توليد شير آلوده به وايتكس در كارخانه‌ها

شير سالم حالت شيميايي قليايي دارد اما زماني كه بار ميكروبي آن از حد مجاز مي‌گذرد، اسيدي مي‌شود. كارخانه‌داران براي جلوگيري از اين اتفاق به آن «آب ژاول» يا «وايتكس» اضافه مي‌كنند. اين عمل باعث مي‌شود تا دوباره حالت شيميايي شير قليايي شود. از طرف ديگر اداره استاندارد هم متوجه اين قضيه نمي‌شود، چون نتيجه اين عمل قابل اثبات نيست!
کد خبر: ۲۴۳۱۸۲
|
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۳ 08 May 2012
|
28725 بازدید
|
تهران امروز نوشت:

انتشار برخي اخبار مبني بر بالا بودن بار ميكروبي شير در ايران، واكنش تعدادي از كارشناسان حوزه تغذيه و سلامت را به دنبال داشته است، مدتي پيش رئيس اتحاديه لبنيات كشور خبر قابل تاملي را اعلام كرد و گفت: «حد استاندارد بار میکروبی شیر 100 هزار و در نهايت يك ميليون واحد است که این میزان در مورد تولیدات داخلی به 20 میلیون نیز می‌رسد.» خبر قابل‌تامل بعدي را يك كارشناس صنايع غذايي به تهران امروز مي‌دهد.

«فاطمه اسكندري» كارشناس ارشد صنايع‌غذايي به خبرنگار ما مي‌گويد: «اگر بار ميكروبي شير از حد استاندارد آن بيشتر باشد، كارخانه داران بايد آن را برگردانند.» اما به گفته او، برخي كارخانه‌داراني كه به فكر سود خود هستند، براي رد شدن از دايره نظارت وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكي و سازمان استاندارد راه حلي را يافته‌اند كه سلامت ميليون‌‌ها ايراني را تهديد مي كند!

اسكندري مي‌گويد: « شير سالم حالت شيميايي قليايي دارد اما زماني كه بار ميكروبي آن از حد مجاز مي‌گذرد، اسيدي مي‌شود. كارخانه‌داران براي جلوگيري از اين اتفاق به آن «آب ژاول» يا «وايتكس» اضافه مي‌كنند. اين عمل باعث مي‌شود تا دوباره حالت شيميايي شير قليايي شود. از طرف ديگر اداره استاندارد هم متوجه اين قضيه نمي‌شود، چون نتيجه اين عمل قابل اثبات نيست!» به گفته او، البته بار ميكروبي در ساير مواد غذايي هم وجود دارد اما مي‌توان از خطرات آن جلوگيري كرد. اسكندري در عين حال حاضر نمي‌شود نام كارخانه‌هاي متخلف را اعلام كند.

«دكتر آراسب دباغ» متخصص بهداشت مواد غذايي هم استفاده از وايتكس را يك روش تقلبي قديمي مي‌داند و مي‌گويد: «نبايد اين مسئله را به همه كارخانه داران تعميم داد. الان كارخانه‌هاي زيادي هستند كه مسائل ايمني و بهداشتي را رعايت مي‌كنند ولي فعالان حوزه تغذيه و سلامت خوب مي‌دانند كه برخي كارخانه‌هاي سودجو، براي آنكه مجبور نشوند پول بيشتري براي تهيه شير استاندار بدهند، از وايتكس استفاده مي‌كنند.» به گفته او گراني وتورم امروز حتي اجازه دامداري سنتي را هم به دامداران نمي‌دهد، از طرف ديگر هم كسي به آنها براي صنعتي شدن كار كمك نمي‌كند. به نظر هم نمي‌رسد مسئولان امر برنامه‌اي داشته باشند.

«الهام مريخي» ديگر كارشناس تغذيه هم به تهران امروز مي‌گويد: «بار ميكروبي در ساير غذا‌ها و حتي خشكبار هم وجود دارد، اما بار ميكروبي در توليد فرآيند شير خود را زودتر نشان مي‌دهد.» البته با توجه به استفاده كارخانه داران از مايعات غير مجاز مانند وايتكس، به نظر مي‌رسد كه سازمان‌هاي نظارتي با چشمان مسلح هم ديگر قادر به تشخيص آن نيستند. زودهنگام و ديرهنگامش هم فرقي ندارد! مريخي مي‌گويد: «بيشتر شركت‌هاي شير پروانه نظارت دارند اما چون شرايط ايمني و فني بيشتر آنها مناسب نيست، نمي‌توان به سلامت محصول آنها اطمينان كرد.»

او مي‌گويد: «حداقل 60 درصد كارخانه‌هاي شير ايران شرايط لازم براي توليد يك محصول سالم را ندارند.»
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۶۸
انتشار یافته: ۴۹
رستمي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
يعني در ايران شير را هم نخوريم!بريم كشورهاي همسايه.كسي نيست كه بتواند اين مشكا را بگيرد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
روش ساده تر وارزان تر استفاده از آهک است که در بسیاری از گاوداری ها متداول است. شیر لیتری 1400 تومان غذای سلامتی!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
یک تگرگ یک ساعته این بلا رو سر تهران آورد آیا از عذاب الهی خداوند نمی هراسید زمانی که خشک و تر را با هم بسوزاند تغییر کنید قبل از آنکه خداوند تصمیم به تغییر بگیرد. انتقام خداوند فقط مخصوص من الاولین نیست و من الاخرین هم دچار آن خواهند شد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
هر دم از این باغ بری میرسد!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
چرا اسامي كارخانه ها اعلام نميشود تا مردم با نخريدن خود باعث شوند متخلف ورشكسته شود؟ايا سلامتي عامه مردم از سود عده اي كمتر ارزش دارد؟ ظاهرا اينطور است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
یعنی، هیچ سازمانی ، نهادی ، مسئول بازرسی اینگونه جنایتها نیست؟؟!
ناظری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
استفاده از چشم مسلح برای تشخیص افزودن مواده شیمیایی به غذا؟! برای این منظور باید از روش های شیمیایی استفاده کرد که بسیار هم ساده است و قاعدتا کسانی که در صنعت شیر و لبنیات کار می کنند (البته نه از جمله کسانی که از آنها مصاحبه گرفته شده)، با این روشها آشنا هستند. اما اگر حوصله انجام این کار را ندارند یا اهمال می کنند، مساله دیگری است و جای تاسف است...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
شیر با بار میکروبی مناسب گرانتر است به همین دلیل ممکن است دامداران سنتی برای دریافت پول بیشتر از کارخانه ها دست به تخلف بزنند ولی کارخانه های صاحب نام از دامداریهای صنعتی شیر می خرند که هرگز مشکل ندارند .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
جهت اطلاع حضرتعالی: بنده خودم از همین لبنیاتهای پر اسم و رسم بازار که بارها مصرف کرده ام مزه وایتکس را کاملاً فهمیده ام ولی تا کنون نمی دانستم واقعاً از این ماده دارند استفاده می کنند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
تو بعضی کشورها! یک عده با تمام مشکلات تلاش میکنن که مثلا" یک نسل از فلان نوع گوریل رو از انقراض نجات بدن ، یا چند تا جراح سعی میکنن جون یک سگ رو که دچار سانحه شده نجات بدن ، اما تو کشور ما وایتکس تو شیر مردم میریزن و بخورد مردم و مخصوصا"، بچه ها میدن ، جواب نسلهای آینده ، مرگ و میر و سایر آسیبهای جسمی ، هوشی و مغزی و.... رو کی میخواد بده؟؟؟!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
دلمون خوش بود شیر می خوریم سالم هستیم اینم از شیر دلمون به چی خوش باشه آخه؟؟؟
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت