باغ‌هاي دارآباد هم قتل عام شدند

در تازه ترين اقدامات تخريبي، اين بار باغي به وسعت 10هزارمتر در محله دارآباد با درختان كهن 30 ساله، نابود شد تا بار ديگر ساختمان سازي سودجويان نشان دهد، عده‌اي مي‌توانند فراتر از قانون عمل كنند.
کد خبر: ۱۷۸۸۱۹
|
۰۱ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۱ 23 July 2011
|
2325 بازدید
باغي به وسعت 10هزارمتر در محله دارآباد با درختان كهن 30 ساله، نابود شد تا بار ديگر ساختمان سازي سودجويان نشان دهد، عده‌اي مي‌توانند فراتر از قانون عمل كنند.

اين باغ ميوه كه در انتهاي كوچه شهيد جان‌پور و درحوزه ناحيه 1شهرداري قرار دارد، نابود و درختان آن توسط ماشين‌ آلات بزرگ ساختماني قطع شد.

شواهد عيني خبرنگار ايلنا نشان مي‌دهد براي آن كه آثاري هم از اين تخريب برجاي نماند، تنه درختان را هم در گودالي در همان باغ دفن كردند.

قانون مي‌گويد اگر شخصي براي ساختمان‌سازي باغي را خشك كند شهرداري مي‌تواند باغ را به‌نفع شهر مصادره كند و فرد خاطي محكوم به 2 سال زندان و كاشت درخت مي‌شود؛ اكنون اما كسي كاري به كار اين قانون ندارد، گويا قانون در اين زمينه تنها نوشته‌اي است كه ضمانت اجرايي پيدا نمي‌كند، گواه اين موضوع هم پروژه ادامه دار تخريب باغ‌هاي قديمي تهران است.

يكي از اهالي اين محله كه در مجاورت باغ زندگي مي‌كند در همين زمينه گفت: از صبح روز جمعه (ديروز 31 تير 90) چند لودر به داخل اين باغ آمدند و شروع به تخريب درختان آن كردند كه بيش از 10ها درخت را از جا كننده و در گودالي در همان باغ دفن كردند.

او ادامه داد: با 137 نيز تماس گرفتيم و آنها به محل آمدند ولي با آمدن آنها افرادي كه در باغ مشغول فعاليت بودند ماشين‌هاي خود را خاموش كردند و ماموران 137 شهرداري نيز نتوانستند كاري از پيش ببرند و تنها به تذكر اكتفا كردند.

كاري از دستمان بر نمي‌آيد!

درتماس با 137 ناحيه 5 شهرداري تهران براي پيگيري اين موضوع نيز اطلاعات چنداني به دست نيامد جزآنكه يكي از كارشناسان اين مركز نيز به خبرنگار ايلنا گفت:اگر باغ ملك شخصي باشد ما براي اعمال قانون و بررسي موضوع نيازمند طي كردن مراحل قانوني و حكم قضايي هستيم كه زمان‌براست.

او ادامه داد: البته در مرحله بهره‌برداري از ملك و اخذ مجوز ساخت و ساز چنانچه تخلفي صورت گرفته باشد مي‌توان مسئله قطع درختان را بررسي كرد ولي چنانچه صاحب ملك در آن باغ اقامت داشته باشد مي‌تواند در مورد وضعيت درختان باغ خود تصميم بگيرد.

وي در مورد باغ‌هاي محله دارآباد نيز گفت: بيشتر باغ‌هاي بزرگي كه در اين محله قرار دارد نيز وقفي است كه در مورد آن‌ها نيز نمي توانيم كاري انجام دهيم.
تخريب باغ هاي قديمي سرنوشت بسياري از محل‌هاي سرسبز و قديمي به ويژه در مناطق شمالي شهر تهران و شميرانات بوده است.

اگرچه واكنش رسانه‌هاي جمعي و حساسيت افكار عمومي طي سال‌هاي اخير عاملي موثر براي توجه بيشتر مسوولان به بحراني فزاينده در مورد تخريب محيط زيست تهران بوده اما با اين همه تجربه سال هاي گذشته نشان دهنده سرعت تخريب باغ هاي قديمي تهران است.

ماشين تخريب با سرعت به پيش!

قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي مي‌گويد در صورتي كه شخصي براي ساختمان سازي باغي را خشك كند، شهرداري مي‌تواند آن باغ را به نفع شهر مصادر كند. دو سال هم زندان براي متخلف در نظر گرفته شده است، به جاي هر درخت قطع شده هم بايد يك درخت ديگر كاشته شود! اما گويي ضمانت اجرايي براي اين قانون وجود ندارد.

اين همه در حالي انجام مي‌شود كه درچندسال اخير به جهت كاهش سرانه فضاي سبزو به تبع آن بحراني شدن وضعيت زيست محيطي شهرها، تاكيد مسئولان و در راس آنها مقام معظم رهبري بر حفظ عرصه‌ها سبز شهري و باغ شهرها بوده است اما همچنان قطع درختان به جهت ساخت وتوسعه آپارتمان و ويلاسازي در تهران وجود دارد.

اين كه تخريب باغ‌هاي تهران بزرگ ترين چالش زيست محيطي را به دنبال آورده است موضوع جديدي نيست و بارها و بارها بر آن تاكيد شده اما به نظر نمي رسد در اين ميان متوليان و مسئولان مربوطه، گوشي شنوا داشته باشند.

شهرداري البته سياستي جديد را در پيش گرفته بود، سياست برد – برد! بر اساس آن قرار بود با مالكان اين املاك توافق و امتيازي به آنها داده شود كه بتوانند 30 درصد از ملك خود را طبق حقوقي كه دارند ساخت‌و‌ساز كنند و 70 درصد بقيه ملك از بين نرود تا به اين ترتيب باقيمانده درختان تهران شايد باز هم بتوانند پابرجا بمانند.
اكنون اما به نظر مي رسد صاحبان سرمايه بي دغدغه از هر نوع برخورد قانوني و قضايي، اندك باغ‌هاي اين كلان شهر را هدف گرفته‌اند، همچنانكه درصد زيادي از باغ‌ها پايتخت در فرآيند ساخت و ساز تخريب و از بين رفته‌اند.

مرداد 86 روابط عمومي شهرداري تهران از قول علي محمد مختاري مدير عامل وقت سازمان پارك‌ها و فضاي سبز شهر تهران گفته بود طرح شناسنامه‌دار كردن تمام باغات تهران آغاز شده است. پروژه‌اي كه سال 83 مطرح شد و تير 85 به پايان رسيد. اما اين كه با اين همه طرح و پروژه و اجرايي شدن كار و "بايد بشود و نشود" گفتن مسئولان، چرا اين روند ادامه دارد، معلوم نيست.
شوراي شهر تهران هم بارها اعلام كرده هرجايي احساس كند باغات در معرض نابودي هستند، براي حفظ آن پيشنهاد خريد باغ را ارائه مي‌كند.

اما اين كه چرا اقدامي نمي‌شود، همچنان مبهم است.
سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران هم كه نه انگار بخشي از مسئوليت نگهداري باغ‌هاي تهران را برعهده دارد! تنها آن را ميراثي "مغفول" مي‌داند كه "بايد" بيشتر مورد توجه قرار گيرد، اين كه چگونه "بايد مورد توجه قرار گيرد" هم شايد از دغدغه‌هاي اين سازمان باشد كه مدت‌هاست در مورد آن فكر مي‌كند!
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با انتقال پایتخت ایران از تهران ...