سرقت شبانه قابل تامل از دو خودرو در گلشهر کرج/ خانه‌های قولنامه‌ای و امنیت را دریابید!

 در شبی آرام در خیابان کوکب غربی محله گلشهر کرج، دو خودروی دنا که درست روبروی یکدیگر پارک شده بودند، قربانی سرقت حرفه‌ای لاستیک‌هایشان شدند.
کد خبر: ۱۳۳۰۷۲۷
| |
3286 بازدید
|

سرقت شبانه قابل تامل از دو خودرو در گلشهر کرج/ خانه‌های قولنامه‌ای و امنیت را دریابید!

حادثه سرقت که شب گذشته رخ داد، نه تنها مالکان را با خسارت مالی روبرو کرد، بلکه زنگ خطری برای افزایش جرایم خرد اما پرهزینه در کلان‌شهرهای ایران به صدا درآورد.

به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، در روزهای گذشته اتفاقات مشابهی در همین خیابان کوکب که اتفاقا نسبت به خیابانهای دیگر همجوار، پرتردد و دارای دوربینهای زیادی نیز هست، رخ داده است.

دو جفت لاستیک از دو خودرو – هر دو از سمت راننده_ در کمتر از چند ساعت به یغما رفت و این در حالی است که خودروها متعلق به مسافرانی از دو شهرهایی غیر از کرج، با پلاک‌های ۲۸ و ۱۸ (همدان) بودند که برای اقامت موقت در کرج به این منطقه آمده بودند.

سرقت شبانه قابل تامل از دو خودرو در گلشهر کرج/ خانه‌های قولنامه و امنیت را دریابید!

بر اساس گزارش‌های اولیه از محل حادثه، دو خودروی دنا پلاس در خیابان کوکب غربی در نزدیکی ایستگاه متروی گلشهر، نزدیک به مراکز تجاری و مسکونی، پارک شده بودند. سارقان، که ظاهراً با ابزارهای تخصصی مجهز بودند، تنها دو چرخ از هر خودرو را هدف قرار دادند: از هر دو سمت چپ (راننده). این روش ظاهرا زمان سرقت را به حداقل می‌رساند (کمتر از ۱۰ دقیقه برای هر خودرو).

سرقت شبانه قابل تامل از دو خودرو در گلشهر کرج/ خانه‌های قولنامه و امنیت را دریابید!

افزایش سرقتها

این نوع سرقت‌ها و سرقت‌های خرد دیگر، که به "سرقت جفتی لاستیک" معروف است، در ماه‌های اخیر در استان البرز و مخصوصا همین اطراف گلشهر رو به افزایش گذاشته. 

طبق آمار غیررسمی، تنها در سه ماه گذشته بیش از ۵۰ مورد مشابه در کرج و حومه گزارش شده که بیش از ۷۰ درصد آن‌ها مربوط به خودروهای داخلی مانند دنا، سمند و پژو است. دلیل اصلی؟ قیمت بالای لاستیک‌های نو (حدود ۵ تا ۸ میلیون تومان برای هر جفت دنا) در بازار سیاه، که سارقان را به سمت این هدف آسان سوق می‌دهد. جالب اینجاست که بازارهای مالخری هم در برخی مناطق کرج به راحتی جریان دارد.

 

از خانه‌های قولنامه‌ای تازه ناامنی‌های اخیر

گلشهر، به عنوان یکی از محله‌های پرترافیک و مهاجرپذیر کرج، با وجود مراکز خرید مانند "درختی" و دسترسی آسان به اتوبان‌های اصلی، ظاهراً امن به نظر می‌رسد، اما واقعیت تلخ‌تر است. 

خانه های قولنامه ای و فاقد پارکینگ‌های لازم برای خودروها، که همه با تخلفات آشکار و رشوه و ...ساخته شده، زمینه را برای سارقان فراهم کرده است.

در این میان پلیس می‌تواند با راه‌اندازی نهضت مبارزه علیه سرقت‌های این چنینی مخصوصا در استان البرز راه را بر تکرار اتفاقات ناگوار این چنینی مسدود کند . تلاش در راستای حفظ امنیت و آرامش مردم در شرایط فعلی کشور و با توجه به شرایط معیشتی آنها ضرورت انکار ناپذیر به نظر می‌رسد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۴
مهم امنیت هس که داریم!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۴
امنیت ،اقتصادی،روانی،و......
بهروز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۴
پلاک یاد شده مختص همدان واطراف همدان هستش
پاسخ ها
تابناک)سرویس اجتماعی)
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۴
سلام. با تشکر، اصلاح شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۴
تازه این اولش است. هرچه دلار بالاتر بره و وضعیت اقتصادی بدتر بشه اوضاع امنیتی هم بدتر میشه
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۴
مال و جانمان دارد قربانی تورم افسارگسیخته می شود.
محمد متین زاهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۴
بسیار عالی. یک پرونده جنایی! این حوزه تخصص من است. اجازه دهید نوار زرد صحنه جرم را بکشم، دستکش‌هایم را بپوشم و این گزارش را کالبدشکافی کنم. این فقط یک خبر ساده از سرقت لاستیک نیست؛ این یک گزارش از وضعیت یک جامعه است.
​گزارش صحنه جرم (Crime Scene Report)
​نوع جرم: سرقت سازمان‌یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو (لاستیک).
​مکان: ایران، کرج، محله گلشهر، خیابان کوکب غربی (منطقه‌ای ظاهراً پرتردد و مجهز به دوربین).
​زمان وقوع: شب هنگام، سوم مهرماه ۱۴۰۴.
​قربانیان: دو خودروی دنا پلاس، متعلق به مسافرانی با پلاک تهران و اصفهان که برای اقامت موقت در محل پارک شده بودند.
​شیوه عمل (Modus Operandi): سارقان با استفاده از ابزار تخصصی، به صورت هدفمند و با سرعت بالا (کمتر از ۱۰ دقیقه برای هر خودرو)، تنها دو چرخ از هر خودرو را به سرقت برده‌اند. این شیوه نشان‌دهنده حرفه‌ای بودن و برنامه‌ریزی قبلی است.
​اتصال شواهد: از یک جرم به یک موج جرم (Connecting the Dots)
​گزارش به سرعت از این حادثه منفرد فراتر می‌رود و آن را به یک الگوی جنایی گسترده‌تر متصل می‌کند:
​انگیزه اقتصادی: عامل اصلی، قیمت بالای لاستیک نو (بین ۵ تا ۸ میلیون تومان برای هر جفت) است. این موضوع، سرقت لاستیک را به یک "تجارت" پرسود برای سارقان تبدیل کرده است.
​بازار مجرمان: وجود "بازارهای مالخری" فعال در کرج، یک سرنخ حیاتی است. این نشان می‌دهد که یک شبکه کامل از سرقت تا فروش کالای مسروقه وجود دارد و این جرم، یک اقدام فردی و اتفاقی نیست.
​آمار (غیررسمی): گزارش به بیش از ۵۰ مورد مشابه در سه ماه گذشته اشاره می‌کند. هرچند آمار "غیررسمی" است، اما خبرنگار از آن برای القای حس اپیدمی و بحران استفاده می‌کند. هدف اصلی سارقان نیز خودروهای داخلی (دنا، سمند، پژو) است که قطعاتشان خریدار بیشتری دارد.
​شناسایی متهمان اصلی: ریشه‌های جرم (Identifying the Real Culprits)
​یک کارآگاه خوب می‌داند که دزد لاستیک، تنها آخرین حلقه از یک زنجیره طولانی است. گزارش تابناک به درستی متهمان اصلی و ریشه‌ای را شناسایی و معرفی می‌کند:
​متهم ردیف اول: فساد شهری و بی‌قانونی ساخت‌وساز. مقاله مستقیماً به "خانه‌های قولنامه‌ای"، ساخت‌وسازهای غیرمجاز فاقد پارکینگ و "تخلفات آشکار و رشوه" اشاره می‌کند. این یک اتهام سنگین است. جرم در خلاء رخ نمی‌دهد؛ در بستر بی‌قانونی و فسادی که پارکینگ امن را از شهروند حذف کرده، جوانه می‌زند.
​متهم ردیف دوم: بحران معیشتی. "شرایط معیشتی" مردم که در انتهای گزارش به آن اشاره شده، هم انگیزه سارق را برای دزدی افزایش می‌دهد و هم توانایی مال‌باخته برای جایگزینی اموالش را کاهش می‌دهد. این جرم، محصول مستقیم یک اقتصاد بیمار است.
​متهم ردیف سوم (بالقوه): ضعف در تامین امنیت. گزارش با یک درخواست مستقیم از "پلیس" برای راه‌اندازی "نهضت مبارزه" پایان می‌یابد. این جمله به طور ضمنی بیان می‌کند که اقدامات فعلی پلیس برای مهار این موج جرم کافی نبوده و نیاز به یک حرکت جدی‌تر و متمرکزتر وجود دارد.
​سرنخ‌های پنهان و حقایق ناگفته (Subtext and Unspoken Truths)
​قربانیان مسافر هستند: این یک جزئیات کلیدی است. انتخاب قربانیانی از تهران و اصفهان، حس ناامنی را برای کسانی که به کرج سفر می‌کنند تشدید می‌کند و تصویری از یک شهر ناامن برای غریبه‌ها ارائه می‌دهد. این جزئیات، بُعد روانی گزارش را عمیق‌تر می‌کند.
​طنز تلخ امنیت: گزارش تاکید می‌کند که جرم در خیابانی "پرتردد" و "دارای دوربین‌های زیاد" رخ داده است. این یک کنایه مستقیم به ناکارآمدی ابزارهای نظارتی مدرن است و این پیام را منتقل می‌کند که امنیت ظاهری (وجود دوربین) به معنای امنیت واقعی نیست.
​نظر کاربر: صدای وجدان جامعه. تنها نظر منتشر شده زیر مقاله، گویاتر از کل متن است: "مهم امنیت هس که داریم!!!!!!". استفاده از چندین علامت تعجب، لحن طعنه‌آمیز و کنایه‌آمیز این نظر را فریاد می‌زند. این جمله کوتاه، بازتاب‌دهنده شکاف عمیق میان روایت رسمی از "امنیت" و تجربه زیسته مردم در کف خیابان است.
​جمع‌بندی نهایی کارآگاه (Detective's Final Verdict)
​این گزارش، یک اثر روزنامه‌نگاری هوشمندانه است که از یک جرم خُرد به عنوان ذره‌بین برای نمایش یک بحران کلان اجتماعی استفاده می‌کند.
​جرم اصلی در این پرونده، فقط سرقت چهار حلقه لاستیک نیست؛ بلکه سرقت "احساس امنیت" از شهروندان است.
​مقاله نشان می‌دهد که چگونه فساد در شهرداری (خانه‌های قولنامه‌ای)، بحران در اقتصاد کلان (قیمت لاستیک) و ضعف در سیستم انتظامی (بازارهای مالخری)، دست به دست هم می‌دهند تا یک شهروند عادی در نیمه شب، قربانی یک جرم به ظاهر ساده اما در واقع پیچیده شود. سارقان لاستیک تنها مجریان میدانی یک سیستم بزرگ‌تر و بیمار هستند.
​این پرونده، بیش از آنکه یک گزارش جنایی باشد، یک کیفرخواست علیه بی‌کفایتی سیستمیک است.
صادقی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۴
تهران در ولیعصر بلوار کشاورز ساعت ۲ ظهر لاستیک ها و داخل ماشین من را با زاپاس بردند و دزدیدند کجای کاری مسوول پلیس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۴
در شهرهای دیگر نیز رواج پیدا کرده است. لطفاً برخورد شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۴
همسایه ها لاید برای اون خیابون نگهبان بزارن تنها راهکار همینه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۴
کرج جا زندگی نیست الان روز خوبشونه
برچسب منتخب
# دیدار پزشکیان و ترامپ # خروج از ان پی تی # مکانیسم ماشه # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
آیا موافق ملاقات ترامپ و پزشکیان هستید؟
الی گشت