به گزارش سرویس علم و فناوری تابناک، روزنامه کریا تایمز و به نقل از نشست اخیر «بنیاد ملی تحقیقات کره جنوبی» (NRF)، اداره هوافضای کره جنوبی (KASA) از نقشه راهی برای اکتشافات فضایی بلندمدت رونمایی کرده است که در آن، احداث پایگاهی روی ماه تا سال 2045 به عنوان یکی از اهداف کلیدی مشخص شده است.
بر اساس این گزارش، این برنامه پنج ماموریت اصلی را شامل میشود: اکتشاف در مدار پایین زمین، بررسی محیط ریزگرانش، توسعه فناوریهای مربوط به اکتشاف سطحی ماه، استخراج منابع ماه از جمله یخ آب، و همچنین انجام مأموریتهای علمی مرتبط با خورشید و اعماق فضا.
اداره هوافضای کره جنوبی که در سال 2023 تاسیس شد، تمرکز خود را بر توسعه فناوریهای بومی برای فرود، پیمایش و بهرهبرداری از سطح ماه قرار داده است. در همین راستا، موسسه علوم زمین و منابع معدنی این کشور اخیرا آزمایشهایی را با نمونههای اولیه ماهنورد در یک معدن متروکه زغالسنگ آغاز کرده است؛ آزمایشهایی که میتواند به توسعه فناوری استخراج منابع در سطح ماه بینجامد.
کره جنوبی پیشتر نیز گامهایی در جهت حضور فضایی برداشته است. این کشور در اوت 2022 اولین کاوشگر قمری خود با نام «دانوری» (Danuri) را با همکاری شرکت اسپیسایکس و با استفاده از موشک فالکون 9 به فضا فرستاد. این مدارگرد پس از چهار ماه به مدار ماه رسید و همچنان با موفقیت به بررسی سطح ماه مشغول است.
هرچند کره جنوبی پیشتر هدف خود را برای فرود یک ربات کاوشگر روی سطح ماه تا سال 2032 اعلام کرده بود، اما نقشه راه جدید، چشماندازی فراتر را ترسیم میکند. طبق اطلاعات منتشرشده توسط کریا تایمز، این کشور برنامه دارد تا سال 2040 یک فرودگر پیشرفتهتر توسعه دهد و نهایتاً تا سال 2045 با ایجاد یک پایگاه اقتصادی روی ماه، در زمره قدرتهای بزرگ فضایی قرار گیرد.
این اقدامات در حالی صورت میگیرد که رقابت برای تسخیر ماه، از سوی کشورهای پیشرو همچون آمریکا، چین و هند نیز با سرعت در حال پیگیری است و آینده اکتشافات فضایی را وارد فاز تازهای از رقابت علمی، اقتصادی و ژئوپولیتیکی میکند.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.