صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

افشای طرح سرنگونی ایران با همکاری کُردها

المانیتور به نقل از مقامات اسرائیلی، از طرح «جامع و دقیق» آمریکا و اسرائیل برای سرنگونی حکومت ایران با همکاری کردهای تجزیه‌طلب پرده برداشته است.
کد خبر: ۱۳۷۵۸۹۶
| |
1987 بازدید

افشای طرح سرنگونی ایران با همکاری کُردها

به گزارش تابناک به نقل از افکار نیوز؛ یکی از منابع ارشد اطلاعاتی اسرائیل که خواسته نامش فاش نشود، در مصاحبه با المانیتور تصریح کرده است که «طرح سرنگونی رژیم ایران با همکاری کرد‌ها جامع و دقیق بود. ما منابع و انرژی عظیمی را صرف آن کردیم... آمریکایی‌ها این را خیلی خوب می‌دانند، زیرا به طور کامل در جریان گذاشته شده بودند.» این مقام مدعی شده که خود کرد‌های (تجزیه‌طلب) هم «مشتاق انجام این عملیات بودند». او تأکید کرده که کار در کنار نیروی هوایی اسرائیل و نیرو‌های آمریکایی برای این گروه‌های کرد «مثل تحقق یک رویا بود.» با این حال، این مقام اسرائیلی ادعا کرده که «واشنگتن در آخرین لحظه ترمز این عملیات را کشید.» این اطلاعات در شرایطی منتشر می‌شود که پیش‌تر مسئولان ارشد کرد‌های عراق هرگونه تلاشی علیه ایران را رد کرده بودند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همان روز‌های آغازین جنگ، مقر کرد‌های عراق در اربیل را هدف حملات خود قرار داد تا از هر گونه ماجراجویی توسط این گروه‌ها جلوگیری کند. طبق گزارش المانیتور، پاسخ ایران و تبعات ناشی از این پاسخ، آمریکایی‌ها را نسبت به این عملیات مردد کرده بود. از سوی دیگر، این مقام اسرائیلی در این مصاحبه ادعا کرده که یکی از مخالفان اصلی این موضوع «رئیس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان» بوده و او «بر ترامپ اثر گذاشته» و باعث تغییر نظر او شده است. توجه به این مطلب ضروری است که در هفته‌های اخیر، یک خط خبری مشخص در تلاش است تا نشان دهد بین مقامات آمریکایی و اسرائیلی اختلاف وجود دارد. این در حالی است که پیش از جنگ ۱۲ روزه نیز رویکردی مشابه در رسانه‌ها پیش گرفته شده بود، اما بعد مشخص شد که این خط خبری «عملیات فریب» بوده است.

در این گزارش آمده است که اسرائیل فکر می‌کرد روابط پنهان و دیرینه‌اش با جوامع کرد‌های تجزیه‌طلب در عراق و ایران می‌تواند «نقش تعیین‌کننده‌ای در سرنگونی رژیم ایران» داشته باشد. یکی دیگر از مقامات اسرائیلی نیز در مصاحبه با المانیتور تأکید کرده که همچنان در صدد هستند تا نقشه «سرنگونی حکومت ایران» را پیاده‌سازی کنند. وی بدون اشاره به توان جمهوری اسلامی ایران و اتحاد و پشتیبانی ایرانیان از کشورشان، تصریح کرده که «این تغییر رژیم هنوز هم می‌تواند اتفاق بیفتد... هنوز هم می‌توان با صبر و رفتار صحیح این کار را انجام داد.» او توافق احتمالی بین ایران و آمریکا را مانع تحقق این طرح دانسته است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟