صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

دكتراي نيمه‌حضوري خارج بي‌اعتبار مي‌شود

براساس شرايط جديدي كه بر نحوه ارزشيابي مدارك نيمه حضوري دانشگاه‌هاي خارج از كشور حكمفرماست هيچ‌گونه تحصيلات نيمه‌حضوري و غيرحضوري در مقاطع كارداني، كارشناسي و كارشناسي ارشد از اول ژانويه 2009 پذيرفته‌نيست.
کد خبر: ۱۴۵۹۱۴
| |
2115 بازدید

ارزشيابي مدارك تحصيلي كسب شده در خارج، تابع شرايط تحصيلي فرد و نحوه آموزش دانشگاهي است، اما براساس آخرين تصميم وزارت علوم در صورت آغاز به تحصيل دانشجويان دكتري از اسفند 89 در دوره نيمه‌حضوري، مدارك اين افراد ارزشيابي نمي‌شود.

به گزارش مهر، براساس آخرين تصميم وزارت علوم، تحقيقات و فناوري درباره نحوه ارزيابي مدارك دانشگاهي در مقطع تحصيلي دكتري، شرايط ويژه‌اي براي دوره‌هاي نيمه‌حضوري مقطع دكتري اعلام شد.

اداره كل دانش‌آموختگان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري نحوه ارزشيابي مدارك دانشگاهي تحصيلات نيمه‌حضوري مقطع دكتري را اعلام كرده است كه بر اساس آن در صورتي‌كه فردي تحصيل خود در مقطع دكتري در دوره نيمه حضوري از اول مارس 2011 يا 10 اسفند 89 آغاز كرده باشد، مدارك دانشگاهي وي كه حاصل اين تحصيلات است قابل ارزشيابي نيست.

براساس مصوبات شوراي ارزشيابي وزارت علوم، مدارك دانشگاهي حاصل از دوره‌هاي پيوسته كارشناسي به دكتري (BY Research) در خارج از كشور با تاريخ شروع به تحصيل پس از اول مارس 2011 به مأخذ دكتري پژوهشي قابل بررسي و ارزشيابي است.

براساس قوانين موجود در نظام‌هاي ارزشيابي، ذكر نظام آموزشي براي تحصيلات‌ نيمه‌حضوري در ارزشنامه ضروري است و تحصيلات نيمه‌حضوري به تحصيلاتي اطلاق مي‌شود كه براي انجام آن، مدت حضور دانشجو در محل تحصيل (به استناد گذرنامه) بين يك سوم الي دو سوم طول تحصيل باشد.

ارزشيابي مدارك تحصيلي با توجه به مدارك پيش نياز ارزشيابي مي‌شوند و مدارك تحصيلي خارجي در سطح كارشناسي ارشد يا دكتري از موسسات معتبر كه مستقيما و بدون اخذ مدارك تحصيلي قبلي اخذ شده‌اند براساس نظر مديركل امور دانش‌آموختگان، كميسيون يا شوراي ارزشيابي، نظام آموزشي در موسسه محل تحصيل، فاصله زماني شروع تا فراغت از تحصيل و در صورت لزوم با ارزيابي توانمندي‌هاي علمي، پژوهشي و حرفه‌اي قابل ارزشيابي خواهند بود.

براساس شرايط جديدي كه بر نحوه ارزشيابي مدارك نيمه حضوري دانشگاه‌هاي خارج از كشور حكمفرماست هيچ‌گونه تحصيلات نيمه‌حضوري و غيرحضوري در مقاطع كارداني، كارشناسي و كارشناسي ارشد از اول ژانويه 2009 پذيرفته‌نيست.

جدايي خوابگاه‌ها از دانشگاه‌ها

در همين حال، معاون مالي، اداري و مديريت منابع وزارت علوم از تشكيل كميته تجميع و نظارت كامل بر دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: يكي از مشكلات دانشگاه‌ها به نحوه ارائه خدمات از جمله خدمات دانشجويي بر مي‌گردد كه بر اين اساس با تشكيل كميته تجميع و نظارت كامل دانشگاه‌ها مقرر است در طول برنامه پنجم با اختصاص وام‌هاي 4 درصدي، بخش خوابگاه‌ها از دانشگاه‌ها جدا شود.

به گزارش مهر، دكتر علي‌اكبر متكان در جلسه شوراي دانشگاه تبريز با اشاره به توليد مقالات ISI در كشور افزود: توليد مقالات ISI نمي‌تواند همه نيازهاي كشور را تامين كند. بسياري از اين مقالات كه از سوي استادان كشور ما تهيه مي‌شود، در كشور كاربردي نداشته و اين نتايج و زحمات قابل تقدير در خدمت ساير كشورها قرار مي‌گيرد بدون آن‌كه هزينه‌اي براي آن صرف كرده باشند.

وي در ارتباط با اهميت توسعه متوازن دانشگاه‌ها گفت: زماني در دانشگاه‌ها شاهد توسعه خواهيم بود كه اين توسعه، متوازن بوده و رشد صورت گرفته در همه بخش‌ها به لحاظ كمي و كيفي يكسان باشد.

متكان با بيان اين‌كه در كنار توسعه دانشگاه‌ها، خروجي‌هاي مراكز علمي كشور نيز از اهميت ويژه برخوردار است، اظهار كرد: فارغ‌التحصيلان دانشگاهي بايد در جهت ارتباط با نيازهاي جامعه تربيت شوند و اگر خروجي دانشگاه‌ها افراد متخصصي باشند اما نتوانند به درستي نياز كشور را رفع كنند، نقص بزرگي قلمداد مي‌شود كه بايد به اين موضوع توجه ويژه شود.

معاون مالي، اداري و مديريت منابع وزارت علوم، ضمن اشاره به برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته در توسعه آموزش عالي كشور افزود: هم اكنون تعداد دانشجويان كارشناسي‌ارشد كشور از 20 هزار دانشجو در سال 84 به 55 هزار نفر و همچنين تعداد دانشجويان دوره دكتري از 4 هزار نفر به بيش از 20 هزار دانشجو رسيده است.

وي با بيان اين‌كه در اواخر دهه‌هاي 70 و 80 بسياري از جوانان ما براي تحصيل به خارج از كشور آن هم به دانشگاه‌هاي با كيفيت پايين مي‌رفتند، خاطرنشان كرد: هم‌اكنون با توسعه آموزش عالي در دوره‌هاي تحصيلات تكميلي در كشور شاهد هستيم كه روند اين حركت تغيير پيدا كرده است.

متكان با تاكيد بر اين‌كه فعاليت‌هاي پژوهشي در دانشگاه‌ها بايد در جهت رفع مشكلي از مسائل جامعه انجام پذيرند، گفت: در صورتي كه چنين نگاهي بر فعاليت‌هاي پژوهشي حكمفرما نباشد، سرمايه‌گذاري‌هاي ما در اين بخش سودي نخواهد داشت.

وي كاربردي شدن پژوهش‌هاي دوره‌هاي تحصيلات تكميلي را در دانشگاه‌ها از ضروريات خواند و گفت: در كنار اين موضوع بايد بسترسازي‌هاي لازم براي فعاليت‌هاي پژوهشي نيز در دانشگاه‌ها فراهم شود كه خوشبختانه يكي از سياست‌هاي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در اين راستا بوده است.

معاون وزير علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به بحث آمايش سرزمين، آن را يك موضوع اساسي خواند و گفت: ضرورت دارد توسعه آموزش عالي در استان‌ها و كشور براساس اين برنامه صورت گيرد اما بايد براي دانشگاه‌هاي مادر و برتر شرايط ويژه‌اي را در نظر داشت.

متكان با اشاره به برنامه پنجم توسعه كشور و تغيير نگرش نسبت به برخي فعاليت‌هاي دانشگاه‌ها گفت: يكي از مشكلات دانشگاه‌ها بدون آن‌كه نقشي در بحث آموزش و پژوهش آنها داشته باشد به نحوه ارائه خدمات از جمله خدمات دانشجويي بر مي‌گردد كه بر اين اساس با تشكيل كميته تجميع و نظارت كامل دانشگاه‌ها مقرر است در طول برنامه پنجم با اختصاص وام‌هاي 4 درصدي، بخش خوابگاه‌ها از دانشگاه‌ها جدا شود.

ثبت‌نام كارداني و برگزاري آزمون مجدد

از ديگر اخبار مربوط به دانشگاه‌ها اعلام زمان آغاز ثبت‌نام دوره‌هاي كارداني پودماني دانشگاه جامع علمي ـ كاربردي از 20 بهمن است.

بنابه اعلام سازمان سنجش آموزش كشور، ثبت‌نام داوطلبان متقاضي ثبت‌نام در پذيرش دوره‌هاي كارداني علمي ـ كاربردي پودماني دانشگاه جامع علمي ـ كاربردي سال 1389 از 20 تا 26 بهمن انجام مي‌شود.

شرايط، ضوابط و نحوه پذيرش دوره‌هاي كارداني علمي ـ كاربردي پودماني بهمن 1389 متعاقبا از طريق سايت سازمان سنجش آموزش كشور به نشاني www.sanjesh.org و هفته‌نامه پيك سنجش اعلام مي‌شود.

معاون آموزش و سنجش دانشگاه پيام نور نيز از برگزاري آزمون مجدد پايان نيمسال اول تحصيلي 90ـ 89 در تعدادي از دروس خبر داد و گفت: آزمون مجدد در دروسي برگزار مي‌شود كه 70 درصد دانشجويان پيام نور در كشور در اين درس موفق به كسب حدنصاب نمره نشده‌اند.

عبدالله معتمدي در گفت‌وگو با مهر با بيان اين مطلب افزود: در دروسي كه بيش از 70 درصد شركت‌كنندگان در سراسر كشور موفق به كسب نمره حدنصاب نشده‌اند امتحان پايان ترم مجدد برگزار مي‌شود كه اين آزمون مجدد تحت عنوان آزمون ريزشي ناميده مي‌شود.

معاون دانشگاه پيام نور خاطرنشان كرد: يك يا چند درس در هر ترم وجود دارند كه 70 درصد دانشجوياني كه در كل كشور در امتحانات اين درس‌ها شركت كرده‌اند، نمره‌اي پايين‌تر از حدنصاب كسب كرده‌اند.

وي حدنصاب نمره براي هر درس در مقطع كارشناسي دانشگاه پيام نور را 12 و حدنصاب نمره براي هر درس در مقطع كارشناسي ارشد پيام نور را 14 اعلام كرد.

معتمدي زمان اعلام دروسي كه امتحان پايان ترم براي آنها به صورت مجدد برگزار مي‌شود را پايان امتحانات اعلام كرد.

معاون آموزش و سنجش دانشگاه پيام نور در پاسخ به اين‌كه آيا دانشجوياني كه حدنصاب نمره را كسب كرده‌اند مجبور به شركت در امتحان مجدد هستند يا خير گفت: دانشجوياني كه حدنصاب نمره را كسب كرده‌اند هم مي‌توانند در آزمون مجدد شركت كنند و هم مي‌توانند شركت نكنند.

معتمدي خاطرنشان كرد: دانشجوياني كه حدنصاب نمره در امتحان دروس ريزشي را كسب كرده، اما در آزمون مجدد هم شركت مي‌كنند اگر نمره‌اي كه در آزمون مجدد كسب مي‌كنند كمتر از نمره‌شان در آزمون اوليه باشد، همان نمره قبلي يعني نمره اولين امتحان برايشان محسوب مي‌شود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...