دلیل فوت یک دانش آموز قبل از شروع امتحان

مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش سیستان بلوچستان جزئیات مرگ مهنا بلوچ‌زاده را قبل از شروع امتحان بیان کرد و یک روان‌شناس به تشریح عوامل موثر در این حادثه پرداخت.
کد خبر: ۱۳۰۵۲۵۸
|
۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۱ 13 May 2025
|
1715 بازدید
|
۶

دلیل فوت یک دانش آموز قبل از شروع امتحان

به گزارش تابناک به نقل از روزنامه ایران، صبح روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه بود که مهنا بلوچ‌زاده دانش آموز پایه دهم رشته علوم انسانی در مدرسه شهید اخلاقی نیک شهر با ضعف و بی‌حالی وارد مدرسه شد.

مهنا خود را به‌سختی به مدرسه می‌رساند. گویا شب گذشته از شدت استرس امتحان استراحت و تغذیه خوبی نداشته، برای همین وقتی به مدرسه می‌رسد دوستان و همکلاسی‌هایش متوجه ضعف و بی‌حالی شدید او می‌شوند. همکلاسی‌هایش هراسان به مدیر و مسئول مدرسه از وضعیت سلامت مهنا خبر می‌دهند. اما نمی‌دانند این آخرین روز حضور او در مدرسه است.

داوود گلی مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش استان سیستان بلوچستان می‌گوید: صبح روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت‌ماه بود که مهنا بلوچ‌زاده، دانش‌آموز پایه دهم رشته علوم انسانی در مدرسه شهید اخلاقی نیکشهر، با ضعف و بی‌حالی وارد مدرسه شد. او هنوز وارد جلسه امتحان نشده بود که دوستانش وضعیت او را به مدیر و مسئولان مدرسه گزارش دادند.

وی ادامه داد: مسئولان مدرسه هم بلافاصله با مرکز بهداشت و درمان یا همان اورژانس تماس گرفتند. مأموران اورژانس بلافاصله اقدامات لازم را انجام دادند، ولی طبق نظر پزشک و همچنین بر اساس اظهارات پدر و مادر مهنا، او وقتی به بیمارستان رسید، فوت کرد.

گرچه علت فوت مهنا مورد بحث است، اما وضعیت سلامت او پیش از شروع امتحان، یادآور این موضوع است که میزان استرس و اضطراب دانش‌آموزان می‌تواند سلامتی آنها را به خطر بیندازد. رضا ولدخانی روانشناس نوجوان معتقد است خانواده‌ها می‌توانند با رعایت چند نکته مهم بار استرس دانش‌آموزان را کنترل کنند.

ولدخانی می‌گوید: اصل و اساس استرس دانش‌آموزان از طریق والدین به آنها منتقل می‌شود. من مراجع‌هایی دارم که مادر و پدر می‌گویند فرزند ما مضطرب است، اما بعد از بررسی متوجه می‌شویم که در واقع این والدین هستند که درگیر اضطراب و استرس شده‌اند. اگر والدین به خودشان و فرزندانشان یک درجه تخفیف بدهند، بهتر است. البته بسیاری از پدر و مادر‌ها هم این‌گونه نیستند، اما به طور کلی با اضطراب زندگی می‌کنند و این اضطراب به شخصیت آنها لطمه می‌زند.»

به گفته این روانشناس، توقع زیاد والدین از بچه‌ها نقش مهمی در استرس آنها دارد.

وی توضیح می‌دهد: میزان استرسی که در کودکان و نوجوانان وجود دارد به خاطر دیدگاه والدین است، در حالی که بچه‌ها با کمک همسالان، مشاوران و نگاه خود قطعا به آینده خود فکر می‌کنند. نوجوانان ما در حالت عادی با بحران‌های هویتی و تحصیلی مواجه هستند. پس بهتر است ما نیز بار بحران آنها را زیاد نکنیم.

ولدخانی باتأکید بر اینکه خانواده‌ها باید به فرزندان خود آرامش بدهند، می‌گوید: خانواده‌ها باید تفکرات خود را اصلاح کنند، اینکه فرزندشان را به یک نقطه خاص برسانند وظیفه آنها نیست، اینکه فرزندان متخصص، معلم و مهندس شوند وظیفه خودشان است.

وی ادامه می‌دهد: وظیفه والد فقط تربیت شخصیتی بچه است، اگر او یک فرد عادی و کم‌سواد ولی متعادل باشد زندگی راحت‌تری خواهد داشت تا اینکه یک پزشک مضطرب و نگران باشد. پس باید والدین به فرزندان خود آرامش تزریق کنند و به آنها بگویند هیچ اشکالی ندارد از اینکه تلاش آنها به نتیجه نرسیده، همین که تلاش می‌کنند کافی است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۶
a
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
این موضوع را سال قبل هشدار دادیم پسر من هم به خاطر استرس امتحان نهایی پایه یازدهم پارسال الان قرص های مختلف مصرف می کنه و پزشک گفته تا مدتها باید این قرص ها مصرف شوند این مورد را کم نشنیدیم نمی دانند چه بلایی سر بچه های ما آورد شورای عالی انقلاب فرهنگی آقای خسروپناه و دوستان قبلیشون
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
دانش آموزی که تا کلاس دهم بالا آمده نمی توانسته برای یک امتحان دچار چنان استرسی شود که مرگ را به همراه داشته باشد
چرا که حداقل پیش از آن ده ها یا حتی صدها بار امتحان داده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
پیشنهادمیدیم وزیر آموزش وپرورش حداقل به استانهای محروم خصوصا سیستان وبلوچستان تغذیه رایگان را درمدارس شروع کنه چندین ساله که وعده توزیع شیر رایگان داده میشه ودرعمل هیچ کاری انجام نمیشه بقیه استانها پیشکش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
تازه مدارس شده فقط امتحان
هر هفته امتحان
هر ماه امتحان
برخی روزها دو سه تا امتحان
با بچه های مردم با این امتحانات چه می کنند؟
آقای آموزش و پرورش سالی دو بار امتحان کافیه
به فکر سلامتی بچه ها باشید
کم کنید این امتحانات
بچه من هم بخاطر رشته تحصیلی و ترس از امتحانات سختش ده ماه دچار استرس و اضطراب شده بود
می خواست رشته اش تغییر بدهد
من دلداری اش داد
گفتم من نه از تو معدل بالا می خواهم نه قبولی در کنگور؛
الف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
فکر میکنم باید تاثیر نمرات در نتیجه کنکور را در بروز این موارد مد نظر قرارداد بهرحال تصمیمات این چنینی میتونه تبعات از این نوع هم داشته باشه
ناشناس
|
Italy
|
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
کودک اگر در طول سال ودر دوران نوجوانی ورشد از تغذیه کافی برخوردار باشد با یک وعده غذا نخوردن افت فشار پیدا نمیکند در حدی که قلبش از کار بیفتد!!سر وزیر ووکیل ووووسلامت
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت