ترشی انبه یکی از لذیذترین و محبوبترین ترشیهای تابستانی است. ترشی انبه سبز و کال را در مطلب قبلی آموزش دادیم و حالا ترشی انبه روغنی و لیته را خواهیم داشت.
به گزارش تابناک به نقل از نمناک؛ این ترشی با دو روش مختلف، یعنی به روش ترشی انبه پاکستانی و به روش ترشی انبه بندرعباسی، تهیه میشود. هر یک از این دو روش دارای ویژگیها و مواد تشکیلدهندهای خاص هستند که در ادامه طرز تهیه ترشی انبه بندری و ترشی انبه لیته را آموزش داده ایم.
آموزش اول ترشی انبه، مختص ترشی انبه بندرعباس است که با ترشی انبه هندی تفاوت چندانی ندارد.
مواد لازم | مقدار |
انبه | 1 کیلوگرم |
سیر | 1 بوته کامل و لهشده |
نمک | به مقدار لازم |
تخم گشنیز | 1 قاشق غذاخوری |
پودر انبه | 1 قاشق مرباخوری |
شکر | 1 قاشق مرباخوری |
گلپر | ½ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده غلیظ | ½ قاشق چایخوری |
رنگ پودری زعفران | ½ قاشق چایخوری |
زردچوبه | نوک قاشق چایخوری |
سیاه دانه | 1 قاشق غذاخوری |
فلفل گرد هندی تند و آسیاب شده | 1 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 4 قاشق غذاخوری |
سرکه | به مقدار لازم |
در دستور تهیه و روش درست کردن ترشی انبه خلالی به روش خوزستانی و جنوبیها، در مرحله اول باید حتما انبهها را بعد از شستن با ادویه مخصوص ترشی انبه استراحت دهید و سپس با روغن زیتون و سرکه مخلوط کنید. ادویه ترشی انبه، خود یکی از موارد مهمی است که در ادامه جرئیاتش را خواهید خواند. برای تهیه ترشی انبه خلالی مراحل زیر را دنبال کنید:
در طرز تهیه ترشی انبه عربی یا همان ترشی لیته انبه که برخی آن را به عنوان ترشی انبه پاکستانی هم می شناسند، از انبه های زرد کاملا رسیده استفاده می شود تا بخوبی با مواد دیگر مخلوط شوند.
مواد لازم | مقدار |
انبه | 3 عدد |
تمبر هندی | 500گرم |
سرکه | 1 لیوان |
پودر سیاه دانه | 1 قاشق مرباخوری |
تخم گشنیز | 1 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | نصف قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | 1 قاشق چایخوری |
نمک | 1 قاشق مرباخوری |
ادویه ترشی انبه انواع مختلفی دارد و ترشی انبه به دلیل تنوع آن در ادویهها نیز از گذشتهها تاکنون مورد توجه طرفداران طعمهای خاص و متنوعی قرار گرفته است. این ادویهها به طور عمده از فلفل سیاه، هل سبز، زیره سبز، دارچین و گل هچک (گلرنگ) تشکیل شده و با نسبتهای مختلف با هم ترکیب میشوند. هر نوع از ترشی انبه میتواند به وسیله این ادویهها به راحتی تطبیق یابد.
همچنین نوع دیگری از ادویههای استفاده شده در ترشی انبه شامل فلفل قرمز، تخم گشنیز، رازیانه، سیاه دانه و گل هچک میباشد. این نوع ادویه بیشتر برای تهیه ترشی انبه سرکهای شناخته میشود و مخصوصاً در آشپزی هندوستانی، پاکستانی و مناطقی از ایران مانند سیستان و بلوچستان مورد استفاده قرار میگیرد.
بنابراین، تفاوت اصلی بین ادویههای ترشی انبه بندرعباسی و ترشی انبه سرکهای در ترکیب مواد ادویهای استفاده شده در هر نوع ترشی میباشد، که باعث تولید طعمهای منحصر به فرد و متمایزی میشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.