قانون جديد معاينهفني در مسير تغيير
معاون دفتر بررسي هواي سازمان حفاظت محيط زيست از مكاتبات اين سازمان با مجلس براي تجديدنظر در قانون جديد معاينهفني خبرداد و افزود: در اين رابطه متني تهيه شده كه بايد تنها به امضاي رييس سازمان حفاظت محيط زيست برسد.
به گزارش شهر مسعود زندي معاون دفتر بررسي هواي سازمان حفاظت محيط زيست صبح امروز -25 ارديبهشت- در نشست خبري «معافيت تهران از هواي پاك»گفت: در رابطه با تجديدنظر مجلس در مورد قانون افزايش اعتبار معاينهفني خودروهاي صفر كيلومتر از 2 به 5 سال، متني تهيه شده كه بايد تنها به امضاي رييس سازمان حفاظت محيط زيست برسد.
او تصريحكرد: مكاتبات در اين زمينه تا هفته آينده با مجلس شوراي اسلامي انجام ميشود.
او در ادامه گفت: در سالهاي اخير تلاش زيادي براي کاهش ميزان آلاينده هاي هوا صورت گرفته که اغلب با اقدامات سختگيرانه همراه بوده است.
به گفته او ، در زماني که در حال رايزني براي کاهش مدت زمان معاينه فني خودروها از دو سال به يکسال بوديم معاف کردن خودروهاي نو تا 5 سال از معاينه فني تأثير بسيار بدي در وضعيت آلودگي هواي تهران مي گذارد.
زندي با بيان اينکه مطالعات نشان داده که انجام درست معاينه فني تا 25 درصد باعث کاهش آلاينده ها مي شود خاطرنشان کرد: در کشورهاي پيشرفته که خودروها استاندارد يورو 4 و 5 دارند معاينه فني خودروها در اکثر مواقع هر سال انجام مي شود اين در حالي است که در ايران که خورو ها مطابق استاندارد يورو 2 ساخته مي شوند طرح معاينه فني را تا 5 سال به تعويق انداخته اند.
او با اشاره به اينکه براي تصويب يک مصوبه کوچک نقطه نظرات تمام کارشناسان و ارگانهاي مربوط در نظر گرفته ميشود افزود: جاي تعجب است که درمورد مسأله اي مانند آلودگي هوا که موضوعي بحراني است از سازمان محيط زيست هيچ گونه استعلامي نشده است.


