صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

هشدار جدي ستاد كل نيروهاي مسلح به ورزشكاران

کد خبر: ۱۷۴۲۴۲
| |
1779 بازدید

سردار موسي كمالي مدير مشمولان ستاد كل نيروهاي مسلح در گفت‌وگو با تهران امروز، نسبت به مسئله وظيفه عمومي ورزشكاران هشدار داد و اعلام كرد كه ستاد كل نيروهاي مسلح امسال به طور جدي مسائل مربوط به سربازي ورزشكاران را پيگيري مي‌كند. او مي‌گويد: «يك مشكلي در چند ساله اخير درباره سربازي ورزشكاران به ويژه در ورزش‌هاي عمومي مثل فوتبال، فوتسال، بسكتبال، واليبال و كشتي كه بازار كار مناسبي هم دارند، وجود داشت. اينكه اين ورزشكاران با معافيت تحصيلي كه داشتند مي‌رفتند با باشگاه‌ها قرارداد مي‌بستند اما وقتي قصد خروج از كشور را داشتند، نظام وظيفه اعلام مي‌كرد كه اين برگه خروج را قبول ندارد و فرد(ورزشكار) حتما بايد سربازي برود و زماني هم كه تيمي با اين مشكلات مواجه مي‌شد و در مسابقات خارجي شركت مي‌كرد و مي‌باخت مسئولان آن تيم‌ها شروع به جوسازي مي‌كردند كه كي اين مشكل نظام وظيفه حل مي‌شود؟ الان هم وقتي اخبار و تحليل‌ها را گوش مي‌دهيد مي‌بينيد كه مسئولان ورزشي يكي از مشكلاتي كه اعلام مي‌كنند همين نظام وظيفه است.

در حالي كه اين مشكل نيست؛ اين قانون است و مشكلات از بي‌تدبيري و بي‌قانوني است كه در فدراسيون‌ها وجود دارد.» اين مقام مسئول در ادامه توضيح مي‌دهد:«ما از الان به همه ورزشكاران هشدار مي‌دهيم و به مسئولان هم خاطرنشان مي‌كنيم كه فراموش نكنند،طبق قانون هر كسي 18 سالش تمام مي‌شود بايد تكليف نظام وظيفه‌اش را روشن كند. يا بايد سربازي برود، يا معافيت بگيرد يا برگه گواهي مبني بر معافيت تحصيلي بگيرد و وقتي كسي اين مدارك را فراهم نكند موقع خروج از كشور مشكل پيدا مي‌كند.»



تكليف وضعيت خدمت سربازي ورزشكاران بايد معلوم باشد

همين چند هفته پيش بود كه تيم ملي فوتبال اميد قصد خروج از كشور و عزيمت به اوكراين را داشت تا در آنجا يك بازي دوستانه انجام دهد اما چند روز قبل از اين سفر اعلام شد كه از مجموع 23 بازيكن تيم اميد، 21 نفر مشكل خروجي دارند. در همان روزها جلسه مهمي در كميته ملي المپيك برگزار شد تا با حضور مسئولان سازمان نظام وظيفه، مشكلات خروجي 21 بازيكن اين تيم كه مدارك شان نقص داشته و تعدادي از آنها حتي به رغم داشتن گذرنامه‌هاي قبلي اجازه خروج از كشور را نداشتند حل شود تا بتوانند براي مسابقه با عراق در چارچوب رقابت‌هاي مقدماتي المپيك به اين كشور سفر كنند. نزديك به 5 بازيكن در اين ليست، سرباز بودند، 8 نفر محصل و دانشجو و تعدادي هم در شرايط اعزام. سردار كمالي در اين باره به تهران امروز مي‌گويد: «ما با فدراسيون‌هاي ورزشي شرط كرده‌ايم كه تكليف وضعيت خدمت سربازي ورزشكارانشان را قبل از سفر معلوم كنند؛ بنابراين زماني كه تيم اميد مي‌خواست به اوكراين برود جلويشان را گرفتيم و اعلام كرديم كه 21 نفر از اعضاي تيم مشكل دارند. پنج نفرشان سرباز بودند و مشكل‌شان تقريبا حل شده بود ولي 16 نفر بقيه مشكل داشتند و ما هم اجازه خروج نداديم. در رابطه با سفر عراق باز هم اين 16 نفر مشكل داشتند اما همه مسئولان مي‌گويند حل است! من همان زمان هشدار دادم كه به هيچ وجه مشكل حل نخواهد شد و ما امسال جدي پيگير وضعيت خدمت ورزشكاران هستيم. بعد از اين هشدارها نمايندگان كميته المپيك، فدراسيون فوتبال و سازمان تربيت بدني آمدند و مشكل اكثر بازيكنان را حل كردند.»

سردار كمالي درباره چگونگي حل مشكل اين بازيكنان توضيح مي‌دهد و در ادامه از توافق با فدراسيون‌هاي ورزشي خبر مي‌دهد: «مثلاً احسان حاج صفي مشكل نظام وظيفه داشت. به او گفتيم تنها راه حل اين است كه بايد دفترچه آماده به خدمت بگيرد و اگر اين دفترچه را بگيرد و با هيچ باشگاهي غيرنظامي قرارداد نبندد مي‌تواند از كشور خارج شود. بنابراين او هم به حرف ما گوش داد و به تراكتورسازي تبريز(كه الان يك باشگاه نظامي است) رفت و ما هم مجوز پيوستن ايشان به تراكتورسازي را داديم و از تيرماه هم تاريخ اعزام سربازي اوست و مي‌تواند دوران سربازي‌اش را در تراكتورسازي بماند. آقاي سيدرضا طلبه هم همين مشكل را داشت. به او هم گفتيم دفترچه اعزام به خدمتت را بگير تا به عنوان سرباز بتواني خارج شوي. با وجود همه اين مشكلات ما باز هم با فدراسيون توافق كرديم كه از اين به بعد اگر مي‌خواهيد ورزشكاري كه 18 سال سن دارد را از كشور خارج كنيد بايد يكي از اين مدارك يعني كارت پايان خدمت،كارت معافيت يا مجوز سازمان وظيفه عمومي را داشته باشد. چون اين بازيكنان معمولا مشكل دارند و كار را به لحظه آخر مي‌اندازند و اقدامي نمي‌كنند. مثلا يك بازيكني داشتيم كه نزديك پنج سال دانشجو بود و بعد در بررسي‌هاي ما مشخص شد كه در اين پنج سال سه واحد درس خوانده است! اين موضوع خيلي عجيب است و ما هم راه‌هاي دررويي كه بازيكنان استفاده مي‌كنند كه به سربازي نروند را خوب مي‌شناسيم.»

مدير مشمولان ستاد كل نيروهاي مسلح همچنين به مشكل خروج كريم انصاري‌فر بازيكن تيم ملي اميد و سايپا اشاره كرد و گفت:«من برخي از بازيكنان را مي‌بينم كه در مصاحبه‌هايشان اعلام مي‌كنند كه من مي‌خواهم بروم خارج بازي كنم، در صورتي كه سرباز و مشمول است و نمي‌تواند از كشور خارج شود. ممكن است فرصت معافيت تحصيلي او تمام نشده باشد اما در اين صورت او فقط مي‌تواند در ايران قرارداد ببندد و نمي‌تواند از كشور خارج شود. اين مسائل اطلاع رساني غلطي است كه آنها را دچار اشتباه مي‌كند. اگر فدراسيون بيايد كاري را كه با هم توافق كرده‌ايم انجام بدهد مشكل حل خواهد شد. يعني اگر جواني مشكل سربازي دارد نمي‌تواند با باشگاه خارجي قرارداد ببندد.»



سازمان تربيت‌بدني و فدراسيون‌ها بايد به تعهداتشان عمل كنند

سردار كمالي همچنين در ادامه صحبت‌هايش به موضوع حقوق و امتيازاتي كه ورزشكاران سرباز از باشگاه‌هاي ورزشي مي‌گيرند اشاره مي‌كند و مي‌گويد: «حقوق ورزشكاراني كه به عنوان سرباز با باشگاهي قرارداد مي‌بندند حقوق سربازي است كه ما به آنها پرداخت مي‌كنيم. ولي ما اين اجازه را به باشگاه داده‌ايم كه از درآمدهاي عمومي براي اينكه ايجاد انگيزه كنند مي‌توانند به فرد ورزشكار كمكي هم بكنند. حالا يك عده از تيم‌ها در طول يك فصل صد تا صد و پنجاه ميليون تومان به ورزشكار سرباز مي‌دهند اما تيم‌هايي مثل فجر و ملوان خيلي كمتر از اين حرف‌ها مي‌دهند. باشگاه تراكتورسازي هم يك مسائلي را مطرح كرده كه ما آنها را رسانه‌اي نمي‌كنيم ولي برخورد خواهيم كرد. همه مسائل بايد متعادل باشد. همان طوري كه وقتي يك متخصص(فوق ليسانس و دكتري) به ما مراجعه مي‌كند ما هم در جاي خوب از او استفاده مي‌كنيم و هم يك كمكي به او مي‌كنيم كه پروژه‌اش را به اتمام برساند. اما يك فوتباليست نبايد از يك سرباز تحصيل كرده با مدارك عالي بيشتر پول بگيرد.»

كمالي در ادامه تاكيد مي‌كند كه ورزشكاران فقط در صورت داشتن مدارك نشان دهنده وضعيت سربازي شان مي‌توانند با باشگاه‌هاي ورزشي قرارداد ببندند: «بازيكنان از اين به بعد اگر هر كدام از سه مدرك كارت پايان خدمت، معافيت يا مجوز سازمان وظيفه عمومي را داشته باشند مي‌توانند با باشگاه‌ها قرارداد ببندند. اگر قرارداد داشته باشند معلوم است كه مراحل قانوني را طي كرده‌اند و مي‌توانند با تيم‌هاي باشگاهي و ملي از كشور خارج شوند. ولي اگر اين طوري نباشد نمي‌توانند از كشور خارج شوند. ما بنا نداريم ورزشكاري كه سربازي‌اش را انجام نداده حتي با فرض دانشجو و دانش‌آموز بودن را از كشور خارج كنيم تا با باشگاه‌هاي خارجي قرار داد ببندد. اگر فدراسيون اين تعهد و توافق را رعايت و اجرا كند ما هم اجازه خروج اين بازيكن‌ها را مي‌دهيم اما اگر اجرا نكنند و همين طوري دوباره قرارداد ببندند در سال 90 به هيچ وجه با كدخدامنشي و با خواهش‌هايي مثل اينكه زير سوال مي‌رويم، مشكلات حل نخواهد شد. امسال به طور جدي دنبال اين هستيم كه قانون خدمت وظيفه عمومي را در مورد ورزشكاران اجرا كنيم.»

سردار كمالي مي‌گويد:«ستاد كل نيروهاي مسلح تا كنون فقط با يك بازيكن آن هم به نام مهرداد اولادي كه غيرقانوني از كشور خارج شده بود مماشات كرده است. آن هم به خاطر اينكه مصالح نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران مطرح بود ولي به غير از اين ما قرار نيست با هيچ كسي تعارف يا مماشاتي داشته باشيم.»

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...