در گفتگو با تابناک مطرح شد؛

تب برفکی در هر منطقه ۴۰ درصد از دام‌ها را نابود می‌کند / چرا از واردات واکسن‌های ضد این ویروس جلوگیری می‌شود؟

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اشاره به ویروس جدید تب برفکی در میان دام‌های کشور گفت: این بیماری در هر منطقه‌ای ۴۰ درصد از دام‌های کشور را تلف می‌کند، اما به دلایل نامعلوم از واردات واکسن‌های ضد این ویروس به کشور جلوگیری می‌شود.
کد خبر: ۱۳۳۷۷۹۲
| |
2547 بازدید
|

تب برفکی در هر منطقه ۴۰ درصد از دام‌ها را نابود می‌کند / چرا از واردات واکسن‌های ضد تب برفکی جلوگیری می‌شود؟

سیدمحمد سادات ابراهیمی؛ عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی تابناک، در ارتباط با شیوع سویه جدید تب برفکی در میان دام های کشور، اظهار کرد: متاسفانه از اوایل آبان ماه سال جاری ویروس جدید تب برفکی وارد کشور شده و در میان دام های استان های تهران، قم، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی،  خوزستان و مناطقی دیگر از کشور، شیوع و آنجا را در بر گرفته است.

به دلایل نامعلوم از واردات واکسن جدید تب برفکی به کشور خودداری شده است

بر اساس اظهارنظر برخی کارشناسان برای از بین بردن این ویروس، واکسن مخصوصی وجود دارد. کشور ترکیه این واکسن را در اختیار دارد، اما به بنا به دلایل نامعلومی از وارد کردن این نوع واکسن که بتواند از شیوع این ویروس در میان دام ها جلوگیری کند، خودداری شده است.

وی با اشاره به اینکه چون این سویه از بیماری تب برفکی جدید است، واکسن های داخلی نتوانسته روی آن اثر گذار باشد، تصریح کرد: بر اساس اظهارنظر برخی کارشناسان برای از بین بردن این ویروس، واکسن مخصوصی وجود دارد. کشور ترکیه این واکسن را در اختیار دارد، اما به بنا به دلایل نامعلومی از وارد کردن این نوع واکسن که بتواند از شیوع این ویروس در میان دام ها جلوگیری کند، خودداری شده است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: با ورود تب برفکی در هر منطقه، 40 درصد از دام های آن منطقه تلف می شوند و لذا از لحاظ اقتصادی و امنیت بهداشتی یک خسارت سنگینی وارد می کند.

لزوم فوریت در تامین ارز واردات واکسن تب برفکی به کشور

سادات ابراهیمی تاکید کرد: توصیه و پیشنهاد ما به دولت بالاخص وزارتخانه های کشاورزی و بهداشت این است که هر چه سریع تر منابع لازم برای تامین این واکسن انجام شود تا  بتوانیم واکسن ها را وارد و به شکل  بلاعوض در اختیار دامداران قرار بدهیم.

وی گفت: به دلیل شدت عملکرد و قوی بودن این ویروس، ممکن است مصرف گوشت دام و شیر این نوع از دام های آسیب دیده خسارات جبران ناپذیری در انسان نیز بوجود بیاورند. 

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: امروز در جلسه کمیسیون کشاورزی، حتما موضوع را پیگیری و از وزارت جهاد کشاورزی می خواهیم سریعا اقدامات لازم را در این ارتباط انجام بدهد.

به گزارش تابناک، صنعت دامپروری کشور مدتی است که با موجی سهمگین و کشنده از یک سویه جدید ویروس تب برفکی دست و پنجه نرم می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد منشأ این سویه خطرناک، که الگویی کاملاً متفاوت با موارد قبلی دارد، از مناطق آفریقای مرکزی و جنوبی است و تبعات آن منجر به نابودی گسترده گاو‌های مولد و شیرده در واحد‌های صنعتی شده است. این بحران نه تنها کاهش چشمگیر تولید شیر و گوشت را به دنبال داشته، بلکه زنگ خطر فروپاشی مالی فعالان صنعت و بیکاری کارگران را به صدا درآورده است.

اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
France
|
۱۳:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۱
بعد سوء مدیریت در خشکاندن سدها نوبت نابودی دامهاست . واکسن چیه ماشین وارد بشه آقا زاده ها بگازند در مملکت
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۱
یادسعیدنمکی وزیرسابق بهداشت افتادیم که باگردنکلفتی واردات دارو راممنوع کرد.وقتی داروی انسانی ممنوع میشود میخواهید داروی دامی اجازه واردات بیابد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۱
درست است.سعیدنمکی به علت مناسباتی که با کارخانجات داروسازی داشت اینکاروکرد.مطمئنا در مورد داروهای دامی هم چنین مسئله ای وجوددارد.
ناشناس
| France |
۱۴:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۱
پشت تمام ممنوعیتهای واردات، منافع یک عده خوابیده
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۱
چون یه خودی یا آقازاده ادعای تولید واکسن ملی کرده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۱
مثل واکسن کرونا
دکتر دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۱
تابناک برات متاسفم که نظر علمی و مستند به منابع معتبر بین المللی رو انتشار نمیدی تا واقعیت درست رو همه بدونند.
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۱
به کام دلالان گوشت
آرش
|
France
|
۱۵:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۱
چون دست افرادی که واردکننده واکسن هستند با وارد کننده دام و گوشت از خارج کشور یکی شده تا با نابودی ذخایر دامی ایران گوشت گرم و یخزده وارد کنند و سودشان از درد مردم افزایش پیدا کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۱
تب برفکی از طریق واکسن آلوده و دام زنده وارد ایران شده است!
خود قضاوت کنید. مافیای واکسن و دارو چه از جان مردم می خواهد...
علی نقی کشاورز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۱
ما تجربه کردیم فقط دارو.مریال فرانسه
اونم نه این غلابیش که الان تو بازار با قیمت هرراس 300تومان .که من اشباه کردم هم پولم رفت هم دامم درگیر شدید تب برفکی شد
برچسب منتخب
# آتش بس غزه # خروج از ان پی تی # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران # حمله اسرائیل به ایران # مکانیسم ماشه # اسنپ بک
نظرسنجی
از میان 5 بانک و موسسه مالی ناتراز کدامیک عملکرد بدتری دارند؟
مرجع جواهرات
الی گشت