشی چه ربطی با آزمون دکترا داره.
به نظرم بهتر است همان تخصصی برگزار بشه چون درا ین سیستم آنهایی که مطالعه نکردند قبول شدند و آنهایی که مطالعه نکردند قبول نشده اند.
پاسخ ها
ناشناس
| Pakistan |
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
آنهایی که مطالعه نکردند قبول شدند و آنهایی که مطالعه کردند قبول نشده اند؛ درست است
برچسب منتخب
# دیدار پوتین و ترامپ # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # پل ترامپ # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
ایران و آمریکا در مذاکرات به توافق می‌رسند؟
الی گشت